در این فصل از آموزش سرچ کنسول گوگل به بررسی گزارشات AMP در سرچ کنسول جدید میپردازیم. با ویکی دمی همراه باشید تا تمام جزئیات و رفع خطاهای این گزارش را به خوبی بیاموزید.

قبل از اینکه بخواهl آموزش گزارشات AMP در سرچ کنسول گوگل را خدمتتون بگم باید در مورد AMP برایتان توضیحاتی را ارائه بدم.

AMP چیست؟

در چند سال اخیر میزان سرچ ها و ورودی های گوگل از طریق موبایل بسیار افزایش پیدا کرده است. اما مشکلی که در اینجا به وجود می آید پایین بودن سطح سخت افزار های موبایل برای لود صفحات وب می باشد. اگر بخواهم بطور ساده این مطلب را به شما عزیزان توضیح بدهم باید بگم: گوشی های موبایل سخت افزار های ضعیف تری نسبت به کامپیوتر و لب تاپ ها دارند. این مسئله باعث می شود که مدت زمان بیشتری طول بکشد تا سایت شما در موبایل لود شود. و متاسفانه کاربران سایت شما اگر ببینند سایتتان دیر لود می شود، زمان زیادی را منتظر نمی مانند و وبسایت شما را بسته و وارد یک وبسایت دیگر می شوند. AMP نام اختصاری یکی از فریم ورک های گوگل با نام  Accelerated Mobile Page می باشد. این فریم ورک به شما کمک می کند تا سرعت صفحات خود را در موبایل چند برابر کنید.

AMP در سایت های وردپرسی

برای اینکه بتوانید از این فریم ورک را در سایت وردپرسی خود استفاده نمایید، می توانید از افزونه های خوبی که تولید شده استفاده کنید. در ادامه چند مورد از بهرین افزونه های AMP در وردپرس را معرفی می کنیم.

افزونه های AMP در وردپرس 

  1. افزونه AMP for WP وردپرس
    • افزونه AMP for WP توسط تیم وردپرس طراحی شده است. شما به راحتی می توانید نسخه AMP وب سایت خود را با این افزونه فعال کنید. کار با این افزونه بسیار آسان بوده و افراد مبتدی به راحتی می توانند با آن کار کنند. شاید براتون جالب باشه که بدونید این افزونه بیش از 100,000 نصب فعال داشته. یکی از خصوصیت ها عالی این افزونه، امکان طراحی یک صفحه AMP سفارشی می باشد.افزونه AMP for WP وردپرس
  2. افزونه All in One SEO Pack
    • افزونه all in one sep pack یک مجموعه کامل از ابزار های گوناگون می باشد. ابزار های پولی و رایگان. یکی از ابزار های مطمئنش AMP است. این افزونه بیش از 2,000,000 نصب فعال داشته است.
    افزونه All in One SEO Pack
  3. افزونهAMP
    • افزونه AMP هم مانند افزونه بالا برای افراد مبتدی و تازه کار بسیار مناسب است. اما قابلیت های ضعیف تری نسب به افزونه AMP for WP دارد. این افزونه بیش از 40,000 نصب فعال داشته است.
افزونه AMP

نکته مهم: بعد از اینکه افزونه AMP دلخواهتان را نصب کردید پیشنهاد می شود که افزونه Glue for Yoast SEO & AMP را هم نصب کنید. این افزونه برای یکپارچه سازی AMP با YOAST استفاده می شود.

افزونه Glue for Yoast SEO & AMP

بهتر است مطالعه کنید: آموزش افزونه yoast

بررسی گزارشات AMP در سرچ کنسول

بعد از نصب یکی از افزونه های بالا، قسمت AMP در سرچ کنسول گوگل برایتان فعال می شود. در اصل این گزینه در سرچ کنسول شما نشان داده نمی شود تا اینکه در وب سایتتان فعال شود.

بعد از کلیک بر روی قسمت AMP در سرچ کنسول در ردیف بالا می توانید مشاهده کنید چه تعداد از AMP های صفحات شما از نظر گوگل دارای مشکل هستند.

همه مشکلات در این قسمت گروه بندی شده اند. بر روی هر کدام از آن ها که کلیک کنید آن دسته از صفحاتی که با این مشکل مواجه شده اند را به شما نمایش می دهد. در این قسمت سرچ کنسول به شما توضیح می دهد که چگونه مشکلات را رفع کنید.

اگر صفحات شما دارای اشکال باشند، آن ها را به شما نمایش می دهد و اگر هیچ اشکالی وجود نداشته باشد و یا اینکه رفع خطا شده باشند، تصویری مانند تصویر زیر را به شما نمایش می دهد.

آموزش گزارش amp در سرچ کنسول گوگل

اگر فاقد مشکل بود بر روی View Issue کلیک کنید. در اینجا مانند تصویر زیر نموداری از اشکالات و رفع خطاها را مشاهد می کنید.

آموزش گزارشات amp در سرچ کنسول

اگر به دنبال مشاهده جزئیات بیشتر هستید بر روی See Details کلیک کنید.در اینجا سرچ کنسول آخرین گزارش خود را درمورد اعتبار سنجی صفحات به شما نمایش می دهد. اگر به دنبال آموزش اعتبار سنجی  صفحات در سرچ کنسول گوگل هستید، ما در ویکی دمی تمام موارد را در فصل نهم آموزش Mobile Usability آموزش داده ایم.

نکته مهم: در جدول گزارشات AMP بیش از 1000 url به شما نمایش داده نمی شود. این محدودیت در سرچ کنسول وجود دارد. یعنی ممکن است شما بیش از 1000 صفحه داشته باشید که از نظر AMP دچار اشکال هستند.

در بهترین شرایط خطاهای AMP وب سایت شما به دو صورت باید باشد.

  1. هیچ خطای AMP در سایت شما وجود نداشته باشد.
  2. تعداد صفحات دارای خطا، هشدار و بدون خطا در گزارش AMP با تعداد صفحات AMP سایت شما برابر باشد.

خطاهای رایج در گزارشات AMP

خطای Content mismatch:Missing embedded video

زمانی که شما یک ویدئو در صفحه خود بارگزاری کنید اما دارای 2 آدرس و url باشد این خطا را مشاهده می کنید. برای رفع این مشکل یکی از url ها را پاک کنید.

خطای Image size smaller than recommended size

هنگامی که عکسی در صفحه شما وجود داشته باشد که از اندازه معمول کوچک تر است این خطا را مشاهده می کنید. این خطا از اولویت بالایی برخوردار است زیرا موجب می شود که گوگل صفحه شما را در نتایج جست و جو نمایش ندهد.

خطای AMP page domain mismatch

هنگامی که دامنه موجود در canonical صفحه با دامنه موجود در AMP متفاوت باشد، صفحه مربوطه دچار این خطا می باشد.

خطای (URL not found (404

در صورت پیدا نشدن URL در خواست شده با این خطا مواجه می شوید.

خطای (Server error(5XX

این گونه اشکالات، خطاهای نامشخص از دسته 5XX می باشد.

خطای Blocked by robots.txt

URL درخواست شده در فایل Robots.txt غیر قابل دسترسی می باشد. این فایل در روت اصلی وب سایتتان قرار دارد.

خطای Crawl issue

این اشکال، نوعی خطای نامشخص برای روبات های گوگل می باشد. صفحه مورد نظر را در قسمت  ابزار URL inspection بررسی کنید.

خطای Referenced AMP URL is not an AMP

آدرس اشاره شده به AMP در اصل یک AMP نمی باشد.

خطای URL marked ‘noindex’

صفحه AMP مورد نظر، تحت عنوان متا روبوت نو ایندکس تنظیم شده است.

خطای ‘unavailable_after’ date for this page has expired

صفحه AMP شما دارای  متاتگ Unavailable_after و یا directive می باشد و تاریخ آن منقضی شده است. یا تاریخ را به روز کنید و یا متاتگ را حدف نمایید.

خطای Canonical points to invalid URL

صفحه canonical به url نامعتبری ارجاع داده شده است.

خطای Amp-story canonical error

صفحه کنونیکال به یک صقحه AMP-Story لینک شده است به جای یک صفحه AMP. مشکل اینجاست که خود صفحه AMP-Story به صورت canonical می باشد و نمیتواند amp یک صفحه دیگری باشد.

  1.  

اولویت بندی و رفع خطاهای AMP در سرچ کنسول

  1. در قسمت خلاصه گزارشات AMP، با کلیک کردن بر روی Error، خطاها را فیلتر کنید و تمام تمرکزتان را بر روی آن ها بگذارید. تمام خطاها به صورت پیش فرض به ترتیب اولویت و تعداد صفحاتی که دچار مشکل هستند لیست شده اند. پیشنهاد گوگل این است که شما هم به همین ترتیب رفع خطا و باگ گیری کنید.
  2. اطلاعات پایین جدول در مورد نحوه رفع خطاهای AMP می باشد. حتما از آن ها استفاده کنید.
  3. بر روی خطای مورد نظر کلیک کنید تا صفحاتی که دچار آن مشکل و خطا شدند را ببینید.
  4. لازم به ذکر است که این جدول تا حداکثر 1000 صفحه و URL را به شما نمایش می دهد.
  5. با کلیک بر روی Learn more می توانید اطلاعات بیشتری درباره رفع آن خطا ببینید.
  6. با کلیک بر روی دکمه بازبینی می توانید یک اعتبار سنجی از آن صفحه داشته باشید. این کار به شما کمک می کند تا تمامی خطاهای آن صفحه را مشاهده کنید. اگر پس از بازبینی آن خطا از بین رفت ولی همچنان  آن صفحه در دسته صفحات Error قرار داشت جای نگرانی نیست. با درخواست ایندکس دوباره آن صفحه، آن پیج از آن خطا خارج می شود.
  7. تمامی خطاهای سایتتان را برطرف کنید و دوباره تست بگیرید و مطمئن شوید که ایندکس شدند.
  8. به صفحه جزئیات AMP بازگردید و بر روی Validate & Update Google  کلیک کنید. با این کار پروسه اعتبار سنجی صفحات شما شروع می شود. این کار مدتی زمان می برد و به سرعت انجام نمی شود. برای اطلاع از پروسه کامل این کار، وارد مقاله آموزش گزارشات Mobile usability شوید.
  9. بعد از اینکه همه خطاها را برطرف کردید، Warning ها را فیلتر کنید. سپس به بررسی آن ها و رفع هشدار ها بپردازید.

شاید براتون سوال باشد که چگونه خطاها و یا هشدار ها را فیلتر کنیم؟ مانند تصویر زیر با کلیک بر روی هر کدام از قسمت های Error، Warrning، Value می توانید آن ها را فیلتر کنید.

فیلتر کردن گزارشات AMP در سرچ کنسول گوگل

مقاله آموزش گزارشات AMP در سرچ کنسول گوگل در حال به روز رسانی می باشد. از صبر و شکیبایی شما عزیزان کمال تشکر را داریم