جستجو برای:
سبد خرید 0
  • ویکی دمی
  • آموزش سئو
  • خدمات سئو
    • خدمات ویکی دمی

      سئو تضمینی

      مشاوره سئو

      آنالیز سئو

      عیب یابی سئو

      تدوین استراتژی سئو

      پشتیبانی سئو

      خرید بک لینک

      لیست بک لینک رایگان

      خدمات افزایش سرعت سایت

  • طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش های جامع
  • وبلاگ
  • تماس با ما
    • تماس با ما

      درباره ما

      اینستاگرام

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

ویکی دمی
  • ویکی دمی
  • آموزش سئو
  • خدمات سئو
    • خدمات ویکی دمی

      سئو تضمینی

      مشاوره سئو

      آنالیز سئو

      عیب یابی سئو

      تدوین استراتژی سئو

      پشتیبانی سئو

      خرید بک لینک

      لیست بک لینک رایگان

      خدمات افزایش سرعت سایت

  • طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش های جامع
  • وبلاگ
  • تماس با ما
    • تماس با ما

      درباره ما

      اینستاگرام
ورود | ثبت نام

وبلاگ

ویکی دمیسئوسئو تکنیکالHTTPS چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

HTTPS چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

16 خرداد 1401
ارسال شده توسط گلنار جودی
سئو تکنیکال
HTTPS چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

عناوین مطالب

  • لایه سوکت امن (SSL)
  • تفاوت بین HTTP و HTTPS چیست؟
  • چرا ما باید از HTTPS استفاده کنیم؟
    • اولین دلیل: سایت هایی که از HTTPS استفاده می کنند، قابل اعتماد ترند.
    • دومین دلیل: سایت هایی که از HTTPS استفاده می کنند، امنیت بیشتری را برای کاربر و صاحبان سایت فراهم می کنند.
    • سومین دلیل: HTTPS سایت ها را احراز هویت می کند.
  • تصورات اشتباه درباره ی HTTPS
    • استفاده از ریدایرکت 301
    • جابه جایی صحیح تگ های کنونیکال

Hypertext transfer protocol secure یا HTTPS نسخه امن پروتکل HTTP می باشد که وظیفه انتقال داده بین مرورگر و سرور را بر عهده دارد. HTTPS بواسطه رمزنگاری داده هایی که بین مرورگر و سرور جابجا می شود امنیت آنها را افزایش می دهد. این کار در زمانی که داده های حساس مثل اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات حساب ایمیل یا اطلاعات سلامت در حال انتقال است از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، مانند سایت هایی که از اطلاعات بانکی افراد استفاده می کنند مثل درگاه های پرداخت و درگاه های واسط. این سایت های پرداخت ملزم به استفاده از HTTPS هستند.

 این یک پروتکل برای ایمن سازی ارتباط بین دو سیستم است به عنوان مثال. مرورگر و وب سرور. شکل زیر تفاوت بین ارتباط از طریق http و https را نشان می دهد:

همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید، http داده ها را بین مرورگر و وب سرور در قالب ابرمتن انتقال می دهد، در حالی که https داده ها را با فرمت رمزگذاری شده منتقل می کند. بنابراین، https مانع از خواندن و تغییر داده ها توسط هکرها در حین انتقال بین مرورگر و وب سرور می شود. حتی اگر هکرها موفق به رهگیری ارتباطات شوند، نمی توانند از آن استفاده کنند زیرا پیام رمزگذاری شده است.HTTPS با استفاده از پروتکل های لایه سوکت امن (SSL) یا امنیت لایه حمل و نقل (TLS) یک پیوند رمزگذاری شده بین مرورگر و وب سرور ایجاد میکند. TLS نسخه جدید SSL است.

لایه سوکت امن (SSL)

SSL فناوری امنیتی استاندارد برای ایجاد یک پیوند رمزگذاری شده بین دو سیستم است. اینها می توانند مرورگر به سرور، سرور به سرور یا مشتری به سرور باشند. اساساً SSL تضمین می کند که انتقال داده بین دو سیستم رمزگذاری شده و خصوصی باقی می ماند. https در اصل http روی SSL است. SSL یک پیوند رمزگذاری شده با استفاده از گواهی SSL ایجاد می کند که به عنوان گواهی دیجیتال نیز شناخته می شود.

ssl

تفاوت بین HTTP و HTTPS چیست؟

HTTPS همان HTTP است با این تفاوت که رمزنگاری TLS بر روی آن اعمال شده است. HTTPS از TLS یا همان SSL برای رمزنگاری درخواست ها و پاسخ های HTTP استفاده می کند تا امنیت آنها را بالاتر ببرد. سایت هایی که از HTTPS استفاده می کنند دامنه ی سایتشان با https:// شروع می شود مثل https://wikidemy.ir .

https vs http

چرا ما باید از HTTPS استفاده کنیم؟

به دلایلی که در ادامه به ان اشاره می کنیم، ما باید از https استفاده کنیم:

اولین دلیل: سایت هایی که از HTTPS استفاده می کنند، قابل اعتماد ترند.

HTTPS از پروتکل SSL/TLS برای رمزنگاری ارتباطات استفاده می کند، بنابراین هکری نمی تواند این داده ها را هک کند و دیتای درون آن را مشاهده کند. SSL/TLS از جعل هویت نیز جلوگیری می کندو سپس بررسی می کند درخواستی که به سمت سرور آمده دقیقا از سمت شما است یا از شخص سوم . به این طریق از هک شدن و سرقت اطلاعات جلوگیری می شود(مثل رستورانی که استاندارد های بهداشت را دارد و شما به بیماری مبتلا نمی شوید)

با اینکه بعضی از کاربران مزایای TLS و SSL را نمی دانند ولی مرورگرهای امروزی به راحتی این موارد را تشخیص داده و اگر سایتی از نسخه https استفاده نکند، به کاربر هشدار مبنی بر عدم امنیت در این سایت را خواهد داد.

کروم و دیگر مرورگرها، سایت هایی که از HTTP استفاده می کنند را به عنوان “نا امن” می شناسند. گوگل نیز در این سالها گام هایی برای ترغیب سایت ها به استفاده از HTTPS برداشته است. گوگل HTTPS را به فاکتورهای سئو اضافه کرد. هرچه وبسایت ایمن تر باشد، کاربر برای تصمیم گیری روی لینک هایی که گوگل پیشنهاد می دهد کمتر اشتباه می کند.

دومین دلیل: سایت هایی که از HTTPS استفاده می کنند، امنیت بیشتری را برای کاربر و صاحبان سایت فراهم می کنند.

با HTTPS داده ها بصورت دو طرفه کدگذاری می شوند: یعنی مسیری که داده به سمت سرور اصلی می رود و همچنین مسیر برگشت که داده از سمت سرور اصلی به سمت کاربر هدایت می شود. در اینصورت هکرها دیگر نمی توانند در بین این مسیر داده ها را مشاهده کنند. در نتیجه وقتی شما نام کاربری یا رمز عبور خود را درون فرمی می نویسید و به سمت سرور ارسال می کنید هکرها نمی توانند آن را بدزدند. اگر وب سایت ها یا برنامه های وب مجبور هستند داده های حساس یا شخصی را برای کاربران ارسال کنند مثل اطلاعات حساب بانکی، رمزگذاری داده ها می تواند از آن داده ها به خوبی محافظت کنند.

برای مشاهده و دریافت خدمات سئو کلیک کنید

 

سومین دلیل: HTTPS سایت ها را احراز هویت می کند.

کاربرانی که از اپلیکیشن های تاکسی آنلاین مثل اسنپ و تپسی استفاده می کنند مجبور نیستند صرف اینکه راننده به آنها می گوید از اسنپ و یا تپسی هستم، آن ها سوار آن ماشین شوند؛ چرا که نرم افزار، اطلاعاتی از راننده مثل تصویر و نام راننده، نوع ماشین و پلاک ماشین را به کاربر نمایش می دهد. کاربر می تواند با تطبیق اطلاعات نرم افزار و راننده و ماشین، ماشین درست را انتخاب کند و سوار شود حتی اگر آن ماشین را در تمام طول عمر خود ندیده باشد.

شبیه همین اتفاق برای کاربرانی می افتد که وارد یک وبسایت می شوند. در حقیقت آنها به کامپیوتری بسیار دور که نمی دانند کجا هست متصل می شوند، کامپیوتری که توسط یک فردی که آن کاربر تا الان او را ندیده است. گواهی SSL، که HTTPS را فعال می کند شبیه به اطلاعات راننده در نرم افزار تاکسی آنلاین است و اهراز هویت وب سرور را بواسطه ی انجام بعضی از کارهای خاص انجام می دهد. بدین واسطه دیگر کسی نمی تواند سایتی را شبیه سایتی دیگر جعل کند تا به آن طریق از کاربران کلاهبرداری کند.

احراز هویت بوسیله SSL امروزه در وبسایت اکثر شرکت های دنیا ظاهر می شود و بر اعتماد مردم به آن شرکت بسیار تأثیر گذار است.

تصورات اشتباه درباره ی HTTPS

شاید خیلی از افراد بنا به دلایل زیر که البته اشتباه هم هست، نمیخواهند از HTTPS برای سایت خود استفاده کنند. با هم این موارد را بررسی می کنیم:

من که اطلاعاتی حساسی در سایتم ندارم، پس نیازی هم به https ندارم:

یکی از دلایلی که صاحبان وبسایت علاقه ای به افزایش امنیت سایتشان ندارند این است که فکر می کنند که در این مرحله از کسب و کارشان پرداختن به تأمین امنیت، آنها را از هدفشان دور می کند. از اینها گذشته، اگر شما با داده های حساس سر و کار ندارید، پس این همه هک و از دست دادن اطلاعات چه معنایی دارد؟ در اینجا چند دلیل درباره ی امنیت وب به شما می گویم. بعضی از خدمات دهندگان اینترنتی تبلیغات خود را به اجبار به سایت هایی که بر پایه ی http هستند تزریق می کنند. این تبلیغات شاید درون متن ها نمایش داده شود و شاید هم در کنار سایت نمایش داده شود ولی حقیقت این است که مالک سایت از این تبلیغات هیچ سودی نمی برد. ولی اگر یکبار شما امنیت سایتتان را تأمین می کردید دیگر کسی نمی توانست به اجبار تبلیغاتش را به سایت شما تزریق کند.

من نمیخوام به عملکرد سایتم بواسطه ی افزایش زمان بارگذاری صفحات خللی وارد شود:

عملکرد سایت یکی از مهمترین فاکتورهای سئو برای گوگل و همچنین تجربه کاربری می باشد. افزایش زمان بارگذاری صفحات نیز قابل درک است. خوشبختانه، با گذشت زمان ، پیشرفت هایی در HTTPS اتفاق افتاده است تا از زمان مورد نیاز برای ایجاد یک اتصال رمزگذاری شده کاسته شود.

اما وقتی یک اتصال از نوع HTTP بین سرور و کاربر برقرار می شود به Connection های زیادی نیاز است تا درخواست از سوی کاربر به سمت سرور و از سرور به سمت کاربر هدایت شود. علاوه بر تاخیری که ارتباط TCP ایجاد می کند که در عکس با رنگ آبی مشخص شده است، یک ارتباط  TLS/SSl (به اصلاح handshake) که در عکس به رنگ زرد مشخص شده نیز باید اتفاق بیفتد تا بتوان از HTTPS استفاده کرد.

استفاده از HTTPS برای من گران تمام خواهد شد:

ممکن است ادر ابتدا این موضوع درست به نظر برسد، اما الان هزینه این کار دیگر مطرح نیست. به دلیل اینکه شما با این کار یک لایه امن از انتقال اطلاعات تشکیل می دهید پس مشتریان شما بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد. علاوه بر این، زمانی که از HTTPS برای سایتتان استفاد می کنید، گوگل و سایر موتورهای جستجو برای شما یک امتیاز مثبت در نظر می گیرند و در نهایت  در سئو سایتتان تاثیر خوبی خواهد گذاشت.

هنگام تغییر سایتم به HTTPS، رتبه سایتم در موتورهای جستجو کاهش می یابد:

به هنگام جابه جایی سایت ریسک هایی وجود دارد و اگر این کار به درستی صورت نگیرد، می تواند تاثیر منفی بر روی سئو داشته باشد. مشکلات احتمالی، عبارت است از خرابی وبسایت و down شدن آن، صفحات کراول (crawl) نشده و جریمه به خاطر محتواهای تکراری که ممکن است در دو یا چند صفحه از وبسایت شما وجود داشته باشد. به همین منظورف هنگام انتقال سایتتان به HTTPS دقت زیادی به خرج دهید یا از یک شخص متخصص بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.

دو مورد از بهترین روش ها برای انتقال سایت به HTTPS عبارت است از:

  • استفاده از ریدایرکت 301

با استفاده از ریدایرکت 301 بر روی سایت HTTP، برای اینکه به ورژن HTTPS آن اشاره کند، وب سایت شما به گوگل می گوید که تمامی صفحات سایت شما برای ایندکس شدن و نمایش در سرچ ها باید به جای جدید منتقل شوند.

  • جابه جایی صحیح تگ های کنونیکال

با استفاده از تگ کنونیکال بر روی سایت های HTTPS، خزنده هایی مانند ربات گوگل (googlebot) می فهمند که از این به بعد باید صفحات امن را دنبال کنند.

اگر شما تعداد صفحات زیادی دارید و نگرانید که دوباره کراول شدن صفحاتتان زمان زیادی ببرد، با گوگل تماس بگیرید و به آنها بگویید که انتظار دارید چقدر ترافیک از طریق وبسایتتان ایجاد شود. سپس مهندسان شبکه سرعت خزیدن در سایت شما را افزایش می دهند تا با سرعت بیشتری صفحاتتان ایندکس شود.

در صورت داشتن هرگونه سوال، پیشنهاد یا انتقادی، لطفا نظرات خود را در دیدگاه برای ما بنویسید یا با شماره 09128909248 تماس حاصل نمایید.

3.6/5 - (8 امتیاز)
قبلی راهنمای کامل محتوای کرنر استون (cornerstone content) یا مقاله بنیاد محتوا
بعدی راهنمای کامل گواهینامه پروتکل امن SSL و TSL

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آموزش های جامع
  • آموزش وردپرس
  • آنالیتیکس
  • ابزارهای سئو
  • استراتژی
  • الگوریتم های گوگل
  • اموزش فنی وردپرس
  • بازاریابی
  • جستجوی گوگل
  • خطاهای سرچ کنسول
  • خطاهای وردپرس
  • دیجیتال مارکتنیگ
  • سئو
  • سئو تکنیکال
  • سئو خارجی
  • سئو داخلی
  • سئو کلاه سفید
  • سئو کلاه سیاه
  • سئو و تولید محتوا
  • سرچ کنسول
  • طراحی سایت
  • گوگل ادز
  • مقالات
  • نصب وردپرس
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
پشتیبانی
ویکی دمی
آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی

ویکی دمی به عنوان مرجعی برای آموزش های آنلاین در زمینه سئو، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش خود را برای ارائه بهترین آموزش ها توسط حرفه ای‌ترین متخصص های هر حوزه چه بصورت رایگان و چه به صورت دوره های پولی قرار داده است. شما در ویکی دمی میتوانید صاحب تخصص شوید و وارد بازار کار شوید. ویکی دمی به عنوان مرجعی برای آموزش های آنلاین در زمینه سئو، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش خود را برای ارائه بهترین آموزش ها توسط حرفه ای‌ترین متخصص های هر حوزه چه بصورت رایگان و چه به صورت دوره های پولی قرار داده است. شما در ویکی دمی میتوانید صاحب تخصص شوید و وارد بازار کار شوید.

دسترسی سریع
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
راه های ارتباطی

برای ارتباط با کارشناسان ویکی دمی میتوانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید.

  • ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
  • wikidemy.ir@gmail.com
  • پشتیبانی تلگرام: ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
Instagram Linkedin
لینک های مفید
  • خدمات سئو
  • خدمات طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش سئو
این وب سایت متعلق به ویکی دمی میباشد و تمامی حقوق آن محفوظ میباشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://wikidemy.ir/?p=9864

پاپ اپ دوره های صیاد

مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.
سوالات متداول
دیگران از ما پرسیده اند
ساعات کاری مجموعه ویکی دمی چیست؟

ما از ساعت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستیم. 

آیا امکان صحبت حضوری در این مجموعه وجود دارد؟

بله شما می توانید با شماره 09128909248 تماس بگیرید تا برای شما یک قرار حضوری ست کنیم. 

خدمات ویکی دمی

مشاوره سئو و تدوین راه سئو یکی از اصلی ترین خدمات ویکی دمی میباشد

نقشه ویکی دمی
ویکی دمی

ویکی دمی آکادمی سئو،وردپرس،دیجیتال مارکتینگ

ارتباط با ویکی دمی

به دلیل محدودیت های اینترنت میتوانید از طریق پیامک یا در ساعات اداری با شماره تلفن  09128909248 تماس حاصل فرمایید.

همچنین می توانید از طریق ایمیل wikidemy.ir@gmail.com​ با ما در ارتباط باشید.

تهران، مترو صادقیه، خیابان ولیعصر، خیابان طاهریان، ساختمان دماوند، پلاک 37.1، طبقه سوم، واحد 12

شماره تماس

۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸

ایمیل

wikidemy.ir@gmail.com​