آموزش گام به گام گوگل ترندز
گوگل ترندز یکی از بهترین ابزار های آنالیز کلمات کلیدی می باشد که با بکارگیری درست، می توانید در جریان میزان علاقه ی کاربران به کلمه ی کلیدی خود و حتی استخراج پر جستجو ترین کلمات قرار بگیرید. در این مقاله ما شیوهی استفاده ی صحیح از گوگل ترندز را به شما آموزش خواهیم داد و هریک از بخش های این ابزار را برای شما معرفی خواهیم کرد. به شما خواهیم گفت که با چه روش های در جریان رشد کلمات و علاقه ی کاربران قرار بگیرید. این مقاله به دلیل بیان تمام قسمت های ابزار Google Trends و چشم پوشی نکردن از کوچک ترین موضوع، کمی طولانی است پس تا انتهای مقاله صبورانه با ما همراه باشید.
مقدمه
کلمات کلیدی از مهمترین اجزا در بهینه سازی سایت و رسیدن به درآمد و جایگاه مورد نظر می باشد. اهمیت این بخش به حدی زیاد است که وبلاگ نویسان برای کلمات کلیدی و هدف خود، محتوا تولید می کنند. به دلیل اهمیت بالای کلمات کلیدی، سئوکاران همیشه به دنبال تحقیق کلمات کلیدی و آنالیز این کلمات هستند تا پر جستجو ترین کلمات کلیدی را انتخاب و بر مبنای آن سایت خود را ارزش گذاری کنند. این کلمات به حدی در کسب و کار آنلاین شما تاثیر گذار هستند که می توان آنها را شاه کلید موفقیت خود دانست به همین دلیل تحقیق و بررسی کلمات کلیدی از اهمیت بالایی برخوردار است. در مسیر تحقیق کلمات کلیدی، از ابزار هایی جهت آنالیز و یافتن پر جستجو ترین کلمات استفاده می کنند.
Google Trends را بهتر بشناسیم
یکی از پرکاربرد ترین ابزار های آنالیز کلمات کلیدی، Google Trends می باشد. سئو کاران به دلیل قابلیت های خوب و چشمگیر این ابزار، علاقه ی خاصی نسبت به آن نشان می دهند. شما می توانید با استفاده از گوگل ترندز کلمات مورد نظر خود را جستجو کنید و حتی می توانید کلمات کلیدی خود را با یکدیگر مقایسه کنید و بفهمید کدام یک از آنها به میزان بیشتری جستجو می شود.
ویژگی جالب دیگر ابزار گوگل ترندز، آنالیز جستجوی محلی آن می باشد یعنی شما می توانید با استفاده از این ابزار تشخیص دهید که در کدام یک از مناطق، کلمه مورد نظر شما بیشتر جستجو می شود. همچنین یک لیست از میزان جستجو در مناطق محلی را بر مبنای میزان جستجو به شما می دهد. البته موارد گفته شده تنها بخشی از مزایای ابزار کارآمد گوگل ترندز می باشد که در ادامه به بررسی تمامی جوانب آن خواهیم پرداخت.
اصول کار با Explore گوگل ترندز
شما در راستای موضوع خاصی، می خواهید کلمات کلیدی مورد نظر خود را بدست آورید و آن را آنالیز کنید. برای این کار لازم است وارد Google Trends شوید تا نتایج مورد نیاز را بدست آورید. کار ما از اینجا شروع می شود. ابتدا آدرس http://www.google.com/trends را در کادر URL خود وارد می کنید. بعد از وارد کردن و کلیک بر روی آن وارد صفحه ی رسمی Google Trends می شوید. در این صفحه کلمه ی مورد نظر خود را در قسمت Enter a search or a topic وارد کنید و گزینه ی سرچ را بزنید. بعد از وارد کردن کلمه ی کلیدی وارد صفحه ی دیگری می شوید. در این صفحه، آنالیز های مربوط به کلمه ی وارد شده برای شما نمایش می دهد.
من به عنوان مثال، گزینه ی طراحی سایت را وارد کردم تا تغییرات آن را ببینم. همانطور که از تصویر بالا که گراف میزان علاقه در زمان های مختلف (Interest by time) است، می بینید توجه کاربران در زمان های مختلف نسبت به کلمه ی کلیدی من را نمایش داده است. در کنار آن یک کادر دیگر قرار دارد که در داخل آن نوشته شده Compare که به معنای مقایسه کردن است. شما می توانید یک کلمه دیگر در اینجا وارد کنید و با کلمه ی اول خود مقایسه و آنالیز کنید. برای مقایسه کردن، ما کلمه ی برنامه نویسی سایت را وارد کردیم. نتیجه ی آن به صورت زیر نمایش داده می شود.
- توجه: اگر به محور عمودی گراف توجه کنید مقدار های صفر تا صد را مشاهده می کنید. این موضوع به مقدار دهی نسبی ابزار گوگل ترندز به میزان محبوبیت هر یک از عنوان ها یا کوئری ها در بازه های زمانی مختلف، اشاره می کند. همانطور که گفته شد این مقادیر نسبی هستند و شما برای بدست آوردن اطلاعات دقیق تر باید از دیگر ابزار های آنالیز کلمات کلیدی استفاده کنید.
در ستون افقی بازه ی زمانی که شما انتخاب کرده اید به نمایش در می آید که می توانید به دلخواه خود آن را تغییر دهید.
هر دو کلمه ی من در بالا با رنگ خاص خود نمایش داده شده است و در پایین گراف مقایسه ای آنها نمایش داده شده است. البته بگویم که این گراف برای جستجوی این کلمه در United States در دوازده ماه گذشته است که در بالا هم مشخص است. شما می توانید با تغییر ناحیه ی خود به ایران یا سایر کشور ها و شهرها در بازه ی زمانی مشخص، تغییرات هر کلمه را ببینید که در ادامه همه ی آنها را به صورت کامل برای شما عزیزان توضیح خواهم داد.
اگر به کادر کناری آنها دقت کنید می بینید که برای مقایسه کردن، شما می توانید باز هم کلمه اضافه کنید. با این قابلیت شما می توانید تا 5 کلمه ی کلیدی هدف را با یکدیگر آنالیز کنید.
حالا یه قدم جلوتر می رویم و آیکون های بالای گراف را بصورت کامل توضیح می دهیم.
- WorldWide: همان ناحیه ای است که ما میخواهیم میزان جستجوی کلمه ی کلیدی مورد نظر خود را در آنجا برسی کنیم. در اینجا United States است که شما می توانید آن را بر روی ایران و حتی شهرهای ایران قرار دهید تا میزان جستجو در آن مناطق را به شما نمایش دهد.
- Past 12 month: در این قسمت شما می توانید تعیین کنید که این تغییرات را در چه بازی زمانی به شما نمایش دهد به عنوان مثال در 5 ماه گذشته، یک سال گذشته و حتی در چند ساعت گذشته.
- All categories: در این قسمت شما تعیین می کنید که می خواهید کلمه ی کلیدی خود را در چه دسته ای مورد بررسی قرار بگیرد. به عنوان مثال در دسته ی هنر و سرگرمی، کتاب و ادبیات، تجارت و صنعت و سایر دسته ها. در خود این دسته ها هم دسته های دیگری قرار گرفته است. به عبارت دیگر در هر دسته 25 زیر دسته قرار گرفته است که می توانید هر یک از آنها را برای حوزه ی جستجوی خود انتخاب کنید.
- Web Search: در این قسمت حالت جستجوی خود را مشخص می کنید. اینکه می خواهید در چه قالبی جستجو کنید. در قالب عکس جستجو شود یا خبر یا فروشگاهی و یا در یوتیوب.
HTTPS چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟
اگر بخواهید چند کلمه را با یکدیگر جستجو کنید، در واقع در یک دسته ی خاص قرار دهید و جستجو کنید از علامت “+” در بین آنها استفاده می کنید. این علامت به معنی “یا” می باشد و برای انتخاب یکی از چند کلمه ی انتخابی شما در دسته خودتان است. با یک مثال برایتام بیشتر توضیح بدم: شما میخواهید در خصوص یک سری از مطالب تحقیق کنید و بدانید میزان جستجوی آنها توسط کاربران چقدر است. چونکه واژه ی شما از چندین بخش تشکیل شده است باید از علامت به علاوه “+” مابین آنها استفاده کنید. مثلا تیشرت و شلوار جین و شلوار کتان. آنها را به این صورت تعریف می کنیم:
تیشرت+شلوار جین+شلوار کتان
با این روش شما یک مجموعه ی جستجویی ایجاد می کند که به ابزار گوگل ترندز می گویید که من می خواهم میزان جستجوی کاربران که شامل هر یک از این کلمات است را به من نمایش دهی. همچنین شما می توانید در حالت مقایسه ای بین چند مجموعه از آن استفاده کنید.
دوستان عزیزم ما از این به بعد محل خود را بر روی کشورمان ایران قرار می دهیم که میزان جستجو های کاربران ایرانی را مشاهده کنیم پس از حالت United States خارج می شویم و آن را روی ایران قرار می دهیم.
تصویری که در زیر مشاهده می کنید گزارشی آماری از مقایسه میزان جستجوی کاربران ایرانی در خصوص 3 دسته ی ایجاد شده یعنی:
- تیشرت + شلوار جین + شلوار کتان
- پیراهن+شلوارک+کت و شلوار
- جوراب+ساپورت+مانتو
می باشد که هر یک از این دسته ها با زنگ خاص خود نمایش داده شده اند.
در گوشه ی سمت چپ هم یه نمودار ستونی از میزان جستجوی آنها رسم شده است که هر ستون با رنگ مخصوص هر دسته نمایش داده شده است.
تا به اینجای کار با حالت کلی و نمایش میزان جستجو و تغییرات آن در حالت گرافی آشنا شدین. ما در بالا سایر قسمت هایی که باعث ایجاد تغییرات در گراف می شود را نیز توضیح دادیم به عنوان مثال شما می توانید نتایج را در سال مورد نظر خود تاکنون در منطقه ی مورد دلخواه مورد بررسی قرار دهید و ببینید کلمه ی شما در حالت کلی چقدر مورد توجه کاربران در آن منطقه بوده است.
حال می خواهیم راجب سایر ویژگی های جالب و دیدنی گوگل ترند صحبت کنیم.
Interest by subregion
در ابزار گوگل ترندز شما می توانید میزان جستجوی کاربران در کشور های مورد نظر خود را بررسی کنید که این را قبلا هم گفتیم. چیزی که این موضوع را جالب تر می کند این است که شما می توانید بفهمید که این جستجو در کدام یک از شهر های آن کشور بیشتر از مابقی مناطق در آن کشور است.
برای درک بیشتر این موضوع را با یک مثال برای شما عزیزان توضیح می دهم. ما می خواهیم میزان جستجوی کلمه ی ” کد نویسی” را در کشور ایران بررسی کنیم و بدانیم در کدام یک از شهرها، میزان توجه کاربران یه این کلمه بیشتر است و بیشتر جستجو می شود.
با وارد کردن این عبارت ابتدا نمودار مربوط به آن را می بینیم. در قسمت پایین تر از آن ایران و شهرهای آن نشان داده شده است که این تصویر همان میزان علاقه ی کاربران در ناحیه (Interest by subregion) است. در سمت راست نقشه لیست استان هایی که بالاترین میزان جستجو در آنها در یک سال گذشته انجام شده است را می بینیم که بر مبنای بیشترین میزان جستجو لیست شده اند. این قابلیت به شما این امکان را می دهد شهر های مورد نظر خود را بشناسید تا بتوانید در فعالیت خود از آنها استفاده کنید.
اگر توضیحات گفته شده در بالا را با عکس مطابقت دهیم می بینیم کلمه ی کلیدی “کد نویسی” در شهر های همدان و هرمزگان از محبوبیت بالایی برخوردار است که این میزان در سایر شهرها به مراتب، کمتر است. تمامی رنگ های موجود در داخل نقشه به صورت آبی هستند و از رنگ دیگه ای استفاده نشده است. میزان کم و زیاد بودن محبوبیت در رنگ آبی با کم رنگ بودن یا پر رنگ بودن شهر ها مشخص شده است.
- نکته: دقت کنید میزان جستجوی کاربران در بازه ی بین صفر تا صد نمایش داده می شود. بالاترین حالات را صد و کمترین حالات را صفر نمایش می دهد. این موضوع دقیقا یکی از دلایل مهم برای اعتماد کامل نکردن به Google Trends است چرا که آمار را فقط به صورت تقریبی و میزان محبوبیت به شما می دهد نه به صورت دقیق. برای همین باید در کنار این ابزار، از سایر ابزارِ آنالیز کلمات کلیدی مانند Keyword Finder یا Keyword Planner استفاده کرد تا آمار دقیق تری از میزان جستجوی کلمات و محبوبیت آنها بدست آورید.
- نکته: آماری که به ما نمایش داده می شود مربوط به ناحیه ی استان است نه خود استان. موضوع گفته شده به این معنا می باشد که در این نواحی این عبارت دارای بیشترین میزان محبوبیت می باشند. ممکن است در حالت میزان محبوبیت در شهر، شهری بالاترین میزان جستجو را به خود اختصاص دهد که نه تنها جزء این شهر ها نباشد بلکه در ناحیه ی این شهر ها هم نباشد. یه قول عامیانه ” شهر های این مناطق رو هم” بالاترین میزان جستجو و محبوبیت را به خود اختصاص می دهند. در اینجا در ناحیه ی استان همدان و ناحیه ی استان هرمزگان بالاترین میزان جستجو و محبوبیت را داشته اند.
اگر به تصویر بالا دقت کنید در بالای اسامی شهر ها گزینه هایی قرار دارد که هر یک از این گزینه ها یکسری تغییرات خاص یا قابلیت هایی در اختیار ما قرار می دهد.
- Subregion: در این قسمت شما می توانید حالت نمایش را از ناحیه (Subregion) به شهر (City) تغییر دهید که نکته گفته شده را مشاهده کنید.
- List view و Map view: در این قسمت که با حالت سه خط بر روی یکدیگر نشان داده شده است، شما می توانید حالت نمایش شهر ها یا ناحیه ها را به صورت لیستی مشاهده کنید. این گزینه در تمام حالت صفحه قابل مشاهده نیست و بیشتر زمانی که صفحه ی شما به صورت نصفه و جمع شده در گوشه باشد نمایان می شود. با قرار گرفتن در این حالت و انتخاب این گزینه، آیکون جدیدی برای برگشت به حالت قبلی و نمایش بر روی نقشه به نام Map view نمایان می شود.
- CSV: در این قسمت که به شکل یک فلش رو به پایین می باشد، شما می توانید یک نسخه از نتایج آماری خود را در قالب یا فایل Excel با پسوند CSV ذخیره کنید که در آن اطلاعات شما قرار گرفته است.
- Embed: این گزینه به صورت علامت های کمترین و بیشترین نشان داده شده است. با کلیک بر روی آن شما وارد صفحه ی جدیدی می شوید که به دو بخش تقسیم شده است. در سمت چپ کد های مربوط به اطلاعات صفحه قرار دارد و شما می توانید آنها را کپی کرده و در صفحه ی کد های HTML مورد نظر خود کپی کنید و از آن استفاده کنید. در سمت چپ گزینه ای Preview قرار دارند که می توانند نتایج را در دو حالت Desktop و Mobile به شما نمایش دهند.
- Share: این قسمت قابلیت اشتراک گذاری اطلاعات موجود در صفحه را به شما می دهد. می توانید با انتخاب آن اطلاعات نتایج جستجوی کاربران در خصوص کلمه ی کلیدی هدف را در فضاهای تعریف شده به اشتراک بگذاربد.
این هم از تعریف هر یک از بخش های این صفحه. فقط برای درک بیشتر شما عزیزان ما حالت ناحیه را تغییر داده و آن را بر روی شهر قرار می دهیم تا تغییرات آن را ببینید.
دقیقا مطابق توضیحات داده شده، می بینید شهری که بیشترین میزان جستجو توسط کاربران را دارد، تهران است که در داخل هیچ یک از نواحی همدان و هرمزگان، نیست.
- توجه: علامت سوال کنار هر یک از بخش ها قرار دارد در واقع همان گزینه ی Help می باشد که راهنمایی های مربوط به این بخش را در اختیار شما قرار می دهد.
Related Topics و Related queries
در بخش پایین تر از Interest by subregion، قسمتی قرار دارد که در آن عناوین مرتبط با کلمه ی کلیدی شما که توسط کاربران جستجو شده است، نشان داده می شود. این بخش نشان می دهد که کاربرانی که کلمه ی کلیدی شما را جستجو کرده اند به چه بخش های دیگری علاقه نشان داده اند و آن ها را جستجو کرده اند. عناوین مرتبط با جستجوی شما در واقع نشان دهنده ی جستجو های هم راستا با جستجوی شما می باشد. این عناوین در دو دسته قرار می گیرند:
- Related Topics: در این قسمت عناوینی نمایش داده می شود که توسط کاربرانی که به دنبال شما می گردند، جستجو شده است.
- Related queries: در این قسمت سوالاتی نمایش داده می شوند که توسط کاربرانی که به دنبال شما می گردند، جستجو شده است.
هر یک از این دسته ها در دو بخشRising و Top تعریف می شوند. در قسمت Rising عناوین یا سوالاتی (queries) به شما نمایش داده می شود که در حال افزایش جستجو در دوره ی اخیر می باشند و نظر کاربران به سمت آن در حال افزایش است. این قسمت ممکن است در گذشته توجه زیادی به آن نبوده باشد ولی اکنون مخاطبان بیشتری پیدا کرده است و در واقع در حال گسترش و شیوع (Breakout) می باشد. در بخش Top محبوب ترین عنوان ها و کوئری ها را به ترتیب علاقه ی کاربران، به نمایش در می آید. در این قسمت میزان محبوبیت هر یک از عناوین یا سوالات بر مبنای امتیاز دهی نسبی از صفر تا صد تعیین می شود.
توجه: در هریک از لیست های ارائه شده چه در بخش ناحیه ها و چه در بخش سوالات و عنوان ها فقط پنج مورد به نمایش گذاشته می شود. برای مشاهده ی سایر موارد به صفحات دیگر آن بروید.
ریچ اسنیپت گوگل (rich snippets): توضیحات کامل + آموزش پیاده سازی
تمامی موارد گفته شده تا به این پایه جزء بخش Explore ابزار Google Trends بوده است. در واقع ما بیشترِ آنالیز هایی که داریم را در این بخش انجام می دهیم.
به سایر بخش های این ابزار می رویم تا آنها را هم مورد بررسی قرار دهیم.
Home
هنگام وارد کردن آدرس گوگل ترند وارد صفحه ی رسمی آن یا Home می شوید. در این صفحه آنالیز های نسبی که خود گوگل انجام داده است به نمایش در می آید و شما می توانید به جهت تکمیل اطلاعات و افزایش دانش خود از آنها استفاده کنید. این آنالیز ها بیشتر راجب موضوعات و اتفاقات روز در دنیا هستند. تمامی این بخش ها، بصورت نسبی مورد آنالیز قرار گرفته است که با کلیک بر روی هر کدام از آنها می توانید نتایج هر یک از آنالیز ها را به صورت کامل مشاهده کنید. در داخل همین صفحه (در قسمت بالای آن) می توان مرورگر آن که در واقع همان Explore گوگل ترندز است را مشاهده کرد.
Trending Searches: در این قسمت از ابزار گوگل ترندز شما می توانید روند تغییرات جستجو های کاربران را در دو حالت روزانه (Daily) و بی درنگ (Realtime) دنبال کنید. همچنین می توانید این تغییرات را در منطقه ی مورد نظر خود (در قسمت تعیین منطقه در همین صفحه) مشخص کنید. با انتخاب هر یک از این بخش ها می توانید تغییرات و گراف های آن را مشاهده کنید.
- Daily Search Trends: در این بخش، جستجو هایی که در طول 24 ساعت گذشته، مخاطبان فراوانی داشته و توجه زیادی به آن شده است را مشاهده می کنید. به زبانی ساده تر، کلماتی که در طول شبانه روز گذشته بیشتر جستجو شده را نمایش می دهد. این لیست به صورت ساعتی به روز رسانی می شود و اطلاعات جدیدی از پر جستجو ترین عبارت ها یا سوالات بر روی آن قرار می گیرد.
Realtime Search Trends: در قسمت Realtime Search Trends شما موضوعات و گزارشاتی را می بینید که در طی 24 ساعت گذشته در درون گوگل پر طرفدار بوده. این موضوعات شامل ویدیو های پرطرفدار در YouTube، مقالات و اخبار Google News، نمودار های دانش و مطالعاتی و میزان علاقه به یک جستجوی خاص را مشاهده می کنید که توسط الگوریتم های خود گوگل جمع آوری و ارائه می شود. این اطلاعات بی درنگ و همواره در حال آپدیت هستند و بروزترین اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهند.
Year in Search:
شما می توانید در قسمت Year in Search میزان جستجوی کاربران در خصوص موضوعات، عناوین و سوالات مختلف، در سال های گذشته را مشاهده و بررسی کنید و بفهمید میزان تمایل کاربران در خصوص جستجو ها به چه سمتی گرایش داشته است. در صفحه ی Year in Search از Google Trends شما می توانید سال و منطقه ی مورد نظر خود را انتخاب کنید و ترند های مربوط به آن سال در منطقه ی مشخص شده را ببینید. تمامی این اطلاعات در قالب لیست هایی در اختیار شما قرار گرفته است. این لیست بندی ها بر مبنای اصطلاحات جستجو شده ای هستند، که بیشترین رشد را در سال جاری نسبت به سال قبل داشته اند.
Subscription: یکی دیگر از قابلیت های خوب و کاربردی که گوگل ترندز در اختیار کاربران خود قرار داده است Subscription یا اشتراک می باشد (دقیقا همانند اشتراک گرفتن از مجله ها و خبرگزاری ها). در این بخش شما می توانید برای دریافت بروزرسانی های گوگل ترندز درباره رویدادهای مهم و قابل توجه و همچنین جستجو های پرطرفدار، ثبت نام کنید و یکی از مشترکان آن شوید. در صفحه ی Subscription با کلیک بر روی علامت بعلاوه، می توانید یک اشتراک تاره برای خود ایجاد کنید.
با زدن علامت بعلاوه صفحه ی که عکس آن را در بالا می بینید برای شما باز می شود. همانطور که می بینید، اشتراک گذاری مطالب تحت دو عنوان انجام می شود:
- Topic یا موضوع: با ثبت Email یا Gmail خود در این قسمت، می توانید در جریان به روز رسانی های مربوط به رویدادهای مهم و پر اهمیت قرار بگیرید. در قسمت Topic با تعیین موضوع و ناحیه ی مورد نظر و در آخر کلیک بر روی Subscribe، برای خود یک اشتراک ایجاد می کنید. هر بار که اطلاعات جدیدی در خصوص موضوع شما منتشر شود، یک پیام به صندوق پستی شما ارسال می شود.
- Trending Searches یا روند جستجو: در این بخش هم مانند مورد بالا می توانید با ثبت Email یا Gmail خود در جریان آخرین تغییرات جستجو های پرطرفدار قرار بگیرید. بعد از انتخاب ناحیه ی مورد نظر خود، از شما خواسته می شود که این تغییرات به چه نوعی و چند وقت یکبار در اختیار شما قرار بگیرد.
در این قسمت آموزش ما به پایان رسید و توانستیم کار با ابزار گوگل ترندز را برای شما به صورت کامل بیان کنیم. این موضوع را بگویم که یادگیری کار با این ابزار قدرتمند فقط برای اهداف شناسایی و مقایسه نیست و شما می توانید خیلی از موضوعات مهم دیگر را از آن استخراج کنید.
نتیجه گیری
برای اینکه در استخراج کلمات کلیدی خود موفق عمل کنید، استفاده درست از ابزار های آنالیز مخصوصاً گوگل ترندز را باید به خوبی یاد بگیرید. فراموش نکنید این ابزار مقدار آنالیز دقیق به شما نمیدهد و در واقع یک ترند نسبی از نتایج را به شما ارائه می کند. شما می توانید از این ابزار به عنوان مشخص کننده مسیر استفاده کنید. برای برطرف کردن نیاز خود سعی کنید از یک ابزار تحقیق کلمه ی کلیدی هم استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید