چگونه از سایت ابزار MOZ استفاده کنیم؟
عناوین مطالب
Toggleاگر شما هم درحال گذراندن دوره آموزش سئو باشید، حتما اسم ابزار MOZ به گوشتان خورده و پرسیدید دقیقا سایت MOZ چیست؟ و نحوه استفاده از ابزار ماز چگونه است؟
در همین ابتدا باید بگوییم سایت ماز به عنوان یک مرجع معتبر در آموزش سئو است که کار خود را با وبلاگ آموزشی در سال 2004 شروع کرد. در سال اخیر سایت MOZ یکی از محبوب ترین ابزارهای سئو است که برای ارائه خدمات بهتر در زمینه سئو ماژول های مختلف و کاربردی را به مجموعه ابزارهای خودش اضافه کرد تا در آنالیز سایت خود و رقبا یک پکیج کامل در اختیارمان باشد.
آیا بهترین ابزار سئو سایت، سایت MOZ است ؟
همین طور که همه ما میدانیم ابزار رایگان یا پولی سئو کم نیستند و هر کدام از این ابزارها هم نقاط قوت خودشان را دارند که برای در مرحله از بهینه سازی سایت ممکن است تنها یک ابزار مفید باشد. برای مثال ممکن است بیشتر افراد ابزار ahref را به عنوان بهترین ابزار آنالیز بکلینک سایت قبول داشته باشند و افراد دیگر فعال در حوزه سئو از سایت ماز استفاده کنند.
انتخاب بهترین ابزارهای آنالیز سئو کاملا به تجربه افراد در زمینه بهینه سازی سایت بر می گردد. اما این نکته را هم بدانید که سایت moz یکی از قدیمی ترین ابزار های سئو است بنابراین می توان درباره جامعیت و کامل بودن پایگاه داده و در نتیجه دقت نتایج آن مطمئن بود.
در حالت کلی نحوه استفاده از امکانات سایت ماز به صورت رایگان و پولی امکان پذیر است. اگر بدون خرید اکانت پرو ماز قصد استفاده از آن را داشته باشید فقط از ماژول های محدود و رایگان باید استفاده کنید اما با خرید اکانت pro moz میتوانید از امکانات پیشرفته آنالیز سئو بهره مند شوید.
توصیه ما این است که هیچگاه خرید اکانت انواع ابزارهای سئو را به چشم یک هزینه نگاه نکنید و سعی کنید با گزارشات و دستورات این ابزارها و ترکیب ان با تجربه خود در سئو یک استراتزی خوب برای سایت خود به دست آورید.
فیلم آموزش کامل کار با ابزار MOZ
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی کامل با تمام بخش های مختلف ابزار تحلیل سایت ماز حتما این ویدئو را تماشا کنید.
آموزش استفاده از سایت MOZ معرفی امکانات رایگان
معرفی بخش Domain SEO Analysis
اولین بخشی است که میتوانید به صورت رایگان در سایت ماز استفاده کنید بخش Domain Analysis است. همان طور که از اسمش پیداست شما با وارد کردن آدرس موردنظرتان طبق عکس یک گزارش اولیه از وضعیت سایتتان دریافت می کنید. مهمترین شاخص هایی که مختص خود ابزار ماز است داخل همین کادر برای سایت شما مشخص شده است.
Domain Authority: سایت ماز با توجه به فاکورهای سئو اعتبار شما را نزد گوگل تخمین میزند.
Linking Root Domains: اطلاعاتی که از این بخش دریافت می شود نشان دهنده کل وبسایت هایی که سایت شما از آنها لینک گرفته است.
Ranking Keywords: تعداد کلماتی که سایت شما در گوگل دارای رتبه است . البته به آمار این شاخص نمیتوان اعتماد کرد.
Spam Score: فاکتوری که فقط مختص ابزار سایت ماز است امتیاز منفی یا spam score سایت ما در نزد گوگل است و نسبتا یک عدد نسبی است. اسپم اسکور با افزایش محتواهای بی کفیت و بکلینک های بی ارزش افزایش پیدا میکند.
حالا اگر کمی صفحه را به پایین اسکرول کنید، با چنین چیزی روبرو میشوید
در بخش بعدی شما در حال گزارشی از لیست بهترین صفحات سایت و بهترین دامنه هایی که شما از آن ها لینک دریافت کردهاید هستید
Top Pages by Links: مهترین صفحاتی از سایت که بر اساس اعتبار صفحه PA سایت لیست شده اند
Top Linking Domains: برترین دامنه سایت هایی اعتبار دامنه بالایی داشتند و شما از آنها بکلینک های باکیفیت دریافت کرده اید.
Discovered and Lost Linking Domains: شما میتوانید روی یک نمودار روند بکلینک سازی خود را مشاهده کنید که چه تعدادی از لینک هایی که در یک دامنه ساخته اید جدید هستند و چه تعدادی حذف می شوند.
در بخش های بعدی درمورد بهترین کلمات کلیدی که شما برای آن رتبه گرفته اید لیستی را به شما نشان میدهد.
که در این نمونه عکس اطلاعات درستی را از برترین کلمات کلیدی این آدرس را نشان نمیدهد
و همین طور بخش های بعد این ابزار در حالت رایگان اطلاعات صحیحی را در مورد تغییرات جایگاه رتبه کیوردها و حتی سایت های رقب نتوانست به ما دهد.
در ادامه در مورد ابزارها و افزونه های زیر در سایت Moz صحبت خواهیم کرد و دلیلی استفاده هر یک را بیان می کنیم:
- KEYWORD EXPLORER
- LINK EXPLORER
- MOZBAR
- MOZCAST
- SITE CRAWL
- Rank Tracking
- Page Optimization
- My Online Presence
- Free SEO Tools
1. معرفی ابزار KEYWORD EXPLORER در سایت ماز
یکی از مراحل سئو یک سایت یافتن کلمات کلیدی مناسب با بیزینس و سایت شماست. تحقیق کلمات کلیدی با ابزار ماز هم به صورت رایگان و هم در اکانت پرو آن قابل استفاده است و میتوان در کنار ابزار های تحقیق کلمات کلیدی از آن بهره برد. بخش های مختلفی که در گزارش ابزار Keyword Explorer آماده را به ما معرفی خواهیم کرد.
Monthly Volume: میزان سرچ ماهانه کلمه کلیدی مورد نظر توسط کاربران از آن دست معیارهایی است که باید در انتخاب کیورد بسیار به آن توجه کنید. توجه داشته باشید که دقت این ابزار رایگان ماز 95 درصد است و همین میزان کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد
Difficulty: میزان سختی کلمات کلیدی را بررسی کنید؛ سختی کلمات کلیدی یکی از شاخص هایی که در تحقیق و انتخاب یک کلمه کلیدی باید در نظر گفته شود. ممکن است سختی بیش از حد برخی عبارات کلیدی، شما را وادار کند تا روی کلمات و عبارات دیگری مانور دهید و محتوای متفاوتی را تولید کنید.
Organic CTR: درصد CTR به ما نشان میدهد که چند درصد از لینک هایی که در نتایج SERP کاربران بالا می آید منحر به کلیک می شود. ترجیح داده می شود که کلماتی را انتخاب کنید که CTR بالایی دارند
در کل با استفاده از ابزار کیوورد اکسپلور moz اطلاعات خوبی درمورد هر کلمه کلیدی و وضعیتش در سایت خود و سایت رقبا میتوان دریافت کرد.
priority: این شاخص نمایانگر میزان اولویت یک کلمه کلیدی است و مقدار آن از سختی کلمه کلیدی و تحلیل رقبا و همچنین میزان ارزش آن کلمه به دست می آید. هر چه این عدد بالاتر باشد، به این معنی است که آن کلمه در عین داشتن ارزش بالا به تلاش کمتری برای رتبه گرفتن احتیاج دارد و اگر برای رتبه گرفتن در آن کلمه تلاش کنید، موفقیت بیشتری در زمان کمتر به دست خواهید آورد.
Keyword suggestion (پیشنهاد دهنده ی کلمات کلیدی)
این قسمت دقیقا مانند ابزار google keyword planner عمل می کند و با توجه به کلمه کلیدی وارد شده، کلمات کلیدی مرتبط و پیشنهادی را نمایش می دهد. در کنار هر کلمه کلیدی، میزان ارتباط آن با کلمه کلیدی وارد شده و تعداد جستجوی ماهانه آن کلمه نیز نمایش داده می شود.می توانید کلمات کلیدی مورد نظر خود را انتخاب کرده و به صورت خودکار لیستی از کلمات کلیدی ساخته و از آن همراه با جزئیات کامل، خروجی بگیرید.
SERP analysis
با توجه به عکس بالا، در این قسمت تحلیلی از جزئیات صفحه اول گوگل برای کلمه وارد شده به شما ارائه می گردد. با استفاده از این قسمت می توانید نتایج بالای گوگل را برای آن کلمه کلیدی به همراه پیج اتوریتی و دامین اتوریتی برای هر یک از نتایج مشاهده نمایید.
2. معرفی ابزار LINK EXPLORER در سایت ماز
با استفاده از ابزار Link Explorer در سایت موز میتوانید مشاهده کنید که چه تعداد بکلینک در چه سایت هایی دریافت کرده اید. آنالیز و تحلیل بکلینک های یک سایت چه سایت خودتان باشد یا سایت رقیب از جمله اقداماتی است که باید در سئو یک سایت انجام شود. همچنین با استفاده از ابزار لینک اکسپلورر ماز میتوانید اطلاعات زیادی را جمعآوری کنید و بهترین انکر تکستها را برای دریافت بک لینک، بشناسید.
در حالت رایگان این قسمت از سایت ماز تنها 5 مورد از نتایج را در گزارشات هر بخش به شما نشان خواهد داد. شاخص های این بخش از ابزار تحلیل بکلینک های سایت در سایت ماز را در بخش اکانت پرو moz اموزش خواهیم داد.
3. آموزش افزونه MOZBAR سایت ماز
یکی دیگر از ابزارهای رایگان سایت ماز افزونه MozBar است و بر روی کروم شما نصب می شود. اگر قصد دارید افزونه مازبار را نصب کنید وارد این لینک شوید. این افزونه اطلاعات هر یک از نتایج را زیر لینک آن ها نمایش می دهد. اطلاعاتی از قبیل تعداد لینک، دامین اتوریتی و پیچ اتوریتی و ….
توجه کنید برای اینکه بتوانید مانند عکس زیر اطلاعات یک سایت را دریافت کنید، ابتدا باید داخل سایت ثبت نام یا log in کنید. اطلاعات زیر در حالت استفاده از نسخه رایگان افزونه ماز است.
عمده اطلاعاتی که به سرعت میتوان از طریق mozbar به دست آورد همان اعتبار دامنه و اعتبار صفحات سایت است. همچنین از طریق سه تا آز آیکون های سمت چپ نوار ابزار شما میتوانید برخی از فاکتورهای سئو داخلی صفحه مورد نظر را هم به راحتی مشاهده کنید. این اطلاعات مثل متاتگ ها، استراکچردیتاها و نوع لینک های فالو و نوفالو در صفحه را میتوان به سرعت استخراج کرد.
4. معرفی ابزار MOZCAST
تا حالا شده قصد داشته باشید از آب و هوای الگوریتم های گوگل خبر داشته باشید؟ درسته تعجب نکنید با این ابزار سایت ماز شما میتوانید از آب و هوای الگوریتم گوگل اطلاع پیدا کنید. این ابزار با هدف شناخت الگوریتم های جدید گوگل و تغییرات الگوریتمی، تغییراتی که در نتایج جستجو سایت های مختلف به وجود آمده را بررسی میکند. به طور کلی میتوانم بگویم این ابزار بیشتر به درد سئوکارهایی میخورد که باید دائما حواس شان به تغییرات الگوریتمی باشد نه افرادی که صرفا کسب و کار اینترنتی دارند.
5. آموزش ابزار SITE CRAWL خزنده ی سایت MOZ
آنالیز و تحلیل وضعیت داخلی سایت با به عبارتی وضعیت فنی سایت از جمله بخش های از سایت ماز است که به شما این امکان را می هد تا سئو داخلی و تکنیکال سایت خود را از نظر مشکلات خزنده های گوگل بررسی کنید. دریافت گزارش تقریبا 10 الی 15 دقیقه زمان میبرد. با توجه به عکس مشکلاتی که ممکن است در این گزارش مشاهده کنید شامل چند دسته بندی میشود:
Critical Crawler Issues: اگر سایت شما خطاهای سروری 500 یا 400 را داشته باشد در این بخش به شما گزارش داده می شود.
Crawler Warnings: بررسی تگ های نوایندکس و نوفالو در این بخش انجام میشود و به شما نشان داده میشود که کدام صفحات دارای چنین تگ هایی هستند
RedirectIssues: بررسی صفحات ریدایرکت شده هم یکی دیگر از مشکلات که در این بخش گزارش داده می شود
Metadata Issues: اطلاعات مربوط به تگ های هر صفحه از جمله تگ متا، کنونیکال و غیره را در این قسمت دریافت کنید.
Content Issues: مشکلات مربوط به محتوای سایت مثل محتوای تکراری، مشکلات تگ های H و… در این بخش به شما گزارش داده میشود.
در فیلم آموزش کار با ابزار ماز به طور کامل تمام بخش های ابزار Site Crawl را معرفی کرده ایم.
6. ابزار Rank Tracking در سایت Moz
قابلیت و یا ابزار Rank Tracking در سایت ماز ششمین قابلیتی است که می تواند در روند سئو سایت به شما اطلاعات خوبی ارائه دهد. دیتاهایی که این بخش در اختیار شما قرار می دهند، جزو موارد مهمی است و می تواند روند تلاش های شما را هدف دار کند.
بخش Rank Tracking به شما این امکان را میدهد که ببینید در هر کلمه کلیدی انتخابی توسط خودتان چه رتبه ای در SERP دارید. چیزی که Moz را از همتاهایش متمایز کرده این است که حتی می توانید در این قسمت جایگاه رقبایتان برای هر کلمه کلیدی را مشاهده کنید. به این ترتیب می توانید روند تولید محتوا و رقابت با رقیب های خود را به شکل درست تر، بهینه تر و هدفمندتری ادامه دهید.
نکته ای که باید بدانید این است که بخش “پیگیری رتبه” فقط هفته ای 1 روز آپدیت می شود؛ در نهایت نیز وضعیت شما در کلمه کلیدی مورد نظر را در بازه های زمانی مشخص جمع آوری کرده و اطلاعات را از طریق ایمیل برای شما ارسال می کند.
7. بخش Page Optimization در ماز
همانطور که از اسمش پیداست، این بخش برای بهینه سازی محتوای صفحه شماست. Moz مانند بسیاری از کمپانی های بزرگ دیگر که ابزار سئو طراحی و به کاربران ارائه می دهند، یک سری فاکتورها برای بررسی موارد مختلف تعریف می کنند که مخصوص همان سایت است. به بیان دیگر، اگر در بخش Page Optimization شما مشاهده کردید که یک فاکتور مشخص دارای عدد خوب و بهینه ای است، به این معنی نیست که آن صفحه در گوگل رتبه بالایی دارد؛ بلکه فقط نشان می دهد که طبق بررسی ماز، آن صفحه بهینه است.
شما می توانید با استفاده از این بخش، محتوای صفحه مورد نظر را بررسی و آن را تغییر دهید. سپس اگر برای بررسی مجدد نیاز به چیزی داشتید، باز هم با این ابزار روند رشد یا افول فاکتورهای بهینه سازی صفحه را به طور تخصصی بررسی نمایید.
کمکی که این ابزار به شما می کند، علاوه بر نشان دادن مشکلات صفحه، برای بهبود آن یک لیست از کارهای پیشنهادی نیز به شما ارائه داده تا بتوانید از آن بهره مند شوید.
8. ابزار My Online Presence
My Online Presence ابزاری است که توسط Moz ارائه شده است و به کمک آن میتوانید بهبود سئو و حضور آنلاین خود را بررسی کنید. این ابزار به شما اطلاعاتی در مورد حضور آنلاین وبسایت و شبکههای اجتماعی شما ارائه میدهد. در واقع، My Online Presence به شما کمک میکند تا بفهمید که چگونه وبسایت و شبکههای اجتماعی شما از نظر سئو و حضور آنلاین عمل میکنند.
برای استفاده از این ابزار، شما باید به سایت Moz بروید و به داشبورد My Online Presence وارد شوید. سپس باید URL وبسایت خود را وارد کنید تا ابزار اطلاعات مربوط به حضور آنلاین شما را بررسی کند. این ابزار اطلاعاتی مانند رتبهبندی در موتورهای جستجو، میزان پیوندهای ورودی، اطلاعات مربوط به شبکههای اجتماعی و … را ارائه میدهد.
آموزش استفاده از سایت ابزار MOZ پریمیوم
نحوه استفاده از لینک اسپلور در نسخه pro moz
در واقع اطلاعاتی که در نسخه پولی سایت ماز دریافت می کنید بسیار کامل تر از نسخه رایگان آن می باشد. عدم محدودیت در لیست گزارشات هر بخش از ابزار Link explor از جمله امتیازات استفاده از اکانت پولی ماز است. با توجه به عکس شما پس از وارد کردن آدرس سایت موردنظرتان اطلاعات جامع و کاملی از نظر لینک سازی های خارجی و کلمات کلیدی دارای رتبه دریافت خواهید کرد.
در قسمت قبل درمورد Domain Authoritty و Linking Domains صحبت کردیم و گفتیم که این شاخص ها نشان دهنده چه اطلاعاتی هستند اما شاخص Inbound Links دقیقا چیست؟
Inbound link: به لینک های گفته میشود که از سایت دیگر به ما داده میشود اما یک فرق کوچک با backlink دارد و آن هم این است که inbound link از درون متن به سایت دیگر لینک داده میشود. این معیار میتواند معادل معیار Backlinks در ابزار سایت ahref باشد.
در قدم بعدی با توجه به عکس زیر شما میتوانید اطلاعات دقیقی در مورد لینک های ساخته شده و حذف شده از سایت خودتان به دست آورید.
در این قسمت شما میتوانید نوع فالو یا نوفالو بودن بکلینک های سایت مورد نظر را مشاهده کنید.
با توجه به این دو کادر شما میتوانید برترین لینک های فالو که به سایت موردنظر لینک داده اند را می توانید مشاهده کنید. اعتبار صفحه را هم میتوانید در کنار ادرس ها ببینید. همچنین برترین صفحاتی که در این سایت وجود دارد را هم در کادر سمت راست میتوانید ملاحظه کنید.
در این قسمت هم برترین انکرتکست هایی که در لینکسازی های خارجی استفاده شده را هم به صورت لیست قایل مشاهده است. و در کادر سمت راست هم گزارشی از بازه اعتبار دامنه سایت هایی که شما از آن ها لینک گرفته اید را نشان میدهد. اینکه چه تعداد از سایت ها چه DA دارد میتواند در استراژی لینکسازی خارجی شما تاثیرگذار باشد.
در آخر این بخش هم باید به این نکته اشاره کنیم که برای انکه بتوانید اطلاعات هر قسمت ابزار Link Explorer که معرفی کردیم را به طور مفصل بررسی کنید، میتوانید با توجه به عکس زیر بر روی این قسمت ها در این کادر کلیک کنید.
آموزش نسخه PRO افزونه MOZBAR
در عکس بالا مشاهده میکنید که اطلاعت بیشتر در نوار این افزونه خواهید شد که در نسخه رایگان MozBar این گزارشات وجود نداشتند. از جمله اطلاعاتی که در این نوار ابزار ماز میتوان مشاهده کرد:
- تعداد دامنه هایی که به همان صفحه مورد نظر از سایت لینک داده اند.
- تعداد کل بک لینک های که آن صفحه دریافت کرده است
- تعداد دامنه هایی که به دامنه اصلی سایت لینک داده اند.
- تعداد کل بک لینک های دامنه اصلی سایت دریافت کرده است.
سخن اخر
ما در آموزش جامع نحوه کار با سایت ابزار MOZ سعی کردیم تمام بخش های کاربردی رایگان و پولی سایت ماز را به شما معرفی کنیم تا بدون هیچ دغدغه ای با این ابزار سئو خوب کار کنید. اگر درمورد این آموزش سوال و ابهامی دارید حتما در بخش نظرات از ما بپرسید تا در کمترین زمان ممکن به سوالات پاسخ دهیم.
4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی ممنون از توضیح خوب و کاربردیتون. لطفا راه های استخراج کلمه کلیدی این ابزار هم آموزش بدید.
سلام دوست عزیز
حتما واستون انجام میدیم
سلام بسیار مفید بود ممنون
سلام دوست عزیز. خوشحالیم که آموزش ایزار moz تونسته بهتون کمک کنه