international targeting یکی از ابزار هایی می باشد که هنوز وارد گوگل سرچ کنسول جدید نشده است و هنوز در وبمستر تولز باقی مانده است. اما international targeting چیست و به چه دردی میخورد؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا به صورت کامل با این بخش مهم و کاربردی سرچ کنسول بیشتر آشنا شوید.
international targeting چیست و چه اهمیتی دارد؟
اینترنشنال تارگتینگ یکی از بخش های بسیار مهم در وبمستر تولز می باشد که 2 مورد بسیار مهم را مورد بررسی قرار می دهد:
- معرفی زبان سایت
- معرفی کشور و منطقه کسب و کار و وبسایت
معرفی زبان سایت در international targeting
در این قسمت شما می توانید زبان وبسایتتان را به گوگل معررفی و سایتتان را برای آن بهینه کنید. اما مزیت این قسمت به اینجا ختم نمی شود! زمانی که شما یک وبسایت چند زبانه دارید، می توانید آن صفحات و زبان مورد استفاده در آن ها را در وبمستر معررفی کرده و به گوگل بفهمانید.
برای سایت هایی که چند زبانه می باشند باید حتما از تگ Hreflang استفاد نمایید. با کمک این تگ شما می توانید تک تک زبان هایی که در صفحات سایتتان مورد استفاده قرار داده اید را مشخص و به گوگل معرفی نمایید. فرض کنید سایت شما سه زبانه می باشد. زبان های انگلیسی، فرانسوی و عربی؛ تمام صفحاتی که به زبان انگلیسی هستند را باید با متا تگ hreflang مشخص کنید که این صفحات برای زبان انگلیسی بهینه شده اند و همینطور برای صفحات دیگر.
چرا باید از متا تگ Hreflang استفاده کنیم؟
زمانی که شما با کمک این متاتگ زبان های صفحات و سایتتان را مشخص می کنید در درجه اول به گوگل کمک می کنید که برای مثال افرادی که با ip کشور انگلیس کلمات کلیدی سایتتان را در گوگل سرچ می کنند، گوگل نسخه که انگلیسی آن صفحه را به آنان نمایش دهد. این کار باعث می شود سایتتان بسیار بهینه تر شده و گوگل راحت تر نسخه های گوناگون سایتتان را به کاربران نمایش دهد.
علاوه بر این، زمانی که از تگ hreflang استفاده می می کنید، گوگل متوجه می شود که سایت شما چند زبان دارد و سایتتان برای چند زبان بهینه شده است.
زمانی که از این متاتگ در سایتتان استفاده کردید، ابتدا بر روی legacy tools and reports کلیک کنید و سپس روی گزینه international targeting کلیک کنید.
پس از آن با کلیک بر روی گزینه language نموداری به شما نمایش داده می شود. این نمودار شامل صفحاتی می باشد که در آن ها از متاتگ hreflang استفاده شده است.
نمودار آبی برای صفحاتی می باشد که به درستی از اینن تگ استفاده کرده اند و گوگل آن ها را تاید کرده است.
اما اگر در بعضی از صفحات به درستی از hreflang استفاده نکرده باشید با نمودار قرمز به شما نمایش داده می شود.
شما در این قسمت می توانید کشوری که در آن فعالیت می کنید و یا به زبان بهتر، کشور هدف برای وبسایت و بیزینس خود را در آن قسمت به گوگل معرفی می نمایید. اگر شما در این قسمت کشور هدف خود را کانادا در نظر بگیرید، به گوگل میفهمانید که اولویت اول نمایش صفحات سایت در SERP با افرادی است که با ip کانادا سرچ انجام داده اند. در سایت های ایرانی بهتر است که target user خود را بر روی کشور ایران قرار دهید.
نکته: اگر شما صاحب دامنه های بین المللی مانند org, com, net و …. استفاده می کنید باید کشور هدف خود را معرفی نمایید. اما اگر از دامنه های local مانند ir استفاده می کنید دیگر نیازی نیست که کشور هدف خود را معرفی نمایید و گوگل تابعیت همان دامنه را به عنوان کشور هدف انتخاب می کند.