طراحی سایت پزشکی

تا چند سال قبل، تمام بیماران باید به مطب دکتر مراجعه می‌کردند، دکتر آن‌ها را معاینه می‌کرد و سپس بیماری آن‌ها را تشخیص می‌داد. امروزه داستان کمی تفاوت دارد. بیماران، می‌توانند تنها با چند کلیک با پزشک در ارتباط باشند. سپس با وارد کردن اطلاعات می‌توانند نسخه‌ی آماده‌ی خود را دریافت کنند.

با وجود وب سایت‌های پزشکی، مراجعه‌ی بیماران به مطب کاهش یافته است. این موضوع هم از طرف بیماران و هم از طرف پزشکان، استقبال شده است. به همین دلیل این روزها، طراحی سایت پزشکی بسیار اهمیت دارد.

بنابراین بازدید از وب سایت جای خود را به مراجعه‌ی حضوری داده است. وقتی فردی پزشکی را به شما توصیه می‌کند، در اولین مرحله به سایت پزشک مراجعه می‌کنید، اطلاعات مربوط به پزشک، توصیه‌ی مراجعین قدیمی و نهایتا اطلاعات تماس آن سایت را بررسی می‌کنید. اگر همه چیز خوب پیش برود با پزشک مربوطه تماس می‌گیرید و زمانی را برای مراجعه، رزرو می‌کنید. با این اوصاف طراحی یک سایت پزشکی، برای همه‌ی افراد درگیر در این شغل بسیار ضرورت دارد.

طراحی سایت پزشکی

ویژگی های مهم سایت های پزشکی

طراحی یک سایت برای یک پزشک، چیزی فراتر از طراحی یک وبسایت زیبا است.  طراحی انواع سایت مشاغل از جمله پزشکی نه تنها باید زیبا باشد، بلکه باید لود صفحات در آن به سرعت انجام شود. همچنین این وب سایت‌ها باید به راحتی در موبایل، لپ تاپ و تبلت باز شوند، تا مشتری به راحتی بتواند گزینه‌های مختلف در سایت را انتخاب کند و با پزشک در تماس باشد. در ادامه به ویژگی‌های مهم یک سایت پزشکی اشاره خواهیم کرد.

  • جذاب و گیرا باشد
  • سریع لود شود
  • دسترس پذیر باشد
  • سازگار با موبایل (ریسپانسیو) باشد
  • مطابق با استانداردهای پزشکی باشد
  • مطابق با استانداردهای SEO طراحی شود

این ویژگی‌ها نه تنها برای طراحی یک سایت پزشکی مناسب هستند، بلکه برای طراحی هر نوع سایت حرفه‌ای نیز، به کار می‌روند.

9 راهکار مهم برای طراحی سایت پزشکی

طراحی هر سایت، شگردها و ویژگی‌های متناسب با آن را دارد. بنابراین راهکارهایی متفاوت باید برای طراحی آن در نظر گرفت. در ادامه به راهکارهایی اشاره خواهیم کرد، که می‌تواند یک سایت پزشکی با امکاناتی پیشرفته ایجاد کند.

در سایت پزشکی اطلاعات اولیه نظیر، شماره تماس، آدرس و ساعات کار باید در تمام صفحات سایت وجود داشته باشند. وقتی این اطلاعات در دیدرس کاربر قرار گیرند، کاربر وارد وب سایت خواهد شد و با پزشک به راحتی تماس خواهد گرفت. علاوه بر این، آمار بازدید سایت نیز، افزایش خواهد یافت. همچنین عنوان شغلی پزشک، تخصص پزشک، نحوه‌ی رزرو، نحوه‌ی کنسل کردن مراجعه و اطلاعات مکان مطب باید در جایی قرار گیرند، که برای کاربران جدید و قدیمی در دسترس باشند.

اگر یک سایت پزشکی طراحی کرده‌اید که تعداد صفحات آن 5 عدد است، باید به طراحی خود شک کنید. چندین عنوان مجزا را در یک صفحه نباید قرار دهید. این مورد می‌تواند گزینه‌ای منفی از دید گوگل در نظر گرفته شود. درنتیجه رتبه‎ی سایت کاهش می‌یابد.

برای رسیدن به این هدف، باید برای هر موضوع، چندین صفحه طراحی شود. به یاد داشته باشید که هدف طراحی سایت پزشکی، دسترسی آسان کاربران به قسمت‌های مختلف سایت است. باید برای هر موضوع خاص، بخشی جدا در نظر گرفت. سپس برای هر بخش، باید صفحاتی جداگانه طراحی کرد. با این کار، کاربر در سایت سردرگم نخواهد شد.

وقتیکه کاربر وارد سایت می‌شود و اطلاعات پزشک را مطالعه می‌کند می‌خواهد با پزشک تماس بگیرد یا به صورت آنلاین زمان مراجعه را رزرو کند. در این زمان یک Call To action بسیار ضروری است. فرض کنید شما سایت پزشکی را طراحی کرده‌اید، که امکان رزرو آنلاین در آن وجود داشته باشد. بعد از ورد به صفحه‌ی اطلاعات پزشک، می‌توان دکمه‌ای در نظر گرفت که با کلیک روی آن، رزرو وقت انجام شود.

این کار، هرچند که از دید بسیاری از افراد نادیده گرفته می‌شود، اما با روشی ساده برای جذب کاربران  به حساب می‌آید. داشتن فرم تماس در سایت بسیار ضروری است زیرا افراد با استفاده از فرم، راحت‌تر از ایمیل می‌توانند با شما تماس بگیرند. وقتی ایمیل سایت وارد می‌شود، کاربران باید سایت را ترک کنند و اطلاعات خود را باید در ایمیل وارد کنند. بنابراین امکان خروج افراد از سایت افزایش می‌یابد.

ریسپانسیو کردن سایت، یک گزینه نیست، بلکه یک امکان ضروری است. ریسپانسیو کردن سایت، یک نوع از طراحی سایت است. با استفاده از این روش، سایت‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که کاربران می‌توانند متن‌ها، دکمه‌ها و منوهای آن‌ها را در موبایل، لپ تاپ و تبلت به راحتی انتخاب کنند. این مورد برای طراحی یک سایت پزشکی بسیار ضروری است، زیرا اکثر کاربران برای جستجو در اینترنت از موبایل استفاده می‌کنند.

تمام بخش‌های سایت باید به گونه‌ای طراحی شوند که ساختاری مناسب و یکپارچه داشته باشند. به عنوان مثال، فونت‌های به کار رفته در صفحات، باید استایل و سایز یکسان داشته باشند. وقتی فونت‌های متفاوت برای صفحات استفاده می‌شوند، برای کاربر ناخوشایند خواهد بود و سایت را ترک خواهد کرد.

آخرین نکته در ساخت سایت پزشکی، طراحی دقیق آن است. به هیچ وجه از عکس‌ها و گرافیک‌های آماده در فضای وب، برای سایت پزشکی استفاده نکنید. به جای این کار، بهتر است وارد مطب پزشک شوید و عکس‌هایی با کیفیت از آنجا تهیه کنید و آن‌ها را در وب سایت قرار دهید. بنابراین وقتی مراجعین وارد مطب می‌شوند انتظاراتی غیر واقعی از فضای آن نخواهند داشت.

تهیه‌ی یک سایت پزشکی برای اکثر کسانی که در این حرفه فعالیت می‌کنند، بسیار ضروری است. اما قبل از طراحی سایت باید نکاتی را در نظر گرفت. سایت پزشکی در مرحله‌ی اول باید بخشی از ویژگی‌های عمومی و ضروری یک سایت را شامل شود. سپس ویژگی‌هایی خاص که مربوط به نوع طراحی سایت پزشکی است، نیز باید در آن قرار داده شود. با رعایت کردن نکاتی که در این مقاله آمده است، می‌توانید گاهی مهم در مسیر طراحی سایت پزشکی بردارید.