استراتژی محتوا چیست و چگونه آن را تعیین کنیم؟
عناوین مطالب
Toggleاحتمالاً تا به حال از استراتژی محتوا برای سایتتان استفاده نکرده اید و به دنبال این هستید که با توجه به اهدافی که در نظر دارید، یک رویکرد مناسب برای تولید محتوای سایت خود داشته باشید. شاید همین الان هم از یک استراتژی مناسب استفاده می کنید، اما می خواهید بدانید برای بهبود آن از چه راهکار های دیگری می توان استفاده کرد. به هر حال هیچ وقت برای بازبینی استراتژی هایی که قبلا تعیین کرده اید، دیر نیست. فقط همیشه باید مطمئن باشید که برنامه محتوایی شما، به روز، خلاق و قدرتمند طراحی شده است.
علاوه بر این، رقبای شما روز به روز قدرتمند تر می شوند. بر طبق موسسه بازاریابی محتوا، موفق ترین بازاریابان B2B گزارش کرده اند که از سال 2018، بیش از 40% بودجه شان صرف بازاریابی محتوا می شود.
اولین قدم برای حضور در این رقابت، داشتن یک برنامه بازاریابی محتوا و هوشمند است. اگر دوست دارید برای سال آینده برنامه ریزی کنید و ایده های جدید را در برنامه خود جای دهید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.
در این مقاله، موارد زیر را توضیح می دهیم:
- استراتژی محتوا چیست؟
- چرا کسب و کار شما به یک برنامه بازاریابی محتوا احتیاج دارد؟
- مراحلی که باید برای ریختن استراتژی محتوا رعایت کنید، عبارت است از:
- چطور محتوای شما می تواند سرنخ (Lead) تولید کند؟
- چطور و چگونه در شبکه های اجتماعی محتوایمان را انتشار دهیم؟
استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا، به مدیریت رسانه های ملموسی گفته می شود که یا آنها را دارید یا می خواهید آنها را بسازید. برای مثال،انواع محتوای نوشتاری، تصویری، قابل دانلود و … . در واقع استراتژی محتوا بخشی از برنامه بازاریابی است که به طور مداوم نشان می دهد که شما چه کسی هستید و چه تخصصی را ارائه می دهید.
حتما تا به حال شنیده اید که تولید محتوا برای رشد کسب و کار شما چقدر اهمیت دارد، اما همان طور که در این مقاله می خوانید، این محتوا باید به خوبی بر طبق اهداف شما برنامه ریزی شود. به هنگام تولید استراتژی محتوا، چند فاکتور اساسی را باید در نظر بگیرید:
برای چه کسی می خواهید این محتوا را تولید کنید؟
مخاطبان هدف این محتوا چه کسانی هستند؟ برای چه تعداد مخاطب می خواهید محتوا تولید کنید؟ درست مانند کسب و کارتان که ممکن است بیش از یک نوع مشتری داشته باشد، استراتژی محتوای شما نیز می تواند نیاز های بیش از یک نوع مخاطب و بازدید کننده را برآورده کند.
استفاده از انواع محتوا و کانال ها، باعث می شود شما بتوانید محتواهای متفاوت برای هر نوع مخاطبی که در ذهن دارید تولید کنید و افراد مختلف را درگیر کنید.
قرار است چه مشکلی را برای مخاطب حل کنید؟
به طور ایده آل، محصول با خدمات شما باید مشکلات مخاطبان شما را حل کند. به همین منوال، محتوای شما باید از ابتدا مخاطب را طوری هدایت کند و آموزش دهد که در انتها بتواند خودش آن مشکل را برطرف سازد.
استراتژی محتوا از دو جهت مردم را هدایت می کند: آنهایی که هنوز درگیر هستند برای این که بفهمند با چه چالش هایی رو به رو هستند و آنهایی که دارند از محصولات شما برای حل کردن چالش هایشان استفاده می کنند.
چه چیزی شما را خاص می کند؟
رقبای شما احتمالاً همان چیزهایی که شما تولید می کنید را دارند، این بدان معناست که مشتریان بالقوه شما می خواهند بدانند چه چیزی باعث می شود شما برتر باشید، یا حداقل متفاوت باشید. این دقیقا همان جایی است که محتوا مطرح می شود. برای اینکه ثابت کنید که چرا خرید از شما ارزش دارد، ابتدا باید ثابت کنید که ارزش شنیده شدن را دارید.
روی چه نوع فرمت محتوایی تمرکز دارید؟
محتواهای شما قرار است در چه قالبی ارائه شود؟ اینفوگرافیک؟ ویدئو؟ مقالات وبلاگ؟ بعد از شناسایی مواردی که می خواهید در آنها مطرح شوید، باید تعیین کنید که می خواهید از چه قالبی استفاده کنید تا بر اساس آن بتوانید از بودجه خود به نحو احسن استفاده کنید.
در چه کانال هایی قرار است منتشر شود؟
درست همان طور که می توانید محتوا را در قالب های مختلف تولید کنید، در کانال های متفاوتی نیز می توانید انتشار دهید. این کانال ها می توانند متعلق به خود شما باشند مانند وبسایت و وبلاگ، صفحات شخصی در شبکه های اجتماعی مانند توئیتر و فیس بوک. در این بخش پیشنهاد می کنم حتما مقاله “آموزش بازاریابی محتوا” را مطالعه نمایید.
چگونه تولید و انتشار محتوا را مدیریت کنیم؟
شاید در ابتدا فهمیدن این که چطور محتواهایتان را تولید کنید و انتشار دهید، تزسناک به نظر برسد. برای تدوین استراتژی محتوا، مهم است بدانید که چه کسی چه چیزی را تولید می کند، کجا قرار است انتشار داده شود و چه زمانی قرار است در دسترس قرار بگیرد.
امروزه با مدیریت محتوا بر اساس عنوان، از در هم ریختگی محتوا جلوگیری می شود. زمانی که یک تقویم محتوایی را بر اساس عناوین برنامه ریزی می کنیم، می توانید به راحتی پیام کمپانی خود را به تصویر بکشید.
چرا بازاریابان نیاز دارند که یک برنامه استراتژی محتوایی تدوین کنند؟
بازاریابی محتوا به کسب و کارها کمک می کند تا خود را برای گرفتن سرنخ های جدید و ترافیک وب سایت آماده کنند و برای آن برنامه ریزی کنند. تصور کنید اگر شما بتوانید فقط یک پست وبلاگ تولید کنید که یک مقدار ثابت از ترافیک ارگانیک را از آن خود کند، توسط یک لینک دانلود کتاب الکترونیک یا یک ابزار رایگان، می توانید با گذشت زمان تعداد قابل توجهی سرنخ بگیرید.
یک منبع قابل اعتماد از ترافیک و سرنخ از محتواهای همیشه سبز، به شما این امکان را می دهد که سایر تکنیک های بازاریابی را برای تولید درآمد، تبلیغات در شبکه های اجتماعی و تولید محتوای اشتراکی امتحان کنید. علاوه بر این، نه تنها محتوای شما منجر به گرفتن سرنخ های بیشتر می شود، بلکه به تحصیل مخاطبان شما کمک می کند و آگاهی از برند شما را افزایش می دهد.
چگونه استراتژی محتوا را تدوین کنیم؟
برای اینکه بتوانید استراتژی محتوا برای کسب و کار خود تدوین کنید، نیاز دارید مراحل زیر را طی کنید.
- هدف خود را مشخص کنید
هدف شما از تولید یک برنامه بازاریابی چیست؟ چرا شما لازم دارید که محتوا تولید کنید و یک برنامه بازاریابی داشته باشید؟
قبل از اینکه برنامه ریزی کنید، اهداف خود را مشخص کنید، این گونه زمان بیشتری دارید برای اینکه تشخیص دهید چه چیزهایی برای استراتژی شما مناسب تر است.
- پرسونای خود را مشخص کنید
برای تولید یک برنامه موفق، شما باید به وضوح مخاطبان هدف یا در واقع پرسوناهای خریدار خود را مشخص کنید.
این کار به خصوص برای کسانی که در بازاریابی، مبتدی هستند و برای اولین بار می خواهند یک کسب و کار را راه اندازی کنند، بسیار اهمیت دارد. با شناخت مخاطبان هدف، شما می توانید محتواهای مرتبط و با ارزش تری تولید کنید که مخاطبان دوست داشته باشند آنها را بخوانند و به مشتری تبدیل شوند.
اگر شما یک بازاریاب با تجربه هستید، ممکنه هدفتان تغییر کرده باشد. ممکن است شما بخواهید گروه مخاطبان جدیدی را مورد هدف قرار دهید یا دایره مخاطبان خود را گسترش دهید، یا ممکن است بخواهید همان مخاطبان قبلی را حفظ کنید. بررسی مجدد پارامترهای مخاطبان با انجام تحقیق بازار، هر ساله برای رشد مخاطبان شما بسیار اهمیت دارد.
- یک بررسی کلی در زمینه محتوا انجام دهید
اکثر مردم با پست های وبلاگ شروع می کنند، اما اگر می خواهید کارهای دیگری انجام دهید و سعی کنید محتواهای دیگری تولید کنید، بررسی کنید که کدام یک برای کسب و کار شما مناسب تر است. برای مثال، اگر در یک سال گذشته، هر هفته پست وبلاگ منتشر می کردید، یا یک کتاب الکترونیکی که تمام پستهای وبلاگ شما در آن گردآوری شده باشند را ایجاد می کردید، می تواند یک راه برای ارائه اطلاعات در فرمت دیگر باشد.
ما شما را با چندین نوع محتوای دیگر آشنا می کنیم که می توانید از هر کدام برای ارائه اطلاعات به مشتریان خود استفاده کنید.
اگر بیش از یک سال است که کار بازاریابی انجام می دهید، تلاش های بازاریابی محتوای خود را بازبینی کنید و ببینید که برای سال جاری چه کار متفاوتی می تواند شما را به رساندن اهدافتان نزدیک تر کند.
- از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید
از یک سیستمی استفاده کنید که بتوانید به وسیله آن محتوایتان را مدیریت کنید. بخش های حیاتی مدیریت محتوا شامل تولید محتوا، انتشار محتوا و آنالیز محتوا می باشد. شما می توانید از سایت های وردپرسی استفاده کنید تا کار مدیریت محتوایتان راحت تر باشد.
- طوفان فکری برای پیدا کردن ایده های محتواالان وقت آن است که برای پروژه های تولید محتوای بعدی خود، ایده های جدید را پیاده سازی کنید. در زیر ابزار های مختلفی که می تواند به شما کمک کند تا ایده های جدید را بیابید، پیشنهاد می دهیم.این ابزار به شما کمک می کند تا جایگاه خود را در بازاریابی بیابید. از وبلاگ نویسی گرفته تا بازاریابی شبکه های اجتماعی، این ابزار نقاط حیاتی کسب و کار شما را برسی می کند و به آن نمره می دهد و یک گزارش مفصل به شما می دهد و کمک می کند تا نقاط ضعف خود را بشناسید و بتوانید روی آن تمرکز کنید.به کمک این ابزار شما می توانید سایت خود را سئو-فرندلی کنید و ایده های جدیدی برای محتوا بیابید.این ابزار، به شما کمک می کند تا ایده های جذاب و منحصر به فرد را پیدا کنید. این ابزار شبیه به Mad Libs می باشد، اما به جای جوک ها، فرمتی از سرتیترها را با جای خالی مشخص می کند تا شما بتوانید عنوان هایی که در ذهن دارید را در آنجا وارد کنید.این تکنیک طوفان فکری به شما کمک می کند تا ایده های کلی را در متن هایی قرار دهید که برای مخاطبان هدف شما جذاب باشد.اگر یک عنوان را دوست داشته باشید، BlogAbout به شما امکان می دهد آن را به “نوت بوک” خود اضافه کنید تا بتوانید بهترین ایده های خود را ذخیره کنید.ایده های محتوای جدید را می توانید توسط ابزار BuzzSumo بگیرید. این شرکت تعدادی ابزار های جستجو و تحقیق کلمات کلیدی را در اختیار شما می گذارد، یکی از آنها، محتوای شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارد تا ببیند آیا آن محتوا را همه دوست دارند یا نه. این اطلاعات به شما کمک می کند تا درآینده بفهمید چه مطالبی برای مخاطبان شما جذاب تر خواهد بود تا راجع به آنها شروع به تولید محتوا کنید.
- تعیین کنید که چه نوع محتوایی را می خواهید ایجاد کنید
انواع گزینه های مختلفی برای ایجاد محتوا دارید. در اینجا به انواع محتوای کاربردی و همچنین ابزارهای مورد نیاز برای شروه اشاره می کنیم:
انواع روش های بازاریابی محتوا
- پست های وبلاگ
- کتابهای الکترونیکی
- مطالعات موردی
- قالب ها
- اینفوگرافیک
- فیلم یا ویدئو
- پادکست ها
- رسانه های اجتماعی
پست های وبلاگ (Blog posts)
اگر هنوز متوجه نشده اید، باید بگم که شما در حال خواندن یک پست وبلاگ هستید. پست های وبلاگ در یک وبسایت وجود دارند و برای جذب مخاطبان جدید، به طور منظم منتشر می شوند. پست های شما باید حاوی محتواهای ارزشمند باشند تا مخاطب را درگیر کند و دوست داشته باشد که آنها را در شبکه های اجتماعی یا سایر سایتها به اشتراک بگذارد. پیشنهاد من این است که پست های وبلاگ شما بین 1000 تا 2000 کلمه باشد، اما باز برای اینکه دستتان بیاید می توانید امتحان کنید و ببینید که مخاطبان شما محتوای کوتاه تر را بیشتر ترجیح می دهند یا محتوای طولانی تر را.
کتاب های الکترونیکی (Ebooks)
از کتاب های الکترونیکی برای گرفتن سرنخ های بیشتر استفاده می شود و معمولاً به این صورت است که مخاطب بعد از در اختیار گذاشتن اطلاعات خود مانند نام و آدرس ایمیل، می تواند یک کتاب را دانلود کند. اصولاً این نوع محتوا از مقاله طولانی تر است و مباحث در آن به صورت عمیق تر بررسی می شوند. هم چنین کتاب الکترونیکی کمتر از پست های وبلاگ که به منظور جذب مخاطب به سایت ایجاد می شوند، انتشار داده می شود.
بعد از خواندن یک پست وبلاگ، مخاطب به اطلاعات بیشتری نیاز دارد. اینجاست که یک دکمه فراخوان به عمل (CTA) می تواند موثر واقع شود و مخاطبان را به صفحه فرودی هدایت کند که اطلاعات تماسشان را وارد کنند تا کتاب الکترونیکی را دانلود کنند. شما با این کار سرنخ یا همان لید (Lead) های جدیدی می گیرید که در آینده می توانید برای اهداف بازاریابی خود از آنها استفاده کنید.
مطالعات موردی (Case Studies)
منظور از کیس استادی در اینجا همان توصیه نامه هست که به شما این فرصت را می دهد که داستان خریدهای مشتری را برای مخاطبان فعلی و جدید خود توضیح دهید و نشان دهید که آنها با استفاده از خدمات شما یا خرید از شما چه تجربه ای داشتند. این توصیه نامه می تواند در قالب یک پست وبلاگ، ویدئو، پادکست و حتی اینفوگرافیک باشد.
اینفوگرافیک (infographics)
اینفوگرافیک ها می توانند داده ها را به روشی قانع کننده تر از کلمات، سازماندهی کنند و به تصویر بکشند. اگر می خواهید داده های زیادی را به اشتراک بگذارید که توضیح دادن آنها با کلمات مشکل است، می توانید از اینفوگرافیک ها استفاده کنید. به کمک این روش می توانید مطالب را واضح تر و قابل فهم تر سازید.
فیلم (videos)
ویدئو، یک رسانه بسیار جذاب است که در سراسر شبکه های اجتماعی مختلف و هم چنین وبسایت ها قابل اشتراک گذاری است. برای تولید ویدئو شما به زمان و منابع بیشتری نیاز دارید نسبت به زمانی که می خواهید یک پست وبلاگ ایجاد کنید. اما از آنجایی که بازاریابی با استفاده از روش های دیداری طرفدار بیشتری دارد و احتمال به اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی 40 برابر بیشتر از محتوای متنی است، ارزش دارد که برای تولید آن وقت بگذارید.
طبق تحقیقات اخیر Hubspot، ویدئو یکی از محبوب ترین انواع محتواست و بیش تر از هر محتوای دیگری توجه مخاطب را به خود جلب می کند.
پادکست (podcast)
به کمک پادکست شما می توایند آن دسته از مخاطبانی که علاقه یا وقت خواندن هر روز محتواهای شما ندارند، جذب کنید. تعداد افردای که پادکست گوش می دهند، روز به روز در حال افزایش است. اگر میزبان افراد مهمی برای مصاحبه یا مکالمه هستید، از پادکست نیز به عنوان تولید نوع دیگری از محتوا استفاده کنید.
7. محتوای خود را انتشار داده و آن را مدیریت کنید
برنامه بازاریابی شما باید از انواع محتوایی که می خواهید تولید کنید، فراتر برود و باید شامل سازماندهی محتواها نیز باشد. با کمک یک تقویم محتوایی، شما در مسیر درستی برای تولید محتواهای سایتتان قرار می گیرد و تنوع محتواهای موجود در کتابخانه سایتتان را بهبود می دهید. سپس یک تقویم محتوایی برای شبکه های اجتماعی درست کنید تا بتوانید محتواهایتان را در رسانه های دیگر نیز بهتر مدیریت و تبلیغ کنید.
بسیاری از ایده هایی که به ذهن شما می رسد، همیشه سبز خواهد بود و برای سال های آینده نیز قابل استفاده است. با این حال، شما نباید از وقایع مهم یا ایونت های جدید و ترند چشم پوشی کنید. اگرچه ممکن است بخش عمده تقویم محتوایی شما را تشکیل ندهد، اما می تواند به شما در ایجاد ترافیک کمک کند.
بیشتر مردم در تلاشند که برای تعطیلات محبوب مانند سال نو، عید فطر و هم چنین روزهای مهمی مانند روز مادر یا روز پدر کمپین های بازاریابی بچینند که البته موثر نیز هست، اما سعی نکنید استراتژی خود را فقط به تعطیلات خاص محدود کنید. اگر روزهای خاص دیگری هست که ممکن است برای مخاطبان شما جذاب باشد، از آنها نیز استفاده کنید. برای این روزها می توانید یک پست وبلاگ انتشار دهید یا یک پست برای شبکه های اجتماعی درست کنید.
کلام آخر
ما می دانیم که این حجم از اطلاعات زیاد است و شما یک شبه نمی توانید یک استراتژی بازاریابی خوب تدوین کنید. برای ایجاد و رشد استراتژی بازاریابی نیاز به زمان، سازماندهی و استراتژی محتوا دارید. از ایجاد پایه و اساس برنامه بازاریابی گرفته تا به کارگیری ابزارهای خاص برای مدیریت بهتر محتواهای خود. اگر این مقاله را با دقت بخوانید و مراحل آن را به درستی اجرا کنید، تدوین استراتژی محتوا برای سال جدید کار سختی نخواهد بود.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
محتوای خوبی بود ممنونم
سلام. حوشحالیم براتون مفید بوده