200 فاکتور سئو (آپدیت سال 2022)
عناوین مطالب
Toggleدر این مقاله قصد داریم برای شما 220 فاکتورهای مهم سئو که توسط سایت backlinko نوشته شده است را بازگو کنیم. بعضی از این فاکتورهای سئو از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و برخی کمتر، اما چیزی که مهم است این است که همه ی آنها توسط گوگل تایید شده است. پس اگر می خواهید بدانید که برای بهبود رتبه سایتتان در گوگل به چه چیز هایی باید توجه داشته باشید این مقاله را تا انتها بخوانید، همچنین توجه داشته باشید که فاکتورها بر اساس میزان اهمیت مرتب شده نیستند اما ما بخش هایی که از اهمیت بیشتری برخوردارند را برای شما با علامت * مشخص می کنیم، اما باز هم تکرار می کنیم که این اهمیت مطلق نیست.
اگر با مبحث سئو آشنایی چندانی ندارید، پیشنهاد می کنم ابتدا مقاله آموزش سئو مبتدی را مطالعه کنید تا با مفاهیم و مقدمات سئو بیشتر آشنا شوید.
فاکتورهای سئو مربوط به دامنه (Domain Seo Factors)
1- قدمت دامنه:
این فاکتور قبلا خیلی پررنگتر بود. یعنی هرچه طول عمر یک دامنه بیشتر بود گوگل یا هر موتور جستجوی دیگه ای اهمیت بیشتری به آن سایت می دادند. آن هم به این علت بود که از نظر موتور های جستجو دامنه هایی که در یک موضوع خاص سالها فعالیت داشته اند نقش مرجع بودن را دارند و احتمالا بیشتر از بقیه سایت ها برای کاربر مفید خواهند بود.
اما در سال 2019 این فاکتور خیلی به چشم نمیاد و ارزش بالایی ندارند و الان هر سایتی کیفیت بالایی داشته باشد و برای مخاطب ارزشی خلق کند به سرعت ارزشمند میشود.
اگر سایت شما تازه تاسیس است اصلا نگران این مورد نباشید.
2- وجود کلمه کلیدی در دامنه:
بودن کلمه کلیدی در دامنه، خیلی جزو فاکتورهای مهم سئو نیست، اما می تواند یک سیگنال مثبت به گوگل باشد، بطور مثال اگر سایت شما در مورد موبایل است وجود کلمه mobile در دامنه می تواند به گوگل یک سیگنال مثبت بدهد. اما اگر نام زیبایی برای سایت خود انتخاب کرده اید و فکر میکنید که این نام توانایی برند شدن را دارد هیچ وقت آن را فدای کلمه کلیدی نکنید.
چون اینقدر موضوعات و فاکتورهای مهمی در سئو وجود دارند که این فاکتور اصلا به چشم نمیآید.
3- شروع شدن دامنه با کلمه کلیدی:
وجود کلمه کلیدی در اول دامنه می تواند یک امتیاز مثبت نسبت به کسانی که کلمه کلیدی در دامنه خود ندارند باشد.
از نظر دیحیتال مارکتینگ بودن کلمه کلیدی در نام دامین باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) و جلب اعتماد کاربران میشود.
4- مدت زمان خرید دامنه :
مطلبی که از گوگل منتشر شد:
دامنه های ارزشمند اغلب برای چندین سال پیش پرداخت می شوند، در حالی که دامنه های کم اعتبار به ندرت بیش از یک سال استفاده می شود. بنابراین، تاریخی که یک دامنه در آینده به پایان می رسد، می تواند به عنوان یک عامل در پیش بینی مشروعیت یک دامنه مورد استفاده قرار گیرد.
یعنی اگر شما دامین خود را به صورت ۵ ساله خریداری میکنید این حس را به موتور های جستجو میدهید که بیزینس شما جدی است و قص ندارید بعد از گذشت یک سال آن را رها کنید.
5- کلیدواژه در Subdomain:
بر اساس تایید متخصصان سایت MOZ کلیدواژه ای که در زیر دامنه (subdomain) ظاهر می شود، رتبه بندی را افزایش دهد. ما در مورد subdomain بطور کامل در مقاله زیر دامنه (subdomain) چیست؟ توضیح داده ایم.
ذکر این نکته الزامی است که این فاکتور برای خود ساب دامین موثر است و تاثیری روی سایت اصلی ندارد. یعنی تصور نشود که شما با ساخت چندین ساب دامین با کلمات کلیدی میتوانید به سئو سایت خودتون کمک کنید
6- تاریخچه دامنه:
تاریخچه سایت ممکن است بعد از مدتی توسط گوگل باز گردد بنابراین حتماً تاریخچه دامنه ای که می خرید یا پر می کنید را در سایت های whois بررسی کنید، همچنین در موارد خاص ممکن است سایتی توسط گوگل جریمه یا اصطلاحاً پنالتی شده باشد، که این جریمه به شخص جدید نیز منتقل شود.
خب مقداری واضحتر توضیخ میدهیم:
قبل از خرید دامنه مورد نظر و در صورت خالی بودن آن ابتدا از دامنه هویز بگیرید ببینید دامنه قبلا فعال بوده یا نه. اگر فعال بوده در چه حوزه ای فعالیت داشته و فالیت اسپم داشته یا خیر.
اگر دامنه ای که خریداری میکنید قبلا فعال بوده و به صورت اسپم فعالیت داشته، بعد از خرید شما و بالا آمدن سایت جدید همچنان نمره منفی گذشته با سایت همراه است و موتور های جستجو مخصوصا گوگل به دید مفنفی به سایت شما نگاه میکنند و ممکنه سایتتون اصلا رشد خوبی نداشته باشه
7- مطابقت كامل دامنه با کلمه کلیدی:
یکی بودن کلمه کلیدی بصورت دقیق با نام دامنه می تواند یک امتیاز مثبت برای شما باشد. البته اگر سایت ضعیفی نداشته باشید و سایر فاکتورهای سئو را درست رعایت کرده باشید، در غیر این صورت دچار جریمه از طرف گوگل خواهید شد. منظور از مطابقت کامل نام دامنه با کلمه کلیدی این است که فرض کنید شما سایت فروش موبایل دارید، انتخاب نام دامنه buymobile می تواند به گوگل بفهماند که دقیقاً سایت شما در مورد چیست.
8- مخفی کردن اطلاعات مالک دامنه:
درصورتی که اطلاعات دامنه خود را از دید موتور های جستجو مخفی کنید، ممکن است این کار به این موتور ها این مفهوم را برساند که این سایت قصد دارد خدمات غیر مجاز ارائه دهد و چیزی برای مخفی کردن دارد.
مات کاترز نقل قول کرده است:
“… وقتی که دامنه آنها را چک کردم، همه آنها از ” سرویس حفاظت از حریم خصوصی “برخوردار بودند. این نسبتا غیر معمول است … داشتن دامنه شخصي و حفاظت شده،به صورت خودکار بد نیست، اما هنگامی که شما دارای یک کسب و کار عمومی هستید و این مورد را استفاده می کنید، نشان می دهد که شما می خواهید چیزی را از کسی پنهان نمایید.
9- صاحب مجرم دامنه:
اگر گوگل یک فرد خاص را به عنوان یک اسپمر شناسایی کند، این امر كاملا منطقي است که سایر سایت های متعلق به آن شخص را نيز مورد بررسي قرار دهند. حتی اگر شما در سرویس جیمیل خود چندین سایت دارید و برای یکی از سایت ها به صورت اسپم و سیاه فعالیت میکنید، بعد از اینکه گوگل شما را شناسایی کند به تمامی دامین های روی همان حساب جیمیل نیز حساس میشود
10- توسعه TLD كشور ها:
داشتن دامنه سطح بالا با کد مخصوص هر کشور (.cn، .pt، .ca) می تواند به رتبه سایت برای آن کشور کمک کند … اما می تواند توانایی سایت را در سطح جهانی محدود کند. بطور مثال اگر در ایران فعالیت دارید و سایت شما تنها از ایران مشتری خواهد پذیرفت، استفاده از دامنه .ir می تواند به شما در رتبه بندی بهتر کمک کند، البته شما می توانید بطور دستی هم از طریق گوگل وبمستر ناحیه فعالیت خودتان را مشخص نمایید.
فاکتورهای سئو صفحات سایت
11. کلیدواژه در شروع عنوان:
شروع عنوان مطلب با استفاده از کلمه کلیدی یا کلیدواژه یک سیگنال مثبت به گوگل می فرستد، اما به این شکل نیست که شما عنوان خود را به خاطر این فاکتور سئو خراب کنید و یا از حالت کاربر پسند بودن آن را خارج کنید.
اگه بتوانید به گونه ای این کار را انجام دهید که هم عنوان شما جذاب باشد و هم از کلمه کلیدی در ابتدای عنوان استفاده کرده باشید این یعنی شما این فاکتور را به درستی انجام داده اید.
12- شروع عنوان با کلمه کلیدی:
بر اساس صحبت های سایت Moz، عنوانی که با یک کلمه کلیدی شروع می شود، بهتر از عنوان هایی است که کلمه کلیدی به سمت انتهای عنوان رفته است.
13- کلمه کلیدی در توصیف صفحه (description):
گوگل از تگ meta description به عنوان یک سیگنال رتبه بندی مستقیم استفاده نمی کند. با این حال، تگ توضیحات شما می تواند بر میزان کلیک (CTR)، که یک عامل رتبه بندی کلیدی است، تاثیر بگذارد. سعی کنید در دسکریپشن خود دقیقا چیزی بنویسید که قرار است به کاربران خود ارائه دهید
14- کلید واژه در H1 وجود داشته باشد:
تگ های H1 در حقیقت عنوان دوم هستند. با توجه به نتایج حاصل از بررسی دقیق، Google همراه با عنوان شما (title)، از H1 شما ،به عنوان یک سیگنال مرتبط استفاده میکند. به همین دلیل وجود کلمه کلیدی در عنوان دوم یا همان H1 می تواند به گوگل بفهماند موضوع صفحه در مورد چیست.
15- TF – IDF:
“چند بار کلمه کلیدی در یک سند ظاهر می شود؟” زمانی که شما از یک کلمه خاص در محتوای خود استفاده می کنید و آن کلمه را بارها تکرار می کنید، در حقیقت به گوگل میفهمانید که این مطلب در مورد این کلمه کلیدی خاص است، بطور مثال ما در این مقاله از کلمه “فاکتورهای سئو” بارها استفاده کرده ایم که نشان می دهد این مقاله در مورد فاکتورهای سئو توضیح داده است. گوگل برای فهمیدن موضوع مقاله از یک نسخه پیشرفته TF-IDF،استفاده می کند. ما در مقاله ی آموزش انتخاب کلمه کلیدی در مورد کلمات کلیدی در سئو بطور کامل توضیح داده ایم که میتوانید این مطلب رو هم مطالعه کنید.
16- طول محتوا:
محتوا های طولانی تر می توان گفت که جامع تر و کامل تر یک موضوع را بررسی کرده اند، البته این گفته ممکن است در مواردی اشتباه هم باشد، اما بیشتر مواقع درست است، تجربه نشان داده که محتواهای طولانی تر با توجه به الگوریتم های گوگل رتبه بهتری نسبت به محتواهای کوتاه تر می گیرند، البته نه هر محتوای بلندی! محتوایی که یک مطلب را بطور کامل پوشش دهد.
شما اگر بتوانید محتوایی بالای هزار کلمه تولید کنید که یک موضوع را بهصورت کامل مورد بررسی قرار دهد و توضیحات مفیدی ارائه دهد قطعا شانس داشتن رتبه بهتری نسبت به یک محتوای ۳۰۰ کلمه ای خواهید داشت.
از طرف درگر شما در محتواهای طولانی، میتوانید از کلمه کلیدی های و LSI های متنوعی در مقاله استفاده کنید که همین موضوع باعث میشود شما در کلمات زیادی بتوانید رتبه و ورودی بالا کسب کنید.
البته این نکته لازم به ذکر است که به حاطر محتوای طولانی، هیچگاه میفیت محتوا را پایین نیارید زیرا باعث میشود کاربر از محتوای شما ناراضی باشد و سایت ما را کلا ببندد و بانس ریت و پوگو استیکینگ اتفاق بیفتد که به ضرر شماست.
17- فهرست مطالب:
با استفاده از یک جدول مرتبط با محتوا ، گوگل بهتر ميتواند محتوای صفحه ی شما را درك كند. همچنین می تواند در نمایش نتایج سایت شما را بهتر نمایش دهد:
همچنین وقتی از فهرست های محتوا استفاده میکنید، این شانس را دارید که گوگل لینک های و موضوعات شما را در صفحه نمایش جستجو های خود در زیر سایتتون نمایش بده که میشه مثل تصویر بالا از سایت بک لینکو.
18- تراکم کلمات کلیدی:
بکار بردن زیاد کلمه کلیدی در الگوریتم های جدید گوگل دیگر مانند قبل نیست، یعنی دیگر نیاز نیست که شما بارها در محتوای خود از کلمه کلیدی استفاده کنید، البته توجه داشته باشید که استفاده بسیار زیاد از کلمه کلیدی در متن در حقیقت سوء استفاده از کلمه کلیدی تلقی می شود و ممکن است گوگل شما را بر اساس الگوریتم پاندا جریمه کند.
شما باید در متن خود از LSI ها استفاده کنید که در مورد این فاکتور مهم سئو در بخش بعدی توضیح بیشتری میدهیم.
نیازی نیست که شما بارها از عین کلمه کلیدی اصلی خود استفاده کنید و همچنین نیازی نیست که برای محتوای خود فقط یک کلمه کلیدی در نظر بگیرید. با به وجود آمدن رنک برین هوش مصنوعی گوگل بسیار باهوش شده است و روز به روز به سمت فهم بیشتر کلمات سرچ شده از سمت کاربران پیش میرود به همین دلیل گوگل محتوای شما را درک میکند و مثل قبل نیازی نیست بارهای بار از عین کلمه کلیدی در متن استفاده کنید. ولی شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا محتوای شما برای الگوریتم رنک برین قابل فهم باشد که یکی از این راه ها استفاده از LSI است.
توصیه میکنم مقاله آموزش جامع الگوریتم rankbrain را مطالعه کنید تا با درک بالاتری از این الگوریتم محتواهای حرفه ای تری ایجاد کنید.
19-استفاده از LSI در محتوا:
کلمات کلیدی LSI به موتورهای جستجو کمک می کنند تا معانی مختلف، واژه هایی که بیش از یک معنی دارند،را به شما نشان دهد (مثلا: تور برای تور دروازه یا تور ماهیگیری و یا تور گردشگری) حضور / عدم وجود LSI احتمالا همچنین به عنوان یک سیگنال کیفیت محتوا عمل می کند، ما در مقاله LSI در سئو چیست؟ بطور کامل در مورد این مطلب توضیح داده ایم که می توانید این مقاله را هم بررسی کنید.
شما با استفاده از LSI ها میتوانید گوگل برای درک بهتر محتوای خود کمک کنید و شانس بالا بودن در کلمات محتلف را داشته باشید. ما در ویکی دمی بارها پیش آمده است که برای یک صفحه یا مقاله با بیشتر از ۳۰ کلمه کلیدی ورودی دریافت کرده ایم و هرکدام از آن کلمات را در گوگل سرچ میکردیم سایت ما در صفحه اول و یا دوم قرار داشت.
20- کلمات کلیدی LSI در title و description:
طبق محتوای صفحه وب، کلید واژه های LSI در برچسب هاي صفحه meta، احتمالا به گوگل کمک می کند تا بین کلمات با معانی بالقوه متعدد، قدرت تشخيص و انتخاب داشته باشد. همچنین می تواند به عنوان یک سیگنال مثبت جهت فهمیدن موضوع مطلب شما عمل نماید.
٢١. نوشتن مقالات بصورت عمقی:
بين عمق موضوع و رتبه بندى هاى گوگل نوعى همبستگى و ارتباط وجود دارد. بنابراين صفحاتى كه همه ى زوايا را از نظر موضوعى پوشش ميدهند، نسبت به صفحاتى كه تنها يك موضوع را بررسى ميكنند، برتر هستند. یکی از مهمترین راه های فهمیدن این موضوع برای گوگل رفتار کاربران میباشد که معمولا کاربران در محتواهای عمیق و مفهومی و طولانی زمان بیشتری را سپری میکنند و اینگونه سایت ها معمولا کاربران وفادار زیادی پیدا میکنند که یه صورت روزانه به سایت سر میزنند.
٢٢. سرعت لود شدن يك صفحه توسط HTML آن:
هم گوگل و هم بينگ سرعت لود شدن صفحه را يكى از فاكتورهاى رنك (رتبه) بندى صفحات قرار داده اند. اسپايدر و يا همان عنكبوتهاى موتورهاى جستجو وظيفه اشان اينست كه با توجه به كد HTML شما، سرعت تقريبى لود شدن صفحه را براورد كنند.
٢٣. سرعت لود شدن صفحه توسط Chrome:
گوگل از Chrome user data هم براى بهتر حدس زدن زمان مورد نياز لود شدن يك صفحه استفاده ميكند. بدين ترتيب، ميتوانند بفهمند كه واقعا چقدر طول ميكشد كه صفحه ى مورد نظر براى استفاده ى كاربر لود شود.
٢٤. استفاده از AMP:
AMP درحاليكه يكى از فاكتورهاى مستقيم رنكينگ گوگل نيست، ميتواند يكى از مهمترينها در قسمت سوالات رايج اخبار گوگل، در نسخه ى لود شده در موبايل باشد.
سایت هایی که از این فاکتور سئو استفاده میکنند سرعت بالاتری در اختیار کاربران خود قرار میدهند و این عامل باعث ایجاد یک تجربهی خوب برای کاربر میشود. به صورت کلی گوگل AMP را دوست دارد و واقعیت این است که سایت هایی که از این تکنولوژی استتفاده میکنند پتانسیل بالاتری برای به دست آوردن رتبه های بهتری در گوگل دارند.
اگر از سایت وردپرسی استفاده میکنید بهتره که مقاله آموزشAMP برای وردپرس را مطالعه کنید
٢٥. مطابقت موضوع صفحه با محتوای صفحه:
کاربران با هدف سرچ خود را انجام میدهند و دقیقا میدانند که میخواهند چه چیزی را ببینند یعنی دقیقا میدانند که میخواهند چه محصولی را مشاهده کنند، چه محتوایی را مطالعه کنند یا چه تصویر و یا فیلمی را ببینند به همین دلیل اگر وارد سایتی شوند که محتوای آن با چیزی که در موضوع صفحه نوشته اند مغایرت داشته باشد از آن صفحه خارج میشوند.
آيا محتواى صفحه ى مورد نظر، با آنچه كه كاربر دنبالش است مطابقت دارد؟ در اينصورت، ممكن است كه رنك آن صفحه به خاطر كلمه ى كليدى اى كه مورد جستجو قرار گرفته كمى بهبود يابد.
٢٦. مرغ مگس خوار (هامينگ برد) گوگل:
اين تغيير الگوريتمى، به گوگل كمك كرد كه به چيزى فراتر از كلمات كليدى برسد. با تشكر از hummingbird امروزه گوگل ميتواند موضوع يك صفحه ى وب را بهتر متوجه شود.
برای اطلاعات دقیق در مورد این الگوریتم گوگل بهتره که مقاله الگوریتم مرغ مگس خوار را مطالعه کنید.
٢٧. مطالب تكرارى:
مطالب كاملا شبيه به هم روى يك وبسايت (حتى وقتى كمى تغيير يافته باشد) ميتواند تاثيرى منفى روى آنچه كه از وبسايت در موتورهاى جستجو نمايان ميشود داشته باشد.
شاید برای خیلی از شما پیش آمده باشه که در گوگل یک صفحهی اشتباهی به جای صفحه ای که میخواهیدد نمایش داده شود، به کاربران نمایش داده میشود. خب این اتفاق از نظر شما اشتباه است اما از نظر گوگل کاملا درست است و در واقعیت شما اشتباه کرده اید نه گوگل.
گوگل یک موتور جستجو است که ربات آن وظیفه دارد طبق الگوریتمی که برای آن تعریف شده است وظیقه خود را انجام دهد.
وقتی شما بین ۲ تا از صفحه های سایتتان شباهت درست کرده اید خب طبیعی است که این ربات نتواند منظور شما را به درستی بفهمد. و اینجاست که محتوای مشابه میتواند آسیب های جدی به سایت وارد کند.
در بعضی از موارد آنقدر شباهت متنی و موضوعی وجود دارد که گوگل تصمیم میگیرد هیکدام از لینک های شما را نمایش ندهد.
٢٨. Rel = Canonical:
اگر از آن استفاده ى درست شود، ممكن است گوگل از جريمه ى وبسايتتان بابت محتواهاى تكرارى چشم پوشى كند.
استفاده درست از کنونی کال یعنی در شرایطی که نیاز است از آن استفاده شود و بی جهت از یک صفجه به صفحهی دیگر کنونی کال داده نشود.
برای آشنایی کامل با این تگ لطفا مقاله کنونی کال چیست را مطالعه کنید
٢٩. بهينه سازى تصويرى:
تصاوير، بسته به نامشان، متون مربوطه شان، عنوان، توضيحاتشان و شرحشان، هميشه براى گوگل سيگنال هاى مهمى ميفرستند.
٣٠. آپدیت مستمر نوشته ها:
آخرين آپديت هاى الگوریتم گوگل كافيين، مخصوصاً براى جستجوگرانى كه به وقتشان اهميت ميدهند بسيار مهم است. با مورد توجه قرار دادن اهميت اين فاكتور، گوگل تاريخ آخرين آپديت برخى صفحات را نشان خواهد داد.
٣١. قدرت و اهميت به روزرسانى محتواها:
اهميت به روزرسانى و تغيير محتوايى هم يكى از فاكتورهاى نشانگر تازگى اطلاعات يك صفحه است. كم كردن يا بيشتر كردن كل بخش يك محتوا بسيار مهم تر از جابجا كردن ترتيب چند كلمه يا تصحيح يك اشتباه تايپيست.
٣٢. به روزرسانى تاريخ صفحات:
در طول زمان، چندبار يك صفحه به روزرسانى شده؟ روزانه؟ هفتگى؟ يا اينكه ٥سال يكبار؟ تكرر به روزرسانى شدن يك صفحه نيز يكى از فاكتورهاى مهم است.
٣٣. برجستگى كلمات كليدى:
اينكه در ١٠٠كلمه اى اول يك محتوا يك كلمه ى كليدى آمده باشد، قطعا در رتبه بندى صفحات اول در گوگل موثر است.
٣٤. كلمات كليدى در تگهاى H2 و H3:
اينكه كلمه ى كليدى مورد استفاده تان در يك فرمت H2 يا H3 به عنوان سرتيتر شناخته شود، ممكن است نشانى از ضعيف بودن ارتباطش با موضوع محتوا باشد. درواقع، جان مولر ادعا دارد كه:
٣٥.كيفيت و قدرتي كه سايت ها توسط لينك خارجي كسب ميكنند:
خيلي از سئوكارها معتقدند كه لينك دادن به سايت هاي قدرتمند تاثيرات مثبتي روي سئوي سايت دارد و باعث رتبه بندي بالاتر در گوگل ميشود. در صورتی که بدنبال لینک سازی خارجی از نوع کلاه سفید هستید، می توانید برای آشنایی بیشتر با پکیج های بهینه سازی سایت به تیم ویکی دمی تیکت بزنید تا در اسرع وقت با شما تماس گیرند.
٣٦.موضوع لينك هاي خارجي:
با توجه به الگوريتم Hillop (لينك)، گوگل ممكن است از محتواي صفحاتي كه در وبسايتتان به آنها لينك ميدهيد، به عنوان يك سيگنال مرتبط استفاده كند. براي مثال، اگر يه صفحه اي با محتواي در رابطه با خودرو داشته باشيد و در آن به يك صفحه ي با محتواي مربوط به فيلم لينك دهيد، گوگل ممكن است فكر كند كه صفحه تان در رابطه با فيلم هاي ماشيني است، نه اتوموبيل!
٣٧.گرامر و املا:
يكي از علائم كيفيت سايت گرامر و املاي صحيح است.
٣٨.محتوای تولید خودتان:
آيا محتوايتان را خودتان نوشته ايد؟ اگر محتوايتان را از يك صفحه ي ايندكس شده كپي كرده باشيد، در رتبه بندي گوگل قرار نخواهيد گرفت. يا حتي ممكن است صفحه تان توسط ربات هاي گوگل برسي و ايندكس نشود.
٣٩.نسخه ي موبايل-فرندلي:
الگوریتم موبايل فرندلي كه اغلب با عنوان Mobilegeddon ناميده ميشود، صفحاتي را كه براي موبايل بهينه شده اند را به درستي به روزرساني ميكند.
٤٠.قابليت استفاده با موبايل:
وبسايت هايي كه كاربران ميتوانند با استفاده از موبايل براحتي به آن دسترسي داشته باشند، طبق الگوريتم Mobile-first index گوگل، جايگاه بالاتري خواهند داشت.
٤١. محتواهاي “نهان” در موبايل:
محتواهايي كه در موبايل نهان هستند، به نسبت محتواهاي آشكار، احتمال ايندكس شدن كمتري دارند. اگرچه اخيراً يك جستجوگري اظهار داشته كه اين محتواهاي نهان مشكلي ندارند، اما به هر حال محتوايي كه مهم باشد، بايد آشكار باشد.
٤٢.محتواهاي مكمل كمك كننده:
يكي از شاخص هاي كيفيت سايت و رتبه بندي خوب در گوگل، داشتن محتواهاي مكمل در وبسايت است. محتواهاي مكمل شامل مبادلات ارز، حسابگرهاي بهره وام و دستورالعمل هاي تعاملي ميشود.
٤٣. محتواهايي كه در پنجره مخفي هستند:
اگر كاربران مجبور باشند كه براي خواندن محتوايتان روي يك پنجره كليك كنند، آن محتواي درواقع مخفي، ممكن است توسط گوگل ايندكس نشود.
٤٤. تعداد لينك هاي خارجي:
داشتن لينك هاي خارجي زياد در به رتبه بندي صفحه لطمه ميزند.
٤٥.مولتي مديا:
داشتن ويدئو، تصوير و ديخر مولتي مدياها ميتوانند به كيفيت محتوا كمك كنند. ارتباط بين مولتي مديا و رتبه بندي را ميتوانيد در تصوير زير مشاهده كنيد:
٤٦. تعداد لينك هايي كه از درون وبسايت به صفحات دروني وبسايت ميدهيم(لينك هاي داخلي):
تعداد لينك هايي كه در يك محتوا به يك صفحه دروني سايت ميدهيم، در واقع اهميت آن صفحه را نشان ميدهد. هرچه تعداد لينك ها به يك صفحه بيشتر باشد، آن صفحه از اهميت بيشتري برخوردار است.
٤٧. كيفيت تعداد لينك هايي كه از درون وبسايت به صفحات دروني وبسايت ميدهيم:
اگر در محتوا يا مقالات به صفحات معتبر دروني وبسايتتان لينك دهيد،تاثير گذارتز است به نسبت زماني كه به صفحات غيرمعتبر وبسايتتان لينك دهيد.
٤٨. لينك هاي خراب:
وجود تعداد زيادي لينك خراب نشان دهنده ي يك وبسايت رها شده است! google rater guidelines document، براي سنجيدن كيفيت صفحه اصلي يك وبسايت، از لينك هاي خراب موجود در آن سايت استفاده ميكند.
٤٩.reading level:
در اينكه گوگل reading level يك وب پيج را ارزيابي ميكند شكي نيست. حتي در گذشته آمارش را در اختيارتان قرار ميداد
اما هميشه بر سر اينكه اطلاعات reading level چه چيز را نشان ميدهند بحث بوده است. عده اي معتقدند كه داشتن يك reading level بنيادي باعث ميشود كه در رتبه بندي جايگاه بهتري داشته باشيد ،از آنجايي كه براي عمده ي مردم جذاب است. عده ي ديگر محتوا و reading level بنيادي را وابسته ميدانند.
٥٠. لينك هاي وابسته:
لينك هاي وابسته به تنهايي به سايت شما لطمه اي وارد نميكنند. اما اگر تعدادشان بيش از حد باشد ممكن است الگوريتم گوگل براي اطمينان از اينكه شما يك سايت وابسته نيستيد، به علائم كيفي ديگري روي وبسايتتان دقت كند.
۵۱- خطاهای HTML/ اعتبار سنجی W3C:
بسیاری از خطاهای HTML یا برنامه نویسی ناقص ممکن است نشانه یک سایت با کیفیت پایین باشد. در حالی که این موضوع بحث برانگیز است، بسیاری از افراد که در حوزه سئو فعالیت دارند، فکر می کنند که از یک صفحه با کدگذاری مناسب به عنوان یک سیگنال کیفیت استفاده می شود.
۵۲- قدرت دامنه:
همه چیز برابر است، یک صفحه در دامنه قدرتمند بالاتر از یک صفحه در یک دامنه با قدرت کمتر رتبه بندی می شود.
۵۳- رتبه صفحه:
این موضوع کاملاً با رتبه مرتبط نیست. اما به نظر می رسد صفحاتی که قدرتمند، صفحاتی که لینک های کمی دارند را از رده خارج می کنند!
۵۴- طول URL:
URL های بیش از حد طولانی ممکن است به دیده شدن صفحه توسط موتورهای جستجو آسیب برسانند. در حقیقت، چندین تحقیق در مطالعات صنعتی نشان داده اند که URLهای کوتاه دارای برتری کوچکی نسبت به طولانی تر ها در نتایج گوگل دارند.
۵۵- مسیرURL:
ممکن است صفحه ای که نزدیک به صفحه اصلی است در مقایسه با صفحاتی که در عمق سایت هستند، قدرت بیشتری برای نمایش در نتایج گوگل داشته باشند.
۵۶- ویراستاران:
اگر چه هرگز این موضوع تایید نشده است اما گوگل پتنتی را ثبت کرده که افراد ویراستار اجازه می دهد بر روی SERP اثر بگذارند.
۵۷- رده صفحه:
رده ای که صفحه در آن ظاهر می شود یک سیگنال ارتباط است. صفحه ای که بخشی از یک رده است، ممکن است در مقایسه با صفحه ای که تحت یک رده غیر مرتبط قرار دارد، سیگنال ارتباط بیشتری داشته باشد.
۵۸- برچسب های وردپرس:
برچسب ها سیگنال ارتباط خاص وردپرس هستند. Yoast.comدر این باره اعلام کرده است که :
استفاده از تگ ها می تواند به شما کمک فراوانی نماید، زیرا با استفاده از این کار می توانید پست های مرتبط را به هم وصل نمایید و متصل کنید.
۵۹- کلید واژه در URL:
یکی دیگر از سیگنال های ارتباط است. یکی از نماینده های گوگل به تازگی این موضوع را به عنوان”یک عامل رتبه بندی بسیار کوچک” که به هر حال یکی از فاکتورهای سئو در رتبه بندی محسوب می شود نام برد.
۶۰- رشته URL:
دسته بندی های موجود در رشته URL توسط Google خوانده می شوند و ممکن است یک سیگنال موضوعی برای آنچه در یک صفحه موجود است، به حساب آید :
۶۱- منابع و مأخذ :
درست مثل مقالات پژوهشی اشاره به منابع و مأخذممکن است نشانه ای از کیفیت باشد. دستورالعمل های کیفیت گوگل بیان می کند که در هنگام بازدید از صفحات خاص بازدیدکنندگان باید از منابع چشم پوشی کنند: “این موضوعی است که تخصص و یا منابع معتبر در آن مهم هستند …”. با این حال، گوگل انکار کرده است که از لینک های خارجی به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده می کنند.
۶۲- بولت ها و لیست های شماره گذاری شده:
ولت ها و لیست های شماره گذاری شده به خوانندگان کمک می کنند تا به راحتی محتوای شما را تجزیه و تحلیل کنند. احتمالا گوگل هم با این موضوع موافق است و ممکن است محتوای دارای بولت و اعداد را به محتوای ساده ترجیح دهد.
۶۳- اولویت صفحه در نقشه سایت:
اولویتی که از طریق فایل sitemap.xml داده می شود، ممکن است روی رتبه بندی تاثیر بگذارد.
۶۴- لینک های خروجی بیش از حد:
این موضوع مستقیماً از منابع معتبر گفته شده است که از یک صفحه نباید لینک های زیادی را خارج نمود.
۶۵- تعداد کلمات کلیدی دیگر که صفحه به ازای آن ها رتبه می گیرد:
اینکه صفحه با توجه به چند کلمه کلیدی دیگر رتبه بندی شود، ممکن است گواهی کیفیت داخلی سایت برای گوگل باشد.
۶۶- عمر صفحه:
اگر چه گوگل محتوای تازه را ترجیح می دهد اما صفحات قدیمی که به طور مرتب به روزرسانی می شوند نیز ممکن است یک صفحه جدیدتر ترجیح داده شوند.
۶۷- چیدمان مناسب برای کاربر:
بگذارید دوباره به دستورالعمل های کیفیت گوگل اشاره ای داشته باشیم :
صفحه هایی که بصورت حرفه ای چیده شده اند، نمایانگر این هستند که محتوایشان خوب و اصل است.
۶۸- دامنه های پارک شده:
به روز رسانی گوگل در دسامبر 2011 نمایش نتایج جستجوی دامنه های پارک شده را کاهش داد.
۶۹- محتوای مفید:
همانطور که توسط Jared Carrizalesخواننده Backlinkoاشاره کرد، گوگل ممکن است بین “کیفیت” و “مفید بودن ” محتوا تمایز قائل شود.
فاکتورهای سئو مربوط به سطح سایت
۷۰- ارزش تولیدکنندگان محتوا و اطلاعات منحصر به فرد:
گوگل اعلام کرده است که خوشبختانه سایت هایی که چیز جدید یا مفیدی برای عرضه ندارند، به خصوص سایت های ضعیف و وابسته را مجازات می کند. محتوای با ارزش و مفید جزو فاکتورهای گوگل برای سئو به حساب می آید.
۷۱- صفحه تماس با ما:
سند کیفیت گواهینامه فوق بیان می کند که آنها سایت هایی را با “مقدار مناسب اطلاعات تماس” ترجیح می دهند. اطمینان حاصل کنید که مخاطبین شما با این اطلاعات Whoisشما مرتبط هستند.
۷۲- اعتبار رتبه (Trust Rank):
بسیاری از جستجوگرها بر این باورند که TrustRankیک عامل مهم رتبه بندی است و به نظر می رسد اخطار گوگل که به تازگی تحت عنوان “رتبه بندی نتایج جستجو بر اساس اعتماد”، اعلام شده است، از این موضوع پشتیبانی می کند.
۷۳- معماری سایت:
سایت که معماری خوبی دارد (مثل، یک ساختار silo) به گوگل کمک می کند تا محتوای آن را مرتب کند. این موضوع همچنین Google botکمک می کند تا به همه صفحات سایت تان دسترسی پیدا کرده و آنها را نمایش دهد.
۷۴- به روز رسانی سایت:
گرچه گوگل اخیرا استفاده از الگوریتم “فراوانی انتشار” را انکار کرده است .بسیاری از سئوکار ها بر این باورند که به روز رسانی وب سایت، به خصوص هنگامی که محتوای جدید به سایت اضافه می شود، عامل نوآوری در سطح سایت است.
۷۵- وجود نقشه سایت:
یک نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند صفحات شما را ساده تر و کامل تر، نمایش دهند تا مشاهده آن نیز بهبود یابد.
۷۶- زمان آپلود سایت:
بسیاری از خرابی های مربوط به نگهداری سایت یا مسائل مربوط به سرور ممکن است به رتبه بندی های شما آسیب برساند (و حتی اگر درست نشود، ممکن است باعث خارج شدن سایت تان از لیست نتایج گوگل شود.).
۷۷- محل سرور:
موقعیت سرور بر روی سایت شما در مناطق مختلف جغرافیایی تأثیر می گذارد. ای موضوع در جستجوی جغرافیایی از اهمیت خاصی برخوردار است.
۷۸- گواهی SSL:
گوگل تایید کرده است که استفاده از HTTPS یک سیگنال رتبه بندی محسوب می شود. هرچند به گفته گوگل، HTTPS تنها به عنوان یک “گل طلایی “عمل می کند.
۷۹- صفحات حریم خصوصی و شرایط خدمات:
این دو صفحه به گوگل القا می کند که سایت شما را معتبر بداند. آنها همچنین ممکن است به بهبود سایت E-A-T شما کمک کنند.
۸۰- اطلاعات متای تکراری در سایت:
اطلاعات متای تکراری در هر جای سایت شما ممکن است میزان نمایش صفحه شما را کاهش دهد. در حقیقت، اگر تعداد زیادی از این ها را داشته باشید، کنسول جستجوی گوگل به شما هشدار می دهد.
۸۱- استفاده از breadcrumb:
این یک سبک از معماری سایت مناسب برای کاربران است که به کاربران (و موتورهای جستجو) کمک می کند که بدانند در کجای سایت هستند!
گوگل می گوید: “جستجوی این سایت با استفاده از نشانه گذاری ناقص در بدنه یک صفحه وب به منظور طبقه بندی اطلاعات از صفحه در نتایج جستجو انجام می شود.”
۸۲- بهینه سازی برای موبایل:
از آنجایی که بیش از نیمی از تمام جستجوهای انجام شده از طریق دستگاه های تلفن همراه بوده است، گوگل می خواهد ببیند که آیا سایت شما برای کاربران تلفن همراه بهینه سازی شده است یا نه. در حقیقت، گوگل اکنون وب سایت هایی را که برای موبایل مناسب نیستند را مجازات می کند.
۸۳- یوتیوب:
شکی نیست که ویدئوهای یوتیوبی(احتمالا به این دلیل که گوگل صاحب آن است): در SERPsترجیح داده می شوند.
در حقیقت، Search Engine Land دریافته است که ترافیک YouTube.comبه طور قابل توجهی پس از Google Pandaافزایش یافته است.
۸۴- قابلیت استفاده از سایت:
سایتی که استفاده از آن ، دشوار باشد می تواند به طور غیرمستقیم با کاهش زمان بر روی سایت، صفحات مشاهده شده و میزان بازده (به عبارت دیگر، عوامل رتبه بندی RankBrain) به رتبه خود آسیب برساند.
۸۵- استفاده از گوگل آنالیز و کنسول جستجوی گوگل:
برخی فکر می کنند که نصب کردن این دو برنامه در سایت شان، ممکن است نمایه سازی صفحه آنها را بهبود بخشد. آنها همچنین می توانند به طور مستقیم با دادن اطلاعات بیشتر به گوگل برای کار با رتبه بندی (به عنوان مثال، میزان دقیق تر بازدهی، صرف نظر از اینکه آیا شما از ترافیک ارجاع شده از بک لینک ها استفاده می کنید و …. ) تاثیر می گذارد. اما گوگل این موضوع را یک شایعه خوانده و آن را رد کرده است.
۸۶- نظرات کاربران / شهرت سایت:
شهرت سایت در سایت هایی مانند Yelp.com به احتمال زیاد نقش مهمی در الگوریتم گوگل دارد. حتی گوگل چارچوب کاندید شدن نادری را در مورد چگونگی استفاده از نظرات کاربران بعد از گرفتار شدن سایت در طوفان نظرات مشتریان در تلاشی برای فشرده سازی و لینک دهی منتشر کرد.
فاکتورهای سئو بک لینک
۸۷- لینک دهی عمر دامنه:
بک لینک هایی که از دامنه های قدیمی هستند ممکن است قوی تر از دامنه های جدید عمل کنند.
۸۸- تعداد لینک دهی به دامنه های ریشه:
تعداد دامنه های ارجاع یکی از مهم ترین عوامل رتبه بندی در الگوریتم گوگل است، همانطور که می توانید در این مطالعه صنعتی، 1 میلیون از نتایج جستجوی گوگل مشاهده کنید.
۸۹- تعداد لینک های مجزا از IP های کلاس C:
لینکهایی که به صورت مجزا از آدرس های IPکلاس Cا یجاد می شوند، نشان دهنده دامنه وسیع سایت هایی هستند که با شما ارتباط دارند و این موضوع می تواند به رتبه بندی سایت شما کمک کند.
۹۰- تعداد لینک های صفحات:
تعداد کل صفحات لینک دار – حتی از یک دامنه مشابه – در رتبه بندی مؤثر است.
۹۱- انکر تکست بک لینک:
همانطور که در توضیحات الگوریتم اصلی گوگل اشاره شد:
بدیهی است که انکرتکست کمتر از قبل اهمیت دارد (و هنگامی که بیش از حد بهینه شده است، به عنوان یک سیگنال وب اسپم کار می کند) اما انکرتکست غنی با کلمه کلیدی هنوز هم یک سیگنال ارتباط قوی در دوزهای کوچک ارسال می کند.
۹۲- استفاده از ALT (برای لینک های تصویری):
متن Alt به عنوان انکرتکست برای تصاویر عمل می کند.
۹۳- لینک از دامنه های .edu یا .gov:
مت کاتز اعلام کرده است که TLD فاکتور اهمیت سایت نیست و گوگل گفته است که بسیاری از لینک های Eduرا نادیده می گیرد. با این حال، این امر سئوکاران را از اینکه فکر کنند الگوریتم TLDهای .gov و .edu جایگاه خاصی دارد، باز نمی دارد.
۹۴- قدرت صفحه لینک شده:
قدرت (یا همان رتبه) صفحه ارجاع شده از زمان ابتدایی شروع به کار گوگل اهمیت داشته و هنوز هم جزء فاکتورهای سئو در رتبه بندی محسوب می شود.
۹۵- قدرت دامنه لینک شده:
قدرت دامنه لینک شده می تواند نقشی مستقل در ارزش لینک داشته باشد.
۹۶- لینک از رقبا:
لینک از صفحات همان رتبه را در SERP دارند، ممکن است برای رتبه بندی صفحه برای یک کلمه کلیدی خاص ارزشمند تر باشد.
۹۷- لینک از سایت های “مورد انتظار”:
هرچند این موضوع فقط حدس است اما برخی از سئوکار ها بر این باورند که تا زمانی که از مجموعه ای از سایت های مورد انتظار در صنعت خود لینک پیدا کنید، گوگل به طور کامل به وب سایت شما اعتماد نخواهد کرد .
۹۸- لینک از سایت های مجاور نامناسب:
چنین لینک هایی که اصطلاحاً “محله های بد” نامیده می شود، ممکن است به سایت شما آسیب برساند.
۹۹- گزارشات مهمان:
اگر چه لینکهایی که از پست مهمان منتشر می شود، همچنان ارزش خود را حفظ می کنند اما احتمالا به عنوان لینک های سرمقاله واقعی قدرتمند نیستند (علاوه بر این، پست مهمان در مقیاس بزرگ می تواند سایت شما را با مشکل مواجه کند).
۱۰۰- لینک های تبلیغاتی:
به گفته گوگل، لینک های تبلیغاتی باید no-follow باشند. با این حال، احتمال دارد که گوگل قادر به شناسایی و فیلتر کردن لینکهای پیگیری شده از تبلیغات باشد.
۱۰۱- ارزش اعتبار صفحه اصلی:
لینک دادن به صفحه اصلی سایت می تواند به افزایش اعتبار صفحه اصلی شما بسیار کمک کند.
۱۰۲- لینک های no-follow:
لینک های نو فالوو ممکن است با توجه به این صحبت گوگل که گفته “ما این لینک ها را دنبال نخواهیم کرد” بی ارزش به نظر برسند، اما اینطور نیست و این لینک ها می تواند ثابت کند که سایت شما بطور طبیعی لینک گرفته یا خیر.
۱۰۳- تنوع لینک های خارجی:
این که شما از سایت ها با تنوع زیاد لینک داشته باشید بسیار مهم است، البته این گفته اشتباه برداشت نشود، منظور ما از تنوع لینک این نیست که از سایت ها با موضوعات کاری مختلف لینک بگیرید، منظور این است که جنس لینک هایی که میگیرید مختلف باشد، بطور مثال لینک از فروم ها، وبلاگ ها، رپورتاژ آگهی و …
۱۰۴- لینک های اسپانسری:
لینک های اسپانسری که در بخش هایی مثل همکاران ما، مشتریان ما و … که داده می شود می تواند بسیار با اعتبار باشد.
۱۰۵- لینک های متنی:
لینک هایی که در متن داده می شود، مانند همین لینک هایی که ما در همین مقاله ساخته ایم می تواند بسیار به افزایش رتبه سایت شما کمک نماید.
۱۰۶- بک لینک ها با ریدایرکت ۳۰۱:
با توجه به اینکه زمانی که شما صفحه ای را ریدایرکت ۳۰۱ میزنید، تمام اعتبار آن صفحه به صفحه جدید منتقل می شود، بنابراین لینک هایی که با ریدایرکت ۳۰۱ منتقل می شوند هم بسیار مناسب است.
۱۰۷- لینک های داخلی با انکر تکست:
لینک هایی که بین صفحات سایتتان میسازید و با انکرتکست به صفحات دیگر لینک می دهید بسیار بر سئو سایت شما تاثیرگذار هستند.
۱۰۸- انتخاب عنوان برای لینک ها:
در صورتی که عنوانی برای لینک هایتان مشخص کنید می تواند یک سیگنال ضعیف مثبت به گوگل بفرستد.
۱۰۹- لینک از سایت های دامنه محلی:
اگر از سایت هایی با دامنه محلی لینک بگیرید بطور مثال در ایران از سایت های (.ir) لینک بگیرید می تواند برروی بهتر شدن جایگاه شما در سرچ هایی که از ایران انجام تاثیرگذار باشد.
۱۱۰- جایگاه لینک ها در مقالات:
بسیاری از سئوکار ها بر این باور هستند که لینک هایی که در ابتدای مقاله ها داده می شوند ارزش بیشتری نسبت به لینک هایی که در قسمت های پایین تر داده می شوند، دارند.
۱۱۱- جایگاه لینک ها در صفحات:
لینک هایی که در بخش اصلی صفحه مثل مقالات و محتوا داده می شود بسیار قوی تر از لینک هایی است که در بخش هایی مثل فوتر و هدر سایت و ساید بار داده می شوند.
۱۱۲- لینک از سایت های مرتبط:
لینک گرفتن از سایتهایی که از نظر موضوعی با سایت شما یکسان هستند بشدت برروی رتبه سایت شما تاثیر مثبت دارند.
۱۱۳- لینک از صفحات با level بالا:
لینک هایی که از صفحات اصلی سایت های دیگر دریافت می کنید بسیار تاثیرگذار تر از لینک هایی است که از صفحات فرعی دریافت می کنید.
۱۱۴- استفاده از کلمه کلیدی در عنوان:
استفاده از کلمه کلیدی در عنوان می تواند بسیار زیاد بر جایگاه شما در نتایج جستجو تاثیر گذار است. این فاکتور یکی از مهمترین فاکتورهای سئو است.*
۱۱۵- لینک های خوب و با کیفیت:
داشتن لینک های با کیفیت می تواند شما را در نتایج جستجو بسیار زیاد بالا ببرد.
۱۱۶- لینک های بی کیفیت:
خریدن لینک از سایت های اسپم و سایت هایی که لینک زیادی به سایت های مختلف می دهند می تواند رتبه شما را بسیار زیاد افزایش دهد و باعث افت جایگاه شما شوند.
۱۱۷- لینک گیری از سایت های پر بازدید:
لینک گرفتن از سایت هایی که بازدید زیادی دارند می تواند بسیار زیاد به رتبه سایت شما کمک نماید.
۱۱۸- لینک از سایت های با آتوریتی بالا:
لینک گیری از سایت هایی با دامین آتوریتی بالا، بسیار خوب است.
۱۱۹- لینک گرفتن از ویکی پدیا:
لینک گرفتن از ویکی پدیا خصوصاً در صفحه ی مرتبط با کارتان بسیار بسیار خوب و موثر است. البته کار بسیار سختی هم هست.
۱۲۰- استفاده از کلمات مرتبط:
ار کلماتی که به کلمه اصلی شما شباهت دارد در بک لینک هایتان استفاده نمایید.
۱۲۱- سن بک لینک ها:
با توجه به صحبت های گوگل بک لینک هایی که مدت زمان بیشتری از عمر ساخته شدنشان می گذرد ارزشمند تر از بک لینک هایی هستند که جدید ساخته می شوند.
۱۲۲- لینک گرفتن از سایت های واقعی:
با توجه به اینکه گوگل تشخیص می دهد که کدام سایت واقعی است و کدام سایت یک بلاگ غیر فعال، بنابراین سعی کنید از سایت هایی لینک بگیرید که فعال هستند نه بلاگ هایی که غیر فعال اند.
۱۲۳- لینک های طبیعی پروفایل:
لینک هایی که بطور طبیعی از پروفایل ها ساخته می شود بسیار با ارزش هستند.
۱۲۴- تبادل لینک:
لینک هایی که با هدف تبادل ساخته می شوند در جهت جلوگیری از لینک های اسپم استفاده می شوند.
۱۲۵- لینک های ساخته شده توسط کاربران:
گوگل تا حدودی می تواند تشخیص دهد که جنس لینک ها ساخته شده توسط کاربران معمولی است یا سایت های حرفه ای، بطور مثال جنس لینکی که شما از سایت اصلی wordpress.com میگیرد با جنس لینکی که از example.wordpress.com میگیرید کاملاً متفاوت است، به همین دلیل شما نیاز است که علاوه بر لینک هایی که از سایت های خوب میگیرد، لینک از بلاگ های معمولی هم داشته باشید.
۱۲۶- لینک های ۳۰۱:
ریدایرکت ۳۰۱ می تواند تمام ارزش لینک ها را به سایت شما منتقل نماید.
۱۲۷- استفاده از schema:
کد های اسکیما یا شما (Schema) می تواند به افزایش نرخ کلیک سایت شما کمک کند، بطور مثال استفاده از اسکیمای ستاره دار کردن مطالب می تواند در کلیک کاربران برروی لینک شما تاثیرگذار شود.
۱۲۸- لینک گرفتن از سایت های معتبر:
لینک گرفتن از سایت هایی که گوگل به آن ها اعتبار زیادی داده می تواند بسیار خوب و تاثیرگذار باشد.
۱۲۹- تعداد لینک های خروجی از سایت:
صفحاتی که لینک های زیادی از آن ها خارج شده باشد، ارزش کمتری نسبت به صفحاتی دارند که لینک های کمی از آن ها خارج شده است. منظور از لینک های خارج شده، لینک به سایت های دیگر است نه لینک به منابع و لینک های داخلی!
۱۳۰- لینک های فروم:
لینک گرفتن از فروم ها با توجه به اینکه این نوع از لینک ها بسیار زیاد باعث سوء استفاده توسط سئوکاران شده ممکن است کم کم اعتبارشان را از دست بدهند.
۱۳۱- میزان لینک در حجم مقالات:
لینکی که در بین ۱۰۰۰ کلمه از یک متن قرار میگیرد ارزش بیشتری دارد از لینکی که در بین یک متن ۲۰ کلمه ای ساخته شده است.
۱۳۲- لینک در متن با کیفیت:
بسیار مهم است که لینکی که برای شما ساخته می شود در یک مقاله مهم و خوب باشد یا لینکی که در یک متن متوسط یا ضعیف ساخته شده است.
۱۳۳- لینک از سایت های بزرگ:
لینک گرفتن از سایت های حجیم و بزرگ توسط افرادی مثل matt cutts تایید شده است.
فاکتورهای سئو مربوط به اقدامات کابران
۱۳۴- رنک برین (rankbrain):
الگوریتم رنک برین تمرکز اصلی اش بر این است که رفتار مخاطبان را بررسی کند و با توجه به این رفتار های کاربری سایت ها را ارزیابی کند که اتفاقاً بسیار زیاد هم این مورد امروزه مهم است اما توسط بسیاری از سئوکاران به آن توجه نمیشود.
۱۳۵- نرخ کلیک (CTR) برای کلمه کلیدی خاص:
امروزه بحث های زیادی مطرح می شود که نرخ کلیک در افزایش رتبه در نتایج جستجو تاثیرگذار نیست و … اما این گفته اشتباه است دلیل این عمر هم مشخص است. اگر این مورد مهم نبود گوگل برای سرویس ادورزش هم این مورد را در محاسبه هزینه، تاثیر نمیداد! بنابراین مشخص است که گوگل فاکتور CTR را یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو در نظر می گیرد.
۱۳۶- نرخ کلیک برای تمام کلمات کلیدی:
گوگل نرخ کلیک شما را بصورت میانگین هم در نظر میگیرد و از سایت شما یک ارزیابی کلی می کند که آیا این سایت در همه ی صفحات و مقالاتی که گذاشته کاربران را جذب می کند یا خیر و اتقاقاً این مورد از نرخ کلیک یک کلمه کلیدی خاص تاثیرگذار تر است.
۱۳۷- نرخ پرش (bounce rate):
در مورد نرخ پرش، نظرات مختلفی وجود دارد، البته هیچ سئوکاری نیست که بر این باور باشد که bounce rate اهمیت ندارد، بلکه بیشتر نظرات در مورد این است که میزان اهمیت این فاکتور سئو چقدر است که البته من خودم نظر بر این دارم که این فاکتور بسیار مهم است.
۱۳۸- ورودی مستقیم (direct):
گوگل با استفاده از سرویس chrome میتواند محاسبه کند که ورودی سایت شما بصورت دایرکت چقدر است. سایت هایی که از نظر ورودی مستقیم کاربران زیادی داشته باشند، مشخص است که این سایت ها برند هستند و کاربران ارزش بالایی برای این سایت های قائل هستند.
۱۳۹- ورودی های تکراری:
سایت هایی که کابران به آن ها برمیگردند از نظر گوگل بسیار با ارزش هستند.
۱۴۰- بازگشت به نتایج (pogosticking):
بازگشت به نتایج جستجو یا همان pogosticking نوع خاصی از نرخ پرش (bounce rate) است. این نوع از نرخ پرش زمانی انجام می شود که شخصی وارد سایت می شود و بعد از اینکه مشکلش برطرف نشد برروی دکلمه ی بازگشت را میزند و مجدد به نتایج جستجو بر میگردد و سایت دیگری را انتخاب می کند، گوگل برای سایتی که این اتفاق برایش می افتد یک امتیاز منفی در نظر می گیرد.
۱۴۱- سایت های مسدود شده:
سایت هایی که کاربران آن ها را توسط سرویس گوگل کروم مسدود می کنند امتیاز منفی از گوگل دریافت می کنند. البته وظیفه ی برخورد با این سایت ها بر عهده ی الگوریتم پاندا گوگل است.
۱۴۲- بوکمارک کردن سایت ها:
سایت هایی که توسط کاربران بوک مارک می شوند از نظر گوگل بسیار ارزشمند هستند.
۱۴۳- تعداد کامنت ها:
زمانی که کاربران در یکی از پست ها فعال باشند و یا بطور کلی در سایتی فعالیت داشته باشند و در آن سایت نظر بدهند مشخص است که آن سایت توانسته مخاطبان را درگیر کند و این کار از نظر گوگل بسیار عالی است. فاکتور کامنت یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو است.
۱۴۴- مدت زمان ماندن در صفحه:
گوگل این مورد را هم در نظر میگیرد که زمانی که کاربری وارد صفحه ای می شود چقدر زمان میبرد تا در آن صفحه باقی بمانند.
فاکتورهای سئو مربوط به الگوریتم ها
۱۴۵- تازه بودن مطالب:
گوگل صفحاتی که جدیدتر هستند را بیشتر از بقیه صفحات رتبه دهی می کند.
۱۴۶- متنوع بودن:
شما میتوانید صفحات متنوع برای جلوگیری از تکرار بسازید.
۱۴۷- استفاده از تاریخچه مرورگر کاربر:
ممکن است برای شما پیش آمده باشد زمان که سایتی را قبلاً مشاهده کرده باشید در صفحه جستجو بالاتر از بقیه سایت ها نمایش داده می شود.
۱۴۸- استفاده از تاریخچه جستجو:
زمانی که شما قصد داشته باشید در مورد موضوعات مختلف جستجو کنید، گوگل موضوعات شما را بهم ربط خواهد داد و سایت هایی که هر دو موضوع را پوشش داده اند نمایش می دهد.بطور مثال شما در مورد وردپرس جستجو می کنید و بعد در مورد سئو جستجو می کنید. گوگل برای شما بعنوان اولویت سایت هایی که در مورد سئو وردپرس صحبت کرده باشند را بالاتر نمایش می دهد.
۱۴۹- snippets های ویژه:
با توجه به گفته ی سایت semrush گوگل ترکیبی از اسنیپت های متنی را برای نتایج در نظر میگیرد مانند طول محتوا، فرمت محتوا، اعتبار صفحه، استفاده از https و …
۱۵۰- محدوده جغرافیایی:
اینکه شما با آی پی چه کشوری جستجو می کنید، سرور سایت ها چقدر به شما نزدیک هستند و دامنه ها چه نامی دارند در نمایش نتایج جستجو به شما تاثیرگذار هستند.
۱۵۱- جستجو ایمن:
گوگل چند سالی هست که دیگر جستجو هایی که مربوط به محتوای بزرگسالان هست را به کاربران پیشنهاد نمی دهد تا برای سایر افراد با گروه های سنی مختلف مشکل ساز نشود.
۱۵۲- استفاده از گوگل +:
البته این مورد دیگر الان که شما در حال خواندن این مقاله هستید به شما کمک نمی کند زیرا دیگر گوگل پلاس به فعالیتش ادامه نمی دهد و چند ماهی است که گوگل+ به اصطلاح مرده است!
۱۵۳- کلمه کلیدی های “YMYL”:
گوگل به سایت هایی که محتوا هایی برای “زندگی” شما و یا “پول” شما تولید می کنند، رتبه ی خوبی می دهد.
۱۵۴- زیرپا گذاشتن قوانین کپی رایت (DMCA):
گوگل سایت هایی که قوانین کپی رایت را رعایت نمی کنند جریمه می کند. بنابراین قوانین کپی رایت (DMCA) را جدی بگیرید.
۱۵۵- تنوع دامنه ها:
بعد از آپدیت گوگل با نام پا گنده، گوگل تصمیم گرفت که سایت های مختلف را برای یک نتیجه ی جستجو نشان دهد و سعی کند اینکه یک سایت در یک صفحه از جستجو چند لینک را به خودش اختصاص دهد را کمتر کند.
۱۵۶- جستجو معاملاتی:
گوگل بعضی اوقات نوع جستجو را برای بعضی از کسب و کار ها تغییر می دهد. مانند آژانس های هواپیمایی.
۱۵۷- جستجو ی محلی:
برای جستجو محلی گوگل با توجه به جایی که شما جستجو را انجام میدهید نزدیک ترین فروشگاه ها را با توجه به کلمه ای که جستجو کرده اید نمایش می دهد.
۱۵۸- باکس داستان:
بعضی از جستجو ها را گوگل برای ساده تر شدن کار کاربران بصورت باکس داستانی نمایش می دهد که به اصطلاح به آن tob stories box گفته می شود.
۱۵۹- نمایش برند های معتبر:
بعد از آپدیت های مختلف گوگل تصمیم گرفت که در بعضی از نتایج جستجو برند های معتبر را بالاتر از سایر سایت ها نمایش دهد.
۱۶۰- نتایج فروشگاهی:
بعضی اوقات گوگل در نتایج جستجو برای پیدا کردن کالا برای شما ممکن است باکس مربوط به محصولات را نمایش دهد.
۱۶۱- نتایج عکسی:
گوگل در بسیاری از نتایج مخصوصاً زمانی که شما عکس چیزی را جستجو کنید. به شما نتایج عکسی را نشان می دهد.
۱۶۲- نمایش جستجو سریعتر:
بعضی اوقات اتفاق می افتد که شما با جستجوی چیزی گوگل به شما بدون اینکه نیاز داشته باشید وارد سایت شوید و بخواهید اطلاعات بگیرید، خودش به شما جواب سوالتان را نمایش می دهد.
۱۶۳-نمایش تنهای یک لینک از برند ها:
هر سایتی بییشتر می تواند یک لینک در یک کلمه ی کلیدی خاص داشته باشد.
۱۶۴- آپدیت پرداخت روزانه:
این آپدیت بعد از معرفی شدن بسیاری از نتایج جستجو را تحت تاثیر خودش قرار داد.
13 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خوب بود ممنون
عالی بود واقعا
فقط چرا تعدادش خیلی کمتر از ۲۲۰ فاکتوره؟
با سلام ممنون از نظرتون، این مقاله درحال تکمیل شدن هستش و بزودی ۲۲۰ فاکتور قرار خواهد گرفت
چرا هنوز این مقاله ۵۰ تا فاکتور سئو رو گفته؟
من هر روز دارم میام به امید آپدیت این مقاله
لطفا مقالاتی که نیاز به آپذیت دارن دو ناقص هستند رو زودتر تکمیل کنید دیگه
با سلام این مقاله هر ۳ روز آپدیت خواهد شد و بزودی ۲۰۰ فاکتور سئو بطور کامل در سایت قرار خواهد گرفت.
بسیار عالی و کامل بود
تشکر از شما
ممنون
بقیه فاکتور ها هم به زودی در سایت منتشر میشه به همین دلیل در آینده مجدد این مقاله را برسی کنید
یه جایی گفتین که محل سرور تاثیر داره روی سئو
این یعنی چی؟
هر چقدر سرور نزدیک تر باشه سرعت یه سایت و سرعت دسرسی به سایت بیشتره
برای سایت های ایرانی خب طبیعتا مخاطب های سایت از ایران هستند پس هر چقدر سرور به ایران نزدیک تر باشه بهتره و اگه سرور توی ایران باشه که عالیه
سلام خسته نباشید
چرا ورودی های تکراری برای سئو ارزشمنده؟
فاکتور ۱۳۹
سلام سلامت باشید
ورودی های تکراری یعنی کسانی که به سایت شما اومدن از مطالب سایت شما راضب بودن و مجدد به سایت شما برگشتن و این یعنی سایت شما به نوعی برای اون افراد برند شده و مرجع شناخته شده.
به دلیل اینکه گوگل روز به روز به سمت رضایت کاربر میره، هر سایتی که بتونه رضایت کاربرانش رو جلب کنه از نظر گوگل ارزشمند تره
پس این مورد یکی از فاکتور های سئو محسوب میشه
سلام
این که 200 تا فاکتور نیست.
کی تکمیل میشه ؟
سلام دوست عزیز
بله فاکتور ها در حال تکمیل هستن و به زودی این مقاله آپدیت شده و سایر فاکتور ها قرار داده میشود