جستجو برای:
سبد خرید 0
  • ویکی دمی
  • آموزش سئو
  • خدمات سئو
    • خدمات ویکی دمی

      سئو تضمینی

      مشاوره سئو

      آنالیز سئو

      عیب یابی سئو

      تدوین استراتژی سئو

      پشتیبانی سئو

      خرید بک لینک

      لیست بک لینک رایگان

      خدمات افزایش سرعت سایت

  • طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش های جامع
  • وبلاگ
  • تماس با ما
    • تماس با ما

      درباره ما

      اینستاگرام

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

ویکی دمی
  • ویکی دمی
  • آموزش سئو
  • خدمات سئو
    • خدمات ویکی دمی

      سئو تضمینی

      مشاوره سئو

      آنالیز سئو

      عیب یابی سئو

      تدوین استراتژی سئو

      پشتیبانی سئو

      خرید بک لینک

      لیست بک لینک رایگان

      خدمات افزایش سرعت سایت

  • طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش های جامع
  • وبلاگ
  • تماس با ما
    • تماس با ما

      درباره ما

      اینستاگرام
ورود | ثبت نام

وبلاگ

ویکی دمیدیجیتال مارکتنیگبازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ چیست؟

23 آذر 1401
ارسال شده توسط مهرناز نیک مرام
دیجیتال مارکتنیگ
بازاریابی ویروسی

عناوین مطالب

  • منظور از وایرال چیست؟
  • بازاریابی ویروسی چیست؟
  • یک کمپین وایرال مارکتینگ چگونه کار می کند؟
  • مزایای Viral Marketing چیست؟
    • بازاریابی ویروسی مقرون به صرفه است
    • بازاریابی وایرال غیر تهاجمی است
    • بازاریابی ویروسی به مخاطبان زیادی می رسد
  • بیشتر کمپین های بازاریابی ویروسی چه وجه مشترکی دارند؟
    • آنها ارگانیک هستند
    • به موقع هستند
    • جسور هستند
  • چه چیزی باعث می شود بازاریابی ویروسی کار کند؟
    • 1- ارز اجتماعی (Social Currency):
    • 2- محرک ها(Triggers):
    • 3- احساسات (Emotion):
    • 4- عمومی (Public):
    • 5- ارزش عملی (Practical Value):
    • 6- داستان‌ها(Stories):
      • کلام پایانی

یک ویروس چه ارتباطی با بازاریابی می‌تواند داشته باشد؟مثال بازاریابی ویروسی چیست؟ انواع بازاریابی ویروسی چیست؟چگونه یک بازاریابی ویروسی ایجاد می کنید؟ بازاریابی ویروسی و مزایای آن چیست؟ شاید سوال های زیادی برای شما به وجود آماده باشد که در این مقاله برای شما رفع خواهیم کرد.

منظور از وایرال چیست؟

اگر یک محتوا در شبکه های اجتماعی در وسعت زیاد، پخش  و دیده شود، به اصطلاح به آن viral گفته می شود.

بازاریابی ویروسی چیست؟

Viral Marketing، چیزی نیست جز یک استراتژی بازاریابی، که می توانید از آن برای ترغیب افراد به تبلیغ اپلیکیشن شما (یا هر محصول دیگر) از طریق شبکه های اجتماعی موجود، استفاده کنید.

بازاریابی ویروسی، یک تکنیک فروش است که شامل اطلاعات ارگانیک یا دهان به دهان در مورد یک محصول یا خدمات است تا با نرخ روزافزونی منتشر شود . اینترنت و ظهور رسانه های اجتماعی، تعداد پیام های ویروسی را در الگوهای رفتاری، اشتراک گذاری، لایک و فوروارد بسیار افزایش داده است.

یک کمپین وایرال مارکتینگ چگونه کار می کند؟

ایجاد و راه‌اندازی یک کمپین بازاریابی ویروسی اساساً ایجاد محتوایی آنقدر جذاب و مرتبط است که مردم نمی‌توانند آن را با دوستان خود به اشتراک نگذارند: مثال جمله زیر، که ما را مجبور به رفتن داخل لینک میکند؛ درست است ساده و دوستانه میباشد ولی فکر نمیکنم کسی بر روی آن کلیک نکند «هی، شما باید این را ببینید!».

یک کمپین بازاریابی ویروسی چگونه کار میکند

شما برنامه ریزی می کنید و محتوا تولید می کنید و آن را تا حد امکان قابل اشتراک گذاری می کنید، سپس آن را آزاد می کنید به این امید که از طریق دهان به دهان پخش شود.

این چیزی است که آن را غیرقابل پیش بینی می کند. هر چیزی که یک بازاریاب خلق می کند با مخاطبانش تشدید کننده نمی شود. و حتی اگر این کار را انجام دهد، هر قطعه تشدید کننده، کاربران را متقاعد نمی کند که آن را در حلقه های خود پخش کنند.

مزایای Viral Marketing چیست؟

در عصر رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی ویروسی می‌تواند یکی از مؤثرترین راه‌ها برای سازمان‌هایی باشد که به صورت سازمانی، به انتشار پیام‌های خود به مخاطبان گسترده دست می زنند. سه مزیت کلیدی بازاریابی ویروسی وجود دارد که آن را به یک روش بازاریابی محبوب تبدیل کرده است.

بازاریابی ویروسی مقرون به صرفه است

یک کمپین بازاریابی ویروسی که به خوبی برنامه ریزی شده باشد، راهی مقرون به صرفه برای انتشار پیام شما به مشتریان احتمالی است. وایرال مارکتینگ، تمام هزینه‌های تولید عادی مرتبط با هر کمپین بازاریابی را دارد، اما در مقایسه با روش‌های تبلیغات سنتی، مانند چاپ، بیلبورد یا تلویزیون، هزینه‌های توزیع بسیار کمتری دارد.

بازاریابی وایرال غیر تهاجمی است

برخی از روش‌های تبلیغاتی، زمانی می‌توانند تهاجمی به نظر برسند که مشتریان را از دستیابی به آنچه می‌خواهند بازدارند. نمونه ای از بازاریابی تهاجمی زمانی است که مصرف کننده می خواهد یک ویدیوی یوتیوب را مشاهده کند که در پشت یک تبلیغ ویدیویی 30 ثانیه ای قرار دارد. در یک کمپین بازاریابی ویروسی، مصرف کنندگان محتوای ویروسی را مستقیماً از خانواده و دوستان خود از طریق کانال های اجتماعی دریافت می کنند. این امر به آن‌ها کنترل می‌کند که چه زمانی و چگونه محتوا را مشاهده می‌کنند و اینکه آیا در کمپین به اشتراک می‌گذارند یا شرکت می‌کنند.

بازاریابی وایرال غیر تهاجمی است

بازاریابی ویروسی به مخاطبان زیادی می رسد

یک کمپین بازاریابی ویروسی موفق، می‌تواند به میلیون‌ها بازدید جهانی برسد، حتی توجه رسانه‌های اصلی را به خود جلب کند. آیا به یاد دارید زمانی که هر برنامه صبحگاهی در آمریکا چالش سطل یخ ALS را انجام می داد؟ در حالی که کمپین های تبلیغاتی بین المللی با استفاده از رسانه های سنتی بسیار پرهزینه هستند، حتی یک سازمان کوچک نیز می تواند با یک کمپین بازاریابی ویروسی هوشمندانه به مخاطبان جهانی دست یابد.

بازاریابی ویروسی به مخاطبان زیادی می رسد

بیشتر کمپین های بازاریابی ویروسی چه وجه مشترکی دارند؟

اگرچه پیام‌ها و محتوای وایرال، از یک کسب‌وکار به کسب‌وکار دیگر بسیار متفاوت است، با این حال، سه عنصر متمایز وجود دارد که اکثر کمپین‌ها به اشتراک می‌گذارند. هنگام تلاش برای ارزیابی اینکه آیا یک کمپین پتانسیل ایجاد سر و صدای جدی را دارد یا خیر، بازاریابان باید این موارد را در نظر داشته باشند.

آنها ارگانیک هستند

بررسی واقعیت: کمپین های ویروسی را نمی توان اجباری کرد.

در مورد هر نوع روندی، اینکه آیا چیزی در اطراف به اشتراک گذاشته می شود یا نه، در نهایت توسط مخاطب شما تصمیم می گیرد.

محتوا به صورت ارگانیک پخش می شود. بازاریابی ویروسی اینگونه عمل می کند.

اغلب این نوع محتواها در مکان مناسب در زمان مناسب باید قرار بگیرند. (یا بهتر بگوییم، گفتن حرف درست در زمان مناسب). شما واقعا نمی توانید متن هایی مانند “آیا آناناس به پیتزا تعلق دارد” را توضیح دهید.
گفته می‌شود، بازاریابان می‌توانند محتوای خود را برای اشتراک‌گذاری با توجه به روندهای اجتماعی تنظیم کنند.

به موقع هستند

به عبارت ساده تر، روندها می آیند و می روند.

اگرچه کمپین های بازاریابی ویروسی این پتانسیل را دارند که بر روی مشتریان یا عموم مردم تأثیر بگذارند، اما افراد برای این نوع الگوهای رفتاری، موضوعات داغ و روندها، دامنه توجه بسیار کوتاهی دارند.

برندها باید از تلاش برای تکرار یک کمپین ویروسی دیگر یا خسته کردن یک روند محبوب محتاط باشند. فقط به این دلیل که چیزی در حال حاضر داغ است به این معنی نیست که برای سال‌های آینده قدرت خود را حفظ خواهد کرد. به همین دلیل است که برندها هنوز «Harlem Shake» یا «Gangnam Style» را تقلید نمی کنند.

جسور هستند

به خاطر داشته باشید که کمپین ها و تاکتیک های بازاریابی ویروسی یک خطر ذاتی وجود دارد.

ویروسی شدن به معنای انجام کاری است که توجه عموم را به خود جلب می کند. این اتفاق نه تصادفی می افتد و نه با ایمن بازی کردن.

با این حال، می‌توانست آن را به‌عنوان بیش از حد تندخو یا «تلاش بیش از حد» در دوره‌ای متفاوت تلقی شود. به همین ترتیب، اگر امروز منتشر شود، ممکن است چندان غیرعادی به نظر نرسد.

همه کمپین های بازاریابی ویروسی بحث برانگیز نیستند، اما تمایل دارند که خارج از میدان چپ باشند.

و با آن، ما جنبه منفی بالقوه بازاریابی ویروسی را کشف می کنیم: ویروسی شدن به دلایل اشتباه.

نمونه های قابل توجه عبارتند از تبلیغ بدنام کایلی جنر در سال 2017 پپسی و تبلیغ ریک و مورتی در سال 2018 مک دونالد که منجر به شورش شد.

چه چیزی باعث می شود بازاریابی ویروسی کار کند؟

رسانه های اجتماعی به طور قابل توجهی قدرت و پتانسیل بازاریابی دهان به دهان و هجوم را به عنوان محرک های درآمد کسب و کار افزایش داده اند. در گذشته، تبلیغات دهان به دهان در زمینه مکالمات خصوصی بین خانواده و دوستان اتفاق می‌افتاد، و بازاریابی پر سر و صدا به روش‌های ارتباطی کم‌سرعت مانند روزنامه‌ها برای رساندن کلمه در هر مقیاس بزرگی متکی بود.

امروزه بازاریابی دهان به دهان از طریق کانال های بازاریابی دیجیتال انجام می شود که در آن کاربران با محتوای بازاریابی درگیر می شوند و آن را در پلتفرم های اجتماعی خود به اشتراک می گذارند. یک اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی می تواند صدها، هزاران یا حتی میلیون ها نفر را با لمس یک دکمه به دست آورد. اشتراک گذاری اجتماعی نسخه قرن بیست و یکمی از دهان به دهان است، با این تفاوت که می تواند هزاران بار مؤثرتر باشد.

از آنجایی که کسب‌وکارهای بیشتری به پتانسیل عظیم بازاریابی ویروسی برای دستیابی به مشتریان هدف خود پی برده‌اند، بازاریابان تلاش کرده‌اند تا درک کنند که چه عواملی در یک کمپین بازاریابی ویروسی موفق نقش دارند. نظریه ای به نام مدل STEPPS شش عامل را توصیف می کند که به ویروسی شدن پیام کمک می کند.

1- ارز اجتماعی (Social Currency):

اگر اشتراک‌گذاری یک محتوا باعث می‌شود کاربر برای مخاطبانش خوب به نظر برسد، احتمال اشتراک‌گذاری آن بیشتر خواهد شد. کاربران می توانند ارز اجتماعی را از ارتباط با برند شما یا با خود محتوا یا پیام های آن بدست آورند.

2- محرک ها(Triggers):

ارز اجتماعی باعث می شود مردم در مورد محتوای ویروسی شما صحبت کنند، محرک ها آنها را در مورد آن صحبت می کنند. محرک هر نوع محرکی است که افکار و ایده ها را به یکدیگر فرا می خواند یا به هم متصل می کند. مفهوم محرک ها توضیح می دهد که چرا در زمانی که ناسا در حال سازماندهی ماموریت خود به مریخ بود، فروش آب نبات های مریخ افزایش یافت. مردم هر روز «مریخ» را در اخبار می‌دیدند و برای خرید آب‌نبات‌ها تحریک می‌شدند. بازاریابی ویروسی باید با تجارب روزانه مصرف کنندگان ارتباط برقرار کند و با آنها ارتباط برقرار کند.

3- احساسات (Emotion):

انسان ها اساساً خلقیات عاطفی دارند و پیام های احساسی بهترین جلب توجه برای ما هستند. خواه این یک ویدیوی زیبا از گربه باشد یا یک کمپین برای حمایت از تحقیقات بیماری، جلب توجه مخاطبان شما گام مهمی برای به اشتراک گذاشتن محتوای شما است. احساسات به ارز اجتماعی بازمی‌گردد زیرا اشتراک‌گذاران محتوا ممکن است از حساس به نظر رسیدن یا نشان دادن نگرانی در مورد یک موضوع اجتماعی مهم، یک مزیت اجتماعی را درک کنند.

4- عمومی (Public):

هنگامی که پیامی در یک مکان عمومی ارائه می شود، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد پیام را به اشتراک بگذارند. ارائه عمومی یک پیام به عنوان اثبات اجتماعی آن پیام عمل می کند. اگر یک کاربر رسانه‌های اجتماعی ببیند که بسیاری از مخاطبین او (یک فرد برجسته) پیام خاصی را منتشر می‌کنند، ممکن است تمایل بیشتری به اشتراک‌گذاری آن پیام نیز داشته باشند.

5- ارزش عملی (Practical Value):

یک راه عالی برای کمک به ویروسی شدن یک پیام این است که اطمینان حاصل کنید که هنگام مصرف یا اشتراک‌گذاری، ارزش عملی دارد. مردم دوست دارند برای دیگران مفید باشند یا در یک هدف مشارکت کنند و اگر این فرصت را به آنها بدهد که به کسی کمک کنند، به راحتی پیام ویروسی را منتشر می کنند.

6- داستان‌ها(Stories):

انسان‌ها به روایت‌ها فکر می‌کنند، و چیزی در مورد یک داستان واقعاً قانع‌کننده وجود دارد که باعث می‌شود کاربران رسانه‌های اجتماعی بخواهند آن را به دوستان و مخاطبین خود پخش کنند. گفتن یک داستان عالی در مورد شرکت، محصول یا مشتریان خود در قالبی مختصر و پر تأثیر (به ویژه ویدیو) راهی عالی برای ایجاد تعامل اجتماعی است که باعث شناخت برند می شود.

در بازاریابی ویروسی مسلط شوید تا دنیایی از کاربران را مجذوب خود کنید

کلام پایانی

برای تولید چیزی که مردم بخواهند به اشتراک بگذارند، نیازی به هزینه زیاد نیست. گاهی اوقات این ساده ترین ایده ها هستند که بیشتر تشدید کننده می شوند. و هنگامی که به درستی انجام شود، می تواند بازگشت سرمایه عالی به شما بدهد. ویروسی شدن پیام شما و برند شما را بسیار فراتر از آنچه انتظار دارید منتشر می کند. لطفا نظرات خود رادر دیدگاه برای ما ارسال نمایید یا با شماره تماس 09128909248 تماس حاصل نمایید.

Rate this post
قبلی E-A-T چیست؟ چرا برای سئو مهم است؟
بعدی راهنمای رفع خطاهای کنسول جستجوی گوگل( google search console errors) در سال 2022

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آموزش های جامع
  • آموزش وردپرس
  • آنالیتیکس
  • ابزارهای سئو
  • استراتژی
  • الگوریتم های گوگل
  • اموزش فنی وردپرس
  • بازاریابی
  • جستجوی گوگل
  • خطاهای سرچ کنسول
  • خطاهای وردپرس
  • دیجیتال مارکتنیگ
  • سئو
  • سئو تکنیکال
  • سئو خارجی
  • سئو داخلی
  • سئو کلاه سفید
  • سئو کلاه سیاه
  • سئو و تولید محتوا
  • سرچ کنسول
  • طراحی سایت
  • گوگل ادز
  • مقالات
  • نصب وردپرس
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
پشتیبانی
ویکی دمی
آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی

ویکی دمی به عنوان مرجعی برای آموزش های آنلاین در زمینه سئو، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش خود را برای ارائه بهترین آموزش ها توسط حرفه ای‌ترین متخصص های هر حوزه چه بصورت رایگان و چه به صورت دوره های پولی قرار داده است. شما در ویکی دمی میتوانید صاحب تخصص شوید و وارد بازار کار شوید. ویکی دمی به عنوان مرجعی برای آموزش های آنلاین در زمینه سئو، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش خود را برای ارائه بهترین آموزش ها توسط حرفه ای‌ترین متخصص های هر حوزه چه بصورت رایگان و چه به صورت دوره های پولی قرار داده است. شما در ویکی دمی میتوانید صاحب تخصص شوید و وارد بازار کار شوید.

دسترسی سریع
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
راه های ارتباطی

برای ارتباط با کارشناسان ویکی دمی میتوانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید.

  • ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
  • wikidemy.ir@gmail.com
  • پشتیبانی تلگرام: ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
Instagram Linkedin
لینک های مفید
  • خدمات سئو
  • خدمات طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش سئو
این وب سایت متعلق به ویکی دمی میباشد و تمامی حقوق آن محفوظ میباشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://wikidemy.ir/?p=21256

پاپ اپ دوره های صیاد

مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.
سوالات متداول
دیگران از ما پرسیده اند
ساعات کاری مجموعه ویکی دمی چیست؟

ما از ساعت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستیم. 

آیا امکان صحبت حضوری در این مجموعه وجود دارد؟

بله شما می توانید با شماره 09128909248 تماس بگیرید تا برای شما یک قرار حضوری ست کنیم. 

خدمات ویکی دمی

مشاوره سئو و تدوین راه سئو یکی از اصلی ترین خدمات ویکی دمی میباشد

نقشه ویکی دمی
ویکی دمی

ویکی دمی آکادمی سئو،وردپرس،دیجیتال مارکتینگ

ارتباط با ویکی دمی

به دلیل محدودیت های اینترنت میتوانید از طریق پیامک یا در ساعات اداری با شماره تلفن  09128909248 تماس حاصل فرمایید.

همچنین می توانید از طریق ایمیل wikidemy.ir@gmail.com​ با ما در ارتباط باشید.

تهران، مترو صادقیه، خیابان ولیعصر، خیابان طاهریان، ساختمان دماوند، پلاک 37.1، طبقه سوم، واحد 12

شماره تماس

۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸

ایمیل

wikidemy.ir@gmail.com​