جامع ترین آموزش سرچ کنسول در سئو
آموزش گوگل سرچ کنسول شامل تمام مطالبی است که برای کار با سرچ کنسول گوگل (Google Search Console) به آن ها نیاز دارید. اگر به تازگی وارد دنیای سئو و بهینه سازی سایت شده اید، این صفحه روش کار با این ابزار آنالیز سئو سایت را به شما آموزش خواهد داد؛ و اگر فردی با تجربه در دنیای SEO هستید، نکات حرفهای، تاکتیک ها، و استراتژی هایی را به شما آموزش خواهیم داد که به شما در کسب رتبه های بالاتر گوگل کمک کرده و وضعیت سئو وبسایت را ارتقا می دهد. اگر می خواهید از آموزش و نحوه کار با گوگل سرچ کنسول بیشترین بهره را ببرید، این صفحه برای شما است. در این صفحه از آموزش جامع سرچ کنسول گوگل، بررسی وضعیت سئو سایت، آنالیز وضعیت ایندکس صفحات، آنالیز ترافیک سایت، و موارد بسیار زیاد دیگری را به شما آموزش خواهیم داد.
سرچ کنسول چیست؟
اگر در حوزه سئو یا دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنید، بدون شک نام سرچ کنسول گوگل را زیاد شنیده اید. ابزار سرچ کنسول گوگل یکی از مهم ترین ابزارهای سئو سایت است که اطلاعات بسیار حیاتی و مفیدی در مورد وبسایت را در اختیار شما قرار می دهد. این اطلاعات شامل نقاط ضعف و قدرت سایت، ورودی های هفتگی و ماهانه، رتبه هر کلمه کلیدی سایت در گوگل، Impression، موارد بسیار زیاد دیگری می شود.
این اطلاعات به شما کمک می کند تا بتوانید مشکلات سایت خود را شناسایی و آن ها را رفع کنید، نقاط قوت سایت را متوجه شده و با تمرکز بیشتر بر روی آن ها، قدرت سایت خود را افزایش دهید. گوگل سرچ کنسول به عنوان یکی از کاربردی ترین ابزار در سئو و بهینه سازی سایت شناخته می شود.
این ابزار همچنین به شما اجازه می دهد می توانید که صفحات خود را به طور دستی ایندکس کنید و می توانید با قرار دادن سایت مپ خود در این ابزار، سرعت کراول و ایندکس آن را بالا ببرید. برای آموزش Google Search Console، با ما همراه باشید.
دلایل استفاده از گوگل سرچ کنسول
- مشاهده ایرادهای سایت: مانند نو ایندکس بودن صفحات، ریسپانسیو نبودن، عدم دسترسی ربات های گوگل به صفحات، و ….
- پاک کردن صفحات دلخواه از نتایج گوگل: شاید دوست نداشته باشید که یک سری صفحات سایت شما در گوگل نمایش داده شود. با استفاده از سرچ کنسول می توانید آن ها را از SERP گوگل پاک کنید.
- پیدا کردن کلمات کلیدی و صفحات محبوب کاربران: می توانید کلمات کلیدی و صفحاتی که کاربران زیادی را در گوگل به خود جذب می کند، پیدا کنید.
- حفظ امنیت و مراقبت از سایت: گوگل سرچ کنسول توصیه های امنیتی و مراقبتی به شما کرده و اشکالاتی که در امنیت سایت وجود دارند را شناسایی و به شما اطلاع می دهد.
- حل مشکلاتی که باعث افت رتبه شما در نتایج گوگل می شوند: شما می توانید با استفاده از سرچ کنسول گوگل، مواردی که به سایت شما ضربه می زند و ممکن است باعث پنالتی شوند را بیابید و از کاهش رتبه خود در گوگل جلوگیری کنید.
- بررسی وضعیت سئو در کلمات کلیدی و صفحات مورد نظر: می توانید میزان رشد و افت عملکرد سئو سایت را در سرچ کنسول ببینید و برای رشد آن ها برنامه ریزی نمایید.
چگونه سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنیم؟
برای ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل، ابتدا باید به آن وارد شوید. روش های زیادی برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول وجود دارند که شامل ثبت سایت با استفاده از URL Prefix، با فایل HTML، کد HTML، Google Analytics، با استفاده از دامنه، وGoogle Tag Manager می شود.
در تمام این موارد، باید ابتدا مالکیت سایت خود را گوگل اثبات کنید و پس از آن می توانید سایت خود را به سرچ کنسول لینک کنید. برای مطالعه آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل، بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
نکات مهم ثبت سایت در سرچ کنسول
بهتر است پیش از ثبت سایت خود در گوگل سرچ کنسول، اقدامات مهم زیر را انجام دهید. چرا که وقتی سایت خود را به سرچ کنسول معرفی می کنید، گوگل نسبت به سایت شما هیچ شناختی ندارد و اگر نتوانید این معرفی را به درستی انجام دهید، ممکن است تاثیر منفی در گوگل بگذارید. در این قسمت از آموزش سرچ کنسول در سئو، به بررسی این اقدامات می پردازیم.
لینک سازی داخلی سایت را چک و تکمیل کنید: اگر لینک سازی داخلی سایت شما به درستی انجام نشده است، نتیجه منفی می بینید، چرا که ربات های گوگل پمتوجه ارتباط بین صفحات سایت نمی شوند. این مشکل باعث می شود تا صفحات مورد نظر و مهم به خوبی ایندکس نشده و منجربه ارسال سیگنال منفی به گوگل نیز می گردد.
محتوای سایت را تکمیل کنید: اگر داخل سایت خود از محتواهای کپی و متفرقه برای پر کردن صفحات استفاده کرده اید، بهتر است سایت را در سرچ کنسول ثبت نکرده و حتی بهتر است این صفحات را noindex کنید، چرا که محتوا سایت، معرف شما به گوگل هستند و اگر گوگل آن را اشتباه متوجه شود، راه زیادی را برای اصلاح آن باید طی کنید.
مطمئن شوید صفحات سایت ریسپانسیو و موبایل فرندلی هستند: حتما پیش از معرفی سایت به گوگل سرچ کنسول، مطمئن شوید که صفحات دیزاین درستی در موبایل دارند، چرا که این فاکتور از اهمیت بالایی برای گوگل برخوردار است.
سرعت سایت را بهینه کنید: سرعت سایت یکی دیگر از معیارهای گوگل و کاربران سایت برای سنجش کیفیت یک سایت است. اگر سایت شما سرعت مناسبی ندارد در سرچ کنسول دچار مشکل خواهید شد و گوگل سیگنال مناسبی را از شما دریافت نخواهد کرد.
چگونه اکانت گوگل آنالیتیکس سایت را به سرچ کنسول گوگل وصل کنیم؟
در این بخش از آموزش سرچ کنسول، درباره چگونه وصل کردن اکانت گوگل آنالیتیکس به سرچ کنسول صحبت می کنیم. برای این کار، ابتدا وارد اکانت گوگل آنالیتیکس شده و بر روی گزینه Admin کلیک کرده و سپس روی گزینه Property Settings بزنید. به پایین صفحه رفته تا به گزینه Adjust Search Console برسید. روی گزینه add کلیک کرده و پس از انتخاب سایت خود، گزینه save را بزنید.
تبریک می گویم! اکانت گوگل آنالیتکس و سرچ کنسول شما به هم وصل شده اند.
همچنین، برای آموزش تصویری وصل کردن این دو اکانت به هم، می توانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
آموزش بررسی مشکلات امنیتی سایت در گوگل سرچ کنسول
این بخش از گوگل سرچ کنسول به شما اجازه می دهد تا سایت را از نظر امنیتی بررسی کرده و در صورت داشتن مشکلی، آن ها را بیابید. اگر سایت شما هک شده باشد یا برخی از بخش های آن بتوانند به کاربران سایت آسیب بزنند، در سرچ کنسول نمایش داده می شوند. امنیت سایت از اهمیت بالایی برای گوگل برخوردار بوده و تاثیر مستقیمی در رتبه بندی سایت می گذارد. از این رو، با بررسی این مشکلات و رفع آن ها، می توانید امنیت سایت را برای کاربران خود افزایش دهید.
برای بررسی مشکلات امنیتی سایت در سرچ کنسول، بر روی گزینه Security Issues کلیک کنید تا تمام خطاهای امنیتی سایت را مشاهده نمایید.
استفاده از Removals Tool در سرچ کنسول گوگل
ابزار Removals از بهترین بخش های سرچ کنسول بوده و سریع ترین راه برای حذف یک URL از ایندکس گوگل و یا اعلام تغییرات به گوگل است. برای این کار، وارد سرچ کنسول شده و روی گزینه Removals کلیک کنید. سپس بر روی New Request کلیک کنید. با وارد کردن آدرس صفحه ای که می خواهید، تغییرات را اعمال نمایید. پس از وارد کردن URL، گزینه Submit Request را بزنید.
برای مطالعه بیشتر درباره حذف URL از ایندکس گوگل و آموزش تصویری آن، روی دکمه زیر کلیک کنید.
آموزش بخش Performance یا عملکرد در سرچ کنسول گوگل
در گوگل سرچ کنسول بخشی به نام Performance وجود دارد که اطلاعاتی کلی از وضعیت سایت و صفحات آن، مانند تعداد کلیک ها، Impression ها، CTR، و میانگین رتبه کلمات می دهد. این اطلاعات به شکل یه نمودار و جدول نمایش داده شده و می توانید فیلترهایی مانند نمایش اطلاعات در 28 روز گذشته را بر روی آن اعمال کنید.
این بخش همچنین لیستی از کلماتی که سایت یا صفحه شما با آن در SERP نمایش داده شده و تعداد کلیک آن ها را به شما ارائه می دهد. این لیست می تواند به شما در سئو سایت و صفحات آن کمک شایانی نماید.
همچنین می توانید یک صفحه و یا یک عبارت را به تنهایی سرچ و بررسی کرده و با اعمال فیلترهای موجود، تمام اطلاعات مورد نیاز خود برای سئو و بهینه سازی سایت و افزایش ترافیک آن را به دست آورید.
برای خواندن مقاله کامل آموزش بخش Performance سرچ کنسول، بر روی دکمه زیر کلیک نمایید تا به صفحه مورد نظر منتقل شوید.
آموزش گزارشات Mobile Usability در گوگل سرچ کنسول
بخشی به نام Mobile Usability در سرچ کنسول وجود دارد. این بخش سایت شما را بررسی کرده و در صورت پیدا کردن خطاهایی که مانع استفاده آسان صفحه در موبایل شوند، آن ها را به شما نشان داده و اعلام می کند. به عنوان مثال، اگر دکمه های صفحه شما به هم نزدیک باشند، در موبایل به درستی نمایش داده نشده و این عامل به شکل یک خطا در بخش Mobile Usability سرچ کنسول گوگل نمایش داده می شود.
برای تسلط بر بخش Mobile Usability در آموزش سرچ کنسول گوگل، می توانید بر روی دکمه زیر کلیک کرده و به مقاله آن به همراه آموزش تصویری مراجعه کنید.
آموزش AMP در سرچ کنسول و رفع مشکلات آن
با افزایش میزان سرچ در موبایل، اهمیت سرعت لود سایت در این دستگاه ها بالا رفته است. بسیاری از سایت های وبلاگی و فروم ها برای افزایش سرعت سایت خود از AMP استفاده می کنند که با کم کردن کدهای JavaScript و CSS سایت، سرعت آن را افزایش می دهد.
این بخش تنها در صورتی در گوگل سرچ کنسول شما نشان داده می شود که این فریم ورک در سایت شما فعال باشد. پس از فعالسازی آن، این بخش در زیر قسمت Enhancements سرچ کنسول نمایش داده می شود که با کلیک بر روی آن می توانید وارد بخش مربوطه شوید. در صورتی که AMP سایت به درستی کار نکرده و به مشکلی برخورد کند، در این قسمت نشان داده خواهند شد.
گزارشات Breadcrumbs در آموزش گوگل سرچ کنسول
عبارت Breadcrumbs که از داستان هانسل و گرتل گرفته شده است. در این داستان، این خواهر و برادر از خرده های نان در جنگل استفاده می کنند تا بتوانند راه برگشت خود را پیدا کنند. Breadcrumbs از مهم ترین بخش های هر سایت می باشد که به کاربر کمک می کند به راحتی راه خود را به صفحه های قبلی پیدا کند.
بخشی در Google Search Console وجود دارد که خطاهای Breadcrumbs سایت را پیدا کرده و آن ها را به شما اعلام می کند تا بتوانید با آن اصلاج آن ها به کاربران خود کمک کنید. این بخش در صورتی نمایش داده می شود که بر روی سایت شما فعال شده باشد.
برای آموزش فعالسازی و رفع خطاهای Breadcrumbs سایت خود، بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
گزارشات Links در سرچ کنسول گوگل
این بخش از سرچ کنسول کمک فوق العاده ای به سئو داخلی و خارجی سایت شما می کند و به همین دلیل نیز اهمیت زیادی دارد. دو بخش لینک های داخلی (Internal Links) و لینک های خارجی (External Links) در این قسمت وجود دارند که اطلاعات بسیار مفیدی را در مورد تمام لینک های داخلی سایت به هر صفحه از آن را به شما نشان می دهد. همچنین، می توانید ببینید که کدام صفحه های شما بیشترین تعداد بک لینک های ایندکس شده را داشته، چه سایت هایی به آن بک لینک داده، با چه کلماتی بک لینک دریافت کرده اید.
این لیست به شما کمک می کند تا لینک های اسپم سایت را شناسایی کرده و با حذف آن ها، از آسیب زدن این لینک ها به سئو سایت خود جلوگیری کنید. برای آموزش جامع تر، بر روی دکمه زیر کلیک نمایید.
آموزش ایجاد دسترسی در سرچ کنسول برای دیگران
ممکن است سایت شما بیش از یک نفر برای سئو خود داشته باشد. از این رو لازم است تا افراد دیگر نیز به آن گوگل سرچ کنسول سایت شما دسترسی داشته باشند. برای ایجاد این دسترسی، باید وارد بخش Settings شده و سپس گزینه Add User را بزنید. دقت داشته باشید که تنها در صورتی می توانید این کار را انجام دهید که به عنوان ادمین اصلی (Owner) سایت شناخته شده باشید.
پس از کلیک بر گزینه Add User، یک پنجره باز می شود که می توانید با وارد کردن فرد مورد نظر، به او دسترسی بدهید. از مهم ترین ویژگی های سرچ کنسول گوگل این است که می توانید تعیین کنید فرد مورد نظر تا چه اندازه و به چه بخش هایی از سرچ کنسول دسترسی داشته باشد.
برای مشاهده آموزش تصویری ایجاد دسترسی در گوگل سرچ کنسول، روی دکمه زیر کلیک کنید.
تشخیص و رفع پنالتی سایت در گوگل به وسیله سرچ کنسول
پنالتی یا جریمه گوگل زمانی اتفاق می افتد که در سایت خود از تکنیک های کلاه سیاه و بر خلاف قوانین گوگل برای سئو استفاده شده باشد. در این حالت، گوگل با جریمه کردن سایت، رتبه کلمات آن را پایین می آورد. این یکی از بدترین اتفاقاتی است که می تواند برای یک سایت بیوفتد، چرا که کسب رتبه های قبلی پس از جریمه شدن، کار بسیار سختی است.
برای تشخیص پنالتی سایت، باید به بخش Manual Action سایت بروید. اگر پیغامی در این صفحه مشاهده نکنید، یعنی سایت شما جریمه نشده است، اما اگر با Error مواجه شدید، متاسفانه سایت شما به پنالتی دچار شده است.
برای دیدن آموزش تصویری Manual Action در گوگل سرچ کنسول و آموزش رفع خطای آن، بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
بخش URL Inspection در سرچ کنسول گوگل
این بخش از Google Search Console برای بررسی و آنالیز URL یک صفحه است. با قرار دادن آدرس صفحه در این قسمت، اطلاعات جامعی از وضعیت صفحه را به دست می آوریدو این اطلاعات شامل وضعیت ایندکس صفحه، ایندکس ویدیوهای موجود در صفحه، Mobile Usability بودن صفحه، HTTPS، و عملکرد Breadcrumbs صفحه است. همچنین اگر صفحه جدیدی را به وجود آورده و یا آپدیت جامعی بر روی یکی از صفحات اعمال کرده اید، می توانید در این قسمت، درخواست ایندکس صفحه را برای گوگل ارسال نمایید.
برای آموزش استفاده از بخش URL Inspection سرچ کنسول، روی دکمه زیر کلیک کنید.
بخش Pages Indexing Report در سرچ کنسول
این بخش از ابزار سرچ کنسول شامل گزارشات وضعیت ایندکس صفحات است. تعداد صفحات ایندکس شده و ایندکس نشده در این بخش نمایش داده می شود و اگر ربات های گوگل موفق به ایمدکس صفحه نشده باشند، دلایل آن به شکل خطا و Error در این صفحه نشان داده می شود که می توانید با کلیک بر روی هر مورد، جزئیات بیشتری را مشاهده نمایید.
در این بخش تمام صفحات ریدایرکت ها، 404، دارای تگ های کنونیکال، نوایندکس، و duplicate نمایش داده می شود.
بررسی گزارشات HTTPS در گوگل سرچ کنسول
گزارشات HTTPS سرچ کنسول نشان می دهد که چه تعداد از صفحات سایت HTTP و چه تعداد HTTPS هستند. استفاده از HTTPS در سایت و صفحات آن به منظور امنیت سایت و کاربر برای گوگل اهمیت بالایی دارد. از این رو، اگر سایت شما دارای دو ادرس HTTP و HTTPS باشد، گوگل نسخه HTTPS آن را ایندکس می کند.
در صورتی که ایندکس نسخه HTTPS با موفقیت صورت نگیرد، به صورت خطا و با جزئیات در سرچ کنسول به نمایش در می آید تا با رفع این Error ها تمام صفحات سایت شما با نسخه HTTPS نمایش داده شوند. این بخش تنها برای سایت هایی در سرچ کنسول وجود دارد که نسخه HTTPS سایت خود را فعال کرده اند.
گزارشات Sitemaps در Google Search Console
هر سایت دارای حداقل یک سایت مپ است که یکی از آن ها سایت مپ مادر سایت، و باقی موارد Sitemap های بخش های آن، مانند صفحات هستند. سایت مپ ها به ربات های گوگل کمک می کنند تا ارتباط میان صفحات را درک کرده و آسان تر آن ها را خزش و ایندکس کنند. برای این کار، باید فایل XML سایت مپ را در سرچ کنسول وبسایت آپلود کرد.
بخش گزارشات Sitemaps در سرچ کنسول گوگل برای نمایش دادن سایت مپ های جدید وبسایت به گوگل است و در صورتی که ربات های گوگل هنگام بررسی و خزش Sitemap به مشکلی بر بخورند، در این بخش از سرچ کنسول گوگل نمایش داده می شود.
گزارشات Core Web Vitals در سرچ کنسول گوگل
وظیفه اصلی Core Web Vitals، بررسی نحوه عملکرد سایت بر اساس اطلاعات میدانی و حقیقی است. این بخش از Search Console وضعیت هر URL را بر اساس کیفیت (قوی، ضعیف، نیاز به تقویت)، فاکتورهای سرعت و عملکرد صفحه (LCP, FID, CLS)، دسته بندی URL های مشابه دسته بندی می کند.
تنها URL هایی که ایندکس شده باشند در این بخش نمایش داده می شوند. با افزایش حساسیت گوگل بر روی تجربه کاربر از صفحه وکیفیت عملکرد آن، بهینه سازی Core Web Vitals سایت اهمیت بالایی دارد. برای مطالعه مقاله گزارشات Core Web Vitals در سرچ کنسول، روی دکمه زیر کلیک نمایید.
Security Issues در گوگل سرچ کنسول
یکی از بزرگ ترین دغدغه های هر وبمستر هک شدن و یا وجود داشتن فایل های خطرناک در سایت است. هک شدن سایت می تواند تمام زحمات شما را به باد بدهد و وجود فایل های خطرناک در سایت می تواند به کاربران شما آسیب وارد کند. از این رو، بخشی در سرچ کنسول به نام Security Issues به وجود آمد که سایت را از نظر امنیتی بررسی کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک، آن را به شما گزارش می دهد.
برخی از مواردی که در گزارشات Security Issues به نمایش در می آیند ممکن است از عمبکرد ضعیف سایت باشند. با رفع کردن تمام موارد می توانید آن ها را به گوگل اعلام کنید تا مجدد سایت شما را به عنوان یک وبسایت امن برای کاربران در نظر بگیرد.
سوالات متداول
خیر، شما با مطالعهی همین آموزش گوگل سرچ کنسول میتوانید تسلط کافی روی سرچ کنسول جدید پیدا کنید و با مطرح کردن سوالاتتون و دریافت بهترین پاسخ از سمت ما، تمامی نیاز های شما برای کلاس و دوره پولی برطرف خواهد شد
این اهمیت به اندازه ای است که بدون تحلیل درست از این ابزار و استفاده از آن ، سئو معنی نخواهد داشت و شما نمیتوانید از سایت خود اطلاعات درستی داشته باشید.
بله، تمامی فرایند ها و کاربردهای سرچ کنسول جدید به شما آموزش داده خواهد شد و به راحتی میتوانید روی تمامی بخش های سرچ کنسول جدید مسلط شوید.
ما برای شما جامع ترین آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول و آموزش کار با آن را قرار داده ایم و به صورت تصویری مرحله به مرحله تمامی روش های آن را مورد برسی قرار داده ایم
59 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام میخواستم بدونم در خصوص اموزش ها میتونم به فرد دیگه ای هم دسترسی بدم تا از آموزش های عالی تون استفاده کنه؟
سلام به شما
باتوجه به اینکه زمان و انرژی زیادی برای دوره های آموزشی صرف شده از لحاظ اخلاقی هر کسی موظفه که از کد و پسورد خودش استفاده کنه و از قرار دادن مشخصات ورود به حساب کاربری به دیگران خود داری کنه.
سلام وقت بخیر. اگر خطایی نبینیم یعنی مشکلی نیست دیگه درسته؟
سلام. بله دقیقا
سلام وقت بخیر
این مسئله صحت داره که mobile usability قراره از سرچ کنسول گوگل حذف بشه؟
سلام. بله این مسئله در خود سرچ کنسول اعلام شده و گوگل اعلام کرده که قصد داره روی core web vitals بیشتر تمرکز کنه..
من به کمک این محتوا فهمیدم مشکل گوگل با سایتم به خاطر موبایل هست و الان دارم حلش می کنم و نتیجه هم می گیرم. خیلی ممنونم ازتون.
سلام احسان جان. خوضحالیم که تونستیم کمکتون کنیم.
ممنون از آپدیت جدیدتون
سلام سیمین جان. خوشحالیم که براتون مفید هستن.
سلام. خیلی مقاله خوبی بود. می خواستم بدونم بقیه بخش ها رو هم بهش اضافه می کنید؟
سلام. خوشحالیم که براتون مفید بوده. بله مقاله به زودی آپدیت میشه و بخش های دیگه هم بهش اضافه میشن.
سلام خسته نباشید
از اینکه میتونم جواب سوالاتم رو تو سایت شماپیدا کنم خوشحالم.
سپاس
خوشحالیم که آموزش سرچ کنسول توانسته به شما کمک کند
بسیار ممنون از محتوای خوبی که قرار دادین. برای آپدیت بخوام از سرچ کنسول استفاده کنم باید چجوری این کار رو انجام بدم؟ می خوام بدونم کدوم مقالاتمو توی اولویت آپدیت قرار بدم.
پاسخ به این سوال ساعت ها نیاز به توضیح داره و بررسی شرایط مختلف
اما به صورت کلی بهتره بازه های زمانی مثلا ۳ تا ۶ ماه رو توی سرچ کنسول بررسی کنید و بعد وارد بخش pages بشید.
حالا اونجا برحسب ایپرشن مرتبشون کنید و از زیاد به کم باشه.
حالا می تونید بین این صفحات برای آپدیت برنامه ریزی و انتخاب کنید
سلام و وقت بخیر
واقعا مقاله کاربردی بودش
تشکر
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما.
می تونید نگاهی هم به دوره جامع سرچ کنسول داشته باشید
سلام.دسته گلت درد نکنه من به یک کلاس بسیار قوی سئو رفتم ولی باز کاربرد خیلی چیزارو سطحی گفتن.الان که این مقاله رو خوندم کاملا فهمیدم جریان چیه.واقعا ممنون.خاهشا باز هم اموزشهای قوی مثل این در مورد وبمستر و انالیتیک بزارید با سپاس
با سلام ممنون از نظرتون
چشم حتماً مقاله های کاربردی تر و همچنین آموزش های کامل تری در مورد سرچ کنسول گوگل در سایت قرار خواهد گرفت.
در مورد گوگل آنالیتیکس هم یک دوره بسیار جامع آماده شده و در سایت قرار دادیم که رایگان هم شده و میتوانید از لینک زیر در این دوره بصورت رایگان ثبت نام کنید:
https://wikidemy.ir/course/google-analytics-essential-training/
محتواهایی که در سایت قرار میدین خیلی خوب هستن اما در سایت شما اصلا ویدیو آموزشی وجود نداره
اگه بتونید در مورد آموزش سرچ کنسول جدید ویدیو هم قرار بدین که ما دقیقا بتونیم منظور شما را بفهمیم خیلی خوبه
چون واقعا توضیح کامل یه ابزار اونم ابزاری به بزرگی گوگل سرچ کنسول فقط با استفاده از متن کار سختیه
سلام دوست عزیز
ویدیو مربوط به آموزش سرچ کنسول در آینده نزدیک تولید میشه
الان در حال حاضر در حال تولید پکیج گوگل آنالیتیکس هستیم که به صورت رایگان واسه شما عزیزان قرار دادیم که از لین زیر میتونید مشاهده کنید:
https://wikidemy.ir/course/google-analytics-essential-training/
سلام روزتون بخیر
انصافا کاملترین توضیح رو در ارتباط با گوگل سرچ کنسول شما تو سایتون قرار دادید و واقعا ممنونم
قربان یه سوال مدت خیلی زیادی هست که ذهن منو درگیر خودش کرده و باعث ایجاد وسواس برام شده
مگه exclude به این معنی نیست که صفحه یا برچسب مورد نظر ایندکس نشده ؟
گوگل برچسب های من رو با عنوان Alternate page with proper canonical tag ، اکسکلود کرده
من الان باید نگران باشم یا نه ؟
وسواس این مسئله کاری باهام کرد که دیروز از ساعت 2 نصف شب تا ساعت 6 عصر نشستم تمام برچسب ها رو پاک کردم میدونم کارم اشتباه بود اما واقعا داشتم اذیت میشدم چون هر کاری کردم این پیغام پا بر جا بود .
الان باید نگران باشم یا وقتی با این پیغام در ارتباط با برچسب ها روبرو میشم نگرانی نداشته باشم ؟
لطفا راهنماییم کنید واقعا نیاز دارم .
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مقاله سرج کنسول توانسته رضایت شما را جلب کنه
بله excluded در سرچ کنسول برای url هایی است که ایندکس نمیشن
ببینید دوست عزیز نباید در این حد نگران باشید
به چند مورد توجه کنید:
اول اینکه شما باید برید و url هایی که توی بخش excluded سرچ کنسول است را به دقت برسی کنید و ببینید آدرس های مهم سایت شما در اونجا قرار دارند یا خیر
شما وقتی باید نگران باشید که آدرس های مهمی از سایت شما در این بخش قرار بگیرند
یکی از مزیت های این بخش اینه که گوگل این url ها را فهمیده و آگاهانه آنها را ایندکس نمیکند و به شما علت عدم ایندکسو میگه
حالا اگر اون آدرس واسه شما مهمه میتونید اون علتی که گوگل برای عدم ایندکس صفحه در نظر گرفته را از بین ببرید و صفحه ایندکس میشه
هیچ وقت صفحه هایی که ایندکس نمیشن رو یهو با هم نرید خذف کنید
این صفخات ایندکس نشده به شما آسیبی وارد نمیکنند و بیشتر جنبه اطلاع رسانی از سمت گوگل است
علت ارور ایندکس نشدن شما هم استفاده از تگ های کنونی کال در برچسب هاتون بوده.
اگر تمایل دارید این صفحه ها ایندکس بشن کافیه این تگ canonical را از برچسب هاتون حذف کنید تا مشکلتون برطرف بشه
من سعی کردن جواب سوالتونو بدم اما اگر باز هم جایی مشکل و نگرانی دارید مطرح بفرمایید تا شمارا راهنمایی کنیم
سلام مجدد
خب فکر کنم من این مورد رو متوجه نمیشم
اصولا برچسب باید ایندکس بشه یا خیر ؟
چون تمامی آدرس هایی که داخل صفحه Alternate page with proper canonical tag به من نشون داده میشه keyword هستند .
الان که داشتم توضیحات گوگل رو بعد از اینکه شما لطف کردین و به من جواب دادین خوندم طبق ادعای گوگل :
This page is a duplicate of a page that Google recognizes as canonical. This page correctly points to the canonical page, so there is nothing for you to do
و فرمایش شما من اصلا نباید نگران میشدم .
خدا خیرتون بده این یه ماه و نیم تمام موهای من سر این مسئله رسما سفید شده بود 🙂
بازم ممنونم.
ببینید دوست عزیز این تصمیم خود شماست که برچسب ایندکس بشه یا نه
اما بنده علاقه ای به ایندکس شدن برچسب ندارم و معمولا ترجیح میدهم که برچسب ها ایندکس نشن
مگر اینکه در پروژه که داریم انجام میدیم برای مشتری نیازه که برچسب ها حتما ایندکس بشم و حتی رتبه های بالا بگیرن
مثلا در یک سایت موزیک برچسب ها تاثیر خوبی دارند
نه اصلا نگران نباشید و هر مشکلی بود مطرح بفرمایید تا راهنمایی های لازم انجام بشه
و خوشحالیم که تونستیم رضایت شما را جلب کنیم
ای کاش زودتر این صفحه رو پیدا می کردم و ای کاش همکارانتون تو سایتای دیگه به اندازه شما دانش داشتند
خیلی ممنون
بی تعارف بگم، برای اینکه فقط همین مطالب رو یاد بگیرم 5300 به یک آدم فرصت طلب دادم آخرشم هیچی یاد نداد در دوره های سئو، واقعا ممنونم، واقعا نمیدونم چجوری بگم تازه فهمیدم چجوری برم محتوی هام رو درست کنم.
ممنونم، بخدا هر چی تشکر کنم کم کردم.
سلام دوست عزیز
خیلی خوشحالیم که آموزش سرچ کنسول توانسته رضایت شما جلب کند و مشکلات شما ار برطف کند
ممنون از انرژی که به تیم ویکی دمی میدین
سلام روز بخیر
انشاءالله که خوب و خوش و سلامت باشین
بابت سوالی مجددا مزاحمتون شدم
تو خیلی از مقاله ها خوندم که تگ ها نباید اسم کتگوری ها باشن نمیدونم واقعا درست هست این مطلب یا نه
اما با توجه به اینکه دانش شما برام اثبات شدست میخواستم اینطور این سوال رو مطرح کنم
من یه کتگوری دارم با عنوان ” روانشناسی ” از اونجایی که خیلی ها ممکن هست کلمه روانشناسی رو به صورت جدا و دو سیلابی داخل گوگل سرچ کنن میشه یه تگ با عنوان “روان شناسی ” برای این رسته از کتابام در نظر بگیرم ؟ گوگل این دو مورد رو یکسان نمیدونه ؟ و در ضمن اصلا این دوسیلابی کردن تگ زمان سرچ مخاطب داخل صفحه سرچ گوگل اون مخاطب رو با توجه به تگ من ، به صفحه من هدایت میکنه یا خیر ؟
بازم از کمکتون ممنونم
با سلام و ممنون از شما بابت مشارکت در سایت
برای اینکه شما در دو کلمه روانشناسی و یا روان شناسی بالا باشید نیازی نیست که دو صفحه جداگانه بسازید، برای اینکار در سئو اصطلاحی با عنوان LSI وجود دارد که میتوانید از آن استفاده نمایید. در این حالت شما در متن صفحه و یا در داخل تگ های هدینگ و … میتوانید از دو کلمه هم بصورت جدا و هم به هم چسبیده استفاده نمایید. در این حالت سایت شما برروی هر دو کلمه با یم صفحه بالا خواهد آمد. برای اینکه با LSI بیشتر آشنا بشین میتونید به لینک زیر هم مراجعه کنید:
https://wikidemy.ir/lsi-keyword/
سلام روز بخیر
میتونم خواهش کنم یه توضیح در مورد توضیحات و ارور های دستور hreflang بدید .
من برای اینکه تارگت سایتم برای جستجو های گوگل مشخصی باشه از کد نویس سایتم خواستم تا یه ir تودستور href وارد کنه از اونجایی که خودم سوادش رو نداشتم گفتم بر اساس سواد و علم خودت این کار رو بکن .
حالا از وقتی که دستور hreflang رو به این حالت گذاشته :
من تو صفحه international targeting گوگل سرچ کنسول با یه ارور روبرو هستم با این عنوان :
International Targeting | Language > ‘fa-ir’ – no return tags
URLs for your site and alternate URLs in ‘fa-ir’ that do not have return tags.
به اون بنده خدام میگم ببین چیه مگه خودت گفتی بزارم رو سورست 🙂 و اصلا احتیاج نبوده که بزارم نشون به اون نشون که یکی از افراد معروف در زمینه سئو تو ایران ( اسمش رو نمیارم ) همچین حرفی زده شمام مطالب سایتت تماما فارسی هست پس اصلا نمیخواست .
الان از مجموع 802 صفحه ای که گوگل با این دستور شناسایی کرده
231 صفحه با اروری که عرض کردم روبرو هستن .
حالا سوال دارم چون مطالب سایت من اغلب ( نزدیک به 70 درصد محصولات ) تماما فارسی هست من نباید کد ir رو داخل سورس میخواستم که بنویسه یا اینکه باید باشه ؟
این دستور مگه برای سهولت سرچ گوگل نیست ؟
الان ازش بخوام حذف کنه یا باقی بمونه ؟
ممنون میشم کمکم کنید
راستی بابت مطلبتون در مورد lsi keywords هم ممنون کارم رو راه انداخت
سلام دوست عزیز
سایت شما با وردپرس ایجاد شده است؟
اگر ابا وردپرس ایجاد شده به کد نویستون بگید که این کد را از سایتتون پاک کنه و بعد مجدد اطلاع بدین که دقیق راهنماییتون کنم
استفاده از این کد اصلا مشکلی اسجاد نمیکنه و برای سئو هم مفیده.
علاوه بر سایت های چند زبانه، سایت های تک زبانه نیز برای اینکه گوگل به درستی تارگت را روی کشور مورد نظر قرار بده، استفاده از این کد میتونه خیلی موثر باشه
متاسفانه روی وردپرس نوشته نشده ، csm سایت یه csm شرکتی و با استفاده از زبان php نوشته شده .
برای برطرف کردن این موضوع نیار به دسترسی هست
چند احتمال وجود دارد
یکی میتونه به خاطر کنونیکالیزیشن باشه و میتونه به خاطر لینک سازی های داخلی باشه و سایر عوامل دیگه
نیازه که به درستی برسی بشه و بعد مشکل دقیقا بر طرف بشه
ای خدا خیرتون بده الان متوجه شدم مشکل از کجاست ، این بنده های خدا نمیدونم رو چه حسابی یه اشتباهی کرده و یکی از کت ها رو لینک کرده به کل سایت طوری که صفحه اون کت به تمامی محصولات باز می شه الان که فرمودین متوجه شدم داستان چه از قراره
بازم ممنونم .
زنده باشید
خداروشکر که مشکلتون برطرف شد
اگر موردی بود مطرح بفرمایید
با سلام من این خطا رو در سرچ کنسول فقط در بخش Legacy tools and reports دارم مشکل از کجاست ؟ آیا این خطا برای تحریم های گوگلِ !!! چون دامنه ی من هم ir هستش، و اینکه این مشکل رو چطور میشه حل کرد ؟
ممنون از سایت خوبتون .
Legacy reports and tools are not available for domain properties
سلام دوست عزیز
لطفا در بخش ارسال تیکت پشتیبانی اسکرین شات از خطایی که برای شما به وجود آمده بفرستید
فوق العاده بود فقط دو بخش نهاییش رو هم تکمیل کنید که عالی میشه
سلام
ممنون از شما
بله در آینده نزدیک حتما ۲ بخش پایانی آموزش سرچ کنسول قرار داده میشود
سلام. من دسترسی به بخش legacy tools and report رو توی سرچ کنسول ندارم/
وقتی روش کلیک میکنم با این ارور مواجه میشم. Legacy reports and tools are not available for domain properties
علت چیست؟؟!!
سلام دوست عزیز
این ارور زمانی به وجود میآید که شما سرچ کنسول را به درستی فعال سازی نکرده اید.
مراحل نصب سرچ کنسول را برای سایتتون مجدد انجام بدید
در صورت نیاز از آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول استفادده کنید
میشه راهنمایی کنید برای Legacy reports and tools are not available for domain properties دامنه ی منم ir هست که این ارور رو میده
با سلام
برای استفاده از چه بخشی در سرچ کنسول این ارور داده می شود؟
برخی از امکانات که در سرچ کنسول قدیمی (webmaster tools) وجود داشت در سرچ کنسول جدید با این خطا مواجه میشوند.
سلام
بسیار از آموزش گوگل سرچ کنسولتون لذت بردم
فصل بندی مطالبتون خیلی عالی بود.
ممنون
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که آموزش های ویکی دمی توانسته به شما کمک کند.
هر سوالی در این زمینه داشتید حتما در همین بخش مطرح بفرمایید تا بهترین پاسخ تقدیم شما گردد
سلام
خیلی ممنون از آموزش خوبتون
میخواستم بدونم دوره آموزش گوگل سرچ کنسول کی برگزار میشه؟
سلام دوست عزیز
در دست تولید است و به امید خدا سعی میکنیم در همین فروردین ماه تقدیم شما شود
با سلام ۱ ایمیل براتون ارسال کردم سوالم در مورد سرچ کنسول بود
Legacy reports and tools are not available for domain properties
باید چیکار کنم با تشکر
سلام دوست عزیز
در همینن بخش سوالتونو مطرح بفرمایید
فقط لطف بفرمایید واضح توضیح بدین
و اینکه متاسفانه ایمیلی به دست کا نرسیده
سلام خیلی ممنون از آموزش عالیتون.
چطور می توان در قسمت performanc به گونه ای فیلتر کرد که بشه به تریتیب میزان کلیک صفحات رو نشون بده؟
سلام دوست عزیز
منظور شما را کامل نفهمیدم
شما هنگامی که وارد بحش performance در سرچ کنسول میشید خودش بر اساس تعداد کلیک کلمات رو به شما نشون میده
برای مشاهده تعداد کلیک های صفحات بر اساس بیشترین کلیلک فقط کافیه روی گزینه pages کلیلک کنید
اگر باز هم مشکلی بو بفرمایید
سلام میخواستم بدونم آموزش دادن دسترسی به افراد دیگر را نمیزارید؟
سلام دوست عزیز
بله حتما در قسمت آینده این بخش توضیح داده میشه
سلام.
بسیار آموزش عالی و خوبی دارید. من چند روزی است که سایتم از نتایج جستجو حذف می شوند. هیچگونه فعالیتی هم نداشتم که باعث پنالتی شدن سایتم بشود. آیا از طریق سرچ کنسول می شود مشکل را فهمید؟
سلام وقتتون بخیر
شما باید در قسمت manual action وارد بشید
در صورتی که اونجا پیغامی مشاهده کنید به معنی اعلام اخطار گوگل به شماست اما به احتمال زیاد به خاطر این آپدیت الگوریتم ها و هسته گوگل این اتفاق برای شما افتاده است.
شما باید مقداری بیشتر توضیح بدین که دقیقا چه اتفاقی برای سایت شما افتاده
سلام وقتتون بخیر. اگر سایتمان هگ شده باشد می شود در سرچ کنسول متوجه این مساله شد؟
سلام دوست عزیز
سوالتون خیلی گسترده است اما اگر بخواهم ساده جواب بدم باید عرض کنم که سرچ کنسول امکان شناسایی بعضی از اتک هارو داره و بعضی از هک شدن هارو تشخیص میده که در بخش Security issues این موارد را به نمایش در میاره