گراف دانش (knowledge graph)، سورپرایز بزرگ گوگل
عناوین مطالب
Toggleگراف دانش چیست؟ knowledge graph به چه دلیل طراحی و به موتور جستجوی گوگل اضافه شد؟ مزایا و معایب از ابزار کدنویسی هوشمند در سئو شامل چه مواردی است؟
گراف دانش گوگل یا knowledge graph می توان گفت که یک دایره المعارف مجازی است که بر اساس جستجوی واقعی کاربران(داده های واقعی) ایجاد شده است. به بیان دیگر گراف دانش گوگل (Knowledge Graph) یک پایگاه داده بزرگ از اطلاعات ساختار یافته است که توسط گوگل برای بهبود کیفیت نتایج جستجوی خود استفاده میشود. این پایگاه داده شامل اطلاعات مختلفی از جمله افراد، مکانها، سازمانها، رویدادهای تاریخی، مفاهیم و غیره است.
گوگل برای تولید عناصر خاصی از نتایج جستجو و در نهایت ارتقای آن ها استفاده می کند. در ادامه با ویکی دمی همراه باشید تا در مورد گراف دانش گوگل بیشتر و تخصصی تر صحبت کنیم.
گراف دانش (knowledge graph) چیست؟
گوگل همواره در تلاش است با کدنویسی های متمایز خود، دریچه های جدیدی از تجربه کاربری در فضای وب را برای کاربران خود فراهم کند. گراف دانش هم در همین راستا به صفحه نتایج جستجوی گوگل اضافه شد. در شکل زیر می توانید یک مثال از Knowledge Graph را مشاهده کنید.
گوگل از گراف دانش برای ارائه اطلاعات مرتبط تر و جامعتر به کاربران در نتایج جستجوی خود استفاده میکند. به عنوان مثال، اگر کاربری عبارت «کاخ سفید» را جستجو کند، گوگل علاوه بر نمایش نتایج جستجوی معمولی، اطلاعاتی مانند آدرس، تاریخچه، و معماری کاخ سفید را نیز در کنار نتایج جستجو نمایش میدهد.
اطلاعات گراف دانش گوگل از منابع مختلفی از جمله ویکیپدیا، وب سایتهای دولتی، و سایر منابع معتبر جمعآوری میشود. گوگل همچنین از الگوریتمهای خود برای شناسایی روابط بین اطلاعات مختلف استفاده میکند.
گراف دانش چگونه کار میکند؟
همانطور که گفتیم، گراف دانش گوگل (Google Knowledge Graph) پایگاه دادهای عظیم است که اطلاعات مربوط به اشخاص، مکانها و اشیاء واقعی را در دنیای واقعی به هم مرتبط میکند. این اطلاعات از منابع مختلفی مانند وبسایتها، کتابها و پایگاههای داده جمعآوری میشوند.
یک گراف دانش میتواند در زمینههای مختلف و برای اهداف متفاوتی استفاده شود؛ بنابراین، هر گراف بر اساس زمینه استفاده میتواند از دادههای مختلفی ساخته شود.
طرحوارهها، هویتها و زمینهها با هم کار میکنند تا ساختار دادههای متنوع را ارائه دهند:
- طرحوارهها، چارچوبی را برای نمودار دانش فراهم میکنند
- هویتها، گره های زیرین را به طور مناسب طبقه بندی می کنند
- زمینه، تعیین کننده محیطی است که آن دانش در آن وجود دارد
این مولفهها در نهایت به تشخیص کلمات با معانی متعدد کمک کرده و در نهایت در حوزه مشخصی مانند الگوریتم موتور جستجوی گوگل اجازه میدهد تا تفاوت بین Apple برای برند و Apple(سیب) برای میوه را تعیین کنند.
گراف دانش از الگوریتمهای مختلفی برای پردازش و درک اطلاعات استفاده میکند، از جمله:
- استخراج اطلاعات: الگوریتمهای استخراج اطلاعات، اطلاعات را از منابع مختلف استخراج میکنند و آنها را به فرمت قابل فهم برای گراف دانش تبدیل میکنند.
- مطابقت نهادها: الگوریتمهای مطابقت نهادها، انتیتیهای مختلف را که به یک شیء واقعی در دنیای واقعی اشاره میکنند، شناسایی و ادغام میکنند.
- استدلال: الگوریتمهای استدلال از اطلاعات موجود در گراف دانش برای استنتاج اطلاعات جدید استفاده میکنند.
انواع Knowledge Graph
انواع مختلفی از گراف دانش وجود دارد که میتوان آنها را بر اساس عوامل مختلفی طبقهبندی کرد. برخی از عواملی که میتوان برای طبقهبندی گراف دانش استفاده کرد عبارتند از:
- برای افراد مشهور و سلبریتی ها
- مخصوص مکان ها و لوکیشن ها
- ایجاد شده برای شرکت ها و بیزینس ها
- برای رویدادهای تاریخی
- تولید شده برای مفاهیم خاص
در ادامه هر یک از انواع خاص گراف دانش را بیشتر توصیف می کنیم.
1. گراف دانش افراد مشهور
اولین موردی که می توانید با سرچ در گوگل، این بخش را برای آن مشاهده کنید، افراد مشهور و سلبریتی هاست. این نوع گراف دانش اطلاعات مربوط به افراد مشهور را در بر میگیرد، مانند نام، تاریخ تولد، شغل، دستاوردها و غیره. در زیر می توانید مثالی از این مورد را مشاهده کنید.
2. Knowledge Graph مخصوص مکان ها
این نوع گراف دانش اطلاعات مربوط به مکانها را در بر میگیرد، مانند نام، آدرس، تاریخچه، جمعیت و غیره. مثالی از نالج گراف را در زیر مشاهده کنید:
3. نالج گراف شرکت ها
این نوع گراف دانش اطلاعات مربوط به سازمانها را در بر میگیرد، مانند نام، تاریخچه، محصولات، خدمات و غیره. مثالی از نالج گرافی که برای شرکت ها و بیزینس ها در گوگل نشان داده می شود، در زیر آمده است:
4. گراف دانش برای رویدادهای تاریخی
این نوع گراف دانش اطلاعات مربوط به رویدادهای تاریخی را در بر میگیرد، مانند تاریخ، مکان، شرکتکنندگان و غیره. تصویر زیر را ببینید:
5. گراف دانش تولید شده برای مفاهیم خاص
و اما مورد آخری که می تواند گراف دانش داشته باشد، مفاهیم خاص و تعریف های مشخص است. این نوع گراف دانش اطلاعات مربوط به مفاهیم را در بر میگیرد، مانند تعریف، مثالها، روابط و غیره. مثالی از آن را در زیر ببینید:
چطور برای بیزینس خود گراف دانش ایجاد کنیم؟
برای ایجاد گراف دانش (Knowledge Graph) در گوگل، شما باید اطلاعات مربوط به کسب و کار خود را به گوگل ارائه دهید تا در نتایج جستجوی گوگل به صورت مناسب نمایش داده شوند. با انجام این مراحل و بهروز رسانی دائمی اطلاعات، شانس دیده شدن کسب و کار شما در گراف دانش گوگل افزایش مییابد.
مراحل ساخت نالج گراف برای کسب و کار بیزینس شما شامل موارد زیر است:
- ثبت کسب و کار در Google My Business
- استفاده از Schema Markup برای ساخت گراف دانش
- استفاده از لینکهای مناسب
- فعالیت در شبکههای اجتماعی
- ارسال نقدها و امتیازات
در ادامه، مراحل اصلی ایجاد گراف دانش برای کسب و کار شما در گوگل را شرح میدهیم.
1. ثبت کسب و کار در Google My Business
قبل از هر چیز، باید کسب و کار خود را در Google My Business ثبت کنید. این امکان به شما این امکان را میدهد که اطلاعات مربوط به کسب و کار خود را در گوگل بهروز رسانی کنید.
وارد حساب Google My Business خود شوید و اطلاعات کامل و دقیقی در مورد کسب و کار خود وارد کنید. اطمینان حاصل کنید که نام، آدرس، شماره تلفن و اطلاعات دیگر صحیح و کامل باشند.
2. استفاده از Schema Markup برای ساخت گراف دانش
از Schema Markup برای نشان دادن اطلاعات خاص و ساختار گراف دانش استفاده کنید. با افزودن کدهای Schema Markup به وبسایت خود، میتوانید به گوگل اطلاعات دقیقتری ارائه دهید و گراف دانش برای شما ایجاد شود.
3. استفاده از لینکهای مناسب
لینکهای مناسب به دیگر منابع مرتبط با کسب و کار شما (مثل وبسایت رسمی، صفحات شبکههای اجتماعی و …) اضافه کنید. این لینکها به گوگل کمک میکنند تا ارتباطات و اطلاعات بیشتری را درک کند.
محتوای با کیفیت در مورد کسب و کار خود ایجاد کنید. این ممکن است شامل مقالات، بلاگپستها، توضیحات جذاب و… باشد. مطمئن شوید که کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما در محتوا وجود داشته باشند.
4. فعالیت در شبکههای اجتماعی
شرکت در فعالیتهای شبکههای اجتماعی و بهروز رسانی صفحات شبکههای اجتماعی کسب و کار، به گوگل اطلاعات بیشتری ارائه میدهد.
5. ارسال نقدها و امتیازات
نقدها و امتیازات مشتریان را از طریق Google My Business دریافت کنید. این اطلاعات نقش مهمی در گراف دانش شما ایفا میکنند.
گراف دانش بر چه اساسی طبقه بندی می شود؟
انواع مختلفی از گراف دانش وجود دارد که میتوان آنها را بر اساس عوامل مختلفی طبقهبندی کرد. برخی از عواملی که میتوان برای طبقهبندی گراف دانش استفاده کرد عبارتند از:
- دامنه: گراف دانش میتواند دامنه خاصی داشته باشد، مانند گراف دانش افراد مشهور یا گراف دانش مکانها. یا میتواند دامنهای گسترده داشته باشد و شامل اطلاعات مختلفی از جمله افراد، مکانها، سازمانها، رویدادهای تاریخی، مفاهیم و غیره باشد.
- منبع: اطلاعات گراف دانش میتواند از منابع مختلفی جمعآوری شود، مانند ویکیپدیا، وب سایتهای دولتی، و سایر منابع معتبر.
- نحوه ساخت: گراف دانش میتواند به صورت دستی یا خودکار ساخته شود.
- نحوه استفاده: گراف دانش میتواند برای اهداف مختلفی استفاده شود، مانند بهبود نتایج جستجوی گوگل، ارائه اطلاعات مرتبطتر به کاربران، و تسهیل دسترسی به اطلاعات.
مزایای Knowledge Graph
در اینجا برخی از مزایای استفاده از گراف دانش گوگل آورده شده است:
- ارائه اطلاعات مرتبطتر و جامعتر به کاربران
- بهبود تجربه کاربری
- تسهیل دسترسی به اطلاعات
- افزایش رضایت کاربران
چه چیزی گراف دانش محسوب نمیشود؟
هر گرافی در قالب RDF، یک گراف دانش نیست(نمودار RDF یا همان Resource Description Framework روشی برای نمایش اطلاعات به صورت ساختار یافته است). به عنوان مثال، مجموعه ای از داده های آماری مانند دادههای تولید ناخالص داخلی کشورها، که در RDF نشان داده شده است، یک گراف دانش محسوب نمیشود. درست است که نمایش نموداری دادهها اغلب میتواند مفید باشد اما آنالیز دادهها به صورت معنایی، همیشه ضروری نیست.
همچنین هر پایگاه دانشی را نمیتوان به عنوان گراف دانش به حساب آورد. یکی از ویژگیهای اصلی Knowledge Graph این است که در نهایت دادهها با یکدیگر ارتباط معنایی پیدا خواهند کرد. این پیوند، نحوه شکل گیری یک نمودار را در گراف دانش نشان میدهد
جمع بندی
گراف دانش گوگل یک فناوری در حال رشد است و گوگل به طور مداوم در حال بهبود آن است. این پایگاه داده میتواند تاثیر مثبتی بر نتایج جستجوی گوگل و تجربه کاربری داشته باشد.
Knowledge Graph یک نوع گراف دانش است که توسط گوگل برای بهبود کیفیت نتایج جستجوی خود استفاده میشود. این گراف دانش شامل اطلاعات مختلفی از جمله افراد، مکانها، سازمانها، رویدادهای تاریخی، مفاهیم و غیره است. گوگل از گراف دانش برای ارائه اطلاعات مرتبطتر و جامعتر به کاربران در نتایج جستجوی خود استفاده میکند.
ممنون که تا انتهای این مقاله از ویکی دمی با ما همراه بودید.
دیدگاهتان را بنویسید