معرفی و نحوه آموزش کار با GOOGLE PATENT
عناوین مطالب
Toggleگوگل پتنت Google patent در سال 2006 راه اندازی شد تا امکان جست و جو در میان ملیون ها اطلاعات ثبت اختراع را فراهم کند. موتور جست و جو Google patent به داده های 12 کشور دسترسی دارد و حق اختراع ها را از سال 1979 جمع آوری کرده است. قابلیت جست و جو در گوگل پتنت به صورت رایگان انجام می شود و شما میتوانید به جزئیات هم دسترسی داشته باشید.
معرفی کامل گوگل پتنت GOOGLE PATENT
با امکان چنین دسترسی شما میتوانید انواع امتیازداران و حق ثبت اختراع ها را بررسی کنید و برای سرمایه گذاری به چنین بانک دقیقی متصل شوید. در دنیا چندین پایگاه داده برای جمع آوری اطلاعات ثبت اختراع وجود دارد . اما با استفاده از گوگل پتنت شما میتوانید به طور همزمان به داده های چند منبع به صورت یکجا و منظم دسترسی داشته باشید تا به جای صرف وقت بر روی تجزیه و تحلیل و بهترین انتخاب ها زمان بگذارید.
یکی از کاربرد های گوگل پنتنت در این است که بسیاری از سرمایه دارن و شرکت های بزرگ که در حوزه فناوری های مختلف قعالیت می کنند در صورت مواجه با یک نوآوری در لیست اختراعات صبت شده به عنوان شاخص استفاده می کنند. این افراد لیست اختراعات ثبت شده در دایرکتوری گوگل پتنت را به صورت دقیق مطالعه می کنند تا بهترین ها را برای صنعت خود انتخاب کنند. و بعد اقدام به ثبت امتیاز می کنند که خود یک فرایند نسبتا پیچیده ای دارد.
متقاضی باید مدام با سازمان های مربوطه در تماس باشد تا بتواند اختراعاتی که در حالت های رها شده، رد شده، تایید شده را بررسی کند. خیلی از محققین و اشخاص حقیقی از این طریق از حمایت سرمایه گذاران و صنایع بهره مند می شوند.
اطلاعات اساسی در جستجوی ثبت اختراع گوگل شامل موارد زیر است:
- وضعیت حقوقی حق ثبت اختراع
- مدت ثبت اختراع
- شماره درخواست
- مالک (مالک اصلی و فعلی)
- تاریخ صدور حق ثبت اختراع
- نقل قول ها در حق ثبت اختراع
- حق ثبت اختراع (شرح مختصر آنچه ادعا می شود)
- شرح کامل ثبت اختراع
- ادعاهای خاص موجود در حق ثبت اختراع
آموزش تصویری کار با گوگل پتنت GOOGLE PATENT
مزیت استفاده از گوگل پتنت GOOGLE PATENT چیست؟
مهمترین مزیت ثبت اختراع در چنین دایرکتوری یا موتورجستوی این اطمینان را بهش ما میدهد تا در برابر سوء بهره برداری های دیگران در امان باشید. همچنین شاید از خودتان بپرسید پایگاه داده ثبت اختراع همچون گوگل پتنت حاوی چه اطلاعات ارزشمندی هستند و چگونه میتوان به آنها دست یافت؟
امکان جستجو در google patent کاملا رایگان بوده و شما طیف وسیعی از اسناد ثبت اختراع از کشورهای مختلف، بررسی روند توسعه یک فناوری خاص، یافتن پتنتهای مرتبط با یک شرکت رقیب و یا حتی یک استاد دانشگاه مشهور و دسترسی به اسناد و کتابهای فنی در Google Scholar و Google Books دسترسی خواهید داشت.
نحوه جستجو در GOOGLE PATENT چگونه است ؟
- جستجو در گوگل پتنت با استفاده از کلیدواژهها
اگر افراد بخواهند با استفاده از کیورد ها در این موتور سرچ انجام دهند قطعا واژههایی که بتواند نحوه کار آن اختراع، نحوه ساخت، نام عمومی یا رایج آن و حتی برخی اجزای کلیدی اختراع را توصیف کند، استفاده می کنند. در واقع با انتخاب کلید واژه های درست میتوان به به راحتی به اطلعات مورد نیاز دست پیدا کرد.
- جستجو در Google patent بر اساس نام مخترعین و متقاضیان
در چنین جستجو هایی شما باید دو نوع نام را در نظر بگیرید. اولین مورد، نام متقاضی است. متقاضی شخصی است که درخواست پتنت را دارد و در نهایت گواهی ثبت اختراع به او داده می شود. در بعضی از مواقع هم خود فرد مخترع اقدام به ثبت اختراع خود میکند که در اینجا متقاضی همان فرد یا افراد مخترع خواهند بود. دومین مورد، نام مخترع یا مخترعین است و چنین نام هایی ممکن است تغییراتی زیادی در نوع نوشتن داشته باشند.
جستجو پیشرفته در GOOGLE PATENT
به هنگام جستجو در گوگل پتنت شما می توانید معیارهای مختلف و دقیق تری را برای جستجو های خودتان انتخاب کنید. برای مثال با استفاده از این گزینه میتوانید حق ثبت اختراع یا حق ثبت اختراع فعلی را در یک محدوده تاریخ مشخص، حق ثبت اختراع از یک مخترع یا کشور خاص، نام ثبت اختراع یا شماره ثبت اختراع، طبقه بندی و موارد دیگر را جستجو کنید. همچنین می توانید نتایج را با استفاده از گزینه های پیشرفته اضافی مانند زبان و نوع ثبت اختراع بیشتر فیلتر کنید.
آموزش استفاده از GOOGLE PATENTS
تحقیق و جستجو در گوگل پتنت شباهت زیادی به سرچ در خود موتور جستجوی گوگل دارد. یکی از ساده ترین راه ها برای پیدا کردن یک پتنت سرچ بر اساس شماره گواهی ثبت صادر شده است که با وارد کردن آن لیستی از نتایج مربوطه براتون ظاهر میشود. دومین راه که در قسمت قبلی هم گفتیم سرچ با استفاده از کلید واژه هایی است که بتواند آن اختراع را توصیف کند.
سومین راه هم بهره مندی از جستجوی پیشرفته برای پیدا کردن یک پتنت خاص است که با توجه به پارامترهای از قبل تعیین شده نظیر نام صاحب امتیاز (مثلاً شرکت گوگل)، نام مخترع (مثلاً توماس ادیسون) و برهه زمانی مد نظر (مثلاً از سال ۲۰۰۱ به بعد ) میتوانید نتایج کامل تر و دقیق تری پیدا کنید.
در جستجوی پیشرفته شما این امکان را دارید تا باز هم جستجو را برای خود راحت کنید. امکان محدود نمودن مواردی همچون «دفتر ثبت اختراع»، «زبان پتنت»، «وضعیت درخواست»، «نوع پتنت» و حتی «وضعیت ادعای حقوقی مرتبط» از جمله دیگر پارامترهای خوب برای دقیق تر کردن جستجوهاست. در ادامه، توضیح مختصری برای هر کدام از پارامتر ها خواهیم گفت.
محدود و دقیق نمودن جستجو در گوگل پتنت
پارامتر دفاتر ثبت اختراع: دفاتر مختلف ملی و بینالمللی (مانند وایپو یا دفتر ثبت اختراع اروپا) را در دسترس کاربر قرار داده که میتواند از بین آنها، یک یا چند گزینه را برای جستجوی محدودتر خود انتخاب نماید؛
پارامتر زبان: 16 گزینه از زبان های زنده دنیا در گوگل پتنت پیشنهاد شده شامل زبانهای انگلیسی، آلمانی، چینی، ژاپنی، عربی و روسی است.
پارامتر وضعیت یا (status): تعیین وضعیت سند در دو گروه درخواست ثبت اختراع و گواهی ثبت اختراع انجام می شود.
پارامتر انواع یا Type: در این قسمت دو گزینه پتنتها و طراحیها قابل انتخاب است؛
یکی از موضوعات مورد توجه کاربران در ارتباط با اسناد ثبت اختراع، دعاوی حقوقی مرتبط با آنها است که پایگاه داده گوگل پتنت، با درج گزینه «Litigation»، به این دسته از کاربران امکان میدهد تا پتنتهای فاقد دعوی و یا پتنتهای شامل دعوی حقوقی را انتخاب نمایند.
لازم به ذکر است، در حالتیکه گزینه Include Non-Patent Literature را انتخاب کنید، خروجی نهایی شما شامل فهرستی از اسناد ثبت اختراع مرتبط و همچنین اسناد سایت Google Scholar خواهد بود.
جستجو در میان مقالات و سایر دانش پیشین در گوگل پتنت
خروجی نهایی عبارات جستجو شده را میتوان در قسمت (Sort by)، بر اساس میزان قرابت و نزدیکی به پارامترهای جستجو شده و همچنین جدیدترین یا قدیمیترین اسناد اولویتبندی نمود. نکته جالب دیگر، ارائه تحلیلی از متقاضیان و مخترعین و نیز طبقهبندی پتنتهای جستجو شده است که در انتهای صفحه جستجو قابل دسترس بوده و خلاصهای از اطلاعات یاد شده در اختیار کاربر قرار میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید