سئو یوتیوب: معرفی فاکتورهای موثر رتبه بندی در youtube
عناوین مطالب
Toggleبا بررسی هایی که از 1.3 میلیون ویدئو در یوتیوب انجام شده است، آقای برایان دین اعلام کرده است که می داند موتورجستجوی یوتیوب چطور کار می کند. همین طور ایشون در مقاله Backlinko، اعلام کرده است که با بررسی های دقیق تر و پیدا کردن ارتباط بین فاکتورهای یوتیوب مانند لایک، کامنت و اشتراک گذاری ویدئو با رتبه ویدئوها در یوتیوب، متوجه خیلی از موارد شده است. در ادامه، ویکی دمی شما را با سئو یوتیوب بیشتر آشنا خواهید کرد و نکات طلایی را در این حوزه به شما یاد می دهد.
خلاصه ای از کشفیات درباره سئو یوتیوب
1- یکی از مهمترین عامل ها برای گرفتن رتبه از دید youtube، گذاشتن دیدگاه (comment) در زیر هر پست ویدئویی می باشد که ارتباط بسیار زیادی با رتبه بندی در صدر یوتیوب دارد.
2- از دیگر نکاتی که شاید خیلی از ما به آن توجه نمی کنیم، مدت زمان پخش هر ویدیو می باشد که میانگین ویدیوهای یوتیوب در صفحه اول، تقریبا 14 دقیقه و 50 ثانیه است و همانطور که می دانید، هر چه طول ویدئوها بیشتر باشد، رتبه بهتری را می توان بدست آورد.
3- یکی دیگر از مواردی که در گرفتن رتبه از دید یوتیوب کارساز است، داشتن تعداد view (نمایش ویدئو) بیشتر بوده است.
4- همانطور که تعداد نمایش بیشتر و داشتن کامنت باعث افزایش رتبه پست در یوتیوب می شود، اشتراک گذاری آن پست هم از دیگر مواردی است که باید خیلی به آن اهمیت داد.
5- نکته دیگری که خیلی برای سایت های کوچک و تازه تاسیس دارای اهمیت است، اندازه و سایز subscribers در کانال آنها می باشد. در واقع یوتیوب، با توجه به تعداد افرادی که آن کانال را فالو می کنند هم، رتبه خاصی در نظر گرفته است.
6- مطمئنا می دانید که هر چه تعداد لایک های یک ویدئو بیشتر باشد، امکان گرفتن رتبه از موتور جستجوی یوتیوب خیلی بیشتر خواهد بود.
7- اگر با ارسال ویدئو، باعث شوید که تعداد مشترکان یوتیوب یا کانال شما اضافه شود، قطعا رتبه کانال شما هم افزایشی خواهد بود.
8- اگر ویدیویی که در یوتیوب ارسال می کنید دارای برچسب و تگ باشد، یوتیوب خیلی راحت تر از اطلاعات متا می تواند به محتوای موجود در ویدئو پی ببرد و همین امر می تواند در گرفتن رتبه به شما کمک نماید.
9- همانطور که تایتل و عنوان در مقالات یک سایت دارای حائز اهمیت است، داشتن عنوانی که دارای کلمه کلیدی همان ویدئو است، می تواند در گرفتن رتبه به شما کمک بسیاری نماید.
10- اگر توضیحات ویدیو دارای کلمه کلیدی باشد، کمکی به گرفتن رتبه نخواهد کرد.
11- به صورت کلی، در حدود 68.2 در صد از ویدئوهایی که یوتیوب به نمایش در می آیند از نوع HD بوده اند.
در ادامه اطلاعات دقیق تر و جزئی تر را برای شما عزیزان بازگو خواهیم کرد.
مهمترین نکات آموزش سئو Youtube
در این بخش نکاتی را در ارتباط با سئوی ویدئو ها در یوتیوب مطرح می کنیم که می توانند به شما کمک کنند تا ویدئوهای شما در نتایج جست و جو رتبه بهتری داشته باشند.
1- ارتباط داشتن دیدگاه با گرفتن رتبه از یوتیوب
یوتیوب از سازندگان ویدئوها می خواهد که طوری فیلم را بسازند که امکان تعامل بین کاربران بسیار زیاد شود. هر چه تعداد کامنت و دیدگاه در زیر هر پستی بیشتر باشد، یعنی آن فیلم خوب و سازنده ای بوده و همین امر هم باعث گرفتن رتبه بهتری از سمت یوتیوب می شود.
آیا به نظر شما داشتن تعداد کامنت زیاد، سیگنالی برای گرفتن رتبه است؟ برای پاسخ به این سوال به نمودار زیر توجه کنید:
همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید، هر چه تعداد کامنتها بیشتر باشد، امکان دریافت رتبه بالاتر از موتور جستجوی یوتیوب هم بیشتر خواهد بود. یوتیوب دوست دارد که ویدئوها باعث تعامل بیشتر با کاربران و مشترکین شوند.
2- گرفتن رتبه بالا از ویدیوهای طولانی تر
وقتی صحبت از سئو ویدئو به میان می آید، شاید به ذهن خیلی از افراد خطور کند که فقط یک ویدئویی بسازند تا بیانگر برند آنها باشد، اما باید این نکته را بدانید که آپلود یک ویدئو در یوتیوب، بیانگر گرفتن رتبه نخواهد بود. بهتر است که هم به محتوای آن اهمیت دهید و هم مدت زمان آن را طولانی تر کنید تا تمامی محتواها را در خود پوشش دهد. مطابق با نمودار زیر متوجه خواهید شد که هر چه سایز ویدئو بیشتر باشد، امکان دریافت رتبه بالا هم بیشتر خواهد شد.
همانطور که در بالا ذکر شد، در صفحه اول یوتیوب، تمامی فیلم ها دارای مدت زمان 14 دقیقه و 50 ثانیه می باشند. این بدان معنا است که هر چه سایز و مدت زمان یک فیلم بیشتر باشد، کاربران مدت زمان بیشتری را صرف دیدن و ماندن در آن صفحه می کنند؛ که همین امر، در time on page سایت، تاثیر بسزایی می گذارد. برای آنکه با مفاهیم سئو آشنا شوید، بهتر است که اول به مقاله آموزش سئو از صفر تا صد رجوع کنید.
همچنین در سال 2015، گوگل به اختراع الگوریتمی پرداخت که تماشای فیلم را به عنوان یک سیگنال رتبه دهی در نظر بگیرد. به صورت خلاصه، هدف اصلی یوتیوب هم گرفتار کردن کاربران در سایت بوده که با تماشای فیلم های طولانی تر بتوانند زمان بیشتری را صرف کنند و همین کار باعث شده که سازندگان فیلم ها، به تولید و ساخت محتوای طولانی تر و البته با کیفیت تر بپردازند.
تئوری دیگری وجود دارد که می گوید ویدئوهای طولانی دارای ارزش بیشتری هستند، به خصوص اگر آن ویدئوها دارای عنوان “چطور (How to)” باشند که خیلی از کاربران برای رسیدن به هدفشان از این کلمه استفاده می کنند. متاسفانه فیلم هایی که کمتر از 3 دقیقه هستند، عموما در سرپ یوتیوب دیده نخواهند داشت؛ چرا که از دید یوتیوب، کاملا بی ارزش نیز هستند.
3- گرفتن رتبه بالا با اشتراک گذاری ویدئو
با وجودی که گوگل شبکه های اجتماعی را به صورت رسمی تایید نکرده است، اما یوتیوب کاملا واضح اعلام کرده است که اشتراک گذاری و Share ویدئو در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، لینکدین و غیره می تواند در گرفتن رتبه تاثیر داشته باشد. به صورت کلی، یوتیوب خیلی دوست دارد که فیلم ها را در شبکه های اجتماعی دیگر به اشتراک بگذارد و همین امر باعث بیشتر دیده شدن فیلم و آشنا شدن کاربران با یوتیوب خواهد شد.
تصویر زیر، تعداد اشتراک گذاری های ویدئو backlinko را نشان می دهد.
چرا این مسئله دارای اهمیت است؟
اشتراک دادن محتوا در شبکه های اجتماعی که خود یک سیگنال رتبه دهی است، کاری بسیار آسان بوده، به طوری که خیلی ها برای کسب درآمد هم ممکن است یک ویدئو را بیش از 100 بار در شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارند.
البته استفاده از این روش در یوتیوب، باعث افزایش رتبه و رنک نخواهد بود؛ چرا که موتور جستجوی یوتیوب با داشتن آیکون ها می داند که چه ویدئویی و در کدام شبکه اجتماعی و توسط چه کسی با اشتراک گذاشته شده است.
همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، رابطه گرفتن رتبه و اشتراک گذاری بسیار به هم نزدیک است و یوتیوب دوست دارد که کاربران زیادی پست های ویدئویی را مشاهده نمایند.
4- تعداد نمایش یک ویدئو با رتبه بندی در تعامل است
از قدیم گفته شده بود که اگر یک ویدئو دارای view خوبی باشد، یعنی آن ویدئو دارای محبوبیت بیشتر و دریافت جایگاه بهتر در سرپ یوتیوب به حساب می آید؛ چرا که مشاهده فیلم، یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه دهی به حساب می آید. با بررسی هایی که یوتیوب انجام داده است، به این نتیجه رسیده که گرفتن رتبه، ملزم به داشتن کیفیت خوب یک فیلم نیست و اگر یک ویدئو، از کیفیت خوبی هم برخوردار نبود، هم می تواند در صدر نتایج قرار گیرد.
در هر صورت، هر چه تعداد نمایش یک فیلم بیشتر باشد، جایگاه و رتبه آن سایت نزد یوتیوب هم بالاتر می رود.
به نظر می رسد که برای داشتن یک رتبه بالا، باید تعداد viewهای سایت نیز بیشتر باشد. اگرچه، یوتیوب اعلام کرده است که تعداد نمایش، دیگر تاثیری در گرفتن رتبه ندارد، با این حال، تا زمانیکه آن فیلم به نمایش در نیاید، دیگر سیگنال های رتبه بندی هم فعال نخواهند شد و این موضوع ربطی به فیلم های با کیفیت و بدون کیفیت ندارد. در حال حاضر، اگر تعداد کامنت ها در زیر یک پستی زیاد باشد ولی تعداد نمایش ان نیز کم باشد، باز ویدئویی که دارای تعداد بازدید و نمایش بیشتری است، می تواند در گرفتن رتبه، صدرنشین باشد.
ارتباط داشتن رتبه بندی با افزایش مشترکین کانال
ما بعد از بررسی های گوناگون به این نتیجه رسیدیم که اگر کانالی دارای subscriber نباشد، قطعا نمی تواند در کسب رتبه نیز جایگاهی داشته باشد:
خبر خوبی که یوتیوب منتشر کرده، بدین معنی بوده که سایت های کوچک و جدید هم به راحتی می توانند از برندهای بزرگ پیشی بگیرند. برخلاف گوگل که به عملکرد برندهای بزرگ کار دارد، یوتیوب دوست دارد که رتبه را به سایت های کوچک و البته دارای محتوای عالی بدهد.
برای مثال، برای کلمات کلیدی پر سرچ، دیده شده است که کانال های کوچک از کانال های بزرگ و برندهای معروف نیز سبقت گرفته اند.
این نوع از نتیجه ها در یوتیوب، کاربردی ندارند. اگرچه، کانال هایی که دارای Subscriber زیادی هستند، دارای رتبه بهتری می باشند، اما سایت های کوچک با تعداد نمایش بالا و داشتن مشترکین هم می توانند دارای جایگاه باشند.
ارتباط داشتن تعداد لایک های بیشتر برای گرفتن رتبه
این یک راز نیست که یوتیوب به ویدئوهایی که دارای لایک بیشتری هستند، اهمیت بیستری قائل می شود؛ چرا که معتقد است، هرچه تعداد لایک ها (مورد پسند واقع شد) بیشتر باشد، یعنی کاربران زیادی آن را دیده اند و سیگنال های engagement نیز، بیشتر و بیشتر خواهد شد. از قدیم هم می دانستیم که هر چه یک فیلم و کالایی دارای تعداد لایک بیشتری داشته باشد، یعنی از دید کاربران نیز حائزاهمیت هستند و کاربران زیادی به آن اهمیت می دهند.
همانطور که در بالا گفته شد، یکی دیگر از فاکتورهای گرفتن رتبه، همان داشتن لایک می باشد. به هرحال، هر چه تعداد لایک ها بیشتر باشد، امکان دریافت رتبه از دید یوتیوب هم بیشتر خواهد شد و همین امر به تنهایی برای گرفتن رتبه کافی نیست.
داشتن رتبه بالا برای ویدئوهایی که مشترکین جدیدی ایجاد می کنند.
اگر شخصی واقعاً از یک ویدیو در YouTube لذت ببرد ، احتمالاً چه کاری انجام می دهد؟ در آن کانال مشترک می شود تا بتواند ویدیوهای آینده آن کانال را ببیند.
به عبارت دیگر ، ویدئویی که تعداد زیادی از مشترکان جدید را تشویق می کند نشانه مطمئنی برای کیفیت است.نه تنها این ، بلکه به دست آوردن مشترکان جدید یک معیار بسیار سخت برای بازی در مقیاس است.
مطمئناً ، بعد از تماشای یک ویدیو می توانید چند نفر (یا ربات ها) را مجاب کنید تا در کانال شما مشترک شوند. اما بسیار دشوارتر از تولید هزاران نمایش جعلی یا پسندیدن است. با دانستن این موضوع ، احتمالاً YouTube از “اشتراک های هدایت شده” به عنوان یک عامل رتبه بندی استفاده می کند.
داده های ما در واقع ارتباط معنایی زیادی با رتبه بندی و اشتراک بوجود آورده اند.
همانطور که مشاهده می کنید، یوتیوب تعداد subscription driven را در زیر هر ویدئویی نشان می دهد.
(ناشران می توانند این اطلاعات را به صورت عمومی نشان ندهند).
مانند اکثر معیارها، می توانید با ایجاد محتوای ویدیویی در سطح جهانی، تعداد مشترکانی را که ویدئوهای شما تولید می کنند افزایش دهید. با این وجود می توانید از بینندگان بخواهید مشترک شوند
برای اینکه بتوانید از مشترکین زیادی بهره ببرید، می توانید در فیلم خود از Call to action مانند subscribe استفاده نمایید. هر چه تعداد مشترکین و نشر آن ویدئو بیشتر باشد، قطعا رتبه کانال در یوتیوب بیشتر خواهد شد. در صورتی که به مشاوره سئو یوتیوب نیاز دارید می توانید با شماره 09128909248 تماس حاصل نمایید.
تگ هایی با کلمات کلیدی غنی، دارای همبستگی ضعیفی با رتبه سایت دارند.
در گذشته، یوتیوب برای اینکه بتواند به مطالب درون فیلم پی ببرد، نیاز داشت که از برچسب های متعددی استفاده کند. برای مثال، یوتیوب برای آنکه بفهمد آن ویدئو درباره چه چیزی صحبت می کند، باید به انالیز و بررسی عنوان، توضیحات، برچسب ها و غیره می پرداخت.
اما امروزه، یوتیوب بدون داشتن هر کدام از موارد بالا، به راحتی می تواند از موضوع آن فیلم آگاه شود.
با تفاسیر گفته شده، ارتباط گرفتن رتبه با گذاشتن تگ از بین می رود و اگر هم از کلمات کلیدی در متن و عنوان استفاه نکنید، باز یوتیوب می تواند به موضع آن ویدئو پی ببرد.
اگرچه استفاده از برچسب ها نمی تواند تاثیر مستقیمی برای گرفتن رتبه به حساب آید، با این حال، یوتیوب پیشنهاد می دهد که از تگ های توصیفی با دارا بودن کلمات کلیدی نیز استفاده نمایید.
عناوین بهینه سازی شده با کلمات کلیدی با رتبه بندی همبستگی کمی دارند
به طور سنتی، عنوان ویدیو، بخشی از فراداده بود که YouTube تاکید زیادی بر آن داشت. با این حال، با بررسی هایی که انجام شده است، به این نتیجه رسیدیم که قرار دادن یک کلمه کلیدی دقیق در عنوان ویدیو، فقط تاثیرکمی در رتبه بندی دارد.
اما منظور از این یافته های جدید می تواند چند معنی داشته باشد:
ممکن است یوتیوب بر اهمیت عناوین ویدیویی تاکید نکرده باشد. با این حال، بر خلاف آنچه که به نظر می رسد اعلام کرده است که: “عناوین حاوی اطلاعات ارزشمند و مهمی هستند که کاربران توسط جستجوی نام آن ها، می توانند به آن فیلم ها دست پیدا کنند.” آنچه بیشتر واضح و روشن بوده این است که YouTube درک عمیق تری از معنی عنوان (فراتر از تطبیق کلمات کلیدی ساده) پیدا کرده است.
به عبارت دیگر ، آنها ممکن است از نسخه قوی تر و پیچیده تری از جستجوی معنایی گوگل استفاده کنند. در این صورت، یوتیوب برای رتبه بندی فیلم ها دیگر نیاز به خود کلمه کلیدی ندارد و از مترادف و هم معنی های آن می تواند استفاده کند. در حقیقت، بسیار مشاهده شده است فیلم هایی که دارای عنوان های عام هستند و از کلمه کلیدی خاصی استفاده نکرده اند، بیشتر در نتایج جستجو دیده و سرچ می شوند.
استفاده از کلمه کلیدی مورد نظر در عنوان ممکن است به شما کمک کند تا با آن کلمه دارای رتبه شوید. با این حال ، رابطه بین عناوین ویدیویی دارای کلمات کلیدی و رتبه بندی بسیار ضعیف است.
هیچ ارتباطی بین توضیحات بهینه سازی شده با کلمه کلیدی و رتبه بندی برای آن اصطلاح وجود ندارد.
در اینجا یک سوالی مطرح می شود که آیا کلمه کلیدی در توضیحات ویدئو به گرفتن رتبه کمک می کند یا خیر؟
با توجه به تحقیقاتی که انجام شده است، استفاده از کلمات بهینه شده در توضیحات، نمی تواند در گرفتن رتبه نقش مهمی را ایفا نماید.
مطالب ذکر شده با مطالبی که قبلا درباره آن صحبت شده بود مانند اینکه بهترین راه گرفتن رتبه استفاده از کلمات کلیدی در توضیحات است.
در این بخش به بررسی هایی درباره یافته های جدید می پردازیم:
اولا، مانند عنوان، یوتیوب نیازی ندارد که از عین کلمه کلیدی در توضیحات فیلم استفاده کند تا دیگران راحت تر آن فیلم را دریابند. برای مثال، اگر کلمه کلیدی شما “how to grow tomatoes” باشد و به جای آن از کلمه “growing tomatoes” و یا “the best way to grow tomatoes” در توضیحات استفاده کنید، هر دو می تواند موثر باشد.
ثانیا، این احتمال وجود دارد که YouTube از “کلمه کلیدی در توضیحات ویدیو نشان داده شود” به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده کند، اما آنقدر کوچک است که ما قادر به اندازه گیری آن نیستیم. در واقع، چندین فیلم پیدا کردیم که هیچ توضیحی ندارند و در صفحه اول بسیار رتبه بندی شده اند. این بدان معناست که شرح ویدیوی شما تقریباً به اندازه سیگنالهای تولید شده توسط کاربر مهم نیست (از جمله بازدیدها و “اشتراکی که توسط آنها هدایت می شود”).
ثالثا، ممکن است یوتیوب توصیفات ویدئو را به عنوان یک عامل رتبه بندی، نادیده بگیرد؛ چرا که اعلام کرده است که: “توضیحات خوب نوشته شده با کلمات کلیدی مناسب، می توانند باعث افزایش بازدید و تماشا شوند زیرا به نمایش فیلم در نتایج جستجو کمک می کنند.”
با این تفسیر، ما توصیه می کنیم که از توضیحات پراز کلمه کلیدی استفاده کنید. اما چرا؟
توصیفات بهینه شده به شما کمک می کند که جز ویدئوهای پیشنهادی در سایدبار (نوار کناری یوتیوب) باشید که عموما در این بخش، تعداد نمایش و دیده شدن بسیار زیاد است و منبع قابل توجهی برای اکثر کانال ها است.
هیچ ارتباطی بین توضیحات بهینه سازی شده برای کلمه کلیدی و رتبه بندی برای آن اصطلاح وجود ندارد. با این حال ، ما هنوز توصیه می کنیم، توصیفات غنی از کلمات کلیدی را بنویسید زیرا آنها می توانند به ویدیوی شما برای رتبه بندی اصطلاحات مرتبط کمک کنند (و به عنوان “ویدیوی پیشنهادی” ظاهر می شوند)
فیلم های HD بر صفحه اول نتایج جستجو YouTube تسلط دارند
آیا فیلم های با کیفیت بالا یا کیفیت استاندارد در جستجوی یوتیوب، بهترین عملکرد را دارند؟
ما کشف کردیم که فیلم های HD به طور قابل توجهی بیشتر از فیلم های SD در صفحه اول YouTube ظاهر می شوند:
این توضیحات بالا می تواند به دو روش تفسیر شود:
اول، ممکن است این طور باشد YouTubers که بهترین محتوای ویدیویی را ایجاد می کند، تمایل به ضبط با کیفیت HD نیز دارد. بنابراین، این نمونه ای از همبستگی است که فقط بخشی از داستان را بیان می کند.
دوم، این احتمال وجود دارد که YouTube ترجیح ذاتی محتوای ویدیوی HD را داشته باشد.
این موضوع بسیار سخت است که تعیین کینم HD در مقابل SD دارای همبستگی بیشتری است یا نه؟
با این وجود، اکثریت قریب به اتفاق فیلم هایی که در YouTube رتبه خوبی دارند ، HD هستند. در حقیقت ، 68.2 درصد از کل ویدیوهای صفحه اول YouTube به صورت HD هستند. فیلم های HD به طور قابل توجهی بیشتر از فیلم های SD در صفحه اول نتایج جستجو YouTube است.
نتیجه گیری
به نظر شما کدام یک از مطالب ذکر شده برای شما جذاب تر بوده است؟
به کدام یک از موارد بالا برای بارگذاری ویدیو در یوتیوب توجه داشته اید؟
لطفا نظر و انتقادات خود را در دیدگاه برای ما ارسال نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید