آشنایی با UTM و بررسی Campain در گوگل آنالیتیکس
ویدئویی که در حال مشاهده آن هستید بخشی از دوره ی آموزش گوگل آنالیتیکس در آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی است. برای ثبت نام از لینک مقابل استفاده کنید. رایگان ثبت نام کنید
با استفاده از گزارشات Refferal توانستیم سایت هایی که برای ما ترافیک ارسال کرده اند را شناسایی کنیم. حقیقت این است که گوگل لینک های ارجاعی، ارگانیک سرچ و ورودی های مستقیم را بطور خودکار تشخیص می دهد زیرا مرورگر وبسایت این اطلاعات را به راحتی در اختیارش قرار میدهد. اما اگر بخواهیم اطلاعات اضافی نسبت به ترافیکی که به سمت ما ارسال شده است را داشته باشیم مثل ترافیکی که از Google Adwords به سمت سایت ما هدایت شده، آن وقت باید چه کنیم؟
بهترین راه حل، استفاده از Manual Tagging یا برچسب زدن دستی است.
در حقیقت شما وقتی میخواهید لینک هایی را در شبکه های اجتماعی، ایمیل، تبلیغات و یا هر بخش دیگری قرار دهید بایستی از برچسب زدن دستی استفاده کنید.
اجازه دهید این مورد را با یک مثال به شما توضیح دهیم:
فکر کنید که یک کمپین بازاریابی برای یک Source مشخص مثل Twitter دارید و قطعا این کمپین شامل چندین توئیت متفاوت می باشد. اگر ما از برچسب زدن دستی استفاده نکنیم Source در این ترافیک ها Twitter و Medium برابر با Social می شود. در اینصورت بین ترافیک های ارسال شده از 2 توئیت مختلف نمی توانیم تفاوت قائل شویم و نمیتوانیم هر دو ترافیک را بصورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم. پس راه حل چیست؟
راه حل استفاده از UTM می باشد. UTM ها باعث می شوند تا ما گزارشات هر یک از کمپین های فعالی که داریم را بصورت مجزا در اختیار داشته باشیم. بگذارید مثال قبل را با UTM ادامه دهم. پس مشکل جایی بود که میخواستیم ترافیک هر توئیت را بطور جداگانه مورد بررسی قرار دهیم. و گفتیم راه حل استفاده از UTM می باشد. بله، اگر شما به لینکی که در توئیت های خود قرار میدهید پارامتر Campain name را قرار دهید به راحتی می توانید ترافیک های هر توئیت را بطور جداگانه بررسی کنید.
مثلا توئیت اول شما مربوط به فروش آنی است و در اینصورت از برچسب Flash Sale استفاده می کنید و توئیت بعدی شما مربوط به یک برند است و از نام آن برند به عنوان مقدار Campain name در لینک خود استفاده می کنید.
اما سؤال اینجا است که چطور میتوانیم اقدام به ساخت UTM کنیم؟ برای ساخت UTM می توانید از آدرس زیر استفاده کنید:
بعد از ورود به آدرس بالا نوبت به پرکردن فرم مقابلمان است.
در اولین خط و در فیلد Website URL آدرس صفحه ای که میخواهید کاربر بعد از کلیک به آن صفحه هدایت شود را وارد می کنید.
در فیلد Campain Source هم باید عنوان محلی که می خواهید لینک را در آن قرار دهید را می نویسید. به عنوان مثال ما میخواهیم در یک کانال خبری در تلگرام در ساعت 3 بعد از ظهر و 12 شب تبلیغات را فعال کنیم. در این صورت Campain Source برابر با Telegram خواهد شد.
در فیلد Campain Medium بایستی نوع رسانه را مشخص کنیم که برابر با نام کانال تلگرامی خواهد شد به عنوان مثال xyznews.
اگر کمپین بازاریابی شما دارای نام مشخصی نیز هست نام آن را در فیلد Campain Name وارد کنید.
فیلد بعدی که باید آن را پر کنید فیلد Campain Term می باشد که بیشتر برای تبلیغات Adwords می باشد. با این پارامتر می توانیم بفهمیم در کمپین های Adwords کاربران با تبلیغ کدام کلمه وارد وبسایت ما شده اند.
و فیلد آخر و نهایی نیز Campain Content هست که برای تبلیغ ساعت 3 مقدار این پارامتر را باید برابر با 3 و برای تبلیغ ساعت 12، مقدار آن را برابر با 12 قرار دهیم.
در انتها، این سایت به شما لینکی خواهد داد تا با استفاده از آن بتوانید کمپین های خود را بطور دقیق بررسی کنید. کافی است کاربر بر روی این لینک کلیک کند تا وارد وبسایت شما شود.
اما بر فرض اینکه ما این لینک را در تبلیغ تلگرامی خود قرار دادیم و افراد هم با کلیک بر روی آن وارد وبسایت ما شدند. حال سؤال اینجا است که چطور میتوانیم این کمپین را در گوگل آنالیتیکس ردیابی و بررسی کنیم.
برای ردیابی و بررسی لینک های دارای پارامتر کمپین کافی است در بخش Acqusition وارد بخش Campain شوید و سپس روی All Campain کلیک کنید.
در این صفحه گوگل آنالیتیکس به شما گزارشی خواهد داد که Primary Dimension آن برابر است با پارامتر Campain Name در UTM شما. البته شما به راحتی می توانید اقدام به تغییر آن کنید و آن را بر روی Source، Medium و یا Source/Medium و یا هر پارامتر دیگر UTM قرار دهید.
اگر بخواهیم کمپین خود را بر اساس Content نیز بررسی کنیم کافی است Ad Content را به عنوان Secondary Dimension به گزارش خود اضافه کنیم. حال میتوانیم هر کدام از کمپین های ساعت 3 و 12 ای که در تلگرام رفتیم را بطور جداگانه مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
در پایان باید به شما بگویم همانند اکثر گزارشات قبلی بخش Acquisition، این بخش نیز دارای متریک های User، Bounce Rate و Conversion می باشد.
برای مشاهده فیلم های دوره گوگل ادز می توانید در سایت ویکی دمی عضو شوید.
دیدگاهتان را بنویسید