آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول جدید (search console) | آموزش معرفی سایت به وبمستر
معرفی سایت به وبمستر
خب ما امروز در ویکی دمی تصمیم گرفتیم که آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل و یا همان وبمستر تولز گوگل را برای شما کاربران عزیز سایت ویکی دمی قرار بدیم. اصلا نباید نگران سرچ کنسول جدید باشید چون دقیقا یه آپدیت از همان وبمستر تولز قدیم است و کار باهاش اصلا سخت نشده.
توصیه میکنم حتما مقاله آموزش سرچ کنسول جدید گوگل رو بخونید. توی این مقاله از صفر تا صد کار کردن با سرچ کنسول رو به شما آموزش دادیم.
مراحل کوتاه ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل
البته نه تنها کار با سرچ کنسول جدید سخت نشده بلکه خیلی بهینه تر و راحت تر از وبمستر تولز قدیمیه و گوگل به صورت جدید داره این سیستم جدید رو آپدیت میکنه و بخش های زیادی داره بهش اضافه میشه.پخشکننده صوت00:0000:00برای افزایش یا کاهش صدا از کلیدهای بالا و پایین استفاده کنید.
خب در مقاله قبلی راجب اهمیت استفاده از این ابزار قدرتمند صحبت کردیم و اینکه چقدر ضرورت داره کسایی که وب سایت دارند و به سئو اهمیت میدن از google search console استفاده کنن.
اگر در طی فرایند ثبت سایت در سرچ کنسول جدید مشکلی داشتید حتما در بخش نظرات اعلام کنید تا به صورت کامل شما ار راهنمایی کنیم. چون طی آموزش هایی که قرار دادیم فهمیدیم بعضی از عزیزان یه جاهایی از کار رو اشتباه انجام میدن که با یه تغییر کوچیک مشکلشون بر طرف میشد.
خب دیگه بهتره کارو شروع کنیم:
آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول جدید (وبمستر تولز قدیم):
ابتدا باید برای اینکار باید وارد search console بشیم. برای ورود روی google search console کلیک کنید. و یعد مطابق آموزش هایی که قرار دادیم مرحله به مرحله پیش برید.
مطابق روال همیشگی گوگل ما باید مالکیت سایت هایی که داریم رو تایید کنیم تا سرچ کنسول جدید به ما اجازه ی دسترسی به سایت هارو بده. حالا میخوایم در مورد اینکه کدوم یکی از این روش هارو انجام بدیم مفصل صحبت کنیم. ما ابتدا آموزش ثبت سایت رو با همان روش قدیمی توضیخ میدیم و بعد وارد بخش ثبت سایت در وبمستر جدید میشیم.
ثبت سایت در سرچ کنسول با روش URL prefix :
خب در روش URL prefix شما باید تک تک بخش های سایت را به صورت جدا در webmaster یا همان search console ثبت کنید. حالا سوال اینجاست که منظور از تک تک بخش های سایت چیست؟
مثلا www یک بخش جدا محسوب میشه که باید اونو به صورت جدا تعریف کرد و یا بخش هایی مثل http و https، حالا شما باید به صورت اختصاصی برای هر یک از اینا تایید سرچ کنسول رو بگیرید و فرایند ثبت سایت در search console رو باید جداگانه برای هر کدوم از اینا انجام بدین یعنی برای https://wikidemy.ir و https://wikidemy.ir و www.wikidemy.ir و wikidemy.ir
نکته ی بسیار مهم: باید تمامی حالت هایی که در بالا گفته شد روی یک پیشوندی که میخواین سایت با اون نمایش داده بشه ریدایرکت کنید. مثلا حالت http باید حتما روی https ریدایرکت بشه. در صورتی که این ریدایرکت انجام نشده باشه ممکنه مشکلات زیادی واسه شما پیش بیاد از جمله این مشکلات کپی بودن سایت ها نسبت به هم هستن و اینکه گوگل این سایت ها رو به صورت کاملا جدا از هم در نظر می گیره و حتی در رتبه بندی هم تاثیر زیادی داره حتی سایت ها میتونن رفیب هم بشن.
حالا برای ادامه روند ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول در قسمت URL prefix باید یکی از این پیشوندها را انتخاب کنیم که ما میخوایم سایت ویکی دمی رو با https://wikidemy.ir ثبت کنیم پس دقیقا همین آدرس و همین پیشوند رو در کادر می نویسیم.
و بعد روی دکمه CONTINUE کلیک کنید. بعدش وارد مرحله ای می شید که در اون باید روشی را که می خواید برای تایید مالکیت سایت خود انجام بدید را انتخاب کنید.
همین بخش امنیتی سرچ کنسول است که باعث می شه کسی دسترسی به سایت های دیگران را نداشته باشه و فقط سایت هایی که بتونن Property اونو توی سرچ کنسول ثبت و تایید کنن را در اختیار داشته باشن. به همین دلیل خیالتون راحت باشه که کسی نمیتونه اطلاعات سرچ کنسول جدید شما را مشاهده کنه اما خب خیلی باید مراقب جیمیل و پسورد خودتون باشید.
هر کدوم از این بخش ها و روش هایی که می بینید در عمل فرقی با هم ندارند و یه کار انجام میدن، روی هر کدومشون هم که کلیک کنید روش فعالسازی رو میبینید که مطابق همون روش اگه پیش برید به راحتی سایتتون توی وبمستر جدید ثبت میشه.
خود گوگل در حالت پیشفرض روش اول را انتخاب کرده است که ما هم از همین روش استفاده می کنیم. خوبی روش نصب سایت به کمک فایل html اینه که شما اگه یه روزی قالب رو عوض کنید و کد های سایت تغییری کنند سرچ کنسول شما غیر فعال نمیشه و لازم نیست مجدد فرایند فعالسازیش رو انجام بدین.
ثبت سایت با استفاده از HTML file:
خب در این روش ما با آپلود کردن فایلی که از این بخش دانلود می کنیم فرآیند ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را ادامه می دهیم.
حب حالا شما باید این این فایلی رو که دانلود کردید رو در هاست سایتتون قرار بدین. یعنی وارد هاست بشید و بعد وارد فایل منیجر هاستتون بشید و بعد وارد public_html هاست بشید. توی همون public_html این فایل رو آپلود کنید. بعد از آپلود مجدد به صفحه سرچ کنسول خودتون برگردین و مطابق تصویر بالا روی دکمه VERIFY کلیک کنید تا با یک پیغام سبز رنگ رو به رو بشید.
خب دیدن این پیغام به این معنیه که شما کارتون رو درست انجام دادین ولی بعد از این تایید نباید فایلی که قرار دادین رو پاک کنید. اون فایل تا زمانی که شما نیاز دارید که به سرچ کنسول دسترسی داشته باشید باید توی هاست شما وجود داشته باشه و نباید پاک بشه اما اگر روزی خواستید وبمستر خودتون رو قطع کنید میتونید اون فایل رو از توی هاستتون پاک کنید.
ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل به روش HTML code :
خب تمامی روش های فعالسازی سایت در سرچ کنسول (وبمستر تولز) جدید شبیه به هم هستن با این تفاوت که روش فعالسازی ها اندکی با هم فرق دارن. در روش بالا شما یه فایل به ریشه هاست خودتون اضافه می کردین و حالا یه تیکه کد باید به بخش HEAD سایت خودتون اضافه کنید. اگر از سیستم های وردپرسی استفاده می کنید کارتون خیلی سادس و بدون نیاز به برنامه نویس، فقط با داشتن دسترسی به وردپرس می تونید این کار رو انجام بدین.
خب حالا به مرحله قبل بر می گردیم وقتی که می خواستیم روش فعالسازی انتخاب کنیم. حالا به جای انتخاب HTML file گزینه ی HTML tag رو انتخاب می کنیم.
اگر با دقت به تصویر بالا دقت کنید متوجه می شوید خود گوگل وبمستر در ۲ گام راهنمایی کرده است. مطابق تصویر کدی که در کادر وجود دارد را کپی کرده و در بخش <head> سایت خود قرار دهید و بعد همانند روش قبلی روی گزینه verify کلیک کنیدو به این صورت ثبت سایت شما به روش HTML tagانجام میشه و شما پیغام سبز رنگ را مشاهده خواهید کرد.
ثبت سایت در google search console با استفاده از google analytics و google tag manager
خب این موارد ساده ترین روش های راه اندازی و ثبت سایت در google search console است. یعنی در واقعیت شما لازم نیست فعالیت جدایی برای ثبت سایت خود در وبمستر انجام بدید اما در شرایطی که برای سایت خود ابزار های گوگل آنالیتیکس (google analytics) و گوگل تگ منیجر (google tag manager) استفاده کنید.
چون شما قبلا برای این سایت ها فرایند راه اندازی را انجام داده اید با استفاده از همون کد هایی که برای این ابزار های در <head> سایت خود قرار داده اید سرچ کنسول را هم راه اندازی می کنید. با این روش دیگر برای هر یک از ابزار های گوگل نیاز به راه اندازی جدا و استفاده از کد های مختلف نیست و فقط کافیست روی Verify کلیک کنید.
خب حالا میرسیم به ثبت سایت در سرچ کنسول جدید و به روش جدید که واقعا همه چیز رو ساده کرده.
آموزش ثبت سایت در وبمستر تولز جدید به روش Domain
خب این مرحله جدیدترین بخشی است که گوگل برای ثبت سایت در وبمستر تولز خود اضافه کرده است و واقعا بسیار کاربردی است و کار را برای ثبت کردن بسیار راحت کرده است. در زیر به صورت مفصل راجبش با هم صحبت می کنیم و خودتون متوجه میشید که این بخش تا چه اندازه کارو واسه شما راحت می کنه.
خب به عقب بر میگردیم و مرحله ای که باید انتخاب کنیم که سایت رو با کدوم روش ثبت کنیم. این بار بخش Domain را انتخاب می کنیم و خود دامین اصلیو بدون هیچ پیشوندی وارد میکنیم. مثلا نباید ساب دامین وارد کنید.
اگر دقت کنید ما در کادر مربوطه فقط wikidemy.ir رو وارد کردیم و هیچ چیز اضافه ای براش قرار ندادیم مثلا نباید از www یا از http استفاده کنید و فقط باید از خود اسم دامین استفاده کنید. با این روش شما با یک بار ثبت سایت در سرچ کنسول جدید یا همان وبمستر تولز قدیم از ثبت سایت با حالت هایی مثل موارد زیر بی نیاز خواهید شد:
http:wikidemy.ir
www.wikidemy.ir
wikidemy.ir/blog
seo.wikidemy.ir
یعنی شما با یک باز ایجاد دسرسی به روش ایجاد فایل TXT Record میتونید به همه ی این موارد دست پیدا کنید حالا میرم با هم نحوه ی ایجاد TXT Record رو برسی کنیم و باید دقیقا چیکار کنیم.
خب بعد از انتخاب روش Domain و وارد کردن آدرس سایت خود روی دکمه CONTINUE کلیک کنید تا به صفحه ای شبیه به صفحه ی زیر رو به رو شوید.
خب طبق عکس بالا گوگل به شما یه قطعه کد میده که با یه رکوردر متنی باید اونو بزارید توی هاست حودتون تا فرایند ثبت سایت شما به درستی انجام بشه. حالا میریم سراغ آموزش ایجاد TXT Record که دقیقا ببینیم در هاست چجوری باید این فایل را ایجاد کرد.
آموزش ساخت TXT Record در هاست های سی پنل
برای این کار ابتدا لازم که در سی پنل خود وارد شوید. برای ورود هم می توانید از طریق هاست خود وارد شوید و هم با اطلاعاتی که هاست شما برای ورود به سی پنل به شما داده استت این کار را انجام بدین یعنی بعد از اتمام نام دامین خود سی پنل را به آن اضافه کنید به این شکل: https://wikidemy.ir/cpanel حالا وارد صفخه ای به شکل زیر می شوید.
بعد از ورود به سی پنل خودتون حالا صفحه رو اسکرول کنید به سمت پایین تا به یخش Domain برسید سپس روی گزینه Zone Editor کلیک کنید.
بعد از کلیک روی Zone Editor وارد صفحه ی اختصاصی آن می شویم که آدرس سایت خودمونو مشاهده می کنیم حالا مطابق تصویر زیر باید روی گزینه Manage کلیک کنیم.
بعد از کلیک روی گزینه Manage وارد صفحه ای به شکل زیر می شوید.
مطابق تصویر بالا شما با کلیک روی گزینه ی Add Record منوی کشویی برای شما باز می شود که شما گزینه ی Add TXT Record را انتحاب کرده و روی آن کلیک کنید. بعد از کلیک روی این گزینه مطایق تصویر یک یک بخش جدید به صفحه ی شما اضافه میشه.
خب حالا شما به بحش های پایانی ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل توسط ایجاد فایل TXT Record در سی پنل رسیدین و فقط کافیه این مرحله رو به پایان برسونید.
در بخش Name باید آدرس سایتتون رو وارد کنید البته بدون هیچ پیشوند و پسوندی، یعنی از www و یا https و امثال این موارد به هیچ عنوان استفاده نشود مثلا: wikidemy.ir
در بخش TTL هیچ چیزی وارد نکنید و حالت پیش فرض را رعایت کنید
در TYPE باید حتما گزینه TXT انتخاب شده باشه
در بخش Record همان کدی که هنگام ثبت سایت از سرچ کنسول دریافت کردیم رو باید قرار بدیم دقیقا مطابق تصویر زیر
حالا شما با انجام دادن این کار فایل TXT Record حود را به درستی انجام داده اید و سایت خود را در سرچ کنسول جدید ثبت کرده اید و فقط کافیه که به وبمستر خودتون برگردین و روی دکمه Verify کلیک کنید و دیگه کاری برای انجام دادن ندارد.
در آینده روش ایجاد TXT Record برای دایرکت ادمین رو هم واستون توضیح میدیم. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. سوالات خودتون رو حتما توی بخش نظرات برای ما بفرستید.
سوالات متداول
چرا به سرچ کنسول یا همان وبمستر تولز گوگل نیاز داریم ؟
بدون راه اندازی و استفاده از سرچ کنسول شما هیچ گاه نمی توانید اطلاعات درست و دقیقی از شرایط وب خود داشته باشید. همچنین هیچ ابزار دیگری نمی تواند به این اندازه خدمات وبمستری سایت در اختیار شما قرار دهد
آیا عدم ثبت سایت در سرچ کنسول جریمه دارد ؟
خیر گوگل سایت شما را به خاطر نداشتن وبمستر تولز (سرچ کنسول) جریمه نمی کند اما شما با نداشتن آن به صورت جدی شانس داشتن رتبه های بالا را از دست خواهید داد چون خیلی از فعالیت ها از جمله سایت مپ وربات گوگل توسط این ابزار مدیریت می شود
آیا بودن در سرچ کنسول باعث می شود سایت ما زودتر مورد توجه گوگل قرار گیرد ؟
بله شما با ثبت سایت خود در سرچ کنسول هر گاه سایت خود را آپدیت کنید می توانید دستور ایندکس آن را سریع به گوگل بدهید که محتواهای شما خیلی سریع ایندکس شوند اما در غیر اینصورت باید منتظر بمانید تا زمانی که ربات گوگل به سایت شما وارد شود
آیا می توان به جای سرچ کنسول از گوگل آنالیتیکس استفاده کرد ؟
خیر کاربرد این دو ابزار بسیار با هم متفاوت است و نمی توانند جایگزین هم باشند بهتر است که ا هر دو این ابزار ها استفاده شود
14 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی
من سایتمو به روشی که شما گفتین رفتم جلو اما سرچ کنسول تایید نمی کنه و میگه شما فعالسازی انجام ندادین
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام خدمت شما
دوست عزیز شما باید اروری که مشاهده کردید رو به ما بگید که دقیقا بفهمیم مشکل شما چیه و یا توی کدام مرحله از ثبت سایت گیر کردین
سلام ممنون از آموزش خوبتون
من وقتی وارد سرچ کنسول جدید میشم و میخوام یه سایت ثبت کنم ۲ تا روش وجود داره که شما هم به روش اول اشاره کردین اما راجبش توضیح ندادین
من اگه بخوام به اون روش سایت رو ثبت کنم باید چیکار کنم
ممنون میشم به من راهنمایی بدین
سلام
در آپدیت همین چند روز اون مورد را به صورت کامل توضیح خواهیم داد
در حال حاضر در حال تولید محتوایی که گفتین هستیم که مقاله ثبت سایت در سرچ کنسول کامل بشه
من سایتم رو طیق آموزشی که شما قرار دادین در سرچ کنسول ثبت کردم
طبق این آموزشی که جدید در سرچ کنسول قرار گرفته
اما مشکل به وجود اومده و سایتم در سرچ کنسول فعال نمیشه
من دقیقا طبق چیزی که شما گفتین پیش رفتم اما نتیجه ای حاصل نشد
سلام دوست عزیز
لطفا مقداری واضحتر در مورد مشکلی که واستون پیش اومده صحبت کنید که بتونیم بهترین راهنمایی را تقدیمتون کنیم
اول اینکه از کدام روش برای ثبت سایت در سرچ کنسول استفاده کرده اید؟
دوم اینکه خودتون میدونید مشکل عدم ثبت سایتتون در وبمستر تولز گوگل چیه که ما بتونیم در اون موضوع راهنماییتون یا خیر؟
در هر شرایطی که دارید دقیق تر بفرمایید تا مشکل شما را برطرف کنیم
سلام و ایام بکام در روش دوم یعنی ثبت از طریق دومین من سی پنل ندارم و از اکتیو دایرکتوری استفاده میکنم چگونه در انجا کد را وارد کنم
سلام دوست عزیز
هاست شما، یه هاست ویندوزی است و برای این هاست ها شما باید یه dns record ایجاد کنید و همان فرایند را برای ثبت سایت در سرچ کنسول ادامه بدین
با سلام من سایت را طبق روش اول یعنی روش domain این کار را کردم ولی این خطا را می دهد
Failure reason:
We couldn’t find your verification token in your domain’s TXT records.
We found these DNS TXT records instead:
v=spf1 ip4:89.32.251.4 ip4:185.94.230.148 ip4:88.16.123.94 +a +mx ~all
Sometimes DNS changes can take a while to appear. Please wait a few hours, then reopen your property in Search Console. If verification fails again, try adding a different DNS TXT record.
سلام دوست عزیز
این ارور مربوط به عدم ساخت درست txt record است
از هاست سی پنل استفاده میکنید یا دایرکت ادمین؟
سلام برای دایرکت ادمین اموزش ندادید؟
سلام دوست عزیز
خیلی با هم تفاوتی ندارند و توضیح دادیم در موردش اما در دوره آموزش گوگل سرچ کنسول به صورت کامل این مواردو به صورت تصویری آموزش دادیم که با استفاده از لینک زیر به صورت رایگان میتوانید در این دوره سرکت کنید
https://wikidemy.ir/course/google-search-console/
سلام.
من با روش دامین پراپرتی سایت رو ثبت کردم ولی مشکل اینه که اکثر بخشهای سرچ کنسول در این روش فعال نیستند و فقط چند بخشش فعاله. میشه راهنمایی بفرمایید ؟
ممنون
اینکه سرچ کنسول شما رویی همه مدل هایی که ثبت کردین فعال نیستند به دلیل اشتباه در ثبت سایت است و باید این فرایند را مجدد انجام بدین
توصیه میکنم همه این دسترسی ها را پاک کرده و مجدد اقدام به ثبت سایت در سرچ کنسول کنید و از روش domain استفاده کنید
اگر موردی بود بفرمایید