آشنایی با منوهای گوگل آنالیتیکس
عناوین مطالب
Toggleویدئویی که در حال مشاهده آن هستید بخشی از دوره ی آموزش گوگل آنالیتیکس در آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی است. برای ثبت نام از لینک مقابل استفاده کنید. رایگان ثبت نام کنید.
اولین بخشی که میخواهیم به آن بپردازیم بخشی است که می توانیم در آن همه ی حساب های کاربری گوگل آنالیتیکس، Property ها و View ها را مشاهده کنیم. برای دسترسی به این بخش کافیست در بالای صفحه و سمت چپ روی لوگو گوگل آنالیتیکس کلیک کنید.
برای دسترسی به بخش های مختلف در گوگل آنالیتیکس می توانیم از 2 ابزار استفاده کنیم. یکی از منوهایی که در سمت چپ داشبورد گوگل آنالیتیکس است و دیگری از طریق بخش جستجو که در بالای داشبورد قابل مشاهده است.
یکی دیگر از بخش هایی که باید کار با آن را به خوبی بدانیم، بخش Insight است. این بخش جایی است که گوگل آنالیتیکس با استفاده از هوش مصنوعی دیتای ما را پردازش کرده و نسبت به آن داده ها، چشم اندازهایی را برای ما به نمایش می گذارد و همچنین نسبت به عملکرد سایتمان اطلاعاتی را به ما می دهد.
دیگر بخشی که باید آن را به خوبی بشناسیم و بدانیم چه اطلاعاتی در اختیار ما قرار می دهد، ویجت ها یا ابزارک هایی هستند که در داشبورد گوگل آنالیتیکس به ما نمایش داده میشود. این ابزارک ها باعث می شود تا ما بطور کلی از روندی که در سایتمان در حال رخ دادن است با یک نگاه مطلع شویم. هر یک از این ابزارها یک Mini-report از بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس به ما می دهند.
ابزارک های داشبورد گوگل آنالیتیکس بطور پیشفرض و برای همه کاربران گوگل آنالیتیکس شامل موارد زیر است:
- ابزارک بخش Audience: این ابزارک یک Mini-report از تعداد کاربران در طول یک بازه ی زمانی مشخص، جریان درآمدی، تعداد Sessionها و نرخ تبدیل را در اختیارمان قرار می دهد.
- ابزارک بخش Real-Time: ین ابزارک یک Mini-report از تعداد کاربران آنلاین در سایت و صفحه ای که هم اکنون در حال بازدید از آن هستند را در اختیار ما قرار می دهد.
- ابزارک بخش Acquestion: این ابزارک نیز یک گزارش مختصر از جاهایی که کاربر برای سایت ارسال کرده اند را در اختیار ما قرار می دهد.
- ابزارک بخش مکان کاربران: ابزارکی که به ما می گوید اکثر کاربران سایت از کدام کشورها هستند.
- ابزارک بخش زمان فعال بودن کاربران: این بخش به ما می گوید در هر ساعت بطور میانگین چه تعداد کاربر از سایت شما مشاهده می کنند. به عنوان مثال با استفاده از این گزارش میتوانیم بفهمیم ساعت اوج ترافیک سایتمان چه زمانی است.
- ابزارک Pageview: این ابزارک گزارشی از Pageview صفحات مختلف سایتمان و ارزش هر یک را در اختیارمان قرار می دهد.
- ابزارک Top Device: این ابزارک گزارشی از Deviceهایی که کاربران از آن، برای مشاهده سایت ما استفاده می کنند به ما می دهد.
- ابزارک بخش وفاداری کاربران: این ابزارک به ما می گوید کاربران بعد از چند روز به سایت ما دوباره باز می گردند و ما بر اساس آن می توانیم بفهمیم چقدر در جذب و نگه داری کاربران موفق بوده ایم.
- ابزارک بخش Conversion: این بخش عملکرد سایت را نسبت به اهداف از قبل تعیین شده سنجیده و به نرخ تبدیل کاربران و ارزش هر یک را ارائه می دهد.
- ابزارک کمپین های گوگل ادوردز: اگر کمپین تبلیغاتی در گوگل ادوردز فعال کرده باشید و حساب کاربری خود رد گوگل آنالیتیکس را به حساب کاربری ادوردز متصل کرده باشید در آنصورت در اینجا وضعیت کمپین فعال خود را می توانید مشاهده کنید.
- ابزارک پرفروش ترین محصولات: اگر بخش Ecommerce Enhance را فعال کنید در آنصورت این ابزارک پرفروش ترین محصولات وبسایتتان را به شما خواهد گفت.
برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله خدمات سئو را مطالعه نمایید.
آشنایی با منوها اصلی گوگل آنالیتیکس
بعد از آشنایی با ابزارک های داشبورد اصلی گوگل آنالیتیکس، وقت آن رسیده است که با منوهای گوگل آنالیتیکس آشنا شویم. منوهای گوگل آنالیتیکس در سمت چپ پنل اصلی قابل دسترس است. این بخش شامل گزینه هایی است که ما را مستقیما به گزارشات موردنظرمان هدایت می کند. منوهای اصلی شامل موارد زیر می باشد:
- Real-Time
- Acquisition
- Behavior
- Conversion
حال به توضیح هر یک از موارد بالا میپردازیم.
Real-Time Report
این بخش شامل گزارشات لحظه ای و آنلاین از سایت است و ما می توانیم تعداد کاربران آنلاین، Source و Medium که این کاربران از آنجا به سایت ما هدایت شده اند، کشور و … می باشد.
Acquisition Report
این بخش ما را نسبت به منابع ترافیکی سایتمان مطلع می سازد و میتوانیم ببینیم هر کانال ترافیکی در طول یک بازه ی زمانی مشخص چه تعداد کاربر برای ما ارسال کرده است.
Behavior Report
این بخش گزارشاتی به ما میدهد که با استفاده از آن میتوانیم نحوه ی برخورد کاربران با سایتمان را بسنجیم. مثلا کدام مقاله محبوب ترین است، سرعت سایتمان چقدر است و … .
Conversion Report
قطعا هر سایتی هدفی مشخص دارد. مثلا هدف یک فروشگاه اینترنتی فروش محصولات است. در این بخش می توانیم نسبت به این اهداف گزارش گیری کنیم. البته برای دریافت گزارش از این بخش باید با ایجاد Goal در آنالیتیکس نیز آشنا باشیم تا بتوانیم متریک های مختلف نسبت به این اهداف را تجزیه و تحلیل کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید