برنامه نویسی وب
عناوین مطالب
Toggleاگر بخواهم برنامه نویسی را به زبانی ساده و غیر تخصصی تعریف کنم، می گویم: برنامه نویسی یعنی استفاده از کد های برای متوجه کردن سیستم ها. همین حالا یه نگاه مختصر به اطراف بکنیم، قطعا می بینیم کلی سیستم وجود دارد که هر یک کار یا کارهای خاصی را انجام می دهند که با فشار دادن یک دکمه از طرف شما، سیستم کدهایی که در آن دکمه تعریف شده است را انجام می دهد. این فقط یه تعریف ساده از برنامه نویسی بود. حالا می خواهم در بحث برنامه نویسی بیشتر ورود کنم تا هدف اصلی خودم یعنی تعریف برنامه نویسی برای وب رو قشنگ تر انتقال بدم.
یکی از مهمترین شاخه های علم در دنیا، برنامه نویسی می باشد. تقریبا می توان گفت تمامی شاخه های علوم امروزی به آن وابسته هستند و اهداف خود را با برنامه های خاص پیاده سازی می کنند. از پیشرفته ترین کارها یعنی پرتاب موشک به فضا تا ساده ترین کارها مانند جمع و تفریق کردن دو عدد، همه و همه با استفاده از برنامه نویسی صورت می گیرد.
ساختار کلی برنامه نویسی از طریق نوشتن کد ها صورت می گیرد. این کدها در واقع دستورات زبانی هستند که سیستم آن را می فهمد و انجام می دهد. سیستم ها هم مانند انسان ها هستند و دارای زبان های متفاوتی می باشد پس با هر سیستم باید با کد های زبانی خودش صحبت کرد. نمی توان برای تمامی سیستم ها از یک زبان واحد استفاده کرد، باید از ساختار کد های دستور زبان خاص هر سیستم بهره برد. کلیت برنامه نویسی دقیقا تعریف های گفته شده هستش. حالا یه قدم جلوتر میریم و بحث رو بازتر می کنیم.
دلیل اینکه در برنامه نویسی زبان های مختلفی وجود دارد این است که برنامه نویسی ففط محدود به یک بخش خاص نیست و هر حوزه زبان خاص خودش را دارد و شما می توانید در تمامی جنبه ها از آن بهره ببرید. یکی از مهم ترین جنبه های برنامه نویسی در دنیای امروز ، استفاده از آن در ایجاد وب سایت ها می باشد.
قبل از هر چیز بصورت خلاصه وار برای آن دسته از عزیزانی که اطلاعات کاملی در خصوص وب سایت ندارن ، وب سایت را توصیح میدهم. عزیزانی که تسلط کامل دارن می توانند از این بخش گذر کنن و سایر قسمت های مقاله را مطاله کنن.
وب سایت چیست؟
وب سایت به مجموعه ای از صفحات دارای قالب و چهار چوب خاص گفته می شود که تمامی اطلاعات و محتواهای لازم بر روی آن قرار گرفته است و در خصوص برطرف کردن بخشی از نیازهای کاربر طراحی می شود. علاوه بر آن، می توان از جنبه های سود آور آن هم استفاده کرد. همچنین تمامی آنها دارای یک آدرس مشخص و منحصر به فرد هستن که بر روی یک سرور ذخیره شده اند.
وب سایت ها دو دو دسته قرار می گیرند:
- وب سایت های استاتیک
- وب سایت های داینامک
برنامه نویسی وب سایت
وب سایت ها و صفحات آن با برنامه ها و زبان های خاصی نوشته می شوند که در بخش های مختلفی از سایت مورد استفاده قرار می گیرند. در این نوع از برنامه نویسی، مخاطبان زیادی با استفاده از دستگاه های تلفن هوشمند، تبلت، کامپیوتر و لپ تاب خود به طور همزمان می توانند به آن متصل شوند و از آن استفاده کنند. کد ها توسط سیستم مرکزی خوانده می شود، برای تمامی مخاطبان ترجمه شده و به نمایش در می آید. کد هایی که می نویسید خط به خط توسط مرورگر ها خوانده شده و به همان صورتی که گفته اید برای کاربر به نمایش در می آورند. به طور مثال شما یک سری کد را می نویسید که در داخل این کد ها به سیستم دستور می دهید که این کد ها را به این صورت به نمایش بگذار. این مطالب دقیقا همان چیزی است که ما به صورت کد گفته ایم و شما در داخل تمامی صفحات ویکی دمی می بینید.
پس اگر بخواهم جمع بندی کنم: به تمامی کد ها، اصول، قوانین، مقررات والگوریتم هایی که برای ساخت یک وب سایت و صفحات از آن استفاده می کنیم، برنامه نویسی وب سایت می گویند.
انواع برنامه نویس وب یا Web Developer
برنامه نویسی وب سایت در دو بخش تعریف می شود:
- برنامه نویسی سمت کاربر یا Front-end شامل تمامی کد هایی است که برای طراحی سایت و هر آنچه کاربر می بیند، مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی از جاها این نوع برنامه نویسی را برنامه نویسی سمت کلاینت ( Client ) به معنای مشتری یا ارباب رجوع، نیز می گویند. یادگیری فریم ورک های مهم در سمت کلاینت مانند بوت استرپ (Bootstrap) و بخش هایی مختلف آن باعث می شود در کارتان حرفه ای تر شوید.
- برنامه نویسی سمت سرور یا Back-end شامل کد های امنیتی و سمت سرور است که برای کاربر قابل مشاهده نیست و فقط ربات های خزنده می توانند آنها را ببینند.
در هر یک از این بخش ها یکسری از افراد فعالیت می کنند که به آنها برنامه نویس وب می گویند. اگر در بخش طراحی ظاهر و قالب سایت فعالت کنند به آنها Front-End Developer می گویند و اگر در بخش کد نویسی سمت سرور فعالت کنند به آنها Back-End Developer می گویند. همچنین برنامه نویسانی که که به هر دو سمت برنامه نویسی وب مسلط هستند، برنامه نویسی full_stack گفتته می شود.
تمامی این اشخاص برای برنامه نویسی، باید برحسب نیاز و شرایط از یکسری از زبان های برنامه نویسی استفاده کنند. قبلا هم گفتم، اینکه از کدامیک از زبان ها استفاده کنند برمبنای نیاز و شرایط است.
در بخش کلاینت معمولا از یکسری از زبان های اسکریپت نویسی خاص استفاده می شود که عبارتند از:
- HTML (البته به گفته بعضی برنامه نویسی، html زبان برنامه نویسی نیست:))
- CSS
- Java Script
البته زبان های دیگری هم وجو دارد که از مهمترین و پرکاربرد ترین زبان ها هستند، اما موارد گفته شده بهترین زبان های طراحی سایت در دنیا هستند که می توانید با استفاده از آنها ظاهر و ساختار متفاوتی به وب سایت خود بدهید.
در بخش سمت سرور هم به همین صورت است و از یکسری زبان خاص استفاده می شود که عبارتند از:
- PHP
- ASP.Net
- Python
- Ruby
- Java
مشابه بخش بالا اینجا هم بخشی از بهترین زبان های طراحی سایت در دنیا گفته شده است. ناگفته نماند که این زبان ها جزء بهترین زبان های برنامه نویسی در دنیا هستند که از آنها می توان برای اهداف بزرگتر، خارج از حوزه ی طراحی سایت نیز استفاده کرد.
موارد گفته شده در بالا توضیحات مختصری از این مباحث هستند برای درک و یادگیری بیشتر می توانبد به مقالات هر یک از آنها مراجعه کنید.
برای ورد به هریک از بخش های برنامه نویسی سایت می توانید از نرم ارفزار هایی که گفته شده است استفاده کنید. فراموش نکنید یاد گیری برنامه نویسی یک فرآیند زمان بر است پس وقت لازم و کافی را برای آن بگذارید و در فرآیند یاگیری شتاب زده برخورد نکنید.
تمام موارد گفته شده در بالا برای ایجاد یک سایت خوب و مفید می باشد. داشتن یک سایت هدفمند شما را در رسیدن به اهدافتان بسیار کمک می کند. شما از طریق وب سایت می توانید خودتان را به دنیا معرفی کنید و کسب و کار خود را گسترش دهید. در تمامی مناطق مشتر ی های خاص خود را داشته باشید و هر روز بیشتر از قبل دیده شوید.
دیدگاهتان را بنویسید