هدینگ و تاثیرات آن در سئو
عناوین مطالب
Toggleتگ های هدینگ یا heading tags از h1 تا h6 هستند. این تگ ها در واقع در متن باعث خوانایی بهتر و بخش بندی و تعیین موضوع آن تیتر می شوند. تگ هدینگ در HTMl یک تگ پایه است که هرچه عدد کنار آن کوچکتر باشد نشان دهنده اهمیت آن موضوع است.
قطعا تمام سئو کاران با این تگ آشنایی دارند و میدانند که علت و استفاده درست از این تگ، چه تاثیری روی سایت می گذارد. چرا که صفحات با هر محتوایی چیزی جز یک فایل DHTML ،XHTM ،HTM ،XML نسیتند و کرالر ها در واقع سایت و صفحه ما را با این قالب ها میخوانند.
پس هدینگ بندی درست، ما را در دید گوگل، یک سایت منظم و قانون مدار میکند. وقتی متنی را در تگ هدر می گذارید، نشان می دهید که این متن مهم بوده و Google از آنها برای تعیین بافت صفحه و نمایش نتایج مرتبط با جستجوهای کاربران استفاده می کند.
استفاده درست از هدینگ ها
در ادامه، ماهیت تگ ها و اینکه چه زمانی بهتر است از آنها استفاده کنیم را به شما به صورت گام به گام آموزش میدهیم.
تگ h1
H1 را مانند عنوان کتاب در نظر بگیرید. از تگ h1 برای تعیین سر تیتر موضوع استفاده میشود، یعنی در واقع، شما با استفاده از این تگ چه به گوگل و چه به کاربران می فهمانید که موضوع محتوا یا مقاله شما چیست و قراراست راجع به چه چیزی به آنها آموزش دهید. معمولاً h1 ها کلیدواژه محور هستند، بر روی “ایده بزرگ” یک صفحه یا پست متمرکز می شوند و برای جلب توجه خواننده ساخته می شوند. تگ های H1 باید همیشه قبل از بقیه مطالب در بالای صفحه شما قرار داشته باشند، همانطور که عنوان کتاب قبل از اینکه وارد متن داخل شوید، روی جلد بیرونی است.
مطالعه کنید: الگوریتم دزد دریایی چیست؟
تفاوت h1 با تیتر صفحه؟
سوالی که در این مرحله برای اکثر شما پیش بیاید که چه فرقی بین تگ h1 و تیتر صفحه است؟ اولین تفاوت و مهم ترین تفاوت را شما در ظاهر آنها میبینید، تگ h1 شما در صفحه html به صورت <h1/> نوشته شده، و آن درون صفحه شما نمایش داده میشود.
شما درون صفحه خود از تگ h1 برای نمایش معنای محتوای صفحه شماست. اما تیتر در صفحه شما نمایش داده نمیشود و از آن برای برگزیده جلوه دادن صفحه خود با دیگران است. و اما تیتر صفحه یعنی، در صفحه html با نام متا تایتل و با شکل <title/> نمایش داده میشود و برای دیدن آن میتوانید نام تایتل یا تیر خود را در صفحه مرورگر خود مشاهده میکنید. در تیتر صفحه باید توجه کنید که حتما در آن از کلمات کلیدی حود استفاده کنید.
تگ h2
تگ های h2 هم جزء تگ های اصلی به حساب می آیند و ارزش بالایی دارند و به جرات میتوان گفت محتوایی که تگ h2 نداشته باشد، هرچقدر که خوب و کاربر پسند نوشته باشد گوگل آن را یک محتوای معمولی میبیند. یادتان هست که سئو مانند زنجیر تمامی المان هایش بهم متصل است و در صورت انجام ندادن و یا اشتباه انجام دادن یک موضوع، می تواند روی باقی موضوعات شما تاثیر منفی بگذارد.
درواقع اینها سرفصل هایی هستند که نکات اصلی پاراگراف ها و بخش های جداگانه شما را طبقه بندی می کنند. استفاده از کلمات کلیدی معنایی مرتبط با “ایده بزرگ” را در H1 خود در نظر بگیرید و در عین حال به خواننده کمک کنید تا بخش هایی را که می خواهد بخواند را به راحتی پیدا کند.
تگ 3h
این نوع تگ ها، در واقع زیر مجموعه تگ های h2 و وابسته به آنها هستند. یعنی شما نمیتوانید بدون داشتن تگ h2 در محتوایتان، از تگ 3h استفاده کنید. هرچند نمی توان گفت نمی شود اما خلاف قوانین سئو است و ما تمام تلاشمان را میکنیم تا سایتمان یک سئو بی نقص داشته باشد. به این صورت می توانیم نظر گوگل را جلب کنیم و همانطور که میدانید گوگل تمام تلاش خود را میکند تا کاربران را از خود راضی نگه دارد. این بخشهای فرعی هستند که نکات بیان شده در H2 را بیشتر توضیح میدهند. آنها را می توان در قالب بندی لیست ها یا بولت بندی استفاده کرد.
تگ 4h
از این نوع تگ زمانی استفاده میکنیم که میخواهیم یک محتوای 1000 کلمه ای را پوشش بدهیم، حتی در بعضی مواقغ، برای موضوعاتی که باید باشند اما ارزش آنچنانی دارند استفاده میشود مانند سخن پایانی مطالب. در واقع بودن آن نه خیلی مهم است و نه خیلی بی ارزش و جزو مواردی است که میتواند روزی که انتظارش را نداشتید به کمک شما بشتابد.
تگ 5h و 6h
متاسفانه این دو تگ بی ارزش هستند و شاید فقط بتوان برای زیبایی محتوا و یک دست شدن مطالب از آنها استفاده کرد. البته باید گفت که در گذشته جزء تگ های با ارزش بودن و استفاده از آنها می توانست شما را یک پله جلو بیندازد اما در حال حاضر میتوان گفت هیچ ارزش خاصی ندارد و نمی توان روی آن حساب کرد.
نحوه اضافه کردن تگ های هدر در HTML
افزودن تگ های هدر در HTML یک فرآیند نسبتاً ساده است. اگر میخواهید یک H1 را یادداشت کنید، <h1>موضوع </h1>را تایپ کنید و موضوع و عنوان را بین این دو تگ قرار دهید. این روش برای هر نوع تگ هدر یکسان است.
به یاد داشته باشید، گوگل HTML تگهای سرصفحه را اسکن میکند تا به مرورگرهای وب بگوید که صفحه شما در مورد چیست، بنابراین مهم است که آنها را بررسی کنید و ببینید که آیا هدرهای شما در HTML به درستی قالببندی شدهاند یا خیر.
برخی از پلتفرمهای وبلاگنویسی، مانند وردپرس و HubSpot، گزینهای در نوار ابزار برای ایجاد تگهای سرصفحه دارند، بنابراین هر بار که میخواهید یکی را اضافه کنید، برای انجام این کار نیازی به جستجو در کد منبع یا HTML نیستید.
مطالعه کنید: اهمیت سئو تصاویر
چرا این تگ ها برای گوگل مهم است؟
گوگل سایت ها را با المان ورد نظرسنجی قرار میدهد اولی کیفیت مطالبتان و دیگری کیفیت صفحات و بعد از ورود به on page off page و … دیگر مسائل می پردازد. تگ های heading tags توانایی پوشش دادن هر دو این موضوعات را دارد و میتواند روی بهتر خوانده شدن محتوای شما و بهتر دیده شدن آن تاثیر مثبت بگذارد. و اگر کمی دانش کد نویسی بلد باشید می دانید که این تگ ها جزء تگ های بین المللی به شمار می آید و بودن آن از واجبات است.
نکات مهم در رابطه با استفاده از هدینگ
قوانینی در رابطه با استفاده از تگ های هدینگ است که اگر آنها را رعایت نکنیم زیبایی و درک مخاطب را تحت تاثیر میگذارد. یکی از مهمترین قوانین نوشتن هدینگ ها پشت سر هم است یعنی شما نمیتوانید پس از استفاده از تگ h2 در ادامه تگ 4h بیاورید مگر اینکه متن محتوای شما به پایان رسیده باشد و از تگ 4h برای سخن پایانی استفاده کنید اما اگر برای مثال، دارید یک موضوعی را آموزش میدهید موضوعات پیوسته به آن یک تگ بالاتر میگیرد.
همانطور که از راهنمای بالا می توانید حدس بزنید، عدد نشان دهنده رابطه سلسله مراتبی بین هر یک است که H1 مهمترین است، H2 اهمیت کمتری دارد و غیره.
اشتباهات رایج و مرسوم استفاده از هدینگ در تولید محتوا
در بعضی مواقع دیده شده که افرادی که سئو بلد نیستند و اطلاعات کافی ندارند از هدینگ های بزرگ تر برای مسائل کوچیک و بی مورد استفاده میکنند، که یکی از بزرگ ترین اشتباهات در سئو سایت شماست.
این کار باعث میشود هدینگ های بی ارزش و با ارزش شما باهم در یک رتبه قرار بگیرند. و حتی انجام این کار برای گوگل یک کار اشتباه است و در صورت مواجحه با آن احتمال دارد صفحه شما را با پنالتی رو به رو کند.
سخن پایانی
همانطور که مطالعه کردید کوچک ترین عوامل هم میتواند روی سئو سایت شما تاثیر بگذارد. استفاده نادرست از هدینگ ها توانایی تاثیر منفی زیادی هم روی مخاطب و هم بر روی ربات های گوگل بگذارد. پس در رابطه با استفاده انها با دقت زیاد پیش بروید.
تیم ویکی دمی پاسخگوی سوالات شما در حوزه سئو، دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت است. جهت هرگونه سوال راجع به هدینگ ها و تاثیرات آن روی سئو میتوانید در قسمت دیدگاه برای ما کامنت بگذارید تا متخصصین ما در اولین فرصت به شما پاسخ بدهند.
6 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
من وقتیکه 2 تا تگ h میزنم ، مقاله ام توی گوشی موبایل باز نمیشه اما توی لب تاب باز میشه . یعنی اگه تگ h از یک عدد بیشتر میشه مقاله ام توی موبایل باز نمیشه . چیکار کنم ؟
سلام به شما و سپاس از اینکه مشکل خود را با ویکی دمی مطرح کردید.
شما به هر اندازه که بخواهید می توانید از تگ H در محتوای خود استفاده کنید منتها از تگ h1 برای هر محتوا یکبار می توانید استفاده کنید و از سایر تگ های h2 , h3 , h4 , h5 , h6 به هر اندازه بخواهید مجاز هستید.
مشکل شما مربوط به موبایل فرندلی بودن است . سایت شما در حالت دسکتاپ مشکلی ندارد اما در حالت موبایل با مشکلاتی جهت نمایش محتوا مواجه است برای رفع این مشکل در محتوای مورد نظر پارامترهای موبایل فرندلی بودن را چک کنید.
تگ های H5 و H6 واقعا به کار میان؟
سلام عسل جان. بله به کار میان. البته به ندرت پیش میاد و بیشتر ور مقالاتی کاربرد دارن که بسیارجامع هستن
برای جمع بندی باید h2 بزنیم یا h3؟
سلام وقتتون بخیر. تگ h3 استفاده کنین و h2 رو برای هدینگ های خیلی مهم تر بذارین