در سال های اخیر با افزایش استفاده و سرچ با موبایل، اهمیت سرعت صفحات در موبایل برای گوگل افزایش پیدا کرد. دستگاه های موبایل سخت افزارهای ضعیف تری نسبت به کامپبوترها و لپتاپ ها دارند و زمان بیشتری طول می کشد تا یک صفحه در آن ها لود شود. در صورتی که سرعت لود صفحات پایین باشد، کاربران زیادی از آن خارج می شوند و با این کار به سئو سایت آسیب وارد می کنند. از این رو یک Framework به نام AMP یا Accelerated Mobile Page به وجود آمد که با حذف CSS و JavaScript اضافی صفحات و ساده سازی آن ها تا حد ممکن، باعث افزایش سرعت لود صفحات سایت می شود.
از AMP نمی توان در تمامی سایت ها، مانند سایت های فروشگاهی، استفاده کرد چرا که با حذف بخش زیادی از JavaScript صفحه، مانع درست عمل کردن آن می شود. این فریم ورک بیشتر برای وبلاگ ها مناسب است.
در صورتی که AMP در سایت شما فعال باشد، این بخش در سرچ کنسول به شما نمایش داده شده و خطاهای آن را نیز می توانید ببینید تا با حل آن ها تجربه بهتری را برای کاربران خود رقم بزنید.
در این قسمت از آموزش سرچ کنسول گوگل به بررسی گزارشات AMP در سرچ کنسول و نحوه رفع آن ها می پردازیم.
بخش AMP در قسمت Enhancements قرار دارد.
با کلیک بر روی این بخش می توانید تعداد خطاهای AMP در سایت خود را به شکل یک نمودار مشاهده کنید. تنها 1000 صفحه از سایت در گزارشات AMP بررسی و نمایش داده می شوند. اگر تعداد صفحات سایت شما بالای 1000 عدد است و در حال مشاهده 1000 خطا هستید (حالت استثنایی) باید این را در نظر بگیرید که احتمالا تعداد صفحات بیشتری از سایت دارای خطای AMP بوده و در گزارشات AMP بعدی نمایش داده خواهند شد.
در زیر نمودار، علت خطاهای موجود بیان شده است که به دو دسته Critical Issues (خطاهای حیاتی) و Non-critical Issues (خطاهای غیر حیاتی) تقسیم می شوند.
با کلیک بر روی هر خطا، می توانید جزئیات بیشتری را مشاهده کرده و علت به وجود آمدن هر خطا و صفخات مرتبط با آن ها را مشاهده نمایید.
خطاهای رایج در گزارشات AMP
پیش از بررسی خطاهای رایج گزارشات AMP به دو نکته باید اشاره کرد. تکته اول این است که صفحات AMP در واقع یک ورژن کنونیکال از صفحه اصلی در سایت هستند که تا جای ممکن ساده سازی شده اند. در ادامه، به صفحات AMP صفحات Canonical می گوییم.
نکته دوم این است که در نظر داشته باشید که تعدادی خطاها در گزارشات AMP در سرچ کنسول می تواند بسیار بیشتر از مواردی که ذکر می کنیم باشد و در این جا ما به توضیح رایج ترین خطاها می پردازیم.
خطای Content mismatch: Missing embedded video
این خطا زمانی در گزارشات AMP نمایش داده می شود که یک ویدیو در صفحه اصلی وجود داشته اما در صفحه AMP وجود ندارد. این اتفاق معمولا به این دلیل می افتد که سایز ویدیو برای صفحه کنونیکال بزرگ است.
خطای Image size smaller than recommended size
هنگامی با این خطا مواجه می شوید که ابعاد عکس های درون صفحه برای کاربران موبایل بهینه نبوده و در حالت AMP مجبور به زوم روی عکس برای دیدن جزئیات آن باشند. برای حل این مشکل باید ابعاد عکس های صفحات سایت Mobile Usable باشند.
خطای AMP page domain mismatch
اگر دامنه صفحه canonical با صفحه اصلی برابر نباشد، با این خطا مواجه می شوید. اگر به تازگی تغییری در دامنه سایت خود ایجاد کرده اید، دریافت این خطا تا چند وقت در گزارشات AMP عادی خواهد بود.
خطای URL Not Found (404)
در صورت وجود نداشتن صفحه AMP، با این خطا مواجه می شوید.
Server Error (5xx)
در صورت در دسترس نبودن سرور و به وجود آمدن خطاهای 500 در سایت، با این خطا در گزارشات AMP در سرچ کنسول مواجه می شوید.
Blocked by robots.txt
در صورتی که دسترسی به صفحات AMP را در فایل robots.txt برای ربات های گوگل محدود کرده باشید، این حطا را مشاهده می کنید.
خطای Crawl issue
این خطا زمانی رخ می دهد که ربات های گوگل به دلایل نامشخصی، قادر به کراول صفحه نباشند. در این حالت، باید URL صفحه را در قسمت URL Inspection سرچ کنسول بررسی کنید.
Referenced AMP URL is not an AMP
اگر صفحه ای که به عنوان AMP برچسب زده اید واقعا AMP نباشد، با این خطا مواجه می شوید.
URL marked ‘noindex’
صفحه AMP مورد نظر، دارای متا تگ Noindex است و گوگل اجازه ایندکس صفحه AMP را ندارد در حالی که ممکن است اجازه ایندکس صفحه اصلی را داشته باشد.
‘unavailable_after’ date for this page has expired
صفحه AMP شما دارای متاتگ Unavailable_after و یا directive می باشد و تاریخ آن منقضی شده است. یا تاریخ را به روز کنید و یا متاتگ را حدف نمایید.
خطای Canonical points to invalid URL
اگر صفحه Canonical به یک URL نامعتبری ارجاع داده شده باشد، با این خطا رو به رو می شوید.
Amp-story canonical error
صفحه اصلی به جای یک صفحه AMP به یک صقحه AMP-Story لینک شده است. از آن جایی که که خود صفحه AMP-Story به صورت canonical می باشد، نمی تواند amp یک صفحه دیگر نیز باشد.
لیست بالا تنها بخشی از خطاهای ممکن در گزارشات AMP بود. این خطاها به ترتیب اولویت در سرچ کنسول گوگل نمایش داده می شوند و برای رفع آن ها نیز بهتر است از بالا شروع کنید. پس از رفع خطاها، روی گزینه Validate and update Google کلیک کنید تا با خزش بعدی ربات های گوگل، این خطاها از سرچ منسول شما حذف شوند.