افزایش سرعت سایت وردپرس | آموزش پروژه محور
عناوین مطالب
Toggleسلام خدمت شما همراهان همیشگی ویکی دمی. امروز تصمیم دارم یه مقاله بسیار عالی در زمینه افزایش سرعت سایت وردپرس برای شما قرار بدم ولی قبل از شروع لازم به ذکر هست که ما در ویکی دمی برای این مقاله هم خیلی زحمت کشیدیم و وقت بسیار زیادی گذاشتیم تا بتونیم یه مقاله خیلی عالی تقدیم شما کنیم. امیدوارم بعد از مطالعه این مقاله اطلاعات خوبی راجع به نحوه افزایش سرعت سایت وردپرس دستگیرتان شود. هر جا سوالی داشتید در پایین همین مقاله در بخش نظرات مطرح کنید.
این آموزش روی یه سایت واقعی انجام میشه و من از تک تک مراحل این کار واسه شم عکس گرفتم تا به صورت عملی و واقعی و کاملا رایگان با چگونگی افزایش سرعت سایت وردپرسی آشنا بشید. این اولین مقاله ی پروژه محور رایگان در زمینه بهبود وضعیت سرعت سایت در فضای اینترنت ایرانه که ما برای شما عزیزان آماده کردیم.
مواردی که در این آموزش قصد داریم برای شما بررسی کنیم عبارتند از:
- تست سرعت سایت با استفاده از ابزار GTmetrix.
- تست سرعت سایت با استفاده از ابزار Google page speed insight
- نصب افزونه های بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس.
- شروع به کار برای افزایش سرعت سایت وردپرس.
- صحبت در مورد خدمات افزایش سرعت سایت.
چرا افزایش سرعت سایت مهم است؟
قبل از هر چیزی بگیم اصلاً چرا باید سرعت سایت را افزایش داد؟ در مقاله ی آموزش سئو داخلی ما به این نکته اشاره کردیم که سرعت سایت یکی از فاکتور های اصلی سئو است که باید به آن توجه ویژه ای داشت، به این دلیل که زمانی که سایت شما سریع برای کاربرانتان بارگذاری می شود آن ها از سایت شما رضایت بیشتری دارند و در صورتی که سرعت بارگذاری سایت پایین باشد ممکن است از سایت شما خارج شوند و این کار باعث بالا رفتن bounce rate سایت شما میشود. که خودش یک مورد مهم در سئو یا همان بهینه سازی سایت است و گوگل به سرعت سایت خیلی خیلی تاکید دارد و با صراحت اعلام کرده که سایت هایی که سرعت بالاتری داشته باشند شانس داشتن رتبه های بهتری هم در نتایج جستجو دارند، بنابراین سرعت سایت را خیلی خیلی جدی بگیرید.
تست سرعت سایت وردپرس
بعضی از افراد سرعت سایتشان را خودشان اندازه گیری می کنند. به این صورت که سایتشان را چند بار باز می کنند و بررسی میکنند که سایت وردپرسیشان چه مدت زمان میبرد تا لود شود! این کار درست نیست زیرا زمانی که شما سایتی را برای بار اول باز میکنید بخش هایی از این سایت در مرورگر شما ذخیره می شود و برای بار دوم و سوم و… که سایت را مجدد باز میکنید، برای شما سریع تر بارگذاری می شود. بهمین دلیل برای بررسی سرعت سایت وردپرس باید از ابزار های تست سرعت سایت مانند GTmetrix یا google pagespeed insight استفاده کنید که هر کدام را در ادامه برای شما معرفی خواهم نمود.
تست سرعت سایت وردپرس با GTmetrix
ابزار GTmterix یکی از معروف ترین و محبوب ترین ابزار های تست، آنالیز و برسی سرعت سایت رایگان در دنیاست. نحوه کار با این ابزار بسیار ساده است. خب من قصد دارم این تست سرعت را بر روی یکی از پروژه های افزایش سرعتی که در ویکی دمی داشتیم ادامه دهم و بخش بخش هر کدام را برای شما توضیح دهم! سایتی که قصد بررسی آن را دارم با نام karopack.ir است که در حال حاظر از نظر وضعیت سرعتی وضعیت مناسبی ندارد و اسکرین این سایت را در زیر مشاهده می کنید:
تست سرعت سایت وردپرسی با gtmetrix
برای اینکه شما هم مثل من بتوانید سرعت سایت خودتان را بررسی کنید باید کارهای زیر را انجام دهید:
1- وارد سایت Gtmetrix شوید.
2- در صفحه ی باز شده در قسمت Enter URL آدرس سایتتان را وارد کنید و برروی دکمه ی Test Your site را کلیک کنید مانند تصویر زیر:
محیط ابزار GTmetrix
3- بعد از کلیک کردن برروی دکمه، gtmetrix شروع به تست سرعت سایت وردپرسی شما می کند. ممکن است این پروسه زمان بر باشد، بنابراین صبور باشید و عجله نکنید!
4- بعد از اینکه آنالیز سایت شما تمام شد با صفحه ای مانند تصویر زیر مواجه خواهید شد:
تست سرعت سایت karopack
در تصویر بالا مشاهده می کنید که امتیازی که gtmetrix به سایت karopack داده خوب نیست (D). در زیر امتیازات هم، دلایل و مشکلاتی که باعث این نمره ی پایین شده را نمایش داده که آنها را بررسی خواهیم نمود. ما در مقاله ی آموزش gtmetrix بطور کامل تمام تب های این ابزار را گفته ایم.
افزونه های بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس
بیشتر مشکلاتی که برای سرعت سایت های وردپرسی پیش می آید مربوط به موارد زیر است:
1- بهینه نبودن عکس ها و تصاویر
2- فعال نبودن کش (Cache) برروی سایت
3- بهینه نبودن کد ها JS (جاوا اسکریپت)
4- بهینه و مرتب نبودن کد های CSS (سی اس اس)
5- ضعیف بودن سرور سایت وردپرس.
موارد گفته شده ی بالا بیشترین دلایل پایین بودن سرعت سایت وردپرس هستند مانند تصویر زیر که برای karopack هم این موارد دچار مشکل است:
مشکلات سرعت سایت karopack
بررسی پایین بودن سرعت سایت karopack
ارور هایی که در بالا وجود داشت را در ادامه بررسی خواهیم نمود تا ببینیم هر کدام مربوط به چه موردی است:
ارور Optimize images در gtmetrix
ارور Optimize images همانطور که از نامش مشخص است نشان دهنده این موضوع است که سایت شما عکس های بهینه ندارد و حجم عکس های شما زیاد است. برای اینکه عکس هایی که در سایت قرار میدهید را بهینه کنید جدا از افزونه ای که در ادامه معرفی خواهیم نمود، می توانید از سایت Tinypng نیز استفاده کنید. البته دسترسی به این سایت با آی پی ایران مسدود شده و باید از آی پی های دیگر کشور ها استفاده کنید! نحوه کار با این سایت بسیار ساده است و کافیست عکس ها را در سایت بارگذاری کنید و سپس بهینه شده ی آن ها را دانلود نمایید.
ارور Leverage Browser Caching در GTmetrix
فعال سازی کش در سایت می تواند بسیار زیاد بر سرعت بارگذاری تاثیرگذار باشد. زیرا کاربرانی که ۱ بار سایت شما را باز می کنند در صورتی که مجدد به سایت شما بازگردند دیگر نیازی نیست که تمام سایت برای آن ها مجدد بارگذاری شود و بخش هایی که ثابت مانده و تغییری نکرده را از مرورگر خودشان با سرعت بالا دریافت می کنند. ارور Leverage Browser Caching به این دلیل ظاهر شده که در سایت karopack ما سیستم کش را هنوز فعال نکرده ایم.
ارور Defer Parsing Of JavaScript در GTmetrix
بارگذاری شدن فایل های جاوا اسکریپت زمانبر تر از سایر بخش های سایت است. بهمین دلیل بهتر است در کد نویسی این کد ها را به بخش های پایین تر منتقل نمود تا زمانی که کاربران وارد سایت می شوند ابتدا بخش های دیگر برای آن ها لود شود و سپس کد های جاوا اسکریپت برایشان بارگذاری شود. با استفاده از افزونه ای که در ادامه خواهیم گفت شما می توانید مشخص کنید که ابتدا بخش های دیگر برای کاربران لود شود و سپس کد های جاوا اسکریپت شروع به بارگذاری شوند.
ارور Avoid Bad Requests در GTmetrix
در سایت karopack به فایل هایی آدرس داده شده برای فونت های مختلف، که دیگر این فونت ها در سایت موجود نیست و با صفحه ۴۰۴ در این آدرس ها مواجه می شویم و این صفحات باعث می شوند که تعداد درخواست ها در سایت بالا برود. باید یا این صفحات را مجدد ایجاد نمود یا بخش هایی که به این صفحات اشاره دارند را حذف کرد و یا این آدرس ها را ریدایرکت نمود.
ارور Minify JavaScript در GTmetrix
کد های سایت بهتر است که فشرده شوند تا زمانی که ربات ها یا مرورگر قصد بارگذاری صفحه را دارند دیگر زمان زیادی را صرف بارگذاری کد ها نکنند و در یک خط آن ها را ببینند. این ارور به این نکته اشاره دارد که کد های سایتی که بررسی کرده ایم فشرده نیستند و بهتر است در یک خط قرار بگیرند. با افزونه ی WP Rocket که در ادامه معرفی می کنیم شما می توانید این کد ها را فشرده نمایید.
ارور Minify CSS در GTmetrix
کد های CSS هم مانند کد های JavaScript باید فشرده شوند همانند ارور بالا که گفتیم این ارور هم با استفاده از افرونه WP Rocket میتواند برطرف شود.
افزونه های بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس
خب حالا که مشکلات را در بالا فهمیدیم وقت این رسیده که این مشکلات را شروع به برطرف کردنشان بکنیم. برای حل مشکلات افزونه ها یا همان پلاگین های وردپرس خیلی به ما کمک می کنند. در ادامه ۲تا از بهترین افزونه های وردپرس که برای بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس کارآمد هستند را معرفی خواهم نمود.
1- افزونه ی بهینه سازی تصاویر WP Smush:
افزونه Wp Smush با بیش از 1 میلیون نصب فعال یکی از بهترین افزونه های بهینه سازی تصاویر در وردپرس است که می تواند ارور های سرعت سایت شما که از بهینه نبودن تصاویر بوجود آمده اند را برطرف نماید. این افزونه را می توانید از اینجا دانلود کنید. توجه داشته باشید که در نسخه رایگان این افزونه شما با هر بار فشار دادن دکمه بهینه سازی تنها می توانید ۵۰ عکس را بهینه کنید و باید هر ۵۰ عکس مجدد برروی دکمه ی بهینه سازی کلیک کنید!
ما این ابزار را برروی سایت karopack نصب کردیم و بصورت زیر با افزونه کار کردیم:
محیط افزونه بهینه سازی WP Smush
بعد از اینکه برروی دکمه ی کل SMUSH در حال حاضر کلیک کردیم نتیجه بصورت زیر شد:
بهینه شدن عکس های سایت
و در GTmterix هم وضعیت سایت به این صورت در آمد:
وضعیت سایت بعد از بهینه سازی عکس ها
همانطور که میبینید ارور اول که مربوط به بهینه نبودن عکس ها بود حذف شد و دیگر توسط GTmetrix در نظر گرفته نمیشود. همچنین نمره ی سایت از D به C تغییر پیدا نمود و زمان بارگذاری سایت هم از ۸.۴ ثانیه به ۶.۹ ثانیه کاهش پیدا کرد!
2- افزونه ی بهینه سازی کد ها و کش WP Rocket:
افزونه ی WP Rocket یکی از قویترین افزونه های بهینه سازی کد های جاوا اسکریپت و CSS در دنیاست. این افزونه علاوه بر بهینه سازی این موارد می تواند کش را هم برروی سایت شما پیاده سازی نماید. نسخه رایگان این افزونه از قابلیت های کمتری برخوردار است. اما اگر سایت شما خیلی بزرگ نیست و کدهای سایت شما هم بصورت خیلی حرفه ای نوشته نشده و به پشتیبانی این محصول نیاز ندارید، می توانید از همان نسخه رایگان این افزونه استفاده نمایید، نسخه رایگان این پلاگین را از اینجا دانلود نمایید.
ما افزونه ی WP Rocket را هم برروی karopack فعال کردیم بصورت زیر:
محیط افزونه WP Rocket
نتیجه ی فعال سازی افزونه wp rocket بصورت زیر بود:
بعد از اینکه کد های HTML به حالت Minify در آمدن نتیجه ی سرعت سایت وردپرس به این شکل بود:
وضعیت سایت بعد از ادقام فایل های HTML
در بالا ما فقط کش را فعال کردیم و هنوز دستی به کد های CSS و JavaScript سایت نزده ایم، میبینید که نمره ی سایت از C به B تغییر پیدا کرد اما زمان لود سایت همان ۶.۹ ثانیه است. دلیل این اتفاق هم این است که ابزار های تست سرعت سایت کش را در زمان بارگذاری نادیده میگیرند و تنها این ارور را حذف کرد زیرا تشخیص می دهد که ما سیستم کش را پیاده سازی کرده ایم پس نمره ی مارا بالا برد، ولی در لود سایت این مورد را لحاظ نمیکند. در ادامه بخش های دیگر WP Rocket را هم فعال خواهیم کرد.
در مرحله ی دوم فایل های CSS را minify نمودیم و وضعیت به این شکل تغییر کرد:
وضعیت سایت بعد از ادقام فایل های CSS
همانطور که در بالا میبینید دیگر ارور Minify CSS که در بالا بود الان موجود نیست و فایل های CSS مرتب شدند. زمان بارگذاری سایت از ۶.۹ ثانیه به ۶.۳ ثانیه تغییر پیدا کرد و تعداد درخواست ها (Requests) از ۱۱۱ درخواست که در بالا بود به ۸۸ درخواست کاهش پیدا کرد که بسیار خوب است!
در مرحله سوم ما فایل های JS را با استفاده از WP Rocket بهینه سازی نمودیم و وضعیت سایت به این شکل تغییر کرد:
افزایش سرعت سایت وردپرس بعد از بهینه سازی فایل های JS
اتفاقی که در بالا رخ داد بسیار جالب بود! ما فایل های جاوا اسکریپت را بهینه نمودیم، نمره ی سایت به ۸۸٪ تغییر پیدا کرد که بسیار خوب بود. تعداد درخواست ها از 88 به 63 کاهش پیدا کرد که باز هم بسیار خوب بود. اما زمان لود سایت باز به همان ۶.۹ ثانیه افزایش پیدا کرد! آیا بهتر است که تنظیمات را باز به عقب برگردانیم؟! نه زمانی که این اتفاق رخ میدهد شما به بهینه سازی سایتتان ادامه دهید. ممکن است ما بعد از برطرف کردن مشکل Avoid bad requests ناگهان یک تغییر بسیار خوب را شاهد باشیم. در ادامه این مورد را هم برطرف کردیم.
ما در مقاله ی آموزش افزونه wp rocket بطور کامل تمام بخش های این افزونه را توضیح داده ایم که می تونید این مقاله را هم مطالعه نمایید.
در آخر تمام مواردی که ارور داشت مانند کش، بهینه سازی تصاویر و درخواست های ۴۰۴ و … را بررسی و ارور ها را برطرف نمودیم و سرعت سایت وردپرس karopack به نمره A در GTmetrix تغییر پیدا کرد و زمان بارگذاری سایت هم از ۶.۹ ثانیه به ۲.۸ ثانیه تغییر پیدا نمود.
افزایش سرعت سایت وردپرس
برای برطرف کردن ارور های ۴۰۴ هم صفحات را ریدایرکت کردیم، البته این کار خوب نیست زیرا در بالا مشاهده می کنید که این کار ما باعث بوجود آمدن ارور جدیدی بنام Minimize Redirects شده که به ما میگوید که تا جایی که امکان دارد ریدایرکت ها را کاهش دهیم. بهتر است ما صفحاتی که ۴۰۴ هستند را یا ایجاد کنیم و یا جایی که به این صفحات اشاره دارند را پیدا کنیم و آن لینک ها را حذف کنیم!
تست سرعت سایت وردپرس با Google Page Speed Insight
ابزار دوم تست سرعت سایت بسیار خوبی که قصد معرفی به شما عزیزان را داریم ابزار خود گوگل به نام Google PageSpeed Insights است. با توجه به اینکه گوگل بسیار زیاد برروی سرعت سایت ها تاکید دارد بهمین دلیل استفاده از این ابزار می تواند برای شما خیلی مفید باشد. نحوه کار با این ابزار کمی سخت تر از GTmetrix است زیرا این ابزار شما را مانند جیتی متریکس راهنمایی نمیکند اما در صورتی که مشکلات gtmetrix را برطرف کنید در Google Page Speed Insights هم نمره ی خوبی خواهید گرفت. ما karopack را هم در google pagespeed insights بررسی نمودیم و نمره ی سرعت سایت بصورت زیر بود:
وضعیت سایت karopack در حالت موبایل
شما می توانید از ابزار تست سرعت گوگل برای بررسی وضعیت سایتتان هم در حالت موبایل و هم دسکتاپ استفاده نمایید مانند تصویر بالا که حالت موبایل را بررسی کرد و تصویر زیر که حالت دسکتاپ را بررسی کرده است :
تست سرعت سایت karopack در گوگل حالت دسکتاپ
می بینید که نمره های گرفته شده سایت اصلاً از نظر گوگل خوب نیست و این مورد می تواند به سئو سایت ضربه زیادی وارد کند. موارد مختلفی که در GTmetrix به ما ارور داده شده بود را برطرف می کنم و بررسی می کنم ببینم که نمره ی گوگل هم تغییری دارد یا خیر؟ البته به این نکته هم توجه داشته باشید که ابزار گوگل بسیار زیاد برروی سرعت سرور هم تمرکز دارد و در صورتی که شما از سرور اختصاصی با سرعت بالا استفاده نمایید، می توانید نمره خوبی از گوگل بگیرید.
بعد از اینکه موارد بالا که برای GTmetrix درست کردیم وضعیت نمره سایت در گوگل هم بصورت زیر شد:
وضعیت سایت بعد در برطرف کردن ارورها
در حالت دسکتاپ هم بصورت زیر گوگل به سایت karopack نمره داد:
وضعیت سایت karopack در حالت desktop
نمرات گرفته شده در بالا دیگر مثل قبل بد نیست! در حالت دسکتاپ وضعیت سایت بسیار عالی است و در حالت موبایل هم با توجه به اینکه سایت بطور مخصوص برای موبایل طراحی نشده نمره ی گرفته شده متوسط است. در صورتی که قصد عالی کردن رتبه را داشته باشیم باید از سرور قدرتمند استفاده کنیم یا ظاهر سایت در حالت موبایل را بصورت مخصوص طراحی کنیم.
خدمات افزایش سرعت سایت
با توجه به اینکه پروسه افزایش سرعت سایت زمان بر است و ممکن است در بسیاری از موارد کار دچار مشکل شود و یا بعد از تغییراتی که در سایت رخ میدهد سایت از نظر ظاهری بهم ریخته شود و … بسیاری از صاحبان کسب و کار ترجیح میدهند که افزایش سرعت سایت وردپرسی یا غیر وردپرسیشان را به دست کسانی دهند که کار خدمات افزایش سرعت سایت انجام می دهند. در صورتی که در زمینه ی افزایش سرعت سایت برای کسب و کارتان نیاز به مشاوره داشتید میتوانید با تیم پشتیبانی ویکی دمی در تماس باشید تا آنها شما را در این زمینه یاری نمایند. پیشنهاد من به شما این است که اگر سایتتان حرفه ای است و ممکن است بعد از انجام این فعالیت ها با مشکل مواجه شود، سعی کنید با پشتیبانی تماس بگیرید، اما در صورتی که قصد دارید افزایش سرعت سایت وردپرس را یاد بگیرید، تمام مواردی را که در بالا برای شما گفتیم را قدم به قدم برروی سایتتان امتحان نمایید و اگر تمایل داشتید نتیجه را در بخش نظرات برای من قرار دهید!
امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، حتماً نظراتتون رو در مورد این آموزش بگین و اگر سوالی داشتید هم مطرح کنید، حتماً سعی میکنم تا جایی که امکان داره به سوالات شما عزیزان پاسخ دهم.
دیدگاهتان را بنویسید