آموزش جامع و تصویری افزونه Seoquake – یک اکستنشن عالی کروم برای سئو
عناوین مطالب
Toggleدر این مقاله می خواهیم در مورد یک اکستنشن عالی و کاربردی به نام افزونه Seoquake یا سئو کوئیک برای سئو که در کروم مورد استفاده قرار می گیرد، صحبت کنیم. این اکستنشن توسط SEMRush طراحی شده و یکی از جذابترین ها در ابزار سئو سایت است.
Seoquake Extension به دلیل استفاده بسیار راحت، حجم پایین، دسته بندی اطلاعات در بهینه ترین حالت و دسترسی راحت جزو بهترین انتخاب ها برای کمک به سئوکاران است. زمانی که شما برای تحقیق یک کلمه کلیدی، گرفتن ایده برای تولید محتوای سایت، دریافت داده های آماری برای تعداد بازدیدکنندگان، درصد سختی یک کیورد، مقدار محبوبیت کلمه انتخابی و … نیاز به اطلاعات کاملتر و دقیق تری دارید، سئو کوئیک می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
در این مقاله از ویکی دمی می خواهیم در مورد ویژگی های این افزونه کروم، خدمات و اطلاعاتی که ارائه می دهد و همچنین مزایای آن با شما صحبت کنیم. همچنین شما می توانید برای آموزش seo می توانید از مقاله های قبلی ما بهره مند شوید.
افزونه Seoquake چیست؟ نصب Seoquake Extension
ممکن است در مقاله های قبلی از ویکی دمی نیز با انواع مختلف اکستنشن های گوگل کرم آشنا شده باشید؛ به جرات می توان گفت که استفاده از اکستنشن های گوگل کروم می تواند درصد زیادی از روند آنالیز و تحلیل رقبا را برای شما راحت تر کند.
همانطور که گفتیم، اکستنشن های سئو در گوگل کروم ابزارهایی هستند که به شما کمک می کنند تا وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. یک اکستنشن کروم می تواند اطلاعات مختلفی از جمله آنالیز و اطلاعات در مورد کلمات کلیدی، بک لینک های یک صفحه یا یک وبسایت، سرعت بارگذاری و … را در مورد یک صفحه وب ارائه دهد.
حالا طرز استفاده از سئو کوئیک چگونه است؟ چیزی است که قصد داریم به صورت تصویری برای شما شرح دهیم، همین است. مواردی که این افزونه به شما ارائه می دهد، طبق مواردی که خود سازنده بیان کرده، شامل موارد زیر است:
زمانی که این افزونه بر روی کروم شما فعال باشد، اطلاعات نمایش داده شده در سرپ برای شما کمی تغییر می کند و به شکل زیر نمایش داده می شود:
همانطور که می توانید مشاهده کنید، در پایین هر لینک و یا زیر سرپ بار، یک سری اطلاعات آماری نمایش داده شده است که هر کدام معنی خاص خود را دارد. به این موضوع توجه کنید که اطلاعاتی که افزونه Seoquake به شما می دهد، فقط به بخش SERP خلاصه نمی شود و زمانی که روی هر لینکی کلیک کنید، می توانید نتایج آنالیز سایت توسط این افزونه را نیز مشاهده کنید.
پس Seoquake Chrome Extension دو بخش اصلی را شامل می شود:
- صفحه نتایج جستجوی گوگل(SERP)
- بخش داخلی هر وبسایت
در ادامه می خواهیم در مورد این 2 بخش به طور جزئی و تخصص صحبت کنیم.
1. افزونه Seoquake در صفحه نتایج جستجوی گوگل(SERP)
همانطور که گفتیم، در صورت فعال بودن افزونه سئو کوئیک، اطلاعات ماتریس گونه ای زیر هر لینک و یا قسمت های دیگر نمایش داده می شود. از بالا شروع می کنیم:
بخش اول: بررسی کلمه سرچ شده
در این قسمت می توانید مشاهده کنید که درصد سختی کلمه کلیدی وارد شده به شما نشان داده می شود. این درصد نشان دهنده این است که کلمه کلیدی وارد شده توسط شما تا چه حد برای رقابت سخت است. هر چه این درصد بالاتر باشد، درصد سختی بیشتر و آن کوئری پر رقابت تر است. بنابراین کار شما سخت می شود.
چطور از این اطلاعات استفاده کنیم؟
تصور کنید که می خواهید یک سایت را در حوزه فروشگاه لباس زنانه بالا بیاورید. هدف شما بالا آمدن در چه کلمات و لانگ تیل هایی است؟ لباس زنانه؟ فروشگاه لباس زنانه؟ آیا این کلمات برای ماه های اول برای یک سایت نوپا و جدید سخت نیست؟ خب در این حالت باید کلمات راحت تر و کم رقابت تر را انتخاب کرده و استراتژی خود را روی آن ها بچینید تا بتوانید در آن ها به رتبه های برتر برسید.
برخی از لانگ تیل های مرتبط با کلمه کلیدی اصلی را انتخاب و آن ها را در گوگل سرچ کنید. بررسی نید ببینید کدامیک کم رقابت تر و دریافت رتبه در کدامیک راحت تر است. لیستی از آن ها را تهیه کرده و روی آن ها کار کنید.
بخش دوم: ماتریس آماری زیر هر لینک
در این قسمت نیز می توانید عباراتی مشاهده کنید که در مقابل هر یک، اعدادی وارد شده است. معنی هر یک از آن ها را در زیر آورده ایم:
- AS: خلاصه شده ی Authority Score است که امتیاز دامنه را نشان می دهد. این عدد توسط سایت SEMRush اندازه گیری و اعلام شده است. توجه کنید که بالا بودن این مقدار لزوما نشان دهنده عالی بودن سایت نیست و این یک آمار نسبی بر اساس فاکتورهای خود سایت سمراش است.
- Visits: به معنی مقدار حدودی بازدید دامنه در ماه توسط کاربران است.
- Pages/Visit: نشان دهنده آماری برای بازدید صفحات موجود در این دامنه(سایت) در طول ماه است.
- Average Visit: متوسط زمانی که کاربران وارد لینک شده و در آن مانده اند.
- Bonus Rate
- L: تعداد کل بک لینک هایی که سمراش برای این SubDomain ها شناسایی کرده است.
- LD: تعداد کل بک لینک هایی که سمراش برای این دامنه اصلی شناسایی کرده است.
- آیکون زرد رنگ مخصوص بینگ: تعداد صفحاتی که Bing از این دامنه ایندکس کرده است.
- Who is و Source: بیان می کند که این مطلب برای چه کسی است و یا منبع آن چیست.
- Rank: در نهایت نیز رنکی که سمراش به این دامنه می دهد، در این بخش نشان داده می شود.
اگر روی هر کدام از این موارد کلیک کنید، می توانید وارد سایت منبع شوید. برای مثال اگر روی قسمتی که در زیر نمایش داده شده، کلیک کنید، وارد بخش آنالیز بک لینک های semrush خواهید شد.
و اما موضوع اصلی، این اطلاعات به چه دردی می خورند؟
تصور کنید که می خواهید یک موضوع برای تولید محتوا انتخاب کنید. کلمه کلیدی مورد نظر خود را در سرپ وارد کرده و منتظر نتایج باشید. ببینید این کلمه در بخش های بالایی چه تعداد کاربر را به خود جذب کرده و هر کاربر چقدر در صفحه مانده است. همچنین مشاهده کنید که لینک هایی که در رتبه های اول تا سوم نشسته اند، چه تعداد بک لینک دارند. این موارد می تواند برای چیدن استراتژی تولید محتوا و نحوه رتبه گرفتن به شما نقشه خوبی را نشان دهد.
بخش سوم: شخصی سازی Seoquake
مانند هر ابزار دیگری، سئو کوئیک نیز قابلیت شخصی سازی بر اساس نیازهای شما را دارد. برای این کار کافیست روی بخش سمت چپ سرپ کلیک کنید. مانند عکس پایین، یک جدول به شما نمایش داده می شود:
در این بخش 3 ستون قابل مشاهده است. هر 3 این آیتم ها برای نشان دادن اطلاعات تکمیلی در بخش ماتریس زیر لینک ها تیک می خورد. یعنی چه؟
- اولی برای نشان داده اطلاعات تکمیلی در مورد صفحات موجود در سایت، بخش کش گوگل برای اطلاعات تکمیلی صفحه و در نهایت تعداد پین هایی که این صفحه در پینترست دریافت کرده است.
- دومی اطلاعات تکمیلی برای دامنه است. در بخش قبلی گفتیم که یک عدد برای نشان دادن تعداد صفحات ایندکس شده توسط بینگ است. اگر می خواهید همین آمار را برای تعداد صفحات ایندکس شده برای گوگل مشاهده کنید، می توانید تیک مربوط به آن را فعال کنید.
- سومی هم اطلاعات تکمیلی در مورد بک لینک است که می توانید بر اساس اطلاعات مورد نیاز، هر کدام را فعال یا غیر فعال کنید.
1. افزونه Seoquake داخل یک صفحه از سایت
زمانی که روی هر لینک داخل سرپ کلیک کنید و یا به طور مجزا وارد یک سایت شوید، اکستنشن Seoquake فعال می شود و شروع به جمع آوری اطلاعات در مورد بخش های مختلف آن سایت می کند. تولبار مخصوص به این افزونه در قسمت بالایی صفحه سایت قابل مشاهده است و در صورت عدم نیاز می تواند آن را ببندید.
تصویر زیر را ببینید:
اطلاعاتی که در این بخش به شما نمایش داده می شود، شامل موارد زیر است:
- تعداد لینک های داخلی موجود در صفحه یا Internal links
- تعداد لینک های خارجی موجود در صفحه یا External links
- متا تگ و متا دیسکریپشن صفحه
- اطلاعات مربوط به بخش فنی صفحه مانند Robots.txt و یا SiteMap
روی بخش نشان داده شده در زیر کلیک کنید(آیکون Diagnosis):
اطلاعات اصلی صفحه در این قسمت نمایش داده می شود. تصویر زیر را مشاهده کنید:
تمام اطلاعات مربوط به متا تگ، متا دیسکریپشن، تصاویر موجود در صفحه، لینک های داخلی و خارجی، فریم های صفحه، اسکیماهای موجود در پیج، و اطلاعات مهمی در مورد نمایش صفحه در موبایل، بخش AMP و متا ویوپورت و تمام موارد مربوط به بخش فنی را نیز می توانید در سکشن نهایی مشاهده کنید.
مزایای استفاده از Seoquake Chrome Extension
در قسمت های قبلی هم به این موضوع اشاره کردیم که دلیل محبوبیت و استفاده از اکستنشن کروم سئو کوئیک موارد بسیار زیادی است که برخی از آن ها عبارت اند از:
- نقاط قوت و ضعف سئوی وب سایت خود را شناسایی کنید.
- بر روی بهبود سئوی وب سایت خود تمرکز کنید.
- رتبه وب سایت خود را در نتایج جستجو بهبود بخشید.
- سرعت و سهولت استفاده: اکستنشن های سئو به راحتی قابل نصب و استفاده هستند.
- ارائه اطلاعات جامع: اکستنشن های سئو اطلاعات جامعی در مورد یک صفحه وب ارائه می دهند.
- صرفه جویی در وقت و هزینه: اکستنشن های سئو می توانند به شما کمک کنند تا زمان و هزینه خود را برای بهبود سئوی وب سایت خود صرفه جویی کنید.
اگر به دنبال بهبود سئوی وب سایت خود هستید، استفاده از این اکستنشن می تواند یک گزینه عالی باشد.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم در مورد نحوه کار افزونه Seoquake در کروم، موارد و اطلاعاتی که در اختیار شما قرار می دهد و البته نحوه استفاده از هر یک از آن ها در روند سئوی صفحات سایتتان(در بخش های داخلی، خارجی و تکنیکال) صحبت کردیم. این اکستنشن می تواند در انتخاب کلمات کلیدی اصلی و فرعی، نحوه چیدن استراتژی بک لینک و قابلیت استفاده یک صفحه وب را ارزیابی کند.
دیدگاهتان را بنویسید