سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو چیست
عناوین مطالب
Toggleکلمه سئو از Search Engine Optimization آماده است که به معنای بهینه سازی موتور جستجو میباشد.
سئو (بهینه سازی موتورهای جستجو) عمل بهینه سازی یک وب سایت یا صفحه وب برای افزایش کمیت و کیفیت ترافیک آن از نتایج ارگانیک موتور جستجو است. بطور ساده تر، باید اقداماتی را برای سایت انجام دهیم که سرچ های کاربران از گوگل را نصیب خودمان کنیم. برای اینکه بتوانید بهینه سازی موتور جستجو را یاد بگیرید با ویکی دمی همرا باشید.
اما چگونه محتوای خود را بهینه سازی موتورهای جستجو آماده کنیم و چه عواملی در رتبه بندی اهمیت دارند؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم موتورهای جستجو چگونه کار می کنند و چگونه سایت ها را ایندکس و خزش می کند. برای آشنایی بیشتر،ابتدا به مقاله موتور جستجو چیست؟ مراجعه کنید و سپس به مطالعه ادامه مقاله بپردازید.
نحوه عملکرد سئو
به زبان ساده، سئو به موتورهای جستجو نشان میدهد که محتوای شما بهترین نتیجه برای موضوع جستجو شده توسط کاربر است و با این رویه کار میکند.
به صورت کلی، همه موتورهای جستجو دارای یک هدف می باشند و آن هم نشان دادن بهترین و مرتبط ترین نتایج به کاربران. پس، نحوه انجام این کار بستگی به موتور جستجویی دارد که برای آن، سایت را بهینه سازی می کنید.
اگر می خواهید ترافیک ارگانیک بیشتری به صفحات وب خود داشته باشید، باید الگوریتم گوگل را درک کنید و به آن توجه کنید.
از آنجایی که هر موتور جستجو دارای الگوریتم رتبه بندی متفاوتی است، پوشش سایت برای آن ها کار بسیار سخت و دشواری میباشد وبرای درک بهتر الگوریتم ها باید وظیفه هر الگوریتم را بدانیم و پیشنهاد میکنم برای یاد گیری بیشتر مقاله معرفی الگوریتم های گوگل (آپدیت 2022) را بخوانید.
نحوه بهینه سازی برای گوگل
گوگل به طور معروف از بیش از 200 فاکتور رتبه بندی استفاده می کند. حتی در سال 2010 صحبت هایی وجود داشت که می تواند تا 10000 فاکتور نیز باشد.
هیچ کس نمی داند همه این عوامل رتبه بندی چیست، اما، ما برخی از آنها را می دانیم چرا که در مدت چند سال با با انجام دادن پروژه های متعددی به تجربه بالایی در این زمینه رسیده ایم.
عوامل مهم بر فرایند سئوچیست
فرایند SEO دارای عوامل متعددی می باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- قابلیت خزیدن
- سازگاری با موبایل
- سرعت صفحه
- هدف جستجو
- بک لینک ها
- کیفیت محتوا
قابلیت خزیدن
قبل از اینکه گوگل حتی بتواند محتوای شما را رتبه بندی کند، ابتدا باید بداند که وجود دارد.
پس، از چندین روش برای کشف محتوای جدید در وب استفاده می کند، اما روش اصلی خزیدن است . به بیان ساده، خزیدن جایی است که گوگل پیوندهایی را که در صفحات گذاشته ایم را دنبال میکند و از طریق این لینکها به صفحات مختلف میرود، برای این کار از یک برنامه کامپیوتری به نام spider استفاده می کنند.
فرض کنید صفحه اصلی شما دارای یک بک لینک از وب سایتی است که قبلاً در فهرست گوگل قرار گرفته است.
دفعه بعد که آن سایت را می خزند، آن پیوند را دنبال می کند تا صفحه اصلی وب سایت شما را پیدا کند و احتمالاً آن را به فهرست خود اضافه می کند.
از آنجا، آنها پیوندها را در صفحه اصلی شما می خزند تا صفحات دیگر را در سایت پیدا کنند.با این حال، مواردی هستند که می توانند خزنده های Google را مسدود کنند:
پیوند داخلی ضعیف
گوگل برای خزیدن تمام صفحات سایت شما به پیوندهای داخلی متکی است. صفحات بدون پیوند داخلی اغلب خزیده نمی شوند.
لینک های داخلی Nofollowed
لینک های داخلی با برچسب های nofollow توسط گوگل خزیده نمی شوند.
صفحات بدون ایندکس
می توانید صفحات را با استفاده از متا تگ noindex یا هدر HTTP از فهرست گوگل حذف کنید. اگر سایر صفحات سایت شما فقط دارای لینک های داخلی از صفحات بدون فهرست هستند، این احتمال وجود دارد که گوگل آنها را پیدا نکند.
بلوکها در robots.txt) Robots.txt) یک فایل متنی است که به گوگل میگوید کجا میتواند در وبسایت شما قرار بگیرد و کجا نمیتواند برود. اگر صفحات در اینجا مسدود شوند، آنها را نمی خزند.
اگر در مورد هر یک از این مسائل در سایت خود نگران هستید میتوانید برای درخواست آنالیز و مشاوره با متخصصین ویکی دمی با شماره 09128909248 تماس حاصل نمایید و همچنین از خدمات سئو ویکی دمی استفاده نمایید.
سازگاری با موبایل
63 درصد از جستجوهای گوگل، از دستگاه های تلفن همراه انجام می شود و این تعداد هر سال در حال افزایش است.
با توجه به این آمار، احتمالاً جای تعجب نیست که در سال 2016، گوگل از افزایش رتبه وب سایت های سازگار با موبایل در نتایج جستجوی موبایل خود خبر داد.
گوگل همچنین در سال 2018 به نمایه سازی موبایل اول (First Index Mobile) روی آورد، به این معنی که اکنون از نسخه موبایل صفحه شما برای ایندکس و رتبه بندی استفاده می کند.
البته در اینجا ممکن است که یک سردرگرمی بوجود اید. برخی فکر می کنند ما دو شاخص داریم، یکی برای صفحات موبایل و دیگری برای صفحات دسکتاپ. ما یک شاخص داریم که در حال حاضر، اکثر سایتها ایندکسسازی را در دسکتاپ انجام میدهند.
در آینده، ایندکس اول موبایل خواهد بود
دنی سالیوان (@dannysullivan) 15 مارس 2018
اما در اینجا یک آمار مهم تر از Adobe وجود دارد :
تقریباً از هر 10 مصرفکننده، 8 نفر با محتوایی که به خوبی در دستگاهشان نمایش داده نمیشود، ارتباط برقرار نمیکنند.
به عبارت دیگر، اکثر مردم احتمالاً هنگامی که نسخه دسکتاپ یک سایت در تلفن همراه بارگیری می شود، دکمه بازگشت را فشار می دهند و از سایت بیرون میروند.
این برای گوگل مهم است زیرا می خواهد کاربران خود را راضی نگه دارد. صفحاتی که برای موبایل بهینه نشده اند منجر به نارضایتی می شوند. و حتی اگر رتبهبندی کنید و کلیک را برنده شوید، اکثر مردم از خواندن محتوای شما دست نمیکشند.
میتوانید با ابزار تست موبایلپسند Google بررسی کنید که آیا صفحات وب شما برای موبایل مناسب هستند یا خیر
سرعت صفحه
سرعت صفحه، سرعت بارگذاری محتوای شما است. این یک عامل رتبه بندی در دسکتاپ و موبایل است.
چرا سرعت صفحه مهم است؟ چون گوگل می خواهد کاربران خود را راضی نگه دارد. اگر کاربران آنها روی نتایج جستجو کلیک میکنند که بارگذاری آنها خیلی طول بکشد، این منجر به نارضایتی میشود و خیلی زود وارد نتایج دیگر میشود.
برای بررسی سرعت صفحات وب خود، از ابزار Google’s Pagespeed Insights استفاده کنید .
هدف جستجو
پیدا کردن یک کلمه کلیدی یا کلمات کلیدی که می خواهید برای آنها رتبه بندی کنید آسان است. فقط یک موضوع را در یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی مانند keywordtool.io قرار دهید ، سپس به دنبال ایدههای کلیدی مرتبط با حجم جستجو بگردید.
با این حال، آنچه بسیاری از مردم در نظر نمی گیرند این است که آیا صفحه آنها با هدف جستجوی کلمه کلیدی انتخابی آنها مطابقت دارد یا خیر.
نوع محتوا: آیا اکثر نتایج، پست های وبلاگ، صفحات محصول، صفحات دسته بندی، صفحات فرود یا چیز دیگری هستند؟
فرمت محتوا: آیا گوگل عمدتاً راهنماهای چگونگی، مقالات فهرستوار، آموزشها، مقایسهها، نظرات یا چیزی کاملاً متفاوت را رتبهبندی میکند؟ (توجه داشته باشید. این مورد عمدتاً در مورد موضوعات اطلاعاتی کاربرد دارد.)
زاویه محتوا: آیا یک موضوع مشترک یا نقطه فروش منحصر به فرد در صفحات با رتبه برتر وجود دارد؟ اگر چنین است، این به شما بینشی در مورد آنچه ممکن است برای جستجوگران مهم باشد، می دهد.
به عنوان مثال، اگر یک قطعه برجسته در نتایج وجود داشته باشد، ممکن است نشان دهد که جستجوگر به دنبال اطلاعات است.
بک لینک ها
الگوریتم رتبه بندی گوگل بر اساس چیزی بنام PageRank است. به زبان ساده، این بک لینک ها را به عنوان رأی تفسیر می کند. به طور کلی، صفحاتی که رای بیشتری دارند رتبه بالاتری دارند.
کیفیت محتوا
گوگل می خواهد همیشه مطمئن ترین و مفیدترین نتایج را رتبه بندی کند.
برای انجام این کار، آنها به سیگنالهای مرتبط با محتوا مانند تخصص ، اقتدار و قابل اعتماد بودن نگاه میکنند.
در مجموع، اینها به عنوان EAT شناخته می شوند .
کارهای دیگری که می توانید برای افزایش کیفیت درک شده محتوای خود انجام دهید، عبارتند از:
- به سطح خواندنبیشتر توجه کنید..
- از جملات و پاراگراف های کوتاه استفاده کنید. این یک محتوای وب است، نه یک مقاله.
- در صورت لزوم به منابع مفید لینک دهید . نگران ” رتبه صفحه” نباشید. سعی کنید محتوای خود را تا حد امکان برای بازدیدکنندگان ارزشمند کنید.
- از پاراگرافهای طولانی خودداری کنید. همه چیز را با تصاویر، نقل قول ها، و غیره تقسیم کنید.
- به طور کلی، هرچه محتوای شما برای اکثر جستجوگران قابل دسترسی تر باشد، بهتر است.
- تازگی، یکی دیگر از عوامل مهم برای برخی از جستجوها است. برای مثال، اگر «بهترین روتر» را در گوگل جستجو کنید، خواهید دید که تقریباً همه نتایج اخیراً منتشر یا بازنشر شده اند.
نکته طلایی سئو
گوگل صفحات وب را رتبه بندی می کند نه وب سایت ها. برای مثال کسب و کار شما پنجره های شیشه ای رنگی می سازد به این معنی نیست که هر صفحه در سایت شما باید برای جستجوی “پنجره های شیشه ای رنگی” رتبه بندی شود.
شما می توانید برای کلمات کلیدی و موضوعات مختلف با صفحات مختلف رتبه بندی کنید.
سئو به چند دسته تقسیم میشود
- سئو داخلی
- سئو خارجی
- سئوتکنیکال
- سئو محلی
برای هر بخشی که در بالا اشاره شده است دوره ها و آموزشهای مختلفی برای شما همراهان ویکی دمی قرار داده ایم که برای گرفتن مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید.
مهم ترین مزیت های سئو چیست؟
سئو یک فرایند بازاریابی طولانی مدت است و شاید کمی دیربازده باشد اما در کنار آن می توانید پایداری بیشتری در بهبود اهداف مالی و برندینگ خود داشته باشید. از مهمترین مزایای سئو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش درآمد و فروش
- کاهش هزینه ها + افزایش حاشیه سود
- برند معتبر و خوشنام
- کاربران راضی تر، رشد سریع تر
نکات پایانی
دانستن اینکه موتورهای جستجو چگونه کار می کنند و ویژگی هایی که در هنگام رتبه بندی محتوا به دنبال آن هستند، هنگام تلاش برای ایجاد محتوایی که رتبه بندی می کند، بسیار مهم است.
با این حال، الگوریتمهای موتورهای جستجو همیشه تغییر میکنند و هیچ تضمینی وجود ندارد که آنچه امروز مهم است در سال آینده همچنان مهم باشد.
اجازه ندهید که شما را وحشت زده کند. به طور کلی، چیزهای مهم در طول زمان ثابت می مانند.
عواملی مانند بک لینک ها، «مرجعیت» و هدف جستجوی منطبق، برای چندین سال عوامل حیاتی بوده اند و هیچ نشانه ای از تغییر آن به این زودی ها وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید