زیر دامنه چیست؟ آموزش کامل ساخت subdomain
عناوین مطالب
Toggleاگر اکنون در حال تماشا و مطالعهی این مطلب هستید، پس حتما برایتان سوال پیش آمده که زیر دامنه چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد. خب پس جای خوبی آمدهاید!
زیر دامنه یک بخش از یک دامنه اینترنتی است که قبل از نام دامنه اصلی (مثلاً www) قرار میگیرد. به طور کلی، زیر دامنه به عنوان نشانی اینترنتی یک سایت وب استفاده میشود و معمولاً برای تفکیک و دستهبندی محتواهای مختلف یک وبسایت کاربرد دارد. به عنوان مثال، در آدرس www.example.com میتوان بیان کرد که “www” زیر دامنه و “example.com” دامنه اصلی است.
در ادامه با ما در این مقاله از ویکی دمی در آموزش سئو سایت همراه باشید تا به طور کامل و تخصصی در این حوزه صحبت کنیم.
زیر دامنه چیست؟
ساب دامین یا زیر دامنه در حقیقت اسمی اضافی است که به دامنه اصلی شما (root domain) میچسبد و از سایت اصلی شما مجزا و متفاوت است.
اگر این بخش را متوجه نشدید اصلا نگران نباشید این بخش را با یک مثال برای شما توضیح خواهیم داد:
فرض کنید ما در سایت ویکی دمی قصد داریم بخش دیگری راه اندازی نماییم که در آن بخش به طور کامل فیلمهای آموزشی قرار دهیم. برای این کار ما نیاز داریم که اول هاست سایت را به حالت ویدیویی داشته باشیم، همچنین میخواهیم که قالب آن بخش با سایت اصلی تفاوت داشته باشد و بطور کامل در مورد ویدیو باشد.
برای این کار ما نیاز داریم که در حقیقت یک سایت دیگر طراحی کنیم، اما نمیخواهیم که اسم اصلی سایت wikidemy.ir تغییر پیدا کند؛ خب اینجاست که زیر دامنه (subdomain) به کمک ما میآید.
برای اینکه یک بخش ویدئویی در سایت داشته باشیم ما یک زیر دامنه با نام video ایجاد میکنیم. این بخش آدرسش میشود video.wikidemy.ir.
بعد از ساخت این ساب دامین، دیگر کار ساده است، ما میتوانیم این بخش را بر روی یک هاست یا سرور جدا بالا بیاوریم، همچنین میتوانیم یک قالب وردپرس دیگر داشته باشیم و … در حقیقت انگار که ما یک سایت ویکی دمی دیگر داریم که میتوانیم بطور کامل آن را شخصی سازی نماییم!
جذاب نیست؟!
تاثیر Subdomain بر سئو سایت
یک سوالی که بسیار زیاد مطرح میشود این است که زیر دامنه بر سئو سایت چه تاثیری دارد؟ آیا تاثیر استفاده از آن بر سئو تاثیر منفی دارد یا مثبت؟
استفاده از ساب دامین بر سئو سایت تاثیر منفی ندارد، البته اگر از این زیر دامنه درست استفاده نمایید! این گفته یعنی چی؟
بطور مثال فرض کنید، شما یک سایت فروشگاهی دارید، قطعاً در یک سایت فروشگاهی در زمینه فروش موبایل هستید، شما نمیتوانید با کلماتی مثل گوشی سامسونگ بهتر است یا آیفون بالا باشید و یا هر مثال دیگری؛ در این حالت است که شما نیاز دارید که برای فروشگاهتان یک مجله در زمینه فناوری و تکنولوژِی ایجاد نمایید تا بتوانید در مورد بهتر بودن سامسونگ یا آیفون مطالبی را به کاربرانتان بدهید و این دو محصول را نقد و بررسی نمایید.
شما با استفاده از زیر دامنه می توانید یک مجله اینترنتی ایجاد نمایید و پاسخ کاربرانتان را در آن مجله بدهید و ورودی خوبی هم از این مجله داشته باشید. اما گفتیم که زیر دامنه در سئو میتواند تاثیر منفی هم داشته باشد، این اتفاق چه زمانی می افتد؟
با توجه به اینکه ساب دامین ها هم توسط گوگل خوانده میشود، گوگل میتواند از این بخش تشخیص دهد که واقعاً سایت شما در چه زمینهای فعالیت دارد، حال همان فروشگاه اینترنتی موبایل را در نظر بگیرید که یک مجله ایجاد نموده در زمینه زیبایی و پوست، هسته اصلی سایت در مورد موبایل است و زیردامنه در مورد زیبایی!
اینجاست که گوگل دچار تضاد میشود و در حقیقت نمیتواند تشخیص دهد که سایت اصلی شما دقیقاً در مورد چیست؟! این کار هم سایت اصلی را خراب می کند و هم subdomain را! به همین دلیل subdomain هایی که میسازید را هم موضوع با سایت اصلی بسازید که تاثیرش در سئو برای شما منفی نباشد.
تذکر مهم: به این نکته توجه داشته باشید که زیردامنه، webmaster و گوگل آنالیتیکس جدا میگیرد و ورودیاش هم جداست، البته در ابزارهایی مثل الکسا ورودی سایت اصلی شما را نمایش می دهد، که ورودی زیردامنه را هم در آن حساب نموده ولی گوگل زیردامنه و سایت اصلی را در حقیقت دو سایت مجزا در نظر میگیرد که سیگنالهایی برای هم ارسال میکنند).
نحوه ساخت ساب دامین در cpanel
در این قسمت قصد داریم نحوه ساخت و فعالسازی زیردامنه را در محیط cpanel به شما آموزش دهیم. برای ساخت زیردامنه ابتدا وارد پنل مدیریتی که در سی پنل دارید بشوید، محیطی شبیه محیط های زیر را خواهید دید:
ساخت ساب دامین در سی پنل:
وارد محیط سی پنل سایت می شویم و مطابق تصویر زیر از بخش DOMAIN روی گزینه DOMAI کلیک می کنیم:
بعد از ورود به صفحه DOMAIN روی دکمه آبی رنگ Create A New Domain کلیک می کنیم:
بعد از ورود به این صفحه باید نام کامل ساب دامنه و دامنه خود را به صورت کامل در بخش اول وارد کنید و تیک Share document root را بردارید و در نهایت روی Submit کلیک کنید:
بعد از کلیک روی Submit به صورت اتوماتیک از صفحه خارج می شوید و در بالا سمت راست صفحه پیعام ساخت موفقیت آمیز ساب دامنه را به رنگ سبز مشاهده می کنید:
در این صفحه در لیست دامنه های خود می توانید ساب دامنه ایجاد شده را مشاهده کنید.
نکته: برای اعمال تغییرات روی ساب دامنه باید به همین بخش مراجعه کنید و روی گزینه Manage کلیک کنید. به عنوان مثال برای اتصال ساب دامنه به یک هاست دیگر و یا برای ریدایرکت ساب دامنه و …
حالا ساب دامنه شما به درستی ساخته شده و اگر وارد فایل منیجر سی پنل خودتون بشید می تونید یک پوشه ایجاد شده به نام ساب دامنه خودتون رو مشاهده کنید.
اگر خواستین روی سایب دامنه ای که ساختین یک سایت بالا بیارید مثلا سایت وردپرس باید ابتدا یک دیتا بیس جدید ایجاد کنید و بعد روی پوشه ایجاد شده با نام ساب دامنه ای که ساختید وارد شوید و فایل های وردپرس خودتون رو اینجا آپلود کنید و یا اگه از بسته نصب آسان استفاده می کنید می تونید فایل هاتون رو اینجا آپلود کنید و بعد از طی کردن مراحل نصب، ساب دامین رو به دیتا بیس جدید وصل کنید
در cpanel شما یکی از محیط های بالا را خواهید دید، تفاوتی ندارد که از چه محیطی استفاده می کنید در همه ی محیط ها می توانید این بخش را با استفاده از جستجو در باکس بالای cpanel پیدا نمایید، در این بخش عبارت “subdomain” را جستجو نمایید و برروی subdomain کلیک نمایید مانند تصویر زیر:
در صفحه ای که برای شما ظاهر می شود سه قسمت برای پر کردن وجود دارد از جمله: subdomain, Domain, Document Root، در زیر هر کدام را خواهیم گفت:
subdomain: در این قسمت شما باید نام زیر دامنه ای که قصد دارید ساخته شود را معرفی نمایید، بطور مثال ما برای زیر دامنه ای که در مثال گفتیم video را بعنوان ساب دامین در نظر گرفته ایم آن را در این بخش وارد می نماییم.
Domain: این قسمت بطور خودکار توسط سیستم پر می شود و در حقیقت آدرس اصلی سایت شما را نمایش می دهد که برای ما wikidemy.ir می باشد.
Document Root: در این بخش که با “/” نشان داده شده، به شما می گوید که قصد دارید تمام قالب شما در چه پوشه ای بارگزاری شود؟ زمانی که شما subdomain را وارد نمایید خود سیستم بطور خودکار پوشه ای برای شما در host ایجاد می نماید می خواهید فایل داخل پوشه ای که از قبل در public-html ساخته اید باشد، بعد از / نام پوشه ای که قصد دارید کل سایت در آن ساخته شود را وارد نمایید. مانند تصویر زیر:
بعد از پر نمودن موارد گفته شده برروی “Create” کلیک نمایید. کار تمام است، ساب دامین شما ساخته شد و اکنون می توانید بر روی این زیردامنه هر چیزی که دوست دارید نصب نمایید.
ساب دامینهای معروفی که شما هم دیدهاید
در اینجا چند نمونه از زیر دامنههای معروف و شناخته شده که توسط شرکتها و سازمانهای مختلف استفاده میشوند، آورده شده است:
- ویکیpedia: ویکیpedia از زیر دامنهها برای نسخههای زبانی مختلف وبسایت خود استفاده میکند، به عنوان مثال:
- https://en.wikipedia.org/ برای انگلیسی
- https://fa.wikipedia.org/ برای فارسی
- https://de.wikipedia.org/ برای آلمانی
- و …
- گوگل: گوگل از زیر دامنهها برای خدمات مختلف خود استفاده میکند، به عنوان مثال:
- https://play.google.com/ برای فروشگاه Google Play
- https://maps.google.com/ برای نقشه Google
- https://mail.google.com/mail/u/0/ برای Gmail
- و …
- یاهو: یاهو از زیر دامنهها برای بخشهای مختلف وبسایت خود استفاده میکند، به عنوان مثال:
- https://finance.yahoo.com/ برای بخش مالی
- https://news.yahoo.com/ برای بخش اخبار
- https://sports.yahoo.com/ برای بخش ورزشی
- و …
- دانشگاهها: بسیاری از دانشگاهها از زیر دامنهها برای بخشهای مختلف وبسایت خود، مانند دانشکدهها، دپارتمانها و کتابخانهها استفاده میکنند. به عنوان مثال:
- https://www.mit.edu/ زیر دامنه موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
- https://www.stanford.edu/ زیر دامنه دانشگاه استنفورد
- https://www.berkeley.edu/ زیر دامنه دانشگاه کالیفرنیا، برکلی
- و …
- شرکتها: بسیاری از شرکتها از زیر دامنهها برای بخشهای مختلف وبسایت خود، مانند پشتیبانی مشتری، وبلاگ و فروشگاه آنلاین استفاده میکنند.
تفاوت ساب فولدر و ساب دامین چیست؟
اولا این دو در ساختار کاملا متفاوت هستند و با یک نگاه میتوانید ساب فولدر و ساب دامین را از هم تشخیص دهید.
- ساب فولدر: در داخل دامنه اصلی قرار میگیرد و با اسلش (/) از آن جدا میشود. به عنوان مثال: https://cdn.ampproject.org/c/example.com/?amp-content=amp
- ساب دامین: قبل از دامنه اصلی قرار میگیرد و با نقطه (.) از آن جدا میشود. به عنوان مثال: https://serverfault.com/questions/333548/where-does-email-sent-to-example-com-go
ساب فولدر بخشی از همان وبسایت با دامنه اصلی محسوب میشود اما ساب دامین به عنوان وبسایتی مجزا با دامنهای مجزا در نظر گرفته میشود.
انتخاب بین ساب فولدر و ساب دامین به نیازها و اهداف شما بستگی دارد.
اگر محتوای شما مرتبط با وبسایت اصلی است، از ساب فولدر استفاده کنید اما اگر غیرمرتبط با وبسایت اصلی است، بهتر است از ساب دامین استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید