استراتژی سئو چیست؟ | آموزش تدوین استراتژی سئو 2023
عناوین مطالب
Toggleدر این پست قصد داریم شما را به صورت کامل، جامع و تخصصی با تدوین استراتژی سئو آشنا کنیم. البته مورد بسیار مهمی که این مقاله را با مقالههای مشابه در این زمینه متمایز میکند، این است که میخواهیم به شما نکاتی برای تدوین استراتژی سئو در 2024 بگوییم که میتواند شما را یک سر و گردن از رقبای خود بالاتر ببرد.
در واقع، این رویکرد جدید ما برای سئو استراتژی باعث شد که صفحات خاصی از ویکی دمی تا حد بسیار قابل قبولی، کلیک ارگانیک دریافت کنند که خب، هدف هم همین است!
استراتژی سئو چیست؟
استراتژی سئو فرآیند سازماندهی تمام فعالیت های مربوط به سایت است که با هدف بهبود رتبه سایت و افزایش ترافیک آن تنظیم می شود. یک استراتژی نمی تواند برای تمام سایت ها، و یا حتی سایت هایی که ماهیتی یکسان دارند، مناسب باشد. هر سایت باید یک استراتژی منحصر به فرد خود را داشته و آن را به طور مداوم آپدیت کند. استراتژی سئو می تواند به صورت دستی، و یا یک فایل Word، Excel، Powerpoint، و موارد مشابه نوشته شده و در واقع یک لیست از تمام کارهایی است که باید در بازه زمانی مشخص شده در روند انجام خدمات سئو سایت انجام شوند.
به بیان سادهتر، سئو استراتژی، نقشه راهی است که شما را از نقطه فعلی به رتبههای برتر گوگل هدایت میکند. این نقشه شامل گامهای مختلفی است که باید با دقت و ظرافت اجرا شوند.
به جرات میتوانم بیان کنم که تدوین استراتژی سئو از مهمترین و اساسیترین کارهایی است که در سئو سایت باید انجام دهید و این مورد میتواند تا حد بسیار زیادی در نتیجه گرفتن یا نگرفتن تلاشهای شما تاثیرگذار باشد.
یک دوست در این زمینه به من حرف بسیار جالبی زد:
اگر در ساعت مشخصی باید در مکان مشخصی باشی ولی راه را گم کنی و نتوانی به موقع به آن برسی، کسی برای راه رفتن زیاد از شما تشکر نمیکند!
استراتژی سئو هم همین است؛ اگر استراتژی درستی برای سئو سایت تدوین نکنید و نتوانید در مدت زمان مشخص به اهداف خود برسید، شما بازخواست خواهید شد.
سئو، دنیای شگفتانگیزی است که میتواند ترافیک وب سایت شما را به طور چشمگیری افزایش دهد و دروازههای موفقیت را به روی شما بگشاید. اما برای فتح قلههای گوگل، تدوین استراتژی سئو دقیق و کارآمد نیاز است.
نحوه تدوین استراتژی سئو 2024
حالا که متوجه شدید استراتژی سئو چیست و اهمیت بالای آن را فهمیدید، وقت آن رسیده است که در مورد تدوین استراتژی سئو 2024 صحبت کنیم.
استراتژی سئو سایت میزان پتانسیل رشد سایت و راهکارهای آن را به شما ارائه می دهد. وقتی صحبت از سئو و استراتژی های آن می کنیم، اکثر افراد فقط به تمرکز بر کلمات کلیدی و بک لینک سازی فکر می کنند، که بدون شک از مهم ترین بخش های سئو هستند، اما یک سئو سایت قوی به اقدامات و برنامه ریزی دقیق تری برای رشد متداول نیاز دارد. برای نوشتن یک SEO Strategy در 2024، تمرکز خود را بر موارد زیر بگذارید.
- مرحله اول: فهرستی از کلمات کلیدی ایجاد کنید
- مرحله دوم: صفحه اول گوگل را تجزیه و تحلیل کنید
- مرحله سوم: چیزی متفاوت یا بهتر ایجاد کنید
- مرحله چهارم: بالا تا پایین سایت را آنالیز کنید
- مرحله پنجم: تقویم محتوایی بچینید
- مرحله ششم: تایتل و متا دیسکریپشن صفحه را بهینه کنید
- مرحله هفتم: ساختار داخلی(لینک سازی داخلی) درست ایجاد کنید
- مرحله هشتم: قدرت بک لینک را دست کم نگیرید
1. تهیه لیست کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی معمولاً اولین گام هر استراتژی سئو است. در این مرحله دو مسیر پیش روی شماست:
- سایت شما قدیمی است و سرچ کنسول آن فعال شده است
- سایت شما تازه تاسیس بوده و هنوز منتشر نشده است
پس در حالت اول کارتان خیلی راحتتر است: یک لیست از کلمات کلیدی کنونی سایت خود و رتبه های آن ها تهیه نمایید تا بتوانید روند تغییر آن ها را ردیابی کنید. سپس صفحات این کلمات کلیدی در سایت خود را در بخش Search Results سرچ کنسول وارد کرده و فیلتر آن را روی 28 روز گذشته بگذارید تا لیستی از LSI و Long-tail های این کلمه کلیدی به دست بیاورید. کلمات مرتبط با سایت خود را از میان آن ها انتخاب کرده و ذخیره کنید. همچنین می توانید یک خروجی با فرمت xlsx یا CSV از آن بگیرید. با این کار می توانید رتبه صفحات خود برای هر LSI و long-tail keyword بررسی کرده و برای تولید محتوا و بک لینک سازی با این کلمات برنامه ریزی کنید.
در حالت دوم کمی زمان صرف کنید: بهترین کار در این مورد این است که وارد گوگل شده و کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید. حالا با استفاده از پیشنهادات گوگل، People Also Ask و Related searches لیست مورد نظر را تهیه کنید. این روش میتواند بهترین راه برای تهیه لیست باشد؛ چرا که این اطلاعات مستقیما از خود گوگل و کاربران حی و حاضر آن بدست میآید.
به عنوان مثال، تصویر زیر لیست کلمات کلیدی مرتبط با خدمات سئو ویکی دمی در 28 روز گذشته را نشان می دهد:
برای تکمیل کار خود نیز میتوانید از ابزارهای رایگان سئو نیز بهره ببرید؛ کار از محکم کاری عیب نمیکند!
زیاده گویی نکنم! برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحقیق کلمات کلیدی، بهتر است باز مقالههای قبلی ویکی دمی استفاده کنید.
2. آنالیز صفحه اول گوگل، راهنمایی برای استراتژی سئو 2024
خوب، پس شما لیست کلمه کلیدی پیدا کردید. مرحله بعدی این است که ببینید چه کسانی در این کلمات کلیدی رتبه دریافت کرده اند، چه کارهایی انجام دادهاند، تایتل و متا دیسکریپشن آنها چیست، چه محتوایی در صفحه نوشته اند و حجم این محتوا چقدر است، از چه مدیا و اطلاعاتی در صفحات خود بهره بردهاند.
تمام این موارد به شما کمک میکند تا در یک مسیر درست قرار گیرید. چرا؟
یک توصیه خیلی راحت اما در عین حال مفید و عالی و جالب که سال گذشته یکی از دوستانم به من گفت:
برای موفق شدن لازم نیست راههای مختلف را امتحان کنید؛ فقط ببینید کسی که در حوزه کاری شما موفق شده، چه کارهایی انجام داده است.
البته که شرایط هر کس متفاوت است اما این توصیه به شما کمک میکند تا مسیر قبلی رقبای خود را طی کرده و با یک خلاقیت کوچک یا کار متفاوت یا یک مورد مخصوص خودتان، از آنها جلو بزنید.
سئو سایت بدون آنالیز رقبا مانند این است که بدون داشتن اطلاعات کافی از باقی بازیکنان و سطح آن ها، کورکورانه وارد مسابقه شوید. در این حالت، احتمال شوکه شدن و ضربه خوردن شما یه میزان بالایی وجود دارد. پس سایت های رقیب های خود را بررسی کرده و تکنیک ها و استراتژی های آن ها را بیابید. سپس با استفاده از اطلاعات کسب کرده، راهی برای مقابله با آن ها پیدا کنید.
دقت داشته باشید که می توانید از تکنیک های رقبا برای استراتژی خود استفاده کنید، اما به شرط این که این تکنیک ها برای سایت شما مناسب باشند. در غیر این صورت، از آن ها اجتناب نمایید.
3. خلاقیت، کلید موفقیت برای تدوین استراتژی سئو
حالا نوبت آن رسیده که در مورد تولید محتوای فوق العاده با کیفیت صحبت کنیم. وقتی صحبت از محتوای سئو میشود ، دو گزینه دارید:
- شما میتوانید محتوایی متفاوت ایجاد کنید.
- میتوانید محتوای خیلی بهتری ایجاد کنید.
من یک گزینه دیگر به این موارد اضافه میکنم:
- یک محتوای بهتر و متفاوتتر ایجاد کنید(تکنیک آسمان خراش)
حالا اینکه کدام یک از موارد بالا را انتخاب کنید، به موارد قبلی بستگی دارد. باید ببینید رقابت در آن کلمه کلیدی چقدر است، صفحات رقیب شما چگونه نوشته شده و کدامیک از رقبا توانستهاند با رعایت موارد بالا، به رتبههای برتر گوگل برسند.
4. بالا تا پایین سایت را آنالیز کنید
پیش از هر چیز باید سایت خود را آنالیز کنید. بررسی و تست بخش های مختلف سایت این اجازه را به شما می دهد تا نقاط قوت و ضعف سایت خود را پیدا کرده و راه حل های مختلفی را برای حل مشکلات موجود بیابید. آنالیز سایت وضعیت کنونی آن را مشخص می کند و تمام اطلاعاتی را که برای تنظیم یک استراتژی و برنامه ریزی نیاز دارید در اختیار شما قرار می دهد.
اگر مشکلی در سئو داخلی، تکنیکال، و یا سئو خارجی سایت خود پیدا کردید، برای حل آن برنامه ریزی کنید. عملکرد درست سایت اولین موردی است که برای سئو آن باید در نظر بگیرید.
در این مرحله، آنالیز ترافیک ارگانیک سایت خود را فراموش نکنید:
آمار ترافیک ارگانیک کنونی سایت خود را به دست بیاورید تا بتوانید آن را ردیابی کنید. بدون دانستن آمار ترافیک ارگانیک سایت خود نمی توانید میزان یا عدم رشد آن را تشخیص دهید.
برای این کار می توانید از ابزار Google Analytics و یا SEMrush استفاده نمایید. آدرس سایت خود را در SEMrush وارد کرده و سپس بر روی گزینه Organic Search Traffic کلیک نمایید تا میزان ترافیک ارگانیک سایت خود در یک ماه گذشته را مشاهده کنید.
5. یک تقویم محتوایی بچینید
با استفاده از کلمات کلیدی که پیدا می کنید می توانید برای موضوع مورد نیاز کاربران خود تولید محتوا کنید. تمامی محتواهای سایت باید هدفمند بوده و برای پاسخگویی به نیازهای کاربران تولید شوند. اگر می توانید برای یک کلمه کلیدی چند محتوا تولید کنید، باید آن ها را با سیستم پیلار و کلاستر دسته بندی نمایید. محتوای پیلار محتوای جامع و مادر است که کلاسترهای آن محتواهایی می شوند که هر بخش آن را با جزئیات کامل شرح می دهند.
به عنوان مثال، سئو تکنیکال در دسته محتواهای پیلار قرار می گیرد و سرعت سایت یکی از کلاسترهای آن است. از آن جایی که سرعت سایت نیز مبحثی جامع و گسترده است، می توان آن را به عنوان یک پیلار در نظر گرفته و کلاسترهایی مانند سرعت صفحه را برای آن تولید کرد.
در تولید محتوا منظم باشید. داشتن یک روتین در تولید و آپدیت محتوا به گوگل کمک می کند تا الگوی سایت شما را تشخیص داده و در روزهای تولید محتوا برای crawl کردن به آن وارد شود. برای این کار از یک تقویم محتوایی استفاده نمایید.
6. تایتل و متا دیسکریپشن، ویترین سایت شما!
اگر صفحات مهم شما impression بالا اما CTR پایینی دارند، به سراغ بررسی تایتل و توضیحات متا آن ها بروید. وظیفه تایتل و meta description توضیح محتویات صفحه به کاربر، ترغیب آن ها به کلیک روی لینک، و وارد شدن به آن صفحه است، پس ممکن است تایتل شما جذابیت کافی را نداشته و یا توضیحات متا آن به اندازه کافی کاربردی نباشند.
7. هرچه ساختار داخلی قویتر، استراتژی سئو بهتر!
تداوم در لینک سازی از مهم ترین بخش های سئو است. پیش از تعیین استراتژی برای لینک سازی، باید لینک های سایت را بررسی کنید. ممکن است برخی از لینک های داخلی، به ویژه صفحات مهم آن، مشکل پیدا کرده و یا به اشتباه انجام شده باشند. دقت داشته باشید که تمام لینک سازی های سایت باید به صفحات مرتبط انجام شده باشند.
محتواهای مرتبط با صفحات مهم خود را پیدا کرده و برای آن ها لینک داخلی بیشتری بسازید. اگر محتواهای مرتبط با این صفحات ندارید، نشان می دهد که نیاز دارید برای آن محتواهای کلاستر تولید کنید. همچنین، ممکن است بعضی ز صفحات هیچ لینک داخلی نداشته و یا تعداد بسیار کمی داشته باشند. این صفحات را می توانید در SEMRush پیدا کرده و برای آن ها لینک سازی داخلی مناسب انجام دهید.
8. در استراتژی سئو، قدرت بک لینک را دست کم نگیرید
بک لینک ها تاثیر مستقیمی بر رتبه سایت داشته و با افزایش ارزش دامنه، باعث کسب رتبه های برتر می شوند. بک لینک سازی نادرست نیز به همان اندازه می تواند به سئو سایت و رتبه آن آسیب بزند. این بک لینک سازی باید در سایت های مرتبط و با اسپم اسکور پایین ساخته شود.
کلمات کلیدی LSI و long-tail نیز اینجا به کار شما آمده و می توانید با استفاده از آن ها برای صفحات تارگت خود بک لینک سازی کرده و از آن ها به عنوان انکرتکست استفاده نمایید.
جمع بندی
استراتژی سئو در اصل یک برنامه ریزی است که برای سئو سایت نوشته و تدوین می شود. این استراتژی مسیری مشخص و شفاف برای رشد سایت را به وجود آورده و می تواند با کمک به حل مشکلات موجود و تمرکز بر نقاط قوت سایت، ترافیک ارگانیک و رتبه آن را افزایش دهد. سئو و بهینه سازی سایت بدون استراتژی مانند کورکورانه قدم گذاشتن در یک راه است و اکثرا نتیجه خوبی نمی دهد.
در این مقاله به بررسی قدم های نوشتن و تدوین یک استراتژی مناسب پرداختیم. شما همیشه می توانید در صورت نداشتن وقت یا دانش کافی برای نوشتن این استراتژی، از خدمات تدوین استراتژی سئو ویکی دمی استفاده نمایید.
1 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام به ویکی دمی عزیز
ممنون از این مقاله خیلی خوب
کلا استراتژي سئو موضوع سختیه و نیاز داره خیلی با دقت پیاده سازی بشه
واقعا مطلب خوبی بود اما بهتره استراتژی سئو را مقداری تخصصی تر کنید
مثلا استراتژی محتوا
و یا استراتژي یک لینک سازی
یا استراتژی سئو داخلی
خیلی خوب میشه که این موارد رو هم پوشش بدین.
و سوالم اینه که یه استراتژی سئو که خوب پیاده بشه بعد از چه مدتی بازخورد خودش رو ایجاد میکنه؟