آشنایی با انواع نمودار و گزارش در گوگل آنالیتیکس
ویدئویی که در حال مشاهده آن هستید بخشی از دوره ی آموزش گوگل آنالیتیکس در آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی است. برای ثبت نام از لینک مقابل استفاده کنید. رایگان ثبت نام کنید
در مقاله امروز تصمیم داریم یکی دیگر از بخش های دوره آموزش گوگل آنالیتیکس با عنوان انواع نمودار در گوگل آنالیتیکس را برای شما عزیزان معرفی کنیم.
اولین نوع نمایش داده که در جلسات قبل با آن آشنا شدید، نموداری بود که محور x آن، روزهای ماه و محور y، متریک مدنظر ما مثل تعداد کاربران.
اما در این جلسه میخواهیم به بررسی دیگر راه های نمایش داده در گوگل آنالیتیکس بپردازیم. دومین راه نمایش داده در گوگل آنالیتیکس، نمایش اطلاعات درون جدول هست که در سطر هر جدول Dimension و در ستون های آن، متریک های مرتبط با آن گزارش قرار گرفته است. اما جدول ها معایبی نیز دارند. مثلا دیتایی که ما درون جدول ها می بینیم در کوتاه مدت در ذهن ما هستند و در طولانی مدت از ذهن ما پاک می شوند. دلیل هم دارد و آن دلیل این است که شما با حجم زیاد اعداد و ارقام مواجه می شوید.
یکی دیگر از راه های نمایش داده در گوگل آنالیتیکس، استفاده از نمودار Pie هست. در این نوع نمایش داده، 3 متریک وجود دارد و شما می توانید 2 متریک را به دلخواه انتخاب کنید و یکی را درون نمودار دایره ای قرار دهید. این نوع نمایش داده نیز به نظر می رسد به دلیل استفاده زیاد از اعداد، مناسب کار ما در این بخش نیست.
روش دیگر نمایش داده، Performance می باشد. در این نوع گزارش، شما می توانید 2 متریک را بصورت میله ای با یکدیگر مقایسه کنید. مثلا تعداد کاربران هر یک از کانال های ترافیکی با جریان درآمدی که هریک برای ما ایجاد کرده اند. این نوع نمایش داده بسیار کاربردی بوده و بصورت نمودار است و شما در اینجا فقط داده ها را بصورت درصدی مشاهده می کنید.
روش دیگر برای نمایش داده در گوگل آنالیتیکس، Comparison می باشد. این نوع نمایش نسبت به سایر نمودار های دیگر دارای محبوبیت خاصی است. چرا؟ چون براساس متریکی که شما انتخاب می کنید یک میانگین گیری می کند و هر یک از Dimensionها را بر اساس آن میانگین, می توانید بررسی کنید. مثلا میخواهیم ببنیم نرخ پرش کدام یک از کانال های ترافیکی نسبت به میانگین سایت بیشتر است. در اینصورت از این نوع نمایش داده استفاده می کنیم.
روش دیگر، Term Cloud یا ابر واژه ها است که بیشتر در گزارشاتی که با کلمات کلیدی سر و کار داریم به کار می آید. البته این نوع گزارش از محبوبیت کمی برخوردار است زیرا شما را با حجم زیادی از داده روبرو می کند و هیچگونه درصد و اعداد و ارقام ندارد و فقط بصورت کیفی می توانید Dimension ها را با یکدیگر مقایسه کنید.
روش نهایی که میتوانیم در گوگل آنالیتیکس با استفاده از آن اقدام به دریافت گزارش کنیم، روش Pivot است. این نمودار هم از محبوبیت خاصی برخوردار است زیرا شما می توانید چندین Metric را برای یک Dimension مشخص در یک نگاه ببینید و بر آن اساس اقدام به تصمیم گیری کنید. مثلا ما میخواهیم ببنیم کدام کشور بیشترین جریان در آمدی را برای ما ایجاد کرده و در عین حال چند کاربر از آن کشور از طریق هر یک از کانال های ترافیکی وارد شده اند.
دیدگاهتان را بنویسید