منظور از لینک داخلی چیست و چه اهمیتی در سئو دارد؟
عناوین مطالب
Toggleدر این مقاله می خواهیم در مورد این صحبت کنیم که لینک داخلی چیست و چه تاثیری می تواند در سئو سایت داشته باشد.
لینک داخلی در سایت به معنی ایجاد لینک هایی بین صفحات داخلی یک وبسایت است که می تواند در موضوعات مختلف بررسی شود. internal link یکی از مهمترین تاکتیک ها در سئو سایت می باشند و متاسفانه خیلی از افراد از آن غافل هستند. تاثیر آن بیشتر از خارجی نباشد مطمئن باشید کمتر هم نیست. یک راهکار ارزان قیمت و بسیار موثر در سئو است. ما در این مقاله به طور جامع توضیح می دهیم لینک داخلی چیست و انواع آن کدام است؟ نکات مهم و اشتباهات رایج و در نهایت درباره ی نحوه ساخت استراتژی آن صحبت کرده ایم. پس تا اخر این مقاله را همراه ما باشید.
تعریف لینک داخلی چیست؟
پیوند های داخلی، هایپرلینک ها (پیوندهایی) هستند که به صفحات داخلی همان سایت، اشاره می کنند. آن ها با پیوند های خارجی که به دیگر سایت ها در دامنه های مجزا اشاره می کنند، متفاوت می باشند. برای مثال من در مقدمه یک لینک سازی داخلی انجام دادم. اگر شما بر “ساخت بک لینک” کلیک کنید؛ به مقاله ما مربوطه به آن، منتقل می شوید.
همین! اگر فقط می خواستید تعریف آن را بدانید پس تا الان جواب را گرفته اید. اما اهمیت آن در سئو بسیار فراتر از یک تعریف ساده است. یکی از راه های بالا بردن رتبه سایت در گوگل استفاده درست و اصولی از لینک های داخلی می باشد.پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
اهمیت لینک داخلی در سئو
یک سایت در زمینه های زیادی باید بررسی و بهینه شود و ایجاد لینک داخلی یکی از مهمترین آن هاست. لینک داخلی می تواند هم برای خزنده های گوگل و هم برای کاربر اهمیت بالایی داشته باشد و ساختار کلی سایت را بسازد. زمانی که قصد دارید یک سایت را بالا بیاورید و یا پروژه سئو سایت را می گیرید، لینک داخلی از اولین مباحثی است که باید آن را بررسی و استراتژی مناسب را بچینید.
قبل از هر مطلبی باید بفهمیم لینک های داخلی در سئو چه اهمیتی دارند؟ همیشه زمانی که نام سئو می آید، شما باید دو جنبه را در نظر بگیرید. کاربر و موتور جستجو! ماهم اهمیت آن را از این دو جنبه در نظر می گیریم:
- اهمیت برای کاربر
- اهمیت برای موتور جستجو
1- اهمیت برای کاربر
همانطور که گفتیم لینک داخلی می تواند در زمینه های مختلفی بهینه شود که اولین آن کاربران هستند. ای به این معنی است که زمانی که می خواهید یک لینک داخل صفحات سایت خود ایجاد کنید، باید اولین سوال در ذهنتان این سوال باشد: “آیا این لینک طوری هست که کاربر روی آن کلیک کند؟“. با این سوال می توانید حجم زیادی از لینک ها را درست ایجاد کنید.
برای مثال زمانی که یک لینک از صفحه ای در مورد “آموزش سئو” به صفحه ای در مورد “طراحی سایت” می دهید، احتمال اینکه کاربر روی آن کلیک کند پایین است. چرا که هدف کاربر یادگیری سئو می باشد.
حالا در ادامه می خواهیم در مورد فاکتورهای ارزشمند برای لینک داخلی برای کاربر صحبت کنیم.
- افزایش تجربه کاربری
فرض کنید کاربر در صفحه راهنمای خرید یک محصول قرار دارد برای اینکه به صفحه خرید برود باید یک لینک داخلی به صفحه خرید بزنید تا کاربر به راحتی بین صفحات جا به جا شود. حال فرض کنید اگر این دکمه وجود نداشته باشد چه میشد؟ کاربر سرگردان می شود که حالا برای خرید به کدام صفحه برود؟ قطعا راحترین راه را انتخاب می کند و صفحه را می بندد و به دنبال سایتی دیگر می رود. این یعنی افزایش نرخ پرش که بدترین تاثیر را در سئو سایت شما دارد.
- کاهش نرخ پرش
فرض کنید کاربر در حال خواندن یک مطلب است و میخواهد راجع بخشی از آن اطلاعات بیشتری کسب کند. شما با لینک های داخلی این دسترسی را برای آن افزایش می دهید. مثلا همین الان من از نرخ پرش گفتم ممکن است خیلی از شما مفهوم آن را ندانید پس به راحتی با یک پیوند شما را به صفحه مربوط هدایت می کنم تا اطلاعات خود را در همین سایت افزایش دهید و باعث ماندگاری بیشتر شما در سایت شوم. این خود باعث کاهش نرخ خروج و نرخ پرش و افزایش تعامل کاربر با سایت ما می شود که از نظر سئویی عالی است.
2- اهمیت برای موتور جستجو
- دسترسی ربات به تمام صفحات
به ربات های گوگل کمک می کند تمام صفحات ما را پیدا و بررسی کند. اولا گوگل به خودی خود صفحات ما را پیدا نمی کند ما از طریق سایت مپ و یا بک لینک یکسری از صفحات سایت را به آن معرفی میکنیم. اما با لینک سازی داخلی باعث می شویم تمام صفحات قدیمی و جدید ما را پیدا کند. این ربات ها طوری طراحی شده اند که اگر وارد صفحه شما شوند هر پیوند داخلی که ببینند وارد آن صفحه می شوند. شما با اینکار بدون هیچ هزینه اضافه ای به خزش گوگل کمک میکنید. همچنین از ایجاد صفحات یتیم هم جلوگیری می کنند. چی بهتر از این؟
گوگل میگوید:
“با استفاده از لینک داخلی درصفحات قدیمی تر که شناخته شده هستند، صفحه های جدید را پیدا میکنیم “
- مشخص شدن ساختار سایت
در سایت شما قطعا یکسری از صفحات مهمتر از بقیه هستند. مثلا صفحاتی که خدمات اصلی شما را نشان میدهند. اگر وب سایت را شبیه یک هرم در نظر بگیریم. صفحه اصلی در راس آن ، صفحات دسته بندی در سطح دوم و پست های بلاگی در سطح سوم قرار می گیرند. این عمل به مشخص شدن ساختار سایت کمک می کند.
- انتقال ارزش
یک سایت را در نظر بگیرید که 1000 صفحه دارد. می خواهید آن را ارزشمند کنید و اعتبار به آن ببخشید. آیا میتوانید برای تمام 1000 صفحه بک لینک سازی کنید و سئو کنید؟ خیر چون هزینه و نیروی کاری که میخواهد خیلی زیاد است و اصلا صرفه اقتصادی ندارد. شما تعداد محدودی را می توانید ارزشمند کنید. پس بقیه را چه کنیم؟ میتوانید با یک لینک سازی داخلی اصولی تمام آن را منتقل کنید و در سطح سایت پخش کنید.
برای مثال سایت ویرگول را در نظر بگیرید. دارای تعداد زیادی مقاله است. یک مقاله را در سایت خود و در سایت ویرگول منتشر کنید که از نظر سئویی در یک سطح باشند. گاهی مشاهده می کنید مطلب مورد نظر در ویرگول بالا تر از سایت شما قرار گرفته است(به شرطی که سایت شما هنوز خیلی قوی نشده است). چرا؟ چون این سایت از اعتبار خیلی بالایی برخوردار است و ارزش خود را به تمام صفحات سایت منتقل نموده است و همه چندین هزار صفحه از اعتبار آن بهره می برند.
- افزایش فهم گوگل نسبت به صفحه
یکی از مهمترین نقش های این نوع پیوند همین قسمت است.چون بخش اعظم سئو این است که به گوگل بگوییم، صفحه ما درباره ی چه موضوعی صحبت میکند و اگر کاربری در اینباره سرچ کرد ما را در نتایج نشان بدهد. حال یکی از راه های افزایش فهم گوگل همین لینک سازی داخلی است.
این افزایش فهم از دو طریق اتفاق میوفتد:
- ارتباط معنایی بین دو صفحه: وقتی شما از یک صفحه به صفحه دیگر پیوند می دهید این فهم را برای گوگل ایجاد میکنید که صفحه مقصد هرچیزی که هست ارتباط زیادی با همین صفحه ای که در آن هستم دارد. مثلا من در همین صفحه به “نرخ پرش” لینک دادم . گوگل متوجه می شود که صفحه ای که قرار است وارد آن شود یک ارتباطی هم با لینک داخلی دارد و یک فهم اولیه در آن ایجاد میکنیم قبل از اینکه محتوای صفحه را ببیند.
- انکرتکست: شما زمانی که لینک داخلی روی یک کلمه ایجاد میکنید باز هم فهم آن را افزایش میدهید. چطوری؟ به این شکل که گوگل مجدد قبل از اینکه به صفحه وارد شود میفهمد صفحه مورد نظر درباره ی چه موضوعی میخواهد صحبت کند. برای مثال همین “نرخ پرش” را می بیند و میفهمد صفحه مذکور قرار است راجع به نرخ پرش صحبت کند.
لینک سازی داخلی (internal Linkbuilding) چیست؟
اگر بین صفحات یک وبسایت ارتباط ایجاد کنیم، لینک سازی داخی انجام دادهایم، برای مثال احتمالاً در صفحه اصلی وبسایت شما گزینهای وجود دارد که کاربر را به سمت صفحه تماس با ما هدایت میکند، این لینک بین دو صفحه از یک وبسایت قرار گرفته است و به آن لینک داخلی گفته میشود. پس به صورت کلی، به ارتباط بین صفحات یک وبسایت، لینک سازی داخلی گفته میشود و اگر یک صفحه وبسایت به صفحه دیگر در سایت دومی لینک داشته باشد این لینک خارجی نامیده میشود چرا که به خارج از وبسایت اول رفته است.
صفحه لینک شده به یک انکر تکست، باید موضوع مرتبطی با کلمات آن داشته باشد. منظور از لینک سازی داخلی، لینک سازی هدفمند برای هر کلمه کلیدی برای صفحه مربوط به آن کلمه می باشد. هر کلمه کلیدی باید صفحه هدف (landing page) جداگانه ای داشته باشد تا گوگل متوجه شود که سایت به صورت تخصصی در حال فعالیت روی کلمه های مطرح شده است. هم چنین لینک سازی داخلی باعث افزایش سرعت ایندکس شدن سایت نیز می شود، زیرا خزنده های گوگل با استفاده از لینک ها می توانند به همه جای سایت سر بزنند و سایت را با سرعت بیشتری ایندکس کنند. علاوه بر تأثیر خوب لینک سازی داخلی روی گوگل، با این کار می توان باعث بهبود تجربه کاربری یا (User Experience) نیز شد، زیرا در صورتی که مطالب تولید شده واقعا جذاب و کاربردی باشد و کاربران از خواندن مقالات لذت ببرند، قطعا مقاله ی بعدی نیز توسط کاربران خوانده خواهد شد. همین موضوع باعث ماندگاری بیشتر کاربران در سایت و مشاهده صفحات بیشتر خواهد شد که نتیجه نهایی آن بهبود سئو را رقم خواهد زد.
1. جایگاه لینک در صفحه
یکی از نکاتی که میتواند ارزش لینک شما را مشخص کند، جایگاه قرار گرفتن آن در صفحه است. این یعنی، لینک داخلی که در 100 کلمه اول مقاله قرار داده میشود، ارزش بیشتری به صفحه مقصد منتقل میکند تا لینک های داخلی اواسط یا انتهای صفحه. البته دقت کنید که 100 کلمه یا همان پاراگراف اول صفحه تأثیر بسیار زیادی روی ذهن مخاطب دارد و تعیین میکند که او ادامه مقاله شما را مطالعه کند یا نه. پس قرار دادن لینک ها فقط با هدف انتقال ارزش بیشتر و کمک به مخاطب است.
2. اعتبار صفحه
هرچه اعتبار صفحه لینک دهنده بیشتر باشد، لینک های داخلی آن ارزش بیشتری به صفحه مقصد منتقل میکنند. به طور مثال لینک داخلی که در یک مقاله با 3 هزار کلمه و بازدید بالای مخاطبان ایجاد شود، ارزش بیشتری دارد . برای استفاده از این راهکار پیشنهاد میکنیم استراتژی محتوایی سایتتان را بیشتر به سمت محتواهای مفید، جذاب و با تعداد کلمات بالا ببرید.
3. تعداد لینکهای داخلی در صفحه
یک نکته مهم تأثیر گذار روی سئو، تعداد لینک داخلی در هر صفحه است. باید بدانید هر چه تعداد لینک های داخلی از یک صفحه بیشتر باشد، ارزشی که این لینک ها به صفحات مقصد منتقل میکنند کمتر میشود. یکی از اشتباهاتی که دائما هم در سایت های تازه کار مشاهده میکنیم، وجود تعداد بالای لینک در یک صفحه مقاله است. بعضی از سئو کارها در مورد تعداد لینک های داخلی مجاز در هر صفحه، عدد های ثابتی را عنوان میکنند. اما باید بدانید به هیچ عنوان نمیتوان گفت که به طور مثال برای یک مقاله هزار کلمه ای، مجاز به قرار دادن 3 لینک داخلی یا بیشتر و کمتر هستیم. بهترین فرمول برای انتخاب تعداد لینک های داخلی در صفحه، توجه به رضایت مخاطب و تعداد مقاله های مرتبط سایتتان است. یعنی هر قسمت از مقاله یا صفحه که با یک مقاله دیگر ارتباط معنایی دارد و میدانید که مطالعه صفحه دیگر به کاربر کمک میکند، بهترین مکان برای استفاده از لینک داخلی است. البته بعضی از مواقع، در سئو کلاه خاکستری (نیمه قانونی) برای بهبود رتبه یک یا چند صفحه با اهمیت در سایت، مجبور میشویم که از مقاله های مختلف به آن لینک بدهیم. در این حالت هم میتوانید تا جایی که به تجربه کاربر ضربه وارد نکنید، از لینک های غیر مرتبط استفاده کنید. اما در نظر بگیرید که هرچه ارتباط صفحات لینک دهنده به یکدیگر بیشتر باشد اعتبار بیشتری هم برای موتور های جستجو دارند.
4. انکر تکست های مختلف
یکی از نکات حرفه ای دیگر برای استفاده از لینک های داخلی در صفحات و مقالات سایت، استفاده از انکر تکست های مختلف است. تا همین چند سال پیش اگر قصد داشتیم مقاله تحقیقات کلمات کلیدی را سئو کنیم، دقیقا با همین انکرتکست از مقالات مختلف و مرتبط، به آن لینک میدادیم؛ اما مدت زمانی است که متوجه شده ایم استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی برای یک صفحه، ممکن است گوگل را نسبت به سایت ما شکاک کند.
به همین دلیل، اگر بخواهیم از صفحات مختلف به این مقاله لینک بدهیم، اینبار از کلماتی مثل:
- آموزش تحقیقات کلمات کلیدی
- تحقیقات کلمه کلیدی
- چگونگی انجام تحقیقات کلمات کلیدی
- مقاله تحقیقات کلمه کلیدی
- و…
استفاده میکنیم. با این کار علاوه بر اینکه از شک کردن موتور جستجو جلوگیری میکنیم، باعث افزایش قدرت صفحه میشویم. البته در این بین تا حد امکان از کلمات کلیدی که خودشان به تنهایی یک مفهوم دیگر دارند استفاده نمیکنیم. مثلا عبارت”کلمه کلیدی” یک مفهوم متفاوت نسبت به متن مقاله گفته شده دارد، پس با آن به صفحه گفته شده لینک نمیدهیم.
5. تکرار انکر تکست در لینک داخلی
میدانید که بعضی از صفحات سایت، علاوه بر کلمه کلیدی اصلی، چند کلمه کلیدی فرعی هم دارند. بعضی از وبمستران برای اینکه آن صفحه با تمامی کلمات کلیدی در نتایج سئو شود، در یک مقاله یا صفحه، همزمان و در قسمت های مختلف، با چند کلمه کلیدی به صفحه هدفشان لینک داخلی میدهند.
جدا از اینکه این عمل میتواند باعث کاهش رضایت کاربر از سایتتان شود و UX آن را کاهش دهد، طبق گفته بیشتر منابع خارجی، موتور های جستجو فقط کلمه کلیدی اولی که به صفحه مقصد لینک داده شده را تأثیر میدهند و ارزش بقیه کلماتی که به آن صفحه اشاره میکنند را در نظر نمیگیرند.
6. لینک داخلی جابجا
شاید بتوان گفت که بدترین اشتباه در استفاده از لینک های داخلی، لینک دادن جا به جا به صفحات است. به طور مثال: شما در سایتتان دو صفحه دارید یکی با کلمه کلیدی آموزش ساخت بک لینک و یکی هم با کلمه کلیدی فروش بک لینک اگر در بعضی مقالات کلمات کلیدی این دو صفحه را به صورت اشتباه و جا به جا به همدیگر لینک کنید، علاوه بر اینکه کاربرانتان را به اشتباه میندازید، باعث میشوید تا ربات های موتور جستجو، بین کلمه کلیدی اصلی هر صفحه به اشتباه بیوفتند و در نهایت رتبه هر دو آنها را کاهش دهند.
7. استفاده از لینک های ساید واید
قسمت های دیگری هم به جز مقاله، صفحه اصلی و برگه های سایت برای دادن لینک داخلی وجود دارد. بخش هایی مثل header ، footer و sidebar . این 3 بخش در تمامی صفحات سایت به صورت ثابت وجود دارند و لینک هایی که در آن ها قرار میگیرد را با نام لینک “ساید واید” میشناسیم.
با توجه به اینکه تکرار این بخش ها به معنای تکرار لینک های داخلی آن است، لینک صفحاتی که در آنها قرار میگیرند اعتبار زیادی دریافت میکنند. مخصوصا لینک هایی که در هدر و منو سایت قرار داده شده باشند. البته در استفاده از آنها دقت کنید، زیاده روی نکنید و انکرتکست های بهینه برای کاربر و موتور جستجو قرار دهید.
8. صفحات یتیم یا Orphan page نسازید
صفحات یتیم صفحاتی هستند که در لینک سازی داخلی اصلا به آنها توجه نکرده اید. این صفحات همان هایی هستند که هیچ لینک داخلی به آنها داده نشده است و به جایی متصل نیز نیستند.
9. لینک شکسته نسازید
لینک های شکسته یکی از مواردی هستند که میتوانند روی سئو سایت شما تأثیر منفی داشته باشند. متاسفانه در اغلب موارد هم خودتان متوجه وجود آنها در سایت نمیشوید. اما منظور از لینک شکسته چیست؟
تصور کنید قصد دارید در یکی از مقالاتتان از لینک داخلی استفاده کنید. در دو حالت این لینک شما به یک لینک شکسته تبدیل میشود:
اگر در وارد کردن لینک صفحه مقصد اشتباه کنید و آدرس صفحه ای را وارد کنید که اصلا وجود ندارد، لینک داخلی شما یک لینک شکسته است و کاربر با کلیک روی آن با صفحه 404 روبرو میشود.
اگر بعد از لینک دادن، صفحه مقصد را حذف و آن را به یک صفحه ریدایرکت نکنید، باز هم کاربر با کلیک روی لینک شما وارد صفحه ای که وجود ندارد یا همان صفحه 404 میشود.
البته این حالت ممکن است برای لینک های به خارج شما هم پیش بیاید و صفحات مقصد حذف شده یا لینک آنها را اشتباه وارد کنید که بازهم باعث ورود کاربر به صفحات 404 در سایت های دیگر خواهد شد.
برای بررسی وجود داشتن یا نداشتن لینک شکسته در سایت از ابزارهای seo spy glass استفاده کنید. این ابزار تمامی سایت شما را بررسی میکند و صفحات 404 را به شما نمایش میدهد. علاوه بر این ابزارهای رایگانی هم مثل bracken link check در سطح وب انگلیسی وجود دارند که به شما در پیدا کردن این نوع لینک کمک میکنند. برای رفع مشکل لینک های شکسته در سایت خودتان، صفحه های 404 را به مرتبط ترین صفحه یا صفحه اصلی سایت ریدایرکت کنید
10. لینک به صفحات ریدایرکت شده
تصور کنید شما یک صفحه دسته بندی در سایتتان دارید. بعد از مدتی تصمیم میگیرید لینک این صفحه را عوض کنید یا به هر دلیل دیگری آن را به یک صفحه دیگر ریدایرکت کنید. در این مدت لینک های داخلی زیادی هم به این صفحه داده اید. باید دقت کنید که ریدایرکت کردن یک صفحه، باعث میشود ارزش سئو آن به صفحه مقصد منتقل شود اما ارزش لینک هایی که به صفحه اول داده اید، با کاهش 10 درصدی به صفحه دوم میرسد. پس در مرحله اول دیگر به صفحه اولِ ریدایرکت شده لینک ندهید و بعد از آن هم در صورتی که میتوانید، بهتر است آدرس لینک های داخلی سایت که به صفحه اول داده بودید را عوض کنید و لینک را مستقیم به صفحه دوم بدهید. البته این کار را به مرور و نه به صورت ناگهانی انجام بدهید.
آموزش ساخت انواع لینک های داخلی
از آنجا که لینک داخلی از مباحث مهم در زمینه سئو سایت است، هر چه در مورد آن بدانید، کم است. به بیان دیگر باید بدانید انواع لینک داخلی کدام است و کجا باید چه نوع لینکی در صفحه ایجاد کرد تا سئو سایت را حد امکان بهینه شود.
پیوندهای داخلی به طور کلی به پنج روش ایجاد می شوند که در ادامه به طور کامل در ادامه توضیح می دهیم.
1- لینک داخلی ناوبری (navigation)
معمولا لینک داخلی ناوبری ساختار اصلی یک وب سایت را نشان می دهد. این نوع لینک ها در سراسر سایت پخش هستند و هدف از ایجاد آن دسترسی آسان تر کاربران به بخش های مختلف است. آنهایی که در منو و فوتر و ساید بار هستند جز پیوند های داخلی ناوبری محسوب میشوند. مانند تصویر زیر که منو اصلی ویکی دمی را نشان می دهد و از جنس این پیوند است.
2- لینک داخلی متنی
این لینک در متن محتوا اصلی و از اسم آن پیداست که بر روی متن قرار می گیرد. مثلا در تصویر زیر ما به صفحه بهینه سازی بیش از حد، پیوند داخلی داده ایم که به صورت متن در محتوا است :
همانطو که پیشتر گفتیم این نوع علاوه بر اینکه دسترسی کاربر را آسانتر میکند با انکرتکست مناسب باعث افزایش فهم گوگل می شود. البته افزایش فهم و نحوه اثرگذاری یکسری شرایط و رعایت اصولی دارد که در ادامه در بخش استراتژی لینک سازی داخلی به طور کامل به آن می پردازیم.
3- ایجاد بخش پست های مرتبط
یکی دیگر از کارهایی که می توان انجام داد، استفاده از پست های مرتبط یا همان related post می باشد. برای این کار هم می توان از پلاگین و افزونه های متعددی استفاده کرد و هم می توان به صورت دستی، پست ها را در داخل متن ایجاد نمود.
4- اضافه کردن لینک به taxonomies
منظور از تاکسونومی ها، همان دسته بندی ها و برچسب هایی هستند که برای سازماندهی کردن سایت و کاربران سایت مورد استفاده قرار می گیرند و گوگل هم با استفاده از آن ها، درباره محتوای شما اطلاع پیدا می کند. در صورتی که در سایت خود مجله یا همان بلاگ دارید، حتما internal link ها را به تاکسونومی های متعلق به آن نوشته بدهید. با اینکار دسترسی کاربر را به دیگر بخش ها آسانتر می کنید.
5- اضافه کردن لینک داخلی به آخرین نوشته ها یا محبوب ترین ها
آخرین بخشی که می توان برای سایت خود انجام دهید، دادن لینک داخلی به نوشته های محبوب یا همان popular post و آخرین نوشته است. این مطالب به صورت بخش مجزا در sidebar یا در فوتر سایت قرار میگیرد و در تمامی صفحات و نوشته ها دیده می شود. ارزشی که این نوع میدهد، باعث افزایش و بالا بردن سایت در نتایج گوگل می شود؛ چرا که ترافیک زیادی به خاطر ساختار درست سایت و در دسترس بودن محتوا ایجاد می شود و همچنین سیگنال مثبتی به گوگل انتقال داده می شود.
اشتباهات رایج در لینک سازی داخلی
ایجاد لینک های داخلی کار دشواری نیست اما رعایت نکردن یکسری از اصول باعث میشود اهدافی که در ایجاد کردن آنها دارید به مقصد نرسد. در این قسمت به طور کامل این موضوع را شرح می دهیم.
1-لینک داخلی شکسته
تابحال پیش آمده وارد یک صفحه از سایتی شوید اما چیزی به جز عبارت 404 نبینید؟ گاهی به اشتباه شما در پیوند داخلی، پیوند شکسته قرار می دهید. با این کار هم کاربر و هم ربات گوگل را به یک صفحه ای که موجود نیست، میفرستید. اینکار هر دو آنها را ناراضی میکند. پس حتما بعد از اجرا اقدامات آن را چک کنید و درصورتی که این اتفاق افتاده بود یا آن را بردارید یا یک لینک درست جایگزین کنید.
2-لینک هایی که قابل خزیدن نیستند
گاهی url های قالب شما خوب طراحی نشده اند. مثلا پارامتر در آن وجود دارد. اینگونه لینک ها به سختی توسط گوگل بررسی می شوند. پس مراقب باشید که آدرس هایی که قرار می دهید قابل کرال باشند. اگر نباشند شما را به هدفتان نمی رسانند
3- لینک داخلی بیش از اندازه
هیچ آمار دقیقی وجود ندارد که گوگل چه تعداد لینک داخلی را بررسی میکند. اما اگر شما تعداد خیلی زیادی internal link در یک متن داشته باشید اصلا وجهه خوبی برای صفحه ایجاد نمی کند. فرض کنید در یک صفحه هستید با محتوا کم و پر از پیوند است. به نظر شما این عمل کاربر را اذیت نمی کند؟ اگر این محتوا انقدر ناقصه که نیازه این حجم پیوند در آن قرار بگیرد پس چرا اصلا این صفحه ایجاد شده است؟ اینگونه محتوا اصلا مورد رضایت کاربر نیست. چیزی هم کاربر پسند نباشد، گوگل هم نمی پسندد.
4- نوفالو کردن لینک داخلی
شما هر لینکی که در صفحه قرار دهید به صورت خودکار فالو محسوب می شود. ما در کل تمام لینک های داخلی را بر روی فالو قرار می دهیم. چون میخواهیم ارزش در تمام وب سایت ما پخش شود. پس به این مسئله توجه کنید احیانا آنها را بر روی نوفالو قرار ندهید.
5- استفاده از کلمات عمومی
هیچگاه هدف خود را از ایجاد لینک داخلی فراموش نکنید. اگر به خاطر داشته باشید گفتیم یکی از اهداف مهم در ایجاد لینک های داخلی، افزایش فهم گوگل است. اگر شما متن خود را یک متن عمومی مانند اینجا، آن، کلیک کنید و غیره قرار دهید مهمترین مزیت لینکسازی داخلی را از دست می دهیم. پس از کلمات عمومی در این بخش استفاده نکنید.
6- لینک داخلی با یک انکر تکست به چند صفحه
مهمترین موضوعی که تمام سئوکاران موظف به رعایت آن هستند این که هر کلمه کلیدی فقط باید یک صفحه داشته باشد. زمانی که لینک داخلی می دهیم بر روی کلمه کلیدی مرتبط با آن صفحه آدرس می دهیم. پس چی شد؟ یک کلمه کلیدی و یک صفحه! اگر این یک مورد ساده را رعایت نکنید تمام زحمات برای افزایش فهم گوگل از دست می رود. چون گوگل نمیداند بلخره کدام صفحه برای آن کلمه است. اولین قدم در سئو تعیین کیورد تارگتینک هر صفحه است. اگر آن را درست در نظر بگیرید دیگر این اشتباه هم برای شما به وجود نمی اید.
نکات مهم در لینک سازی داخلی
اگر میخواهید اهدافی که پیش تر گفتیم به ثمر بنشیند باید نکات ساخت لینک های داخلی که در ادامه ذکر می کنیم را رعایت کنید.
1- لینک داخلی را عمیق نکنید
گفتیم که یکی از اهداف لینک سازی داخلی مشخص شدن ساختار سایت است. فرض کنید یک صفحه مهم دارید که از ارزش و اعتبار بالایی بر خوردار است. صفحاتی که لینک شان در آن قرار میگیرد جز صفحات مهم شما محسوب می شوند. هر چه صفحه شما از صفحه اصلی دورتر باشد یعنی عمق بیشتری دارد و به گوگل نشان می دهد این صفحه از ارزش پایین تری برخوردار است. سعی کنید صفحات مهمی که دارید بیشتر از سه کلیک برای رسیدن به آنها نیاز نباشد.
برای مثال می خواهید مقاله ای برای چگالی کلمه کلیدی بنویسید. این مقاله را در زیرمجموعه سئو محتوا که خود در دسته سئو داخلی است، قرار میگیرد. سئو داخلی نیز زیرمجموعه آموزش سئو قرار می گیرد. می بینید چه عمقی برای رسیدن به این مقاله ایجاد شده است؟
نباید اجازه دهید همچین اتفاقی بیوفتد. مثلا یکی از راه حل ها این است که یک دسته بندی به نام مقالات ایجاد کنید و آن را در منو قرار دهید. بدین شکل با دو کلیک به مقاله مورد نظر می رسید. پس ارزش و اهمیت آن برای گوگل بیشتر می شود و دسترسی کاربر هم آسانتر می شود. در ادامه در بخش استراتژی بیشتر به این موضوع می پردازیم.
2- لینک داخلی ریدایرکت نباشد
گاهی شما یکسری صفحاتی دارید که به هردلیلی نمیخواهید نمایش داده شوند و آن را به صفحات دیگری ریدایرکت میکنید و مسیر آن را تغییر میدهید. به این عمل ریدایرکت می گویند. شما در لینک سازی داخلی نباید از آدرس های ریدایرکت شده استفاده کنید. اگر هم انجام داده اید باید آن را اصلاح و لینک اصلی را قرار دهید.
دلیل اینکه نباید اینکار را انجام دهید؛ به خاطر استفاده بهینه از بودجه خزش است. گوگل به طور میانگین تعداد مشخصی از صفحات ما را بررسی میکند و مقدار آن در هر سایت با سایت دیگر متفاوت است. به اصطلاح بودجه خزش برای هر سایت در نظر می گیرد. حالا ربات به صفحه شما ورود کرده و با لینک داخلی به صفحه دیگر منتقل می شود. از طرفی این صفحه نیز ریدایرکت شده به صفحه دیگر چه اتفاقی میوفتد؟به همین راحتی یکی از صفحات بودجه بیهوده مصرف شد! برای جلوگیری از این اتفاق از آدرس های ریدایرکت شده استفاده نکنید.
3- انتقال ارزش از صفحه قدرتمند به دیگر صفحات
هر وب سایتی یکسری صفحات قدرتمند و با ارزش دارد. در واقع بیشترین هزینه و زمان برای آنها صرف میشود تا به گوگل و کاربر شناسانده شود و رتبه بگیرد. حالا این قدرت و اعتبار را باید به صفحات دیگر منتقل کنید البته نه به هر صفحه ای! به صفحاتی که برای شما مهم تر هستند لینک دهید.
برای مثال از لندیگ آموزش سئو به صفحات سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال لینک دهید. تا جای امکان به صفحه ای مثل الگوریتم پاندا پیوند ندید. این صفحه در سطح های بعدی قرار می گیرد.
محتوای کرنر استون ایجاد کنید یا درصورت امکان محتواهای طولانی و با کیفیت بنویسید. یعنی محتوایی بنویسید که تمام موضوعات مربوط به آن کلمه را پوشش دهد. با اینکار هم کاربر را راضی نگه میدارید و هم فضای کافی برای ایجاد لینک داخلی دارید.
4-استفاده از ابر محتوایی
میخواهید به اهدافتان از لینک سازی برسید؟ این قسمت را به خوبی توجه کنید.
زمانی که میخواهید لینک داخلی بسازید باید قبل و بعد آن، درباره ی موضوع صفحه مربوطه صحبت هایی کرده باشید که گوگل متوجه شود شما به خاطر نیاز کاربر این آدرس را قرار داده اید نه صرفا به خاطر گوگل! همچنین احتمال کلیک کاربر را هم بالا می برید. اجازه دهید با یک مثال توضیح دهم:
امروزه بهینه سازی سایت از مهمترین اقدامات یک کسب و کار آنلاین محسوب می شود.درواقع یک راه ارزان و مطمئن برای دیده شدن هر کسب و کاری است. البته نه به دست هر شخصی. همچنین برای طراحی سایت خود می توانید از خدمات ما استفاده کنید😐😁
اگر شما در همچین محتوایی به کلمه طراحی سایت لینک دهید هیچ اتفاق مثبتی برای شما ایجاد نمی شود! نه کاربردی برای بازدید کننده سایت دارد و نه به فهم گوگل کمکی می کند.
بهتر است اینطور بنویسید:
امروزه بهینه سازی سایت از مهمترین اقدامات یک کسب و کار آنلاین محسوب می شود.درواقع یک راه ارزان و مطمئن برای دیده شدن هر کسب و کاری است. البته نه به دست هر شخصی. شما ابتدا باید برای کسب و کار خود مشاوره سئو بگیرید و بعد از راهنمایی های وی برای بهینه سازی سایت اقدام کنید.
اینجا اگر به مشاوره سئو لینک دهید اثر بهتری خواهد داشت👌
چگونه استراتژی لینک داخلی را بچینیم؟
شما باید مهمترین صفحات خود را در دسترس کاربران قرار دهید. همچنین باید ارزش بین صفحات سایت منتقل شود و اگر صفحه ای نیاز به قدرت گرفتن دارد، ارزش را از صفحات دیگر دریافت کند. لازمه این شرایط نوشتن یک استراتژی لینک سازی داخلی به طور دقیق است. در ادامه کامل به آن می پردازیم:
1-صفحات لندینگ خود را مشخص کنید
صفحاتی که کلمه کلیدی گسترده با حجم جستجو بالا را هدف قرار می دهند نه صفحاتی که کلمه کلیدی طولانی و جستجو کمتری دارند. این صفحات قلب کسب و کار شما را هدف قرار می دهند. حال چه صفحه کتگوری، چه محصولات و خدمات باشد. اینگونه محتواها بیشترین ترافیک را برای سایت شما به ارمغان می آورند.
برای مثال: در یک سایت فروشگاهی لوازم صوتی تصویری؛ تلویزیون، رادیو، ساندبار میتواند جز صفحات اصلی شما قرار گیرد. حال ممکن است بگویید مشخص کردن صفحات مهم چه ارتباطی با استراتژی لینک سازی داخلی دارد؟ ما باید اهمیت این نوع صفحات را به گوگل نشان دهیم به همین منظور باید از قسمت های مختلف به آنها پیوند داده شود. به همین دلیل است که در منو صفحات مهم قرار می گیرند. چون از این طریق انگار از هر صفحه موجود در سایت به صفحات موجود در منو اصلی سایت لینک های داخلی وارد شده است.
2-صفحات کلاستر را مشخص کنید
منظور از صفحات کلاستر، صفحات خوشه ای هستند که از یک صفحه جامع تر ایجاد شده اند. برای مثال در سایت ویکی دمی صفحه آموزش سئو یک صفحه مهم محسوب میشود که به آن صفحه مادر گفته میشود و صفحات سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال جز خوشه های آن هستند.
همچنین برای هر یک از آنها مجدد خوشه هایی تعریف می شود که در جدول زیر قرار داده شده است. در خوشه ها به صورت اختصاصی به یک موضوع پرداخته می شود و با ایجاد لینک داخلی از این صفحات به صفحه آموزش سئو باعث می شویم گوگل متوجه منبع اصلی و مهم شود.
میتوانید برای ایجاد یک صفحه لندینگ با خوشه های مربوطه اش از جدول زیر کمک بگیرید: (در این قسمت موارد محدودی را در نظر گرفته ایم)
صفحه مادر(pillar) | صفحه کلاستر 1 | صفحه کلاستر 2 |
---|---|---|
آموزش سئو | سئو داخلی | سئو محتوا سئو تصاویر url |
آموزش سئو | سئو خارجی | رپورتاژ لینک سازی در شبکه اجتماعی |
آموزش سئو | سئو تکنیکال | سرعت سایت بهینه سازی robots.txt پیاده سازی https |
3-انتخاب انکر تکست مناسب
بخش بعدی که در طراحی استراتژی خود باید در نظر بگیرید انتخاب انکرتکست مناسب است. همانطور که پیشتر گفتیم انکر تکست باید مربوط به موضوع صفحه باشد اما برای گرفتن نتیجه بهتر باید به چند نکته زیر دقت کنید.
تنوع: از انکرتکست های متنوع استفاده کنید البته تا جایی که از موضوع اصلی صفحه دور نشوید. برای مثال “سئو سایت چیست” یک کلمه کلیدی برای صفحه است. شما می توانید از کلمه “بهینه سازی سایت چیست” به عنوان یک انکر متنوع استفاده کنید.
طول: کلمه کلیدی طولانی که کاربران آن را مستقیما سرچ می کنند و جز کلمه کلیدی شما محسوب می شوند می تواند یک انتخاب خوب برای انکرتکست باشد. این کار باعث بهبود رتبه صفحه در آن کلمه خاص می شود. برای مثال کلمه “چرا باید به سئو سایت اهمیت دهیم” میتواند برای صفحه سئو سایت مناسب باشد. (البته به شرطی که در صفحه مربوط این موضوع را پوشش داده باشید.)
ارتباط موضوعی: انکرتکست باید بیانگر موضوع صفحه شما باشد. یعنی کاربر و حتی ربات گوگل با دیدن آن متوجه شود قرار است وارد چه صفحه ای شود. این کار هم زمانی به درستی انجام میشود که شما تحقیق کلمه کلیدی درستی برای هر صفحه انجام داده باشید.
اگر هنوز در انتخاب کلمه کلیدی مخصوص هر صفحه مشکل دارید حتما آموزش تحقیق کلمه کلیدی ویکی دمی را مشاهده کنید. برای نتیجه بهتر خوب است که تمام انکرتکست های لینک داخلی خود را بر اساس هر صفحه مشخص کنید تا هم تنوع و هم ارتباط موضوعی را رعایت کرده باشید و از کنترلتان خارج نشود.
4-شناسایی صفحات معتبر سایت
معتبرترین صفحات آنهایی هستند که از منابع خارجی به آنها اشاره شده است. البته نه هر منبعی! کیفیت سایت هایی که لینک داده اند باید بالا باشد. در کل برخی از صفحات دارای اعتبار بیشتری نسبت به سایرین هستند و شما باید با استفاده از آن، تمام این اعتبار و ارزش را بین صفحات پخش کنید.
برای شناسایی صفحات معتبر، صفحاتی که بیشترین بک لینک ها را دارند میتوانید از ابزار semrush استفاده کنید.
5- افزایش رتبه صفحات هدف
بعد از شناسایی صفحات معتبر، باید به دنبال صفحاتی بروید که برای شما اهمیت دارند اما هنوز از رتبه و قدرت کافی برخوردار نیستند و ارزش و اعتبار را به این صفحات وارد کنید. با اینکار کل صفحات سایت را ارزشمند می کنید.
نکته قابل توجه اینکه به هیچ وجه فقط به خاطر انتقال ارزش به صفحاتی که موضوعات مرتبط ندارند لینک ندهید.
6- با لینک های داخلی محتوای جدید را بهینه کنید
زمانی که یک صفحه جدید ایجاد می کنید باید بتوانید ارتباطی از آن با دیگر صفحات سایت به وجود بیاورید. ابتدا باید صفحاتی که مرتبط با کلمه کلیدی صفحه جدید است را پیدا کنید. سپس از آن صفحات قدیمی تر به صفحه جدید پیوند دهید.
نکته: از صفحات قدیمی سریع به صفحه جدید لینک ندهید. اولا اجازه دهید یک ماه از بارگذاری صفحه بگذرد و سپس در اپدیت های صفحات قدیمی لینک داخلی به آن اضافه کنید. همچنین سعی کنید به هر صفحه جدید 2 الی 3 پیوند از صفحات مرتبط دهید. برای یافتن صفحات مرتبط با کلمه کلیدی در سایت خود می توانید از ویژگی “site:” استفاده کنید. برای مثال برای اینکه صفحاتی که آموزش سئو در آن استفاده شده است را پیدا کنیم از دستور زیر استفاده می کنیم:
site:https://wikidemy.ir/ آموزش سئو
سخن آخر
با یک استراتژی قوی در لینک های داخلی میتوانید محتواهایی که مرتبط هستند را نشان دهید و مشخص کنید کدام صفحه و مقاله شما ارزشمند تر است و به رتبه گرفتن صفحات جدید کمک کنید و خیلی مزیت های دیگر که در این مقاله ویکی دمی به آن پرداخته ایم. اگر تمام نکات این مقاله را دنبال کنید هم گوگل متوجه موضوع صفحات شما می شود و هم دسترسی کاربر آسانتر می شود. پس شانس بهتری برای افزایش رتبه پیدا خواهید کرد و بیشترین تاثیر را از این بخش می گیرید.
4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
وقتتون بخیر
وقتی تعداد مطالب سایت زیاد میشه برای ساخت لینک داخلی تو پست جدید باید موضوع تمام پست های قبلی تو ذهنم باشه و به فراخور نیاز لینک بگذارم. تو بلاگ های بزرگ که دیگه خیلی سخت میشه.
می خواستم بدونم بهترین راه برای این کار چیه؟ آیا افزونه یا ابزاری هست که برای یک پست لینک های مرتبط پیشنهاد بده؟ و این که شما و دیگر بلاگ های بزرگ چکار می کنند با این مشکل که گفتم؟
سلام. وقت شما بخیر دوست عزیز. یک پلاگین برای ایجاد لینک داخلی از مقالات در محتواهای جدید هست به نام in line related posts. البته توصیه می کنیم به صورت دستی و شهودی یک لیست از مقالاتی که موضوعات یکسانی دارند، تهیه کنید و هر بار برای همان موضوع مقاله ای منتشر کردید، لینکی از مقالات موجود در لیست در آن قرار دهید که لینک سازی حالت رباتی نگیرد
تعداد لینک های داخلی که میدیم محدودیت داره؟
سلام. نه مینا جان محدودیت نداره اما بهتره بیش از حد نشه.