زیر دامنه (subdomain) چیست؟
در این بخش از آموزش ویکی دمی قصد داریم برای شما در مورد زیردامنه یا ساب دامین یا subdomain صحبت نماییم. همچنین در این مقاله در مورد تاثیر subdomain در سئو هم صحبت خواهیم کرد. به چند سوال پرسیده شده در زمینه ساب دامنه پاسخ خواهیم داد و همچنین نحوه ساخت و پیاده سازی ساب دامین را در cpanel به شما آموزش خواهیم داد. اگر قصد دارید در مورد subdomain همه چیز را بدانید، این مقاله را تا انتها دنبال نمایید.
ساب دامین (subdomain) چیست؟
ساب دامین یا زیردامنه در حقیقت اسمی اضافی است که به دامنه اصلی شما (root domain) می چسبد و از سایت اصلی شما مجزا و متفاوت است. اگر این بخش را متوجه نشدید اصلا نگران نباشید این بخش را با یک مثال برای شما توضیح خواهیم داد تا برای شما راحت تر جا بیافتد. فرض کنید ما در سایت ویکی دمی قصد داریم بخش دیگری راه اندازی نماییم که در آن بخش بطور کامل فیلم های آموزشی قرار دهیم. برای این کار ما نیاز داریم که اول هاست سایت را به حالت ویدیویی داشته باشیم، همچنین می خواهیم که قالب آن بخش با سایت اصلی تفاوت داشته باشد و بطور کامل در مورد ویدیو باشد. برای این کار ما نیاز داریم که در حقیقت یک سایت دیگر طراحی کنیم، اما نمیخواهیم که اسم اصلی سایت wikidemy,ir تغییر پیدا کند، خب اینجاست که زیر دامنه (subdomain) به کمک می می آید. برای اینکه یک بخش ویدئویی در سایت داشته باشیم ما یک زیر دامنه با نام video ایجاد می کنیم. این بخش آدرسش می شود video.wikidemy.ir. بعد از ساخت این ساب دامین، دیگر کار ساده است، ما می توانیم این بخش را برروی یک هاست یا سرور جدا بالا بیاوریم، همچنین می توانیم یک قالب وردپرس دیگر داشته باشیم و … در حقیقت انگار که ما یک سایت ویکی دمی دیگر داریم که می توانیم بطور کامل آن را شخصی سازی نماییم!
تاثیر ساب دامین (subdomain) برروی سئو
یک سوالی که بسیار زیاد مطرح میشود این است که زیردامنه بر سئو سایت چه تاثیری دارد؟ آیا تاثیر استفاده از آن بر سئو تاثیر منفی دارد یا مثبت؟
استفاده از ساب دامین بر سئو سایت تاثیر منفی ندارد، البته اگر از این زیر دامنه درست استفاده نمایید! این گفته یعنی چی؟ بطور مثال فرض کنید، شما یک سایت فروشگاهی دارید، قطعاً در یک سایت فروشگاهی در زمینه فروش موبایل هستید، شما نمی توانید با کلماتی مثل گوشی سامسونگ بهتر است یا آیفون بالا باشید و یا هر مثال دیگری، در این حالت است که شما نیاز دارید که برای فروشگاهتان یک مجله در زمینه فناوری و تکنولوژِی ایجاد نمایید تا بتوانید در مورد بهتر بودن سامسونگ یا آیفون مطالبی را به کاربرانتان بدهید و این دو محصول را نقد و بررسی نمایید. شما با استفاده از زیر دامنه می توانید یک مجله اینترنتی ایجاد نمایید و پاسخ کاربرانتان را در آن مجله بدهید و ورودی خوبی هم از این مجله داشته باشید. اما گفتیم که زیر دامنه در سئو می تواند تاثیر منفی هم داشته باشد، این اتفاق چه زمانی می افتد؟ با توجه به اینکه ساب دامین ها هم توسط گوگل خوانده میشود، گوگل می تواند از این بخش تشخیص دهد که واقعاً سایت شما در چه زمینه ای فعالیت دارد، حال همان فروشگاه اینترنتی موبایل را در نظر بگیرید که یک مجله ایجاد نموده در زمینه زیبایی و پوست، هسته اصلی سایت در مورد موبایل است و زیردامنه در مورد زیبایی! اینجاست که گوگل دچار تضاد می شود و در حقیقت نمی تواند تشخیص دهد که سایت اصلی شما دقیقاً در مورد چیست؟! این کار هم سایت اصلی را خراب می کند و هم subdomain را! به همین دلیل subdomain هایی که میسازید را هم موضوع با سایت اصلی بسازید که تاثیرش در سئو برای شما منفی نباشد.
تذکر مهم: به این نکته توجه داشته باشید که زیردامنه، webmaster و گوگل آنالیتیکس جدا می گیرد و ورودی اش هم جداست، البته در ابزارهایی مثل الکسا ورودی سایت اصلی شما را نمایش می دهد، که ورودی زیردامنه را هم در آن حساب نموده ولی گوگل زیردامنه و سایت اصلی را در حقیقت دو سایت مجزا در نظر میگیرد که سیگنال هایی برای هم ارسال می کنند).
نحوه ساخت ساب دامین در cpanel
در این قسمت قصد داریم نحوه ساخت و فعالسازی زیردامنه را در محیط cpanel به شما آموزش دهیم. برای ساخت زیردامنه ابتدا وارد پنل مدیریتی که در سی پنل دارید بشوید، محیطی شبیه محیط های زیر را خواهید دید:
محیط cpanel اول
محیط cpanel دوم
محیط cpanel سوم
محیط cpanel چهارم
در cpanel شما یکی از محیط های بالا را خواهید دید، تفاوتی ندارد که از چه محیطی استفاده می کنید در همه ی محیط ها می توانید این بخش را با استفاده از جستجو در باکس بالای cpanel پیدا نمایید، در این بخش عبارت “subdomain” را جستجو نمایید و برروی subdomain کلیک نمایید مانند تصویر زیر:
در صفحه ای که برای شما ظاهر می شود سه قسمت برای پر کردن وجود دارد از جمله: subdomain, Domain, Document Root، در زیر هر کدام را خواهیم گفت:
subdomain: در این قسمت شما باید نام زیر دامنه ای که قصد دارید ساخته شود را معرفی نمایید، بطور مثال ما برای زیر دامنه ای که در مثال گفتیم video را بعنوان ساب دامین در نظر گرفته ایم آن را در این بخش وارد می نماییم.
Domain: این قسمت بطور خودکار توسط سیستم پر می شود و در حقیقت آدرس اصلی سایت شما را نمایش می دهد که برای ما wikidemy.ir می باشد.
Document Root: در این بخش که با “/” نشان داده شده، به شما می گوید که قصد دارید تمام قالب شما در چه پوشه ای بارگزاری شود؟ زمانی که شما subdomain را وارد نمایید خود سیستم بطور خودکار پوشه ای برای شما در host ایجاد می نماید می خواهید فایل داخل پوشه ای که از قبل در public-html ساخته اید باشد، بعد از / نام پوشه ای که قصد دارید کل سایت در آن ساخته شود را وارد نمایید. مانند تصویر زیر:
بعد از پر نمودن موارد گفته شده برروی “Create” کلیک نمایید. کار تمام است، ساب دامین شما ساخته شد و اکنون می توانید بر روی این زیردامنه هر چیزی که دوست دارید نصب نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید