سرعت صفحه (Page Speed) چیست و چگونه آن را افزایش دهیم؟
عناوین مطالب
Toggleزمانی که عبارتی را در گوکل سرچ می کنید با تعدادی نتایج رو به رو می شوید. سپس یک صفحه را از میان آن ها انتخاب کرده و روی آن کلیک می کنید. حال باید منتظر بالا آمدن آن صفحه بمانید و در این مدت به صفحه سفید مرورگر خود زل بزنید. اگر این صفحه به سرعت لود نشود چه انفاقی می افتد؟ چند ثانیه منتظر لود شدن آن می مانید؟ 5 ثانیه؟ 10 ثانیه؟ اگر بیشتر از ده ثانیه زمان ببرد، باز هم حاضر هستید منتظر بمانید یا از آن خارج می شوید؟ چه اتفاقی می افتد اگر هیچ کس بیشتر از 4 ثانیه منتظر لود شدن صفحه نماند؟
بر اساس تحقیقات انجام شده، زمان مناسب برای لود شدن یک صفحه، 2 تا 3 ثانیه است و طولانی تر شدن این زمان می تواند باعث از دست دادن تعدادی از کاربران شود. سرعت صفحه تاثیر مستقیم بر تجربه کاربر (UX) می گذارد و آن را به فاکتوری مهم در سئو تبدیل می کند، چرا که نقشی اساسی در رتبه بندی گوگل دارد. به همین دلیل، باید توجه ویژه ای به سرعت صفحه نشان داد. در این مطلب، به بررسی روش های افزایش سرعت صفحه خواهیم پرداخت.
روش های افزایش سرعت لود صفحه
سرعت صفحه اغلب با سرعت سایت اشتباه گرفته می شود. گرچه این دو مورد شبیه به هم و مرتبط هستند، اما تفاوت هایی نیز با هم دارند. سرعت صفحه، یا سرعت بارگذاری صفحه، میزان زمانی است که طول می کشد تا محتوای یک صفحه برای کاربر لود شود، اما سرعت سایت میزان زمانی است که طول می کشد تا تمامی صفحات یک وبسایت لود شوند. در واقع، سرعت سایت از میانگین سرعت صفحات آن تشکیل می شود.
تمامی صفحات یک سایت سرعت مشابه به هم ندارند، اما می توان با انجام چند ترفند، سرعتی مناسب را برای هر کدام به وجود آورد و تجربه کاربری را بهبود بخشید.
عکس ها را بهینه سازی کنید
عکس ها باعث زیبایی محتوا شده و آن را از حالت یکنواختی خارج می کنند. اما اگر حجم آنها بالا باشد، سرعت صفحه را به طور چشمگیری کاهش می دهند. برای حل این مشکل باید عکس های سایت را بهینه سازی کرد. بهینه سازی به معنای کاهش حجم عکس بدون کم کردن کیفیت آن است. برای این کار می توانید از ابزارهایی مانند Optimizilla یا WP Smush Pro استفاده نمایید.
فرمت عکس های استفاده شده نیز در سرعت لود صفحه تاثیر دارند. معمولا عکس هایی که فرمت PNG دارند سنگین تر بوده و به زمان بالاتری برای بالا آمدن نیاز دارند. بهتر است از عکس هایی با فرمت JPEG در صفحات سایت خود استفاده نمایید.
حافظه کش را خالی کنید
حافظه کش اطلاعات زیادی، از جمله تمامی عکس ها، را برای هر کاربر ذخیره میکند تا کاربر مجبور به دانلود مجدد آن ها نباشد. اما این اطلاعات ذخیره شده فضای کش را پر کرده و سرعت صفحه را کاهش می دهند.
برای حل این مشکل، میتوانید از ابزاری مانند YSlow استفاده کرده و یک تاریخ انقضا برای اطلاعات کش خود تعریف کنید. با انجام این کار، کش سایت اطلاعات ذخیره شده برای هر کاربر را پس از زمان تعریف شده، مثلا یک سال، به طور خودکار پاک می کند. خالی کردن فضا در کش سایت سرعت صفحه شما را افزایش می دهد.
لینک های صفحه را چک کنید
صفحه خود را بررسی کنید. چه تعداد لینک در آن گداشته اید؟ اگر در تعداد لینک ها زیاده روی کرده اید، آن ها را درست کرده و تعداد را کاهش دهید. بالا بودن تعداد لینک ها باعث کند شدن سرعت صفحه شده و به سئو سایت شما نیز لطمه می زند.
صفحه خود را سنگین نکنید
سنگینی صفحه به تمام محتوای موجود در آن بستگی دارد. اگر تمامی موارد بالا را رعایت کردید و همچنان نتوانستید سرعت مناسبی را برای صفحه خود به دست بیاورید، المان های آن را بررسی کنید. ممکن است گرافیک های سنگینی را برای زیبایی صفحه در آن به کار برده باشید که سرعت لود آن را به شدت پایین می آورند. این المان ها را تغییر داده و به طور کلی از زیبا سازی بیش از حد هر صفحه و استفاده از گرافیک های سنگین پرهیز کنید.
تست سرعت صفحه
اگر به سرعت صفحه ای از سایت خود شک دارید یا متوجه پایین بودن سرعت یکی از آن ها شدید، می توانید با قرار دادن URL آن صفحه در ابزارهای تست سرعت سایت، سرعت صفحه خود را به دست آورده و بر اساس گزارش ارائه داده شده توسط ابزار، مشکلات آن را حل نمایید.
روش بهتر این است که اگر تغییراتی در صفحات مهم و حیاتی خود ایجاد کردید، و یا یک صفحه مهم جدید به وجود آوردید، سرعت آن ها را تست کنید. می توانید برای تست سرعت صفحات از ابزارهای تست سرعت سایت مانند GTmetrix، Pingdom، Lighthouse، Ahref، WebPage Test، و نمونه های دیگر استفاده نمایید.
کلام آخر
برای این که بتوانید فرصتی داشته باشید تا صفحه خود را به کاربر نشان داده و او را جذب کنید، باید اول سرعت صفحه خوبی داشته باشید تا کاربر قبل از ورود به صفحه شما از آن خارج نشود. با استفاده از ترفندهایی که بیان کردیم، سرعت صفحه خود را افزایش داده، تجربه کاربر را بهبود ببخشید و رتبه های بهتری را در گوگل به دست آورید.
4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی کامل بود ممنونم
سلام. خوشحالیم که براتون مفید بوده.
حجم عکس ها چه قدر باشه خوبه؟
کوثر جان سلام. بهتره که زیر 100 کیلوبایت باشه