برنامه بازاریابی (Marketing Plan) چیست؟
عناوین مطالب
Toggleدر این مقاله از سری آموزش دیجیتال مارکتینگ قصد داریم در مورد برنامه بازاریابی یا همان Marketing Plan صحبت نماییم. برنامه بازاریابی یکی از مهم ترین پیش نیاز ها برای شروع یک کسب و کار است. شما با استفاده از Marketing Plan می توانید هزینه ها و بودجه بندی مورد نیاز برای کسب و کارتان را تحلیل و مشخص نمایید. در برنامه ریزی بازاریابی شما اهداف بازاریابی خود را مشخص می کنید و روش های دست پیدا کردن به آن ها را نیز مشخص می کنید.
ریختن برنامه بازاریابی یا همان مارکتینگ پلن بسیار مهم است و باید بصورت اصولی انجام شود. بسیاری از مشاوران بازاریابی و تبلیغات در مواقعی که رقیب یک کسب و کار زیاد باشد، استفاده از منابع مالی را برای موفقیت سازمان پیشنهاد می دهند، اما در صورتی که یک کسب و کار دارای مارکتینگ پلن نباشد، می تواند تمام هزینه های مالی که برایش انجام شده را به باد دهد!
برای ریختن برنامه بازاریابی چه چیزی نیاز است؟
استفاده از مارکتینگ پلن می تواند با توجه به استراتژی هر کسب و کاری متفاوت باشد، اما یک سری از اصول در تمام برنامه های بازاریابی یکسان است، آن هم موارد زیر است:
۱- نوشتن برنامه کلی برای کسب و کار
۲- تعیین مشتریان هدف
۳- قیمت گذاری دقیق محصولات
۴- ایجاد یک مزیت رقابتی
۵- مشخص کردن سیستم پخش محصول
۶- استراتژی تبلیغات آنلاین
و…
قسمت های اصلی برنامه بازاریابی
برنامه های بازاریابی از چند قسمت اصلی تشکیل شده اند، بعضی از این قسمت ها را در زیر معرفی خواهیم نمود، در صورتی که قصد ریختن برنامه بازاریابی برای کسب و کارتان دارید، به مقاله “برنامه بازاریابی (Marketing Plan) چیست؟” سری بزنید.
بازار هدف
قبل از اینکه وارد هر بازاری شوید، ابتدا باید بازار هدفتان را بشناسید، شناخت بازار هدف می تواند در حقیقت مسیر کسب و کار شما را مشخص نماید. حتماَ بازار هدفتان را در مارکتینگ پلن خود بنویسید.
تحقیقات بازار
بعد از اینکه بازار هدفتان را پیدا نمودید، حال نوبت آن است که در مورد این بازار، تحقیقات انجام دهید. تحقیقات بازار بسیار مهم است و حتماَ به صورت واقع بینانه تحقیقاتتان را انجام دهید. خودتان را گول نزنید و اطلاعات کلی در مورد بازار بدست نیاورید، اطلاعات جزیی و دقیق به شما کمک می نمایند.
بررسی جایگاه کسب و کار
حال که شما بازار هدفتان را مشخص نموده اید، در مورد بازار تحقیق کرده اید، وقت آن است که ببینید جایگاهتان در بازار چگونه است؟ برای ریختن برنامه بازاریابی شما به همه ی این موارد نیاز دارید، بنابراین هیچ قسمتی را از قلم نیاندازید. برای اینکه جایگاهتان را در بازار پیدا نمایید، نیاز است که از کسب و کارتان اطلاعات دقیق داشته باشید و رقبایتان را هم دسته بندی نمایید و ببینید که شما در کدام دسته قرار دارید.
تحلیل رقبا
یک کسب و کار در صورتی که از رقیبانش اطلاع نداشته باشد، شکست خواهد خورد. البته منظور از این صحبت این نیست که آنقدر درگیر رقبایتان شوید که دیگر از اصل کسب و کار خودتان جا بمانید، یا خط فکری رقیبانتان را بگیرید، چون خاص بودن شما می تواند باعث پیروزیتان شود. اما رقیبانتان را بشناسید و زیر نظر داشته باشید که هر کدام چه کار هایی انجام می دهند.
بودجه بندی
حتماَ برای کسب و کارتان بودجه بندی داشته باشید حتی اگر به دریایی از پول وصل هستید! استفاده ی درست از منابع مالی میتواند به سرعت رشد کسب و کار بسیار کمک نماید. همچنین درصورتی که حساب دخل و خرجتان را نداشته باشید ممکن است خیلی زود تمام پولتان را از دست بدهید. حتماَ در بودجه بندی که برای کسب و کارتان در نظر میگیرید نرخ بازگشت سرمایه یا همان ROI را هم حساب نمایید.
نتیجه گیری
موارد بالا قسمت هایی است که باید در یک Marketing Plan وجود داشته باشد. داشتن یک برنامه بازاریابی می تواند به سرعت رشد کسب و کار شما کمک نماید و نداشتن آن هم میتواند کسب و کار شما را تعطیل نماید. برای ریختن برنامه کسب و کار حتماَ باید آموزش ببینید و بحث ها و موارد مختلف را بررسی نمایید. مقاله آموزشی زیر میتواند برای شما بسیار مفید باشد.
امیدواریم با برنامه بازاریابی آشنایی پیدا کرده باشید و اهمیت آن را هم در کسب و کارها درک نموده باشید! در نهایت نیز برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو سایت و یا آموزش سئو رایگان می توانید از مقالات سایت ما دیدن نمایید.
4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی مطلب خوبی بود
ممنون از سایت ویکی دمی
لطفا راجب روش های دیجیتال مارکتینگ هم مقاله بزارید
و همچنین دیجیتال مارکتینگ فروشگاه های اینترنتی
ممنون
با سلام ممنون از نظرتون چشم حتماَ بزودی در مورد روش های مختلف دیجیتال مارکتینگ در حوزه های مختلف مانند فروشگاه اینترنتی هم مطالبی قرار خواهد گرفت
سلام و ممنون از سایت ویکی دمی
مقاله ای کع گذاشتید خیلی کلی هست
به صورت کلی این مقاله فقط به درد کسانی میخوره که تازه وارد این موضوع شده اند
اما مقالات حرفه ای تری توی سایت وجود نداره اصلا
انگار فقط یه مقاله ای همینجوری به این اسم گذاشتید.
البته منظورم اینه که مقاله خوبیه اما خیلی زیاد کلی توضیح دادین.
سلام.
ممنون که از سایت ویکی دمی دیدن کردید.
ببینید دوست عزیز ابتدا نیازه که موارد کلی و اولیه مارکتینگ مطرح بشه و یعد وارد موضوعات ریزتر و تخصصی تر دیجیتال مارکتینگ بشیم.
اما ما به شما قول میدیم که مقالات بسیار خوبی در این زمینه برای شما در سایت قرار بگیره