performance report در گوگل سرچ کنسول، به شما اطلاعاتی کلی از وضعیت سایتتان در گوگل را می‌دهد. این گزارش نه فقط کلیک‌های شما، بلکه مقدار CTR و همچنین رتبه را هم به شما نشان می‌دهد.

برای مثال :

  • ببینید ترافیک جستجوی شما در طول زمان چگونه تغییر می‌کند، از کجا می‌آید، و چه عبارت‌های جستجویی احتمالاً سایت شما را نشان می‌دهند.
  • بیاموزید که کدام پرسش‌ها در دستگاه‌های تلفن همراه انجام می‌شوند و از آن برای بهبود هدف‌یابی تلفن همراه خود استفاده کنید.
  • ببینید کدام صفحات دارای بالاترین (و کمترین) نرخ کلیک از نتایج جستجوی گوگل هستند.

performance report

 

و این performance report جدید سرچ کنسول، جایگزین Search Analytics در سرچ کنسول قدیمی و همان گوگل وبمستر تولز قدیمی شده است.

بله ، بسیاری از داده ها همان گزارش قدیمی “Search Analytics” است. اما الان می‌توانید کارهای جذابی بر روی داده‌هایتان انجام دهید. مثل فیلتر کردن کلماتی که فقط AMP آنها نمایش داده می‌شود.

اما چیزی که در این نسخه جدید گوگل سرچ کنسول، مورد علاقه من است به صورت زیر می باشد:

در گزارش Search Analytics  قدیم، شما فقط می‌توانستید گزارشات را تا 90 روز گذشته ببینید. اما الان میتوانید گزارشات 16 ماهه نیز داشته باشید.

performance report سرچ کنسول شامل چه مواردی می‌شود

  1. سرچ Search
  2. دیسکاور Discover
  3. News

performance search

همه اکانت ها داده های مربوط به سرچ را دارند. علاوه بر آن، وب سایت هایی وجود دارند که دارای تراکم ترافیک معناداری در بخش Search هستند.

در این مطلب بیشتر تمرکزمان را روی search performance قرار می‌دهیم، زیرا این رایج ترین مورد استفاده در سرچ کنسول است. قبل از اینکه بیشتر وارد جزئیات گزارش   Performance report بشویم، توضیحات کوتاهی درباره Metrics و Dimensions در سرچ کنسول ارائه خواهیم کرد.

Metric و dimension در سرچ کنسول چه استفاده ای دارند؟

بهتر است بدانید که متریک و دایمنشن، مفاهیم اساسی هستند که برای هر ستون جدول (Table) یا نمودار (Chart) سرچ کنسول مشاهده می‌کنید. آنها معمولا مقدار و مدت را توصیف می‌کنند.

به عنوان مثال، شما د  Performance report چهار متریک را خواهید یافت.

Dimensions and filters

دایمنشن Pages صفحاتی را نشان می‌دهد که در سرچ مشاهده شده یا توسط یک کاربر روی آنها کلیک شده است. توجه داشته باشید که این موضوع به Canonical مرتبط بوده و اگر شما صفحات تکراری یا Duplicate داشته باشید، تنها یکی از آنها نشان داده می‌شوند.

دایمنشن های دیگری مانند کوئری، کشور، دستگاه ها (موبایل، دسکتاپ و تبلت)، Search Appearance و تاریخ ها وجود دارند. به عنوان مثال Search Appearance، چگونگی نمایش داده شدن صفحات مختلف سایت را نشان می‌دهد.

می توانید داده های خود را بر اساس ابعاد زیر گروه بندی و فیلتر کنید. برای گروه بندی، برگه ابعاد بالای جدول را انتخاب کنید.

metric and dimension

queries

pages

countries

device 

search type

search appearance

dates

فیلتر Query در search console performance report 

query

فیلتر Query در سرچ کنسول یک فیلتر بسیار کاربردی است که به شما کمک می کند تا نتایج مربوطه به یک کوئری یا همان عبارت ها و کلمات را پیدا کنید. مثلا ما با نوشتن کوئر ” آموزشگاه”” در پنجره بالا می توانیم گزارش تمام کلمات مرتبط به آموزشگاه را داشته باشیم. اما چطور؟

همانطور که در تصویر بالا نمایش داده شده است شما به هنگام سرچ یک کوئری خاص چهار حالت در دسترس دارید.

  • Queries containing
  • Queries not containing
  • Exact query
  • Custom (regex)

Queries containing

در این حالت، گزارش تمام عباراتی که کلمه مورد نظر شما را شامل می شود به شما ارائه خواهد شد. مثلا اگر ما کلمه “آموزشگاه” را سرچ کنیم گزارش تمام عباراتی مثل ، آموزشگاه، آموزشگاه اریا تهران، بهترین آموزشگاه طراحی سایت و…. به ما گزارش داده خواهند شد.

Queries not containing

در این حالت تمام کوئری هایی که شامل کمه موردنظر ما هستند گزارش داده خواهند شد.

Exact query

در این حالت دقیقا گزارش همان کوئری یا عبارت مورد نظر ارائه خواهد شد.

Custom (regex)

حال Custom (regex) یا اصطلاحا Regular Expression، حالتی جدید است که به گوگل سرچ کنسول اضافه شده. این حالت به شما اجازه سرچ سفارشی شده تری را خواهد داد. اما برای استفاده از این حال می بایست با Regular Expression ها آشنا باشید.

برای مثال شما اگر از علامت”^” در ابتدای کوئری استفاده کنید، فقط گزارش عباراتی را به شما می دهد که اول آنها با همان کوئری آغاز شده.

فیلتر Page در search console performance report

page

فیلتر Page نیز یک فیلتر کاربردی است که به شما کمک می کند تا گزارشات مربوط به یک URL خاص را در اختیار داشته باشید. این فیلتر نیز مانند فیلتر Query دارای چهار بخش است.

  • Queries containing
  • Queries not containing
  • Exact query
  • Custom (regex)

مفاهیم بالا در فیلتر Page بخش Performance دقیقا مشابه فیلتر Query در سرچ کنسول است، که پیش تر توضیح داده شد.

در هر دو فیلتر ذکر شده شما امکان مقایسه دارید.

فیلتر Country در search console performance report

فیلتر Country در گوگل سرچ کنسول این امکان را به شما می دهد تا گزارشاتی از عملکرد وب سایت، ترافیک و… را نسبت به کشور های مختلف در اختیار داشته باشید. اگر شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید و در حال فروش خارجی می باشید، این اطلاعات برای شما بسیار جذاب و مفید خواهد بود.

country filter

فیلتر Device در search console performance report

این فیلتر نیز یکی از فیلتری های مهم و کاربردی است. فیلتر Device در سرچ کنسول گوگل به شما کمک می کند تا درک بهتری از مخاطبان خودتان داشته باشید. اینکه آنها بیشتر با چه دستگاهی وب سایت شما را پیدا کرده و نسبت به آن واکنش نشان داده اند.

از طرفی این قسمت می تواند هدف گزاری بخش UI و UX سایت شما را متحول کند.

device

در این بخش سه دستگاه زیر فیلتر شده است:

  • Desktop
  • Mobile
  • Tablet

گزارش های این قسمت در تحلیل سئو وب سایت شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

فیلتر Search appearance  در search console performance report

appearance

این فیلتر نمایش دهنده گزارشی از قسمت های وب سایت است که علاوه بر تگ title، URL و متا دیسکریپشن در نتایج گوگل به مخاطبان نمایش داده می شوند. مواردی مثل:

  • Review snippet
  • FAQ rich results
  • Videos
  • Good page experience
  • Web Light results

این عناصر به وب سایت شما کمک می کند تا با جلب اعتماد مخاطبان CTR بهتری داشته و در نتایج گوگل پیشرفت بهتری داشته باشد.

Metric 

با جابجایی برگه مناسب در گزارش، متریک های نمایش را انتخاب کنید.

معیارهای زیر در دسترس هستند:

click: تعداد کلیک‌ها از یک نتیجه جستجوی Google که کاربر را به property شما رسانده است.

impressions: یک کاربر چند لینک به سایت شما را در نتایج جستجوی گوگل دیده است. وقتی کاربر از صفحه نتایج بازدید می‌کند، نمایش‌ها شمارش می‌شوند، حتی اگر نتیجه برای مشاهده پیمایش نشده باشد. با این حال، اگر کاربر فقط صفحه 1 را مشاهده کند اما نتیجه در صفحه 2 باشد، impression حساب نمی شود. تعداد بر اساس property یا صفحه جمع آوری می شود. توجه داشته باشید که پیمایش بی‌نهایت صفحات نتیجه (جستجوی تصویر) ممکن است نیاز به پیمایش مورد برای مشاهده داشته باشد.

CTR : نرخ کلیک: تعداد کلیک تقسیم بر تعداد نمایش. اگر ردیفی از داده ها هیچ نمایشی نداشته باشد، CTR به صورت خط تیره (-) نشان داده می شود زیرا CTR بر صفر تقسیم می شود.

Average position [فقط نمودار] – میانگین موقعیت بالاترین نتیجه از سایت شما. بنابراین، به عنوان مثال، اگر سایت شما سه نتیجه در موقعیت های 2، 4 و 6 داشته باشد، موقعیت به صورت 2 گزارش می شود. اگر پرس و جو دوم نتایج را در موقعیت های 3، 5 و 9 نشان دهد، میانگین موقعیت شما (2 + خواهد بود). 3)/2 = 2.5. اگر ردیفی از داده ها هیچ نمایشی نداشته باشد، موقعیت به صورت خط تیره (-) نشان داده می شود، زیرا موقعیت وجود ندارد.

position[فقط جدول] – مقدار موقعیت در جدول نشان دهنده میانگین موقعیت در نتایج جستجو برای URL است. به عنوان مثال، هنگام گروه بندی بر اساس پرس و جو، موقعیت، موقعیت متوسط برای پرس و جو داده شده در نتایج جستجو است. موقعیت میانگین بالا را ببینید تا نحوه محاسبه مقدار را بدانید.

پیکربندی گزارش

نمای پیش‌فرض گزارش، داده‌های کلیک و نمایش سایت شما را در نتایج جستجوی Google در سه ماه گذشته نشان می‌دهد.

  • با انتخاب برگه‌های بالای نمودار، معیارهایی (metrics) را برای مشاهده انتخاب کنید. معیارها اعدادی هستند که باید نمایش داده شوند (کلیک‌ها، نمایش‌ها، موقعیت، CTR).
  • با انتخاب یک برگه گروه بندی داده ها در جدول، بعد (dimension) را انتخاب کنید که نشان داده شود. این بعد نحوه گروه بندی داده ها را مشخص می کند: براساس URL صفحه، بر اساس کشور، بر اساس رشته پرس و جو و غیره.
  • به صورت اختیاری داده های خود را با افزودن یا تغییر فیلترها، فیلتر کنید.
  • به صورت اختیاری مقایسه گروه‌های ابعادی: برای مثال، نتایج برزیل و چین را مقایسه کنید یا داده‌های تصویر را در مقابل داده‌های وب مقایسه کنید

بخش های اصلی  Performance report

گزارش Performance سرچ کنسول از سه بخش اصلی تهیه شده است.

  1. بخش Chart یا نمودار
  2. بخش Table یا جدول
  3. بخش Filter

خواندن نمودار

اجازه دهید با بخش Chart آغاز کنیم که زیباترین عنصر بصری است. ارزش یک تصویر به اندازه هزار کلمه است. اولین چیزی که باید در مورد چارت یا نمودار بدانید این است که می‌توانید متریک هایی که می‌خواهید ببینید را انتخاب کنید.

مانند ایمپرشن ها، میانگین کلیک های کشور و …

بسته به برگه هایی که انتخاب می کنید، نمودار کل کلیک ها، کل نمایش ها، میانگین CTR (نرخ کلیک) و میانگین موقعیت property شما را نشان می دهد. داده‌های نمودار بر اساس ویژگی جمع‌آوری می‌شوند.  جدیدترین داده ها می توانند مقدماتی باشند. زمانی که ماوس را نگه دارید یا روی نمودار انتخاب کنید، داده های اولیه نشان داده می شوند.

performance chart

داده‌های نمودار همیشه بر اساس ویژگی جمع‌آوری می‌شوند، مگر اینکه بر اساس صفحه یا ظاهر جستجو فیلتر کنید.

مجموع هر متریک در نمودار نشان داده شده است. مجموع نمودار می تواند با مجموع جدول متفاوت باشد.

برای اینکه متریکی را مشاهده نکنید، لازم است که روی آنها کلیک کرده تا نمایش داده نشوند. به عنوان مثال، کلیک و ایمپرشن به صورت پیش فرض تیک خورده اند که می‌توانید یکی از آنها را حذف کنید. توجه داشته باشید که در بخش Chart حتما یک متریک باید نشان داده شود.

تغییرات ایجاد شده در بخش چارت، اطلاعات جدول یا Table را نیز به روز رسانی می‌کند.

خواندن جدول

بخش Table به شما امکان می‌دهد تا متریک های جدول، کوئری، صفحات، کشورها و … را ببینید. می‌توانید روی هر یک از آنها کلیک کنید تا جدولی را با معیارهای مربوط به آن مشاهده کنید.

performance table

به عنوان مثال اگر روی کشورها کلیک کنید، لیستی از تمامی کشورهایی را مشاهده خواهید کرد که سایت شما در نتایج سرچ آنها نمایش داده شده است. همچنین با فعال کردن متریک های چارت، می‌توانید کلیک، ایمپرشن، CTR و رتبه را نیز مشاهده کنید.

جدول داده های گروه بندی شده بر اساس بعد انتخابی را نشان می دهد (به عنوان مثال، بر اساس پرس و جو، صفحه یا کشور).

داده‌های جدول بر اساس property جمع‌آوری می‌شوند مگر اینکه نتایج را بر اساس صفحه یا ظاهر جستجو فیلتر یا مشاهده کنید.

مجموع نمودار می تواند به دلایل مختلف با مجموع جدول متفاوت باشد.

چگونه می‌توان CTR خود را با استفاده از گزارشات عملکردی Performance Report ارتقا داد؟

در این شکی نیست که یکی از فاکتورهای کلیدی، رتبه بندی گوگل CTR است.

سؤال این است؟

چطور CTR خود را افزایش دهیم؟ با گزارش‌های عملکرد گوگل سرچ کنسول

برای آشنایی بیشتر با گزارش های عملکرد باید به سراغ بخش performance در گوگل سرچ کنسول برویم که از الان شروع می شود: 

1- صفحات با CTR پایین را پیدا کنید

در ابتدا، تب‌های CTR و Position را با کلیک بر روی آنها فعال می‌کنیم.

performance report

 

 

شما می‌خواهید روی صفحاتی تمرکز کنید که رتبه‌ی آنها پایین تر از 5 … و CTR آنها پایین است.

پس رتبه بندی کلمات را خارج از رتبه 1 تا 4 فیلتر می‌کنیم.

برای انجام این کار ، بر روی دکمه فیلتر کلیک کنید و تیک گزینه “position” را بزنید.

performance report

 

اکنون یک کادر فیلتر در بالای داده ها مشاهده خواهید کرد. بنابراین می توانیم پیش برویم و این را روی “Greater than” بزرگتر از 4.9 تنظیم کنیم:

performane report

حال شما لیستی از صفحاتی را دارید که رتبه پایین تر از 5 در گوگل دارند.

بر اساس گزارش Advanced Web Ranking ، صفحاتی که در رتبه 5 هستند باید حدود 4.35% نرخ کلیک داشته باشند. و بر همین اساس ما نیز یک فیلتر دیگر اعمال می‌کنیم تا فقط صفحاتی داشته باشیم که CTR آنها پایین تر از این عدد باشد. حال ما یک لیست داریم از صفحاتی که رتبه آنها کمتر از 5 و CTR آنها پایین تر از 4.35 می باشد.

به عبارت دیگر کلماتی که می‌توانند ترافیک بیشتری بگیرند. ما فقط می‌خواهیم CTR آنها را افزایش دهیم.

2- صفحه را پیدا کنید

حالا، باید ببینیم کدام صفحه از سایت، برای کلمه کلیدی که تازه پیدا کرده ایم دارای رتبه است. برای این کار روی کلمه‌ای که پیدا کرده‌اید، کلیک کنید و سپس روی تب page کلیک کنید.

search performance

3- نگاه کنید به کلماتی که آن صفحه برایشان رتبه گرفته

هیچ نکته ای برای بهبود CTR ما برای یک کلمه کلیدی وجود ندارد… مگر اینکه 10 کلمه کلیدی دیگر را نیز به آن اضافه کنیم.

پس بخش جذاب این بخش اینجاست:

گزارش عملکرد یا همان Performance report می‌تواند به شما کلمات کلیدی که یک صفحه در آنها رتبه گرفته است را نمایش دهد.

و این کار خیلی آسان است.

فقط کافیست در منوی بالا روی +New کلیک کنید و سپس روی page کلیک کنید.

performance

و سپس آدرسی که مدنظرتان هست را وارد کنید.

performance report

 

4- عنوان و توضیحات خود را برای دریافت کلیک بیشتر بهینه کنید

من از چند تاکتیک ساده برای افزایش CTR استفاده میکنم.

اما چیزی که در این بین مورد علاقه من است: استفاده از کلمات قدرتمند است.

اما کلمه قدرت چه چیزی است؟ کلمات قدرت، کلماتی هستند که کاربر به آسانی و با یک نگاه می‌تواند نتیجه‌ی محتوای شما را درک کند.

و این چندین و چندبار برای دریافت کلیک در SERPs تست و آزمایش شده است.در اینجا من به شما کلماتی را می گویم که من از آنها برای خودم استفاده می‌کنم:

  • امروز
  • همین الان
  • سریع کار می‌کند
  • سریع
  • گام به گام
  • آسان
  • بهترین
  • فوری
  • نهایی
  • ساده

پس من تعدادی از این کلمات را به عنوان، و متا توضیحات این صفحه اضافه می‌کنم.

5- مشاهده نتیجه

بعد از گذشت 10 روز از تغییرات، به سرچ کنسول برمیگردیم تا نتیجه را ببینیم.

چرا 10 روز ؟

ممکن است چند روز طول بکشد تا گوگل دوباره صفحه شما را ایندکس کند. صفحه جدید باید حدود یک هفته به روز باشد تا بتوان از آن دیتای مناسب دریافت کرد.

با این تغییرجدید گوگل سرچ کنسول، من خبر خوبی دارم: با سرچ کنسول جدید به آسانی آب خوردن می‌توانید بین دو تاریخ متفاوت مقایسه انجام دهید.

کافیست روی Date کلیک کنیم. در پنجره باز شده روی تب Compare کلیک میکنیم و 2 هفته قبل از تغییر عنوان و 2 هفته بعد از آن را انتخاب می‌کنیم.

جستجوی عملکرد

در انتها کلمه‌ی کلیدی مدنظر خود را نیز به فیلتر اضافه می‌کنیم و سپس نتیجه را مشاهده میکنیم.

بخش Filter در  Performance report سرچ کنسول

این گزینه به شما کمک می‌کند بینش های جالبی در مورد Performance خود در سرچ پیدا کنید. برای کشف یک سناریو خاص به شما کمک می‌کند. برای این کار از Report Filter استفاده کنید که دقیقا بالای چارت قرار گرفته است.

filter

بیایید یک فیلتر را امتحان کنیم. در نوار فیلتر بالای چارت روی New کلیک کنید. از شما خواسته می‌شود که چارت مورد نظر را انتخاب نمائید. دایمنشنی که می‌خواهید برای آن ایجاد کنید را می‌توانید بعدا نیز به فیلتر اضافه نمائید.

برای هر یک از دایمنشن های موجود در Tables و همچنین نوع و تاریخ سرچ، در اینجا فیلترهایی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند ترافیک جستجوی خود را درک کنید.

ایجاد فیلتر برای تصاویر سایت در Performance report سرچ کنسول

بررسی کنید چه عبارات یا صفحاتی از طریق تصاویر ترافیک سایت شما را بالا می‌برند. نتایج را با تغییر دادن Search Type به Images عوض کنید. تمام جدول ها در گزارش به روز می‌شوند تا فقط جستجوی تصویر را برای شما فراهم کنند. سرچ تصویر یکی از بهترین گزینه هاست.

فیلترهای مربوط به Device و Compare

ترندهای دسکتاپ و تلفن همراه را با اضافه کردن یک فیلتر Device چک کنید. همچنین در این حالت استفاده از این Filter، استفاده از حالت مقایسه یا Compare برای تلفن همراه و دسکتاپ نیز منطقی است. با این کار هر دو دستگاه به چارت و جدول اضافه می‌شوند و مقایسه بین آنها راحت تر می‌شود.

performance report

همچنین توجه به مقایسه نرخ کلیک یا CTR بین موبایل و دسکتاپ برای صفحات کوئری و کشورها می‌تواند جالب باشد. این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند مخاطب سرچ خود را بهتر درک کنید.

performance filter

filter compare

ایجاد Filter برای کشورها در Performance report سرچ کنسول

با اضافه کردن یک Filter کشور، می‌توانید کشوری که میزان بالاترین کلیک را دارد مشاهده کنید. تمام گزارش هایی را که فقط شامل این کشور هستند را فیلتر می‌کند.

صفحات و کوئری هایی را که در این کشور و سایر کشورها پرمخاطب هستند را چک کنید. این کار برای اطلاع از استراتژی بین المللی و اولویت های محلی سازی انجام می‌شود.

توجه داشته باشید که هنگام فیلتر کردن کوئری ها یا صفحات، نتایجی که در چارت نمایش داده می‌شوند ممکن است به کل نتایج نشان داده شده در جدول اضافه نشود.

به عنوان مثال، اگر شما یک Filter مقایسه کوئری ایجاد کنید که شامل نام برند نباشد و یک Filter دیگر با نام برند ایجاد کنید، برخی از کوئری ها به دلایل حریم گوگل ناشناس هستند. علاوه بر این، هنگام فیلتر کردن محدودیتی برای نمایش تعداد کوئری ها در جدول وجود دارد.

با توجه به کاربردهای بسیار performance report برای توضیحات بیشتر و سوالات شما عزیزان میتوانید با ویکی دمی در تماس باشد، همکاران ما پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود.

سوالات متداول:

گزارش عملکرد performance report در سرچ کنسول چه کاربردی دارد؟

به شما اطلاعاتی کلی از وضعیت سایتتان در گوگل را می‌دهد. این گزارش نه فقط کلیک‌های شما، بلکه مقدار CTR و همچنین رتبه را هم به شما نشان می‌دهد.

بررسی metric و dimention در performance report

ابعاد و اعداد با مفاهیم خاص در سرچ کنسول prformance report ارائه میشوند