CTR چیست و راه های افزایش آن کدامند؟
عناوین مطالب
Toggleتمام صاحبان کسب و کار به دنبال تبلیغات و سئو می روند تا بتوانند ترافیک بیشتری برای سایت خود جذب کنند و در نهایت به درآمد بهتری برسند. یکی از فاکتورهای مهم برای اینکه بفهمند مسیر آن ها درست و در راستای اهدافشان بوده، افزایش نرخ کلیک است. در این مقاله ما به طور مفصل توضیح می دهیم که CTR یا نرخ کلیک چیست و چگونه محاسبه می شود؟ و چه نقشی در سئو دارد؟ راه های افزایش آن چیست؟ و در نهایت علل کاهش ناگهانی آن را بیان نموده ایم. اگر شما هم میخواهید پاسخ این سوالات را بدانید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
منظور از نرخ کلیک (CTR) چیست؟
Ctrمخفف Click Through Rate است و به معنی نرخ کلیک می باشد. مقدار آن عددی است. هر بار کاربر بر لینک شما کلیک می کند این عدد دستخوش تغییرات می شود. اجازه دهید با یک مثال آن را شفاف تر توضیح دهیم؛ فرض کنید شما یک صفحه دارید. متوجه می شوید 1000 نفر صفحه شما را در نتایج جستجو دیده اند و 100 نفر کلیک کرده اند.
حال اینجا چه نتیجه ای میگیرید؟ آیا اتفاق خوبی است که از بین 1000 نفر صد نفر کلیک کرده اند؟ یا این مقدار کلیک خیلی کم است و باید بهبود یابد؟ پس باید یک معیار تعریف شود تا همه افراد بتوانند از آن به عنوان یک زبان مشترک استفاده کنند و خوب یا بد بودن شرایط خود را بسنجند.
با توجه به مثال بالا اینبار تعریف می کنیم که؛ نرخ کلیک یک معیار است و نسبت تعداد کاربرانی که بر لینک شما کلیک کرده اند به تعداد کل کاربرانی که لینک شما را دیده اند، محاسبه می کند. در سئو نیز با همین فرمول اما با توجه به صفحه نتایج گوگل محاسبه می شود.
نحوه محاسبه ctr
برای محاسبه آن باید ابتدا با مفهوم impression آشنا شوید. هربار که صفحه شما در نتایج جستجو کاربر نمایش داده شود، یک impession برای آن صفحه سایت محاسبه میشود. فرض کنید یک عبارتی را در گوگل سرچ کرده اید در Serp حدود 10 صفحه برای شما به نمایش گذاشته می شود. تمام این ده سایت اصطلاحا یک ایمپرشن میخورند. حال به صفحه دوم نتایج می روید، مجدد ده سایتی که در این صفحه قرار دارند یک ایمپرشن می خورند.
دقت کنید تا زمان که کاربر به صفحه ای که لینک شما قرار دارد نرفته باشد شما impression نمیخورید. مثلا اگر لینک سایت شما در صفحه پنج نتایج گوگل است تا زمانی که کاربر به صفحه پنج نرود شما ایمپرشن نمی خورید. مقدار ایمپرشن را در سرچ کنسول می توانید ببینید. فرمول محاسبه آن برای یک صفحه به صورت زیر است:
تعداد کاربرانی که در نتایج گوگل، بر لینک شما کلیک کرده اند تقسیم بر کل impression ضربدر 100
نحوه محاسبه نرخ کلیک در مثال قبل:
ctr= [100/1000]*100 یعنی نرخ کلیک برای این صفحه 10% است. یعنی از هر 100 نفر که لینک شما را دیده اند، 10 نفر بر روی آن کلیک کرده اند.
نرخ کلیک هر صفحه را چگونه بررسی کنیم ؟
ممکن است این سوال پیش آمده باشد که برای هر صفحه باید به صورت دستی نرخ کلیک را حساب کنیم؟ خیر به هیچ وجه. ما فرمول محاسبه آن را بیان کردیم تا بدانید از چه فاکتورهایی تشکیل می شود. اما برای مشاهده آن کافی است به گوگل سرچ کنسول سایت خود مراجعه کنید تا ctr هر صفحه به صورت مجزا و حتی کل سایت را باهم ملاحظه کنید.
برای بررسی کافی است مراحل زیر را در سرچ کنسول سایت خود طی کنید:
- به بخش نتایج جستجو بروید
- در بخش performance بالای چارت نوشته شده Average CTR. این مقدار میانگین نرخ کلیک کل صفحات سایت شما را نمایش می دهد.
- حال میتوانید از بخش date این میانگین را محدود به یک بازه ی زمانی خاصی کنید. برای مثال می خواهید بدانید در سه ماه فصل بهار چه CTR داشته اید.
4. اگر به دنبال نرخ کلیک یک صفحه خاص هستید کافی است به بخش pages بروید و صفحه مورد نظر خود را انتخاب و کلیک کنید تا تمام اطلاعات آن را از جمله ctr به شما نمایش دهد.
5. همچنین اگر یک کلمه کلیدی خاص مد نظر دارید می توانید در بخش query آن را سرچ کنید و ببینید بر اساس کلمه کلیدی چقدر کلیک خورده اید.
نرخ کلیک طبیعی (ORGANIC CTR ) به چه معناست؟
اگر سایت شما به صورت طبیعی در نتایج جستجو دیده شود و کاربر بر روی آن کلیک کند به آن نرخ کلیک طبیعی می گویند. تمام سایت ها در تلاش هستند که این نوع را افزایش دهند. چون روش های دیگر یا هزینه بر هستند یا درآمدی برای سایت ایجاد نمی کنند.
بر فرض کسانی که از طریق گوگل ادز سایت خود را در اول نتایج می آورند و کلیک می گیرند این کلیک جز ORGANIC CTR محسوب نمی شود. یا زمانی که یک شرکت تبلیغاتی با استفاده از ربات و به صورت غیرطبیعی سعی در افزایش آن دارد این نیز ctr غیر ارگانیک محسوب می شود. سعی کنید با جذب ترافیک ارگانیک نرخ کلیک طبیعی را افزایش دهید.
نقش Ctr در سئو چیست؟
نرخ کلیک درباره ی عملکرد صفحه ای که در نتایج جستجو قرار دارد به ما اطلاعات می دهد. اینکه صفحه ما تا چه حد درست عمل می کند و تا چه حد توانسته کاربران را جذب کند. چون هدف از سئو سایت ایجاد ترافیک ارگانیک است. حالا اگر ما بهترین رتبه را داشته باشیم اما کلیکی بر روی لینک صورت نگیرد چه فایده ای دارد؟ وقتی کلیکی صورت نگیرد هیچ ترافیکی وارد صفحه نمیشود و عملا تمام زحمات سئویی شما به هدر می رود. اما اینکه افزایش کلیک مستقیما بر روی رتبه صفحه شما تاثیر گذار است یا خیر در ادامه توضیح می دهیم.
آیا افزایش نرخ کلیک باعث بهبود رتبه در گوگل می شود؟
لازم به ذکر است که هیچ اطلاعات موثقی از اینکه نرخ کلیک مستقیما بر روی سئو و رتبه بندی شما تاثیر دارد یا خیر وجود ندارد. منظور این است اگر صفحه ای در رتبه 8 باشد و CTR بالایی نسبت به رتبه 4 داشته باشد، گوگل آن را یک سیگنال مثبت می داند و رتبه شما را بهبود می بخشد؟ متأسفانه جواب قطعی برای پاسخ به این سوال وجود ندارد.
با این حال ما فکر میکنیم که این مورد بی تاثیر نیست چون
- زمانی که کاربران بر روی لینک شما کلیک می کنند، نشان دهنده نزدیکی ارتباط سرچ کاربر با صفحه و میزان تعامل کاربر با صفحه شما است. حال از طرف دیگر الگوریتم رنک برین یکی از الگوریتم های رتبه بندی است و پایه و اساس آن یافتن نزدیک ترین پاسخ با توجه به نیاز کاربر است. پس کلیک زیاد کاربران می تواند تا حدی این سیگنال مثبت را به رنک برین ارسال کند که این صفحه ارتباط نزدیکی با جستجو کاربران دارد.
- از طرف دیگر افزایش نرخ کلیک باعث افزایش ترافیک سایت می شود. وقتی کاربران زیادی وارد صفحه شما شوند و اگر شما به خوبی نیاز آنها را پاسخ داده باشید در صفحه شما ماندگار می شوند و همین امر یک سیگنال مثبت دیگر به گوگل و دیگر موتورهای جستجو می باشد.
- آمار ها نشان می دهد حدود 70 درصد کلیک ها بر روی پنج صفحه اول نتایج جستجو رخ می دهد. پس این موضوع هم می تواند نشان دهنده این باشد، صفحاتی که کلیک های خوبی دارند معمولا در رتبه های بالاتری قرار می گیرند.
زمانی که این سه مورد را در کنار یکدیگر قرار می دهیم میتوان حدس زد نرخ کلیک تا حدی بر روی رتبه بندی اثرگذار است.
CTR باید چه مقدار باشد و عوامل موثر بر آن چیست؟
هیچ نرخ ثابتی برای ctr نمیتوان تعریف کرد. چون به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- از یک صنعت با صنعت دیگر متفاوت است. مثلا سایت شما برای نشان دادن تاریخ روز است. کاربر اولین لینک را ببیند کلیک می کند و قطعا پاسخ را دریافت می کند. دیگر نیازی به کلیک بر روی لینک ها دیگر ندارد. اما یک صنعت مربوط به فروش موبایل چون خرید آن نیاز به تحقیق زیادی دارد و هزینه زیادی بابت آن می شود شاید کاربران صفحات زیادی را بررسی میکنند. پس در اینجا نرخ کلیک ناخودآگاه بالاتر از مثال قبلی است. درواقع شانس اینکه صفحات دیگر نیز کلیک بخورند بیشتر است.
- از یک کلمه کلیدی به کلمه کلیدی دیگر هم متفاوت است. فرض کنید شخصی یک کلمه کلیدی همراه با برند را سرچ میکند. خب نرخ کلیک این صفحه که با این کلمه کلیدی بالا می آید می تواند دو رقمی هم باشد و دور از انتظار نیست. از طرف دیگر در یک کلمه کلیدی گسترده تر مانند “seo” این کلمه معلوم نیست هدف کاربر دقیقا چیست. به دنبال آموزش سئو است، به دنبال خدمات آن یا به دنبال یک تعریف ساده از آن می گردد! حجم سرچ آن بسیار بالا است. در اینگونه کلمات CTR زیر 1% باشد، بازهم دور از انتظار نیست و نمیتوان گفت افتضاح است. حتی نرخ کلیک 0% هم در برخی از نتایج وجود دارد. مثلا شما سرچ کنید سن رونالدینیو، جواب آن را خود گوگل قبل از هر چیزی قرار داده و اصلا کاربر نیازی به کلیک روی هیچ صفحه ای ندارد.
- همچنین با توجه به رتبه شما در نتایج ctr متفاوت است. فرضا صفحه شما در دو مورد بالا با یک سایت دیگر مشابه است. با توجه به نمودار زیر اگر صفحه شما در رتبه 9 باشد، قطعا نمی توان انتظار داشت عدد این معیار برابر یا نزدیک به صفحه رتبه یک باشد. در کل هر چه رتبه بالاتر Ctr بیشتر است. تصویر زیر نشان می دهد در هر رتبه ای که هستید به طور میانگین نرخ کلیک شما چقدر میتواند باشد.
- وجود تبلیغات گوگل ادز یکی دیگر از عوامل موثر بر ctr است. نتایج جستجویی که حاوی تبلیغات پولی هستند چون معمولا در ابتدا صفحه نمایش داده میشوند باعث کاهش چشم گیر نرخ کلیک به صورت طبیعی می شوند.
به طور خلاصه اگر به دنبال یک معیار هستید میتوان گفت استاندارد چیزی بین 24 تا 32 درصد است. اگر این نرخ برای صفحه شما عددی بین این دو باشد می توان گفت تا حدودی نرمال است اما همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم به حوزه، ماهیت جستجو کاربر، رتبه صفحه بستگی دارد. نا گفته نماند از بین تمام این موارد رتبه از اهمیت بالایی برخوردار است.
تکنیک های افزایش نرخ کلیک (CTR)
همانطور که در بخش قبل بیان کردیم رتبه یکی از عوامل موثر در نرخ کلیک است. پس در قدم اول در بهبود رتبه سایت تلاش کنید. چون زمانی که شما در رتبه 40 باشید یعنی در صفحه 4 نتایج کلیک پایین یا اصلا کلیک نداشتن امری طبیعی است. در چنین حالتی هر اقدامی که در ادامه میگوییم هم انجام دهید اتفاقی برای افزایش کلیک شما رخ نمی دهد. اگر در رتبه 11 تا 39 باشید یعنی صفحه دوم و سوم بازهم ترافیک زیادی نخواهید داشت چون اکثر مردم به این قسمت ها مراجعه نمی کنند.
اگر در رتبه 6 تا 10 هستید بازهم میتوانید بر روی بهبود رتبه صفحه اقداماتی انجام دهید تا کلیک بیشتری بگیرید. اما اگر در رتبه یک تا پنج هستید یعنی موقعیت مکانی عالی دارید و بهتر است مراحلی که در ادامه بیان میکنیم را لحاظ کنید تا ctr را افزایش دهید.
نرخ کلیک را میتوان با موارد زیر افزایش داد:
- بهینه سازی تگ تایتل
- نوشتن متا توضیحات جذاب
- ایجاد url های مفید
- پیاده سازی داده های ساختار یافته
- استفاده از تصاویر
- بومی کردن محتوا
- استفاده از لیست
- شناسایی صفحات با ctr خوب و بد
- A/B تست
در ادامه هر قسمت را کامل توضیح می دهیم:
1- تگ تایتل جذاب بنویسید
اولین موردی که کاربر در serp می بیند عنوان یا همان تگ تایتل است. یک عنوان جذاب و خوب می تواند نرخ کلیک را به صورت چشم گیری افزایش دهد. عنوان باید:
- شفاف، صادقانه و مختصر باشد
- شامل کلمه کلیدی مرتبط باشد
- باید نسبت به دیگر رقبا منحصر به فرد باشد
- ارزش آفرین باشد
- احساسات کاربران را درگیر کند
- در صورت امکان از افعال منفی استفاده شود
- در آن از اعداد یا کلمات قدرتمند مانند بهترین، کاملترین و شگفت انگیز،جادویی و … استفاده شود.
نیازی نیست تمام موارد بالا در عنوان لحاظ شود فقط کافی است برخی از آن ها را در نظر بگیرید.
مثال از یک تیتر خوب
10 کاری که قبل از خوابیدن نباید انجام دهید: عدد دارد، فعل منفی استفاده شده که حس کنجکاوی ایجاد می کند، احساسات را درگیر می کند.
مثال از یک تیتر بد
زبان انگلیسی بیاموزید: اولا که یک مورد بدیهی است، دوما حس کنجکاوی ایجاد نمی کند، اصلا چرا کاربر باید بر روی آن کلیک کند چه چیزی خاصی دارد؟ و در آخر خیلی کوتاه است، به خاطر همین مورد آخر ممکن است گوگل آن را در نظر نگیرد.
مقاله مرتبط: تگ عنوان چیست؟
2- توضیحات متا را بهینه کنید
بعد از عنوان دومین موردی که کاربر با آن مواجه میشود، توضیحات متا است. بهترین موقعیت برای اینکه به کاربر بگویید صفحه شما درباره ی چیست و در عین حال بهترین فرصت برای استفاده از کلمات جذب کننده کاربر می باشد.
- ارزش آفرینی کنید: مثلا اگر یک شرکت خدماتی دارید که اعزام فوری نیرو در آن از اهمیت بالایی برخوردار است کلمه فوری را بیان کنید. یا اگر یک سایت آموزشی است و شما اموزش رایگان دارید می توانید رایگان را در متا دیسکریپشن بیان کنید.
- کلمه کلیدی را حتما استفاده کنید: درست است که متادیسکریپشن برای گوگل اهمیتی ندارد و بر روی رتبه بندی شما تاثیری نمی گذارد. اما زمانی که کلمه کلیدی استفاده می کنید این کلمات در نتایج کاربر پررنگ تر دیده می شوند و همین مسئله کاربر را جذب می کند.
- حتما از کلمات call to action استفاده کنید: مانند همین حالا کلیک کنید، ثبتنام کنید، امتحان کنید و…
- سوال مطرح کنید:
در کل هر آنچه که نتوانستید در عنوان ذکر کنید می توانید در این قسمت بیان کنید.
3- url کوتاه و معنادار بنویسید
همیشه بیان کردیم که یک url کوتاه و معنا دار برای درک بهتر گوگل از ساختار و صفحه ما بسیار مفید است. اما این مسئله برای کاربران نیز با معنی است. بسیاری از افراد در هنگام سرچ به url صفحه مربوطه دقت می کنند. اگر با معنی و ساختارمند باشد احتمال اینکه بر روی آن کلیک کنند بیشتر می شود. یک نامک خوب باید:
- حاوی کلمه کلیدی اصلی باشد
- با خط تیره (-) کلمات از یکدیگر جدا شوند
- کوتاه اما توصیفی باشد
لینک خوب:
https://wikidemy.ir/click-through-rate/
لینک بد:
https://wikidemy.ir/alphabetical-indexing-glossary/what-is-click-through-rate-meaning
4- استراکچردیتا یا همان داده های ساختار یافته
گوگل به صورت عادی از صفحه ما درک دارد اما استفاده از استراکچردیتاها به درک بهتر آن کمک می کند. داده های ساختاریافته را هم با افزونه و هم با زبان JSON-LD می توان ایجاد کرد.
اما توضیحات بالا چه ربطی به افزایش کلیک کاربر دارد؟ برای پاسخ این سوال کافی است به تصویر زیر دقت کنید:
شما زمانی که از استراکچر دیتا استفاده می کنید، درصورت صلاح دید گوگل داده ها به شکل بالا یعنی به صورت تکه های غنی(rich snippets) در نتایج سرچ دیده می شوند. این اتفاق باعث می شود:
- لینک شما فضای بیشتری را در Serp به خود اختصاص دهد. صفحه اموزش بورس خانه سرمایه از استرکچر faq استفاده کرده است همین امر باعث میشود این لینک فضای بیشتری را اشغال کند و نگاه کاربر را به خود جذب کند.
- جذب کاربر در یک نگاه که این مطلب مفید است. برای مثال استفاده از استراکچر rating در یک لحظه به کاربر می گوید این مطلب از دیدگاه دیگران تا چه حد مفید بوده است. این اقدام تاثیر زیادی برای ترغیب کاربر به کلیک دارد.
- با توجه به ماهیت سرچ برفرض سرچ های آموزشی؛ گوگل یک اسنیپت ویدئویی در صفحه نتایج به اشتراک می گذارد. زمانی که شما از استرکچر ویدئو استفاده می کنید. ممکن است در بخش ویدئوها لینک شما قرار داده شود حتی اگر در صفحه اول گوگل نباشید. مانند تصویر بالا که یک بخش مجزا در صفحه نتایج برای ویدئو ها در نظر گرفته شده است.
ریچ اسنیپت ها انواع زیادی دارند که ما بخشی از آنها را بیان کردیم شما میتوانید متناسب با ماهیت صفحه خود از آنها استفاده کنید و شانس خود را برای کلیک بیشتر از طریق ریچ اسنیپت افزایش دهید.
5- استفاده از تصاویر در نوشته ها
استفاده از تصاویر در پست ها یک روش رایج و کاربرپسند است. اما می دانستید با اینکار میتوانید باعث افزایش نرخ کلیک شوید؟ دریکسری از جستجوها مانند خرید پیراهن زنانه، برخی از کاربران به دنبال یک تصویر خاص هستند اگر آن را ببینید بر روی آن کلیک می کنند. برای همین در ابتدا سرچ وارد بخش image می شوند. پس میتوانید از تصویرهای با کیفیت و با معنی در محتوا خود استفاده کنید تا از این طریق نیز باعث افزایش آن شوید.
6- محتوا را بومی سازی کنید
اگر یک شرکت کوچک یا متوسط دارید که فقط یک خدمات خاص را ارائه می دهند که به صورت حضوری انجام میشود با بومی سازی محتوا می توانید نرخ کلیک خود را نسبت به دیگر رقبا افزایش دهید. برای بومی سازی کافی است موقعیت مکانی خود را در متا تایتل و دیسکریپشن بیان کنید. راه دیگر معرفی کسب و کار خود در Google My Business (GMB) می باشد. با این اقدام کسب و کار شما روی نقشه قرار می گیرد. وقتی یک جستجو محلی انجام می شود، محل و سایر اطلاعات شما در نتایج جستجو در کنار سایر رقبا ظاهر می شود.
7- از لیست ها استفاده کنید
مردم عاشق مطالب فهرستی هستند چون درک و خواندن آنها راحت است. همچنین باعث افزایش نرخ کلیک می شود، اما چطوری؟ شما زمانی که از لیست ها استفاده می کنید می توانید شانس خود را در قطعه listicles که گوگل در نتایج نشان می دهد را افزایش دهید. این اقدام به کاربر نشان می دهد یک فهرست آسان برای خواندن وجود دارد و همچنین نوع نمایش آن در نتایج باعث جذب نگاه کاربر می شود.
8- صفحات با ctr خوب و بد را شناسایی کنید
صفحاتی که نرخ کلیک بالا یا پایینی دارند را شناسایی کنید و بررسی کنید. عنوان و محتوا آنها را مشاهده کنید نقاط مشترک را دریابید و سعی کنید در صفحات دیگر پیاده سازی کنید.
برای یافتن این اطلاعات می توانید از ابزار گوگل آنالیتیکس استفاده کنید.
- وارد اکانت خود شوید
- به بخش Acquisition بروید
- سپس به قسمت Search Console بروید
- و در آخر بر روی Queries کلیک کنید
حال میتوانید نرخ کلیک، نمایش (imperssion) و میانگین رتبه کلمات را ببینید. همچنین در همان قسمت می توانید وضعیت صفحات لندینگ را هم بررسی کنید. با این دو اقدام می توانید بفهمید کدام صفحه و کلمه اوضاع بهتری دارند و آیا اقدام خاصی برای افزایش کلیک آنها انجام شده یا خیر. تمامی اطلاعات مشترک را جمع کنید و در صورت امکان برای صفحات کم کلیک آنها را لحاظ کنید.
9- A/B تست بگیرید
در پایان بعد از اعمال تغییرات مانند تغییر عنوان و دیسکریپشن یک A/B تست بگیرید. تا بفهمید آیا این اقدامات تاثیری بر افزایش نرخ کلیک شما داشته است یا خیر. برای اجرا کافی است به سرچ کنسول سایت خود بروید و فرضا یک هفته اخیر را با یک هفته قبل از آن بررسی کنید. اگر با سرچ کنسول آشنایی کافی ندارید و نمیدانید چطوری باید تحلیل کنید به صفحه آموزش سرچ کنسول مراجعه کنید.
چرا ctr در حال کاهش است؟
باتوجه به تعریف CTR که در ابتدا مقاله بیان کردیم، زمانی که ctr در حال کاهش است چند سناریو پیش رو می باشد:
سناریو اول؛ گوگل سایت و یا صفحه شما را پیدا نمی کند
به قسمت index coverage از سرچ کنسول مراجعه کنید و خطاهای مربوطه را بررسی کنید. معمولا زمانی که یک قالب جدید ایجاد می کنید یا سایت را جا به جا می کنید ممکن است گوگل نتواند سایت یا صفحه شما را پیدا کند و یا آدرس صفحهات تغییر کرده باشد و به لینک های شکسته تبدیل شده باشند.
سناریو دوم؛ کاهش ctr به همراه کاهش حجم کلیک
- در قدم اول ببینید در زمانی که این اتفاق افتاده شما چه کارهایی انجام داده اید. یعنی قبل از اقدام جدید، اقدامات قبلی خود را مانند آپدیت، ریدایرکت، تغییرات هاست و … را بررسی کنید. شاید مشکل در کارهای قبلی باشد.
- کاهش رتبه عامل دیگر است. این اتفاق باعث کاهش impression و در نتیجه کاهش کلیک می شود. که یکی از عوامل آن میتواند قوی شدن رقبای شما باشد.
سناریو سوم؛ CTR ثابت اما حجم کلیک کاهش یافته
زمانی که این اتفاق می اوفتد یعنی ایمپرشن و حجم کلیک شما به یک اندازه کاهش یافته است. این مسئله به خاطر:
- فصلی بودن خدمات یا کالای شما است. مثلا در فصل بهار جستجو پالتو به حداقل خود می رسد و همین امر باعث میشود صفحه شما کمتر نمایش داده شود. درواقع مشکل از شما نیست، کاربران کمتر سرچ می کنند.
- ممکن است چندین صفحه با IMPERSSION بالا را متوقف کرده باشید و همین امر باعث کاهش کلی نمایش سایت و در نتیجه کاهش کلیک شده باشد.
سناریو چهارم؛ گوگل صفحه شما را کنونیکال کرده
ممکن است گوگل صفحه مورد نظر ما را به یک صفحه دیگر کنونیکال کرده باشد و با این اقدام مانع از نمایش آن در نتایج جستجو شده باشد. این امر باعث کاهش نمایش و کلیک می شود. پس مطمئن شوید که صفحه شما کنونیکال نشده است.
سناریو پنجم؛ مشکل کنیبالیزیشن در بین چند صفحه
زمانی که چند صفحه باهم کنیبال می خورند یعنی برای یک کلمه کلیدی چندین صفحه وجود دارد و گوگل در بین آنها گیج میشود که کدام یک را نمایش دهد. در نتیجه ممکن است هر بار یکی از صفحات را نمایش دهد و به این شکل تعداد کلیک کاربران به جای اینکه روی یک صفحه باشد در بین چند صفحه تقسیم میشود و همین امر باعث کاهش حجم کلیک و کاهش CTR میشود.
نقش CTR در تبلیغات کلیکی گوگل چیست؟
شرکت گوگل یک روش بازاریابی به نام تبلیغات کلیکی دارد. در این نوع تبلیغات گوگل صفحه شما را در ابتدای نتایج قرار می دهد و به ازای هر کلیکی که بر روی لینک شما انجام میشود هزینه ای دریافت می کند. که به اختصار به آن PPC یا Per pay click می گویند. Ctr در این بخش نقش بسیار مهمی دارد. درست است که گوگل به ازای این تبلیغات هزینه دریافت می کند اما همچنان رضایت کاربر را در اولویت قرار می دهد. اگر بعد از اجرای کمپین میزان نرخ کلیک کم باشد، رتبه آن را در تبلیغات تغییر می دهد و اگر بفهمد کاملا بی ربط است آن صفحه را از نتایج حذف میکند. به همین علت است گاهی برخی از آنها در پایین صفحه اول یا بعضا در صفحه دوم به نمایش گذاشته میشوند.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم هر سوالی که درباره ی نرخ کلیک وجود دارد را پاسخ دهیم. اهمیت آن را دست کم نگیرید. شما با سئو می توانید سایت خود را به رتبه اول نتایج برسانید اما اگر کلیکی نداشته باشد عملا هیچ اتفاق مثبتی رقم نخورده است. اگر کلیک نخورید ترافیکی به سایت نمی آید که بخواهید آن را به مشتری تبدیل کنید و درآمد داشته باشید.
پس تمام راهکارهایی که ویکی دمی برای افزایش Ctr بیان کرده است را به کار بگیرید. در بازه های مشخصی آن را بررسی کنید تا درصورت کاهش ناگهانی سریع اقدامات لازم را انجام دهید . اگر هنوز ابهام یا سوالی باقی مانده است حتما در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید