8 مرحله ساده برای بهینه سازی سایت وردپرس برای سئو
عناوین مطالب
Toggleیک وب سایت سریع، بخش مهمی برای بهبود رتبه سئو شما است. با این حال، راهنماها اغلب اوقات اظهارات کلی در مورد بهینه سازی و آنچه که می تواند برای وب سایت شما انجام دهد ارائه می دهند، یا به جنبه های فنی بیشتری که ممکن است برخی از کاربران را تحت تأثیر قرار دهد، عمیق تر می پردازند.
در این مقاله، ابتدایی ترین مراحل برای بهبود عملکرد وب سایت بدون وارد شدن به کدهای پیچیده ارائه شده است.
با این 8 راهنمای سریع، عملکرد وردپرس را بهینه سازی کنید
سرعت سایت مهم تر از همیشه است، اگر زمان بارگذاری صفحات یا دارایی ها بیش از چند ثانیه طول بکشد، کاربران نهایی وبسایت را ترک می کنند، بنابراین هر لحظه برای جلب توجه مخاطبان و حفظ نرخ تبدیل شما اهمیت دارد.
یکی از رایج ترین نگرانی های بخشی از انجمن وردپرس، سرعت سیستم مدیریت محتوا (CMS) است. این فشار برای وبسایتهای سریعتر یکی از دلایل ایجاد تیم عملکرد توسط جامعه بود، زیرا ترس از عقب افتادن وردپرس از برخی از رقبای خود وجود داشت.
در حالی که ادغام های جدیدی به هسته وردپرس اضافه می شود، خبر خوب این است که بسیاری از وب سایت های سریع السیر وردپرس را به عنوان CMS خود اجرا می کنند، و اگر با ادغام خود مشکل دارید، می توان آن را به راحتی با نکات زیر برطرف کرد.
1 . سرعت سایت خود را تست کنید
اولین قدم برای بهبود سرعت وب سایت شما این است که آن را آزمایش کنید تا ببینید چه چیزی می تواند بهبود یابد.
صدها تست آنلاین برای بررسی عملکرد وجود دارد، با این حال، ما بر روی Google Web Core Vitals و Lighthouse Reports تمرکز خواهیم کرد.
Core Web Vitals که توسط گوگل راهاندازی شده است، در حال حاضر یکی از مهمترین سایتها برای بررسی سرعت وبسایت در اینترنت است،که اطلاعاتی را در زمینههای مختلفی که بر روی وبسایت شما تأثیر میگذارد، در اختیار شما قرار میدهد.
در حال حاضر، Core Web Vitals با اندازهگیریهایی مانند عملکرد بارگذاری (loading performance) ، تعامل (interactivity) و ثبات بصری (visual stability) بر تجربه کاربر بسیار متمرکز است. با این حال، به صراحت ذکر شده است که این عوامل می توانند در آینده تغییر کنند.
Lighthouse report
اگر با GTMetrix و دیگر ابزارهای محبوب تست سرعت رایگان آشنا هستید، از فناوری گزارش Lighthouse استفاده کرده اید. این یک فناوری منبع باز است و توسط گوگل ساخته شده است ، که سرعت وب سایت شما را کاهش می دهد.
مشابه Web Core Vitals، این گزارش فوقالعاده کامل است و مواردی را ارائه میکند که میتواند سرعت صفحه شما را کند کند، از عملکرد کلی(general performance) ، دسترسی(accessibility) ، بهترین شیوهها (best practices) و سئو (SEO).
2. نسخه PHP را تغییر دهید تا وردپرس بهینه شود
PHP (Hypertext Preprocessor) ، زبان برنامه نویسی وردپرس است. این بدان معناست که با رشد نسخه های وردپرس، به آخرین نسخه این زبان برنامه نویسی نیاز خواهد داشت. خوشبختانه، وردپرس دارای امکاناتی است که پیامی را برای شما نمایش میدهد که، نسخه فعلی CMS شما سازگار نیست یا نیاز به نصب نسخه جدیدتر دارد. در حال حاضر، توصیه می شود که PHP8 یا PHP 8.1 را برای یک نسخه پایدار وردپرس یا حداقل PHP 7.4 اجرا کنید.
PHP نسخه 7.4 تا 28 نوامبر 2022 به رفع مشکلات امنیتی ادامه خواهد داد. هنگامی که نسخهای از نرمافزار، دریافت بهروزرسانیهای امنیتی را متوقف میکند، به «پایان عمر» خود میرسد و دیگر برای استفاده توصیه نمیشود.
اگر میزبان وب شما نسخه PHP شما را به طور خودکار به روز نمی کند، می توانید با استفاده از cPanel بین نسخه های مختلف در سایت ها جابجا شوید.
3. هاست متمرکز بر وردپرس انتخاب کنید
سرعت سایت عمیق تر از میزبانی است، با این حال، میزبان وب شما پایه و اساس وب سایت شما خواهد بود. میزبانی که بر ارائه بهترین عملکرد برای سایت وردپرس شما متمرکز است به زیرساخت سرور مربوط می شود.
در InMotion Hosting، ما سرورهای با کارایی بالا را به مشتریان خود ارائه می دهیم که برای وردپرس به خوبی تنظیم شده اند. پیکربندی سفارشی UltraStack ما به گونهای طراحی شده است که سرور شما را با استفاده از NVMe SSD، NGINX، PHP-FPM و Redis بسیار سریع و کارآمد کند. هیچ پیکربندی نرم افزار اضافی لازم نیست تا شما شاهد بهبود قابل توجهی در عملکرد وردپرس خود باشید.
4. از افزونه کش برای بهینه سازی وردپرس استفاده کنید
برخی از محبوب ترین افزونه ها در اکوسیستم وردپرس، افزونه های کش هستند. آنها به عنوان راهی مطمئن برای افزایش عملکرد وب سایت شما تبلیغ می شوند، اما آنها واقعا چه می کنند؟
به عبارت ساده، caching زمانی اتفاق می افتد که رایانه شما داده های پرکاربرد یک وب سایت را برای صرفه جویی در زمان به خاطر می آورد. این بدان معناست که وقتی یک وبسایت را باز میکنید، رایانه شما ابتدا به صورت محلی نگاه میکند تا ببیند آیا نسخهای که اخیراً در حافظه پنهان ذخیره شده است برای مشاهده وجود دارد یا خیر.
از آنجایی که سایتهای وردپرس پویا هستند، هر بار که کاربر نهایی وبسایت شما را درخواست میکند، محتوا را از میزبان دریافت میکند. وب سایت سعی می کند هر گونه داده جدید را بارگیری کند و به همین دلیل ممکن است کندتر باشد. اگر وب سایت خود را به روز نمی کنید، استفاده از یک افزونه کش که وظیفه اصلی آن ایجاد نسخه ایستا از وب سایت شما است که می تواند در حافظه پنهان باشد، می تواند سرعت سایت شما را افزایش دهد. این روزها افزونه های کش راه های مختلفی برای افزایش عملکرد شما دارند، از کوچک کردن فایل ها گرفته تا بهینه سازی تصاویر و موارد دیگر.
در اینجا چند افزونه محبوب و رایگان کش وردپرس آورده شده است:
W3 Total Cache: یک افزونه کش با تعداد زیادی گزینه برای تنظیم قابلیت های کش وب سایت شما. این افزونه عملکرد را بهبود میبخشد و زمان بارگذاری صفحه را با ارائه کوچکسازی(minification)، ذخیرهسازی اشیا(object caching)، کش پایگاه داده(database caching)، کنترل کش (cache-control)و موارد دیگر کاهش میدهد.
WP Super Cache : این افزونه کش به صورت اتوماتیک، فایلهای HTML ایستا را از فایلهای پویا ورد پرس تولید میکند و با سرعتی بسیار بالا به بازدیدکنندگان سایت ارائه میکند.
به دلیل مشکلات سازگاری، توصیه نمیکنم که در آن زمان بیش از یک افزونه ذخیره سازی فعال داشته باشید، زیرا فعال سازی چند افزونه برای اهداف بهینه سازی نتیجه معکوس دارد.
5. برای بهینه سازی سایت وردپرس، تصاویر را بهنیه کنید
تصاویر می توانند فایل های بزرگی باشند. بنابراین، هنگامی که کامپیوتر شما برای دریافت اطلاعات از هاست ، درخواست می دهد، می تواند یکی از آخرین مواردی باشد که بار گذاری می شود. بهینه سازی تصاویر شما می تواند قبل یا بعد از آپلود و سپس در وب سایت شما انجام شود. وردپرس از تصاویر WebP پشتیبانی می کند که تصاویر بهینه شده ای هستند که توسط گوگل معرفی شده اند و کیفیت عکس را بدون اشغال فضای زیادی حفظ می کنند.
افزونه های بهینه سازی تصویر نیز یک انتخاب محبوب برای کاربران وردپرس هستند. توصیه های ما عبارتند از:
- Performance Lab: افزونه Performance Lab یک منبع عالی برای تبدیل تصویر WebP و سایر تنظیمات بهینه سازی است.
- Smush: یکی از محبوب ترین پلاگین ها در وردپرس، Smush به طور خودکار تصاویر را هنگام آپلود فشرده و بهینه می کند. برای ویرایش انبوه بیش از 50 تصویر یا فشرده سازی فایل های بزرگتر از 5 مگابایت، ممکن است نیاز به ارتقاء به Premium داشته باشید.
6. به بارگذاری های زمانبر(Lazy Loading) توجه داشته باشید
برخلاف آنچه از نام آن پیداست، Lazy Loading راهی عالی برای افزایش سرعت سایت شما است. یک Lazy Loader محتوای شما را فقط در صورت نیاز بار گذاری می کند و تعداد درخواست های سرور برای ارائه وب سایت شما را کاهش می دهد. برخی از افزونه های بهینه سازی در حال حاضر شامل Lazy Loading به عنوان یکی از گزینههای خود هستند، از جمله Jetpack و WP Rocket، اگرچه گاهی اوقات برای داشتن این ویژگیها نیاز به تهیه نسخه پریمیوم این پلاگین ها میباشد.
7. از یک شبکه تولید محتوا برای بهینه سازی استفاده کنید
شبکه های تحویل محتوا به یک موضوع داغ برای میزبانی وب تبدیل شده اند و دلیل خوبی هم دارد. CDN راهی برای کاربران نهایی شما است که با سرعت بیشتری به وب سایت شما دسترسی داشته باشند زیرا سرورهای آنها داده های سایت شما را ذخیره می کنند. همانند افزونههای کش، به کاربران کمک میکند محتوا را بدون نیاز به درخواست جدید، بار گذاری کنند.
داشتن CDN همچنین امنیت وب سایت شما را افزایش می دهد و برندهای خاص حتی پیاده سازی هایی برای محافظت از شما در برابر حملات DDoS دارند.
داشتن CDN همچنین امنیت وب سایت شما را افزایش می دهد و برندهای خاص حتی پیاده سازی هایی برای محافظت از شما در برابر حملات DDoS دارند. اگر به CDN علاقه مند هستید اما در حال حاضر بودجه ای برای آن ندارید، Cloudflare یک حساب شخصی به صورت رایگان ارائه می دهد که به خدمات CDN آن دسترسی دارد.
8. پایگاه داده خود را بهینه کنید
اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده شما قلب وب سایت شما است. این شامل تمام جزئیات و فایل های مهم نصب وردپرس از افزونه، صفحات و حتی نظرات کاربران است.
به دلیل روشی که وردپرس داده ها را ذخیره می کند، پایگاه داده شما نیاز به بهینه سازی دارد. جداول پایگاه داده مواردی مانند ویرایش پست، نظرات اسپم و پست های حذف شده را ذخیره می کنند. این ورودی ها فضا را اشغال می کنند و سرعت سایت شما را کند می کنند. حذف این فایلهای غیرضروری میتواند سرعت سایت شما را بهبود بخشد زیرا جداولی که دادهها در آن ذخیره میشوند کوچکتر شده و پردازش دادهها برای کاربران نهایی شما آسانتر خواهد بود. خوشبختانه برای بهینه سازی پایگاه داده خود مجبور نیستید به صورت دستی آن را مرور کنید، می توانید از افزونه ای مانند WP-Optimize با قابلیت بهینه سازی پایگاه داده استفاده کنید.
امیدوارم این مقاله توانسته باشد در بهینه سازی عملکرد سیستم وردپرسی، به شما کمکی کرده باشد، برای مشاوره سئو می توانید با شماره 09128909248 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید