آموزش سئو برای مبتدی ها (مفاهیم سئو مبتدی و مقدماتی)
عناوین مطالب
Toggleآموزش سئو برای مبتدی ها با ارائه یک لیست بلند بالا از مفاهیم و استراتژی ها همراه بوده است که خیلی از افراد نمی دونند برای شروع و یادگیری سئو، باید از کجا شروع کنند؟ از آنجایی که آشنایی با جزئیات و مسائل فنی بسیار کاری ضروری است اما در حال حاضر شما باید با مفاهیم ابتدایی و مقدماتی SEO، اشنا شوید و سپس به بحث فنی و تکنیکال بپردازیدم
در این آموزش، ما شما را راهنمایی می کنیم و هر آنچه که راجع به مفاهیم سئو لازم است بدانید را به شما می گوییم. اصلا نگران نباشید که چقدر مبتدی هستید، این آموزش به قدری ساده است که حتی مامان بزرگ ها هم با این آموزش، می توانند سئو را نیز یاد بگیرند!
اگردر سئو مبتدی هستید و می خواهید بدانید که سئو دقیقا چطور کار می کند و اصلا چرا در سال 2019 انقدر اهمیت پیدا کرده است و هر روز در حال گسترش و به روز شدن است؟ در جای درستی قرار گرفته اید. ویکی دمی، ورود شما را به مقاله آموزش سئو برای افراد مبتدی خوش آمد می گوید.
در آخر این مقاله هم ما برای شما لیستی از صفحات که باید برای یادگیری سئو را به ترتیب مطالعه کنید قرار دادیم.
مفاهیم اولیه سئو مبتدی؟
سئو (SEO) مخفف کلمه (search engine optimization) یا همان بهینه سازی برای موتورهای جستجو می باشد. در واقع سئو، روندی است برای بهبود جایگاه ارگانیک (نه پولی و با تبلیغات) یک سایت در نتایج جستجو. هرچه یک وبسایت جایگاه بالاتری داشته باشد، بیشتر توسط مردم دیده می شود.
در جستجوی ارگانیک، نتایج، به ترتیب مرتبط بودن و کامل بودن محتوا از نظر موتورهای جستجو به نمایش گذاشته می شوند. هدف سئو، این است که سایت شما را در بالاترین جایگاه، در صفحه نتایج موتورهای جستجو یا همان (SERP (search engine result pages به نمایش بگذارد.
قدمت سئو به دهه 90 میلادی بر می گردد، دقیقا زمانی که موتور های جستجو برای اولین بار ظهور پیدا کردند. این روز ها، سئو یک استراتژی بازاریابی ضروری برای هر کسب و کار و یک صنعت رو به رشد است.
اگر می خواهید سئو را یاد بگیرید، باید برای خیلی از کارهای فنی، خلاقانه و تحلیلی آماده باشید. تکنیک های مختلفی برای اهداف مختلف وجود دارد، با این حال، برای رسیدن به بالاترین جایگاه ها در موتور های جستجو، چیزی از اصل قضیه کم نمی شود.
همان طور که گفتیم، سئو در واقع راهی است برای نشان دادن یک وب سایت درست، به افراد درست.
برخی از مبتدی ها فکر می کنند که سئو فقط راجع به ساختار و بخش های فنی سایت است. در صورتی که سایت شما باید پر از محتواهای با کیفیت و بهینه ای باشد که بتواند نیازهای مخاطبان را بر طرف نماید؛ و البته باید به قدری خوب باشد که از وب سایت های دیگر به آن سایت، لینک داده شود.
آیا یادگیری سئو مبتدی سخت است؟
معمولا این سوال برای همه افراد مبتدی که به دنبال یادگیری سئو هستند، پیش می آید که آیا سئو سخت است؟ باید بگویم که یادگیری سئو به هیچ عنوان سخت نیست، اما باید بدانید که جدا از مفاهیم پایه ای سئو که تقریبا یکسان است (و فقط به روز می شود)، استراتژی هایی که برای سایت های مختلف پیاده می شود، به هیچ عنوان یکسان نیست. بنابراین اگر می خواهید صرفا قواعد و مفاهیم سئو را یاد بگیرید، کار سختی نیست. اما اگر می خواهید یک وبسایت با کلمات پر رقابت را سئو کنید، باید بگویم که نیاز به تمرین، آموزش و تحقیق خیلی بیشتری خواهید داشت.
موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو، بر اساس یکسری الگوریتم کار می کنند. آیا ما می توانیم این الگوریتم ها را شناسایی کنیم؟ بله و خیر. برای مثال یکی از الگوریتم های گوگل، وظیفه دارد محتوا های تکراری و کپی شده را شناسایی کند، یکی دیگر از الگوریتم ها، وظیفه بررسی لینک های سایت را بر عهده دارد و …
به طور کلی، گوگل از بیش از 200 فاکتر سئو برای رتبه بندی سایت استفاده می کند. اگرچه خیلی از آنها را می دانیم مثلا: کیفیت محتوا، بک لینک های با کیفیت، بخش های فنی مانند سرعت سایت و … فاکتورهای بسیاری هستند که نمی دانیم و به صورت راز نگه داشته شده اند.
نکته حائز اهمیت این است که، سایت شما باید توسط موتورهای جستجو ایندکس شود در غیر این صورت، شما خواهید باخت و قطعا در جستجوی گوگل دیده نخواهید شد.
در آموزش سئو مبتدی، همیشه گفتیم که اگر می خواهید جایگاه خود را در موتورهای جستجو بهبود دهید، باید هوشمندانه عمل کنید. اگر ترافیک سایتتان بالا برود، می تواند منجر به تبدیل (conversion) کاربران به مشتری شود. این تبدیل، می تواند خرید از وب سایت، مشاهده تبلیغ و … باشد.
خلاصه بگویم، اگر می خواهید از سایتتان بهره ببرید، باید سایتتان را سئو کنید. بعضی اوقات اینکار می تواند خیلی پیچیده باشد اما گاهی اوقات است که با خواندن چندین مقاله و آموزش های پروژه محور، می توانید این کار را انجام دهید.
به عنوان یک فرد مبتدی، چطور سئو را یاد بگیرم؟
افراد مبتدی در سئو، همیشه با این چالش رو به رو هستند که واقعا آن را باید چطور یاد گرفت. یادگیری سئو اصلا کار سختی نیست. حتی تغییرات خیلی کوچک و پایه ای، می تواند تفاوت عظیمی در چشم موتور های جستجو برای دیدن سایت شما ایجاد کند. در مقاله آموزش سئو مبتدی و مقدماتی، تمامی مباحث حیاتی و مهم اصول سئو را بررسی می کنیم. بعد از خواندن این مقاله، تا حدودی می توانید روی جنبه های مختلف سایتتان کار کنید و آن را بهبود دهید.
همان طور که گفتیم، اگر می خواهید بدانید که در 2022 چطور باید سئو را یاد بگیرید، ما یک جواب ساده برای شما داریم: شما به آموزش و تمرین زیادی نیاز دارید. خبر خوب این است که، شما می توانید حجم عظیمی از اطلاعات را به صورت رایگان در اینترنت بیابید (مانند همین آموزش سئو برای افراد مبتدی که در حال مطالعه آن هستید)، اما باید هوشمندانه انتخاب کنید. علاوه بر آن، بهتر است در کلاس های حضوری، وبینار، همایش و غیره نیز شرکت کنید.
اگر نمی خواهید به خودتان زحمت بدید، می توانید از مشاوران سئو، متخصصان و شرکت هایی که این کار را انجام می دهند، کمک بگیرید. فقط به یاد داشته باشید که این طوری باید هزینه زیادی پرداخت کنید. البته ما در ویکی دمی، مشاوره سئو به صورت رایگان داریم که می توانید از طریق شماره های موجود در سایت، با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را بپرسید.
آموزش مفاهیم سئو مبتدی
آیا سئو دارای انواع می باشد؟ یا فقط یک نوع دارد؟شاید این هم سوالی باشد که برای بعضی از افراد مبتدی و پایه پیش آید. باگر بخواهیم آموزش سئو مبتدی را با مفاهیم آن شروع کنیم باید بگوییم که سئو به دو بخش سئو داخلی و خارجی تقسیم می شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
مفاهیم سئو داخلی
انجام سئو داخلی یا به اصطلاح on-page یا on-site seo، به معنای بهینه سازی سایت برای تاثیر گذاشتن در نتایج ارگانیک است. هر چیزی که شما بر روی سایتتان انجام می دهید، از بهینه سازی محتوا گرفته تا ابعاد فنی سایت مانند موارد زیر را سئو داخلی گویند:
- متا تگ ها
- هدینگ (سر تیتر)
- ساختار URL
- بهینه سازی عکس ها
- محتوا
- سرعت سایت
در آموزش سئو مبتدی، به شما می گوییم که چطور سئو داخلی بر روی سایتتان تاثیر می گذارد. مثلا زمانی که یک مقاله بارگذاری می کنید که راجع به یک راهنمای طرز استفاده باشد، گوگل به طور کامل، درخور بودن و مفید بودن آن مقاله را بررسی می کند.
ربات های گوگل، در سایت شما می خزند (عملیات crawl) و به دنبال تایتل و هدینگ های توصیفی می گردند تا بفهمند که شما دقیقا چه چیزهایی را در مقالات خود آورده اید.
سرنخ های موتورهای جستجو، کلمات کلیدی، تگ های تایتل، دسکریپشن یا توضیحات متا و … می باشد که به واسطه آن، منحصر به فرد بودن محتوای شما را تشخیص می دهند.
مفاهیم سئو خارجی
سئو خارجی یا به اصطلاح off-page یا off-site seo، به مجموعه فعالیت هایی که خارج از وب سایت شما برای افزایش اعتبار آن انجام می دهید، گفته می شود. برای مثال: گرفتن بک لینک از سایت های دیگر. راه های زیادی برای انجام سئو خارجی وجود دارد که به برخی از آن ها در زیر اشاره کرده ایم:
- دسترسی یه ایمیل
- پست میهمان
- شبکه های اجتماعی
- همکاری با اینفلوئنسرها
- نوشتن و یا تولید یک محتوای ارزشمند که مردم دوست داشته باشند به سایت شما لینک دهند.
موتورهای جستجو، مجموعه ای از مشخصات برای رتبه بندی سایت ها دارند، و سئو روشی است که به واسطه آن صفحات، وب سایت شما اصلاح شده تا در موتورهای جستجو، رتبه بهتری گیرند. از آن جایی که این مقاله ی آموزش سئو برای مبتدی ها است، ما با پیشنهاد 3 راه ساده و عملی می توانیم به شما کمک کنیم تا حد خوبی سئو سایتتان را بهبود دهید.
1. ساخت محتوای مرتبط و مطابق با هدف جستجو
برای اینکه عملکرد خوبی در نتایج جستجو داشته باشید، باید بدانید که مردم چه می خواهند و چگونه خدمات یا محصولات شما، می تواند خواسته های آنها را برآورده کند.
موتورهای جستجو نمی خواهند که شما با زیرکی تمام، الگوریتم ها را دور بزنید و بدون اینکه به مخاطبان خود فکر کنید، تنها تمرکزتان، گرفتن رتبه باشد. از این گذشته، موتورهای جستجو به این دلیل وجود دارند که به افراد حقیقی کمک کنند و سوال های واقعی آنها را جواب دهند.
در سئو، این بدان معنی است که شما باید صفحات خود را پر از مطالب مرتبط کنید. شما باید کلمات کلیدی هدف تعیین کنید و محتوایی تولید کنید که مرتبط باشد. اگر در سئو مبتدی هستید، حتما این نکات را نمی دانید. بگذارید المان های مهم برای شروع کار را شرح دهیم.
پیدا کردن کلمات کلیدی و استفاده صحیح از آنها
وقتی افراد در گوگل می نویسند “بهترین شرکت بیمه”، اگر می خواهید نام شما را ببینند، باید این عبارت کلیدی را در تایتل، توضیحات متا و بدنه محتوای خود استفاده کنید.
کلمات کلیدی شما می توانند کوتاه (short-tail)، دو کلمه ای و بلند (long-tail) باشند، حتی می توانند 3 کلمه یا بیشتر باشند. بستگی به محتوا، میزان رقابت و مخاطبانتان دارد.
شناسایی کلمات کلیدی که برای شما مناسب باشد، کار نسبتا سختی است. کسب و کار شما چه پیشنهادی برای جستجو گرها دارد و چگونه می توانید آن را در چند کلمه خلاصه کنید.
تحقیق کلمات کلیدی، یک کار پایه ای اما حیاتی برای استراتژی سئو سایت شما است و به شما این امکان را می دهد که کلمات کلیدی ارزشمند و مهم کسب و کار خود را بشناسید.
کاربر چه چیزی در گوگل سرچ می کند و ما چگونه آن را پیدا کنیم، این سوالی هست که میدونم الان در ذهن شما وجود دارد اما نگران نباشید ما در این آموزش سئو مقدماتی همراه شما خواهیم بود. این را بدانید که برای پیدا کردن کلمات، باید تحقیق کلمه کلیدی یا Keyword Reaserch انجام دهید. ابزازهایی مانند
- ubersuggest
- KWFinder
- Google Keyword Planner
- LongTailPro
- SpyFU
- Ahrefs
- SERPStat
- SEMRUSH
می تواند به شما ایده های جدید برای پیدا کردن کلمات کلیدی بدهد.
وقتی با سئو بیشتر آشنا شوید، می فهمید که تولید کلمات کلیدی به منظور جذب جستجو گرهای فعلی است و ابزارها، شما را راجع به این که افراد چه چیزی را چند بار سرچ می کنند، مطلع می سازد.
این ابزارها، چیزهای دیگری را نیز نمایش می دهند. مثلا اینکه هر چند وقت یک بار کلمات کلیدی مرتبط سرچ می شوند، رقابت ارگانیگ به چه صورت است و هم چنین می توانید میزان سختی کلمات کلیدی را بفهمید.
علاوه بر این، رقبای کسب و کار شما، منبع مناسبی برای یافتن کلمات کلیدی هستند. صفحات محصولات آنها را مشاهده کنید، وبلاگ و مقالات آموزشی آنها را بخوانید برای اینکه بفهمید به چه سوالاتی پاسخ می دهند.
تعیین هدف جستجو (search intent)
بدون اینکه مقصود و هدف جستجو را بدانید، کلمه کلیدی کاملا به درد نخور خواهد بود.
هدف جستجو (search intent)، در واقع توقع افراد از آن عبارتی است که سرچ می کنند. برای مثال، اگر یک صفحه، لیستی از محصولات مختلف قهوه را به شما نشان دهد و آن صفحه با قهوه ترک، رتبه بگیرد، برای کسی که سرچ می کند “چگونه قهوه ترک درست کنیم” مرتبط نخواهد بود.
اگر بتوانید هدف افراد از عباراتی که سرچ می کنند را بفهمید (یعنی بدانید که دقیقا به دنبال چه چیزی هستند)، آن وقت می توانید از سردرگمی جلوگیری کنید.
هدف جستجو معمولا به سه دسته بندی زیر تقسیم می شود:
- ناوبری (navigational): آنها می خواهند از طریق سرچ، به یک سایت خاص برسند مثلا سایت اپل یا آمازون
- آموزنده (Informational): آنها می خواهند راجع به یک موضوع خاص، آموزش ببینند.
- معامله ای (transactional): آنها خریدی در ذهن دارند.
تولید محتوای سئو شده چیست؟
بعد از یاد گرفتن کامل Keyword Research،حالا نوبت به نوشتن یک محتوا بر اساس اصول سئو می باشد.
منظور از سئو محتوا، استفاده از اصول و نکاتی است که گوگل محتوای ما را بهتر درک کند و در رتبه های بالاتر نشان دهد.
اسکیما (Schema markup)
اسکیما مارک آپ یعنی کدهایی که داخل سایت قرار میگیرند تا به گوگل بگویند هر قسمت از محتوای سایت چه معنایی دارد و درک آن را برای موتورهای جست وجو راحت تر کنیم.
به طور مثال در صفحه ما یک عددی وجود دارد مانند 12،345، موتورهای جست وجو از کجا باید متوجه منظور ما شوند. اسکیما در سئو از اهمیت خیلی بالایی برخوردار می باشد و رعایت این نکات باعث افزایش رتبه شما می شود.
ریچ اسنیپت (Rich Snippet)
حالا که ما توانستیم با گوگل صحبت کنیم گوگل از اسکیما های ما برای ارائه دادن خدمات به کاربران استفاده می کند و بطور ریچ اسنیپت در سرپ گوگل به نمایش در می آورد.
2. ساخت ارزش (Authority) و اعتماد برای سایتتان
رتبه گوگل، بر اساس شهرت آنلاین و لینک وب سایت ها ساخته شده است. اگر در سئو مبتدی هستید، باید بدانید که در دنیای اینترنت، لینک برابر است با ارزش و اعتبار. و اگر سایر سایت های معتبر، بازدید کنندگان را به سمت سایت شما هدایت کنند، بنابراین موتورهای جستجو نیز ارزش و اعتبار بیشتری برایشان قائل می شوند.
موتورهای جستجو در حال حاضر، نمای وسیع تری از اعتبار دارند، که شامل ذکر نام تجاری (برند) شما می شود. تولید بازخورد مثبت برای سایت شما، از طرف مردم و کسب و کار شما ضروری است تا اینگونه گوگل هم ارزش و اعتبار شما را بالا ببرد.
-
ساخت بک لینک
از آنجایی که هدف این مقاله آموزش سئو به افراد مبتدی است، مهم است که شما تفاوت لینک ها را با هم بدانید. لینکی که از سایت های دیگر، به سایت شما می اید، بک لینک نامیده می شود (برای درک بهتر مفاهیم بک لینک می توانید مقاله “بک لینک چیست” را بخوانید). حال اگر لینک یکی از صفحات سایت شما (یعنی در همان دامنه (domain) به صفحه ی دیگری از سایت شما اشاره کند، این یک لینک داخلی محسوب می شود.
موتورهای جستجو، بک لینک هایی که تخصص کسب و کار شما را تایید می کنند، بررسی می کنند، و حتی سایت های شناخته شده، توصیه های بهتری را ارائه می دهند.
ایجاد یک شبکه قابل قبول لینک برای سایت شما، اولین قدم برای نشان دادن ارزش و اعتبار سایتتان است. ساخت لینک برای موفقیت استراتژی سئو شما حیاتی است. پس اگر شما آماده اید که ا زمنابع خود مانند پول، زمان و … استفاده کنید تا ساییتان را شکل دهید و محتوا تولید کنید، باید برای تبلیغ کردن و بهبود محتواهایتان هم تلاش کنید و این کار را با لینک دادن به محتوایتان انجام دهید.
در واقع شما باید متعهد باشید به اینکه، همان قدر برای محتوایتان زمان می گذارید که برای ساخت بک لینک نیز باید زمان بگذارید.
برای مثال، اگر مجله Food & Wine به سایت Amazon لینک بدهد، با این کار محبوبیت آمازون در جستجوی ارگانیک را تقویت می کنند. این مجله، یک منبع محبوب در صنعت غذا می باشد، بنابراین ارزش آمازون در محصولات مربوط به غذا به واسطه آن لینک، افزایش می یابد.
زمانی که شما می خواهید سئو مبتدی را یاد بگیرید، استراتژی های بک لینک ضروری است. در حالیکه شما می توانید با انتشار یک محتوای خوب و کاربردی به طور طبیعی از سایت های دیگر بک لینک بگیرید، در عین حال می توانید از سایت های دیگر بخواهید که لینک شما را در محتوای سایتشان قرار بدهند.
-
بیرون کشیدن لینک های محتواهای رقیب
یکی دیگر از راهکارهایی که افراد مبتدی باید بدانند این است که، می توانید لینک های محتوای رقیب که فکر می کنید از سایت شما ضعیف تر نوشته شده اند را بیرون بکشید و از آنها استفاده کنید.
فرض کنید که سایت شما خدمات تور ارائه می دهد، و شما هم به تازگی یک محتوای عالی راجع به راهنمای سفر به دابلین منتشر کرده اید.
در این محتوا، تمام تلاشتان را کردید که از هر نظر فوق العاده باشید. محتوای شما کاملا واضح و کاربردی است، تجربه کاربری یا ux شما از هر نظر بی نقص است و اطلاعات و توصیه نامه ها کاملا به روز هستند. شاید بتوان گفت که اصلا این بهترین محتوایی است که راجع به تور دابلین تا به حال در اینترنت منتشر شده است.
به عبارت دیگر، محتوای سایت شما از هر نظر لیاقت بیشتری دارد برای اینکه در صفحه اول گوگل نمایش داده شود.
اگر می بینید صفحاتی که محتوای کم کیفیت و ضعیف تری نسبت به سایت شما دارند ولی در رتبه های بالا تر هستند، پس احتمالا باید بک لینک های آنها را بررسی کنید. می توانید با استفاده از ابزار ahrefs، به بخش content explorer بروید و سرچ کنید (سفر به دابلین) و صفحاتی را فیلتر کنید که referring domains آنها، بیش از 20 باشد؛ یعنی بیش از 20 دامین مختلف به آن صفحه لینک داده باشند.
-
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی یک فاکتور مستقیم در رتبه بندی سایت ها نیستند، اما حضور شما در چنین شبکه هایی، می تواند ترافیک، شهرت و اشتراک گذاری مطالب شما را بالا ببرد که در سئو بسیار موثر است.
فعالیت در شبکه هایی مانند فیس بوک، توییتر، لینکدین و حتی اینستاگرام، می تواند شهرت شما را افزایش دهد. بنابراین، در یک استراتژی سئو خوب، همیشه فعالیت در شبکه های اجتماعی را در نظر داشته باشید.
3. بهینه کردن سایت برای کاربر و موتور جستجو
کسانی که در سئو مبتدی هستند، تصور می کنند که بهینه سازی سایت فقط برای موتورهای جستجو انجام می شود؛ اما این یک تصور کاملا غلط است. وقتی می خواهید سئو سایتی را بر عهده بگیرید، مهم است به یاد داشته باشید که دارید برای دو مشتری جداگانه کار می کنید: افرادی که خوانندگان واقعی سایت شما هستند و ربات های موتورهای جستجو که قرار است سایت شما را ایندکس کنند.
اگرچه این رباتها روز به روز هوشمند تر و به انسانها شبیه تر می شوند، اما هنوز هم میان آنها تفاوت های عظیمی وجود دارد. بنابراین هدف شما باید ایجاد یک تجربه خوب چه برای کاربر و چه برای ربات باشد.
درک اینکه چگونه صفحاتی را ایجاد کنید که برای ربات ها بهینه باشد، ممکن است کمی چالش بر انگیز باشد. بنابراین همان طور که باید درک عمیقی از مفاهیم سئو داشته باشید، مهم است که بتوانید آنها را به درستی پیاده سازی کنید. بنابراین ترجیحا مواردی که در ادامه مقاله آموزش سئو مبتدی، به آنها اشاره می کنیم را با توسعه دهنده سایت خود در میان بگذارید.
توجه: از آنجایی که این مقاله ی آموزش سئو برای افراد مبتدی است، این بخش را به طور خلاصه بیان می کنیم. چرا که می خواهیم صرفا شما را با مفاهیم آشنا کنیم و اصلا نمی خواهیم فعلا درگیر بخش های سئو تکنیکال و تخصصی شوید.
-
تمرکز بر روی تجربه کاربری (UX)
تجربه کاربری یا همان UX یکی از مهم ترین مقدمات سئو می باشد. بنابراین لازم دانستیم تا در آموزش سئو برای مبتدی ها حتما به این نکته اشاره کنیم.
تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که زمانی که مخاطبان، لینک سایت شما را در صفحه نتایج موتورهای جستجو می بینند و روی آن کلیک می کنند، چگونه می توانید نیازهای آنها را برآورده کنید؟
موتورهای جستجو، به افراد کنجکاو زیادی مدیون است و خواسته است کاربران را با راضی نگه داشتن آنها برآورده کنند. پایه و اساس گوگل، برآورده کردن نیازهای مردم است و این مسئله به این بستگی دارد که شما چگونه سایتتان را سئو می کنید.
موتورهای جستجو، رفتار کاربران را به هنگام تعامل با سرپ (SERP) و بعد از کلیک بر روی سایت شما، زیر نظر می گیرند. به این تعاملات، سیگنال های رابط کاربری (UX) می گویند. این سیگنال ها روی اینکه چقدر این رتبه بندی ها برای مردم دقیق هستند، تاثیر می گذارند.
-
بررسی موبایل فرندلی بودن سایت
اطمینان حاصل کنید که سایتتان موبایل فرندلی است. بر طبق یک مطالعه، بیش از 60% جستجوها با تلفن های همراه انجام می شود، پس mobile-friendly بودن یک سایت در سئو اهمیت بسیاری دارد.
می توانید از ابزار تست موبایل فرندلی گوگل استفاده کنید برای اینکه ببینید آیا سایتتان موبایل فرندلی هست یا نه.
-
بررسی dwell time
Dwell time، مدت زمانی است که کاربران در سایت صرف می کنند قبل از اینکه دوباره به سرپ برگردند. این مدت زمان، از موقعی محاسبه می شود که کاربران سایت شما را در سرپ کلیک کنند تا زمانی که دوباره به سرپ برگردند. بنابراین حتی اگر در سئو مبتدی هستید، باید به این فکر کنید که چه کاری انجام دهید که این زمان طولانی تر شود. Dwell time می تواند به این معنا باشد که سایت شما از نظر کاریران مفید و ارزشمند واقع شده است.
-
بررسی سرعت سایت
حی اگر در سئو مبتدی هستید، باید اطمینان حاصل کنید که سایتتان سریع لود می شود. سرعت لود صفحات سایت برای هر دو، هم انسانها و هم موتورهای جستجو، از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار است. مطالعات نشان می دهد که بیش از 40 درصد مردم، سایتهایی که سرعت لودشان، بیش از 3 ثانیه طول می کشد را رها می کنند.
با استفاده از دو ابزار GTMetrix و Google’s PageSpeed Insights، شما می توانید سرعت سایت خود را بررسی کنید و ایرادات آن را پیدا کرده و برطرف کنید.
ما در ویکی دمی یک مقاله پروژه محور راجع به “چگونگی افزایش سرعت سایت“ داریم، اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در این زمینه می گردید، حتما این مقاله را مطالعه نمایید.
سرعت لود صفحه، با رضایت کاربران رابطه مستقیم دارد. مردم دوست ندارند ساعت ها زمان صرف کنند تا یک سایت قابل استفاده شود، بنابراین سرعت لود صفحه در سئو اهمیت فراوانی دارد.
بهبود سرعت سایت می تواند بر بهبود رتبه سایت شما در گوگل تاثیر بسزایی داشته باشد، چراکه دستیابی به محتواهای سایت شما برای کاربران راحت تر خواهد شد.
برای اینکه سئو سایتتان موفقیت آمیز باشد، باید در کنار تولید محتوای ارزشمند و منحصر به فرد، سرعت سایت خود را بهینه کنید تا کاربران بتوانند به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند.
-
نصب گواهی SSL
HTTPS رسماً یکی از سیگنال های رتبه بندی است که گوگل از آن استفاده می کند. سایت هایی که از گواهی SSL استفاده می کنند، دارای علامت یک قفل در قسمت نوار آدرس می باشند.
هم چنین استفاده نکردن از گواهی SSL می تواند باعث بروز مشکلات امنیتی شود، به خصوص زمانی که یک سایت تجارت الکترونیک داشته باشید از کاربران بخواهید که اطلاعاتشان را در سایت شما وارد کنند.
-
ساخت سایت مپ برای سایت
سایت مپ (sitemap)، یک فایل XML است که تمامی صفحات سایت شما را لیست می کند. موتورهای جستجو از سایت مپ برای پیدا کردن محتواهای سایت و درک ارتباط بین صفحات استفاده می کنند (در واقع ساختار کلی سایت شما را مشاهده می کنند).
اگر نمی دانید سایت مپ چیست یا با نحوه ساخت آن آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنم مقاله “نحوه ساخت سایت مپ” را مطالعه کنید. در این مقاله نحوه ایجاد سایت مپ هم به صورت دستی و هم با معرفی افزونه آموزش داده شده است. سایت مپ، در رتبه بندی سایت ها، تاثیر مستقیم ندارد اما به موتورهای جستجو این امکان را می دهد تا راحت تر صفحات سایت شما را پیدا و ایندکس کند.
-
آپلود فایل robots.txt
در حالی که سایت مپ، یک نمای کلی از ساختار سایت را به موتورهای جستجو، نشان می دهد، فایل robots.txt به ربات های گوگل می گوید که کدام صفحات را ایندکس کنند و کدام ها را ایندکس نکنند.
داشتن فایل robots.txt به شدت توصیه می شود و تمام خزنده های موتورهای جستجو، فرمت robots.txt را متوجه می شوند و از قوانین آن پیروی می کنند.
با مطالعه مقاله “آموزش فایل robots.txt“، به طور کامل با نحوه درست کردن و کارکرد این فابل مهم آشنا خواهید شد.
-
متصل کردن سرچ کنسول (Google Search Console)
سرچ کنسول، یکی از ابزارهایی است که دارای اهمیت زیادی بوده و در آنالیز سایت و بررسی کلمات کلیید خیلی می تواند به کارشناسان سئو و مارکترها نیزکمک نماید.
چه اقداماتی را می شود با سرچ کنسول انجام داد؟
- کاربران چه عبارتهایی را سرچ کرده اند و توانسته اند وارد سایت ما شوند.
- کاربران با چه کلمه ای ما را در صفحه اول گوگل دیده اند ولی کلیکی نکرده اند.
- سایت ما چه ایراداتی از نظر کد دارد؟
- چگونه گوگل صفحه های ما را می بیتد.
- سایت ما در حالت موبایل و دسکتاپ چه ایراداتی دارد؟
اقداماتی که در سرچ کنسول قابل اجرا و انجام است بسیار زیاد بوده که در مقاله آموزش سرچ کنسول می توانید با این ابزار گوگل بیشتر آشنا شوید.
-
لینک سازی داخلی در پست ها و صفحات مرتبط
یک لینک سازی داخلی، استراتژیک بر روی صفحات وب سایت شما، یک راه عالی برای بالا بردن سرعت ایندکس و کراول (crawl) سایتتان توسط موتورهای جستجو است. هم چنین با این کار، به صفحات پر اهمیت سایتتان اشاره می کنید.
استراتژی های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد، مانند محتوای کرنر استون (Cornerstone content) و … . این روش ها جوابگو هستند اما کمی پیچیده هستند و از آنجایی که این آموزش سئو برای افراد مبتدی است، بهتر است روی ساخت لینک در صفحات مرتبط شروع کنید.
برای پیدا کردن صفحت مرتبط در سایتتان می توانید در گوگل عبارت زیر را سرچ کنید.
“موضوع سایتی که می خواهید به آن لینک بدهید” + Site:yourdomain.com
برای مثال، همین مقاله ای که در حال خواندن آن هستید، درباره آموزش سئو مبتدی است. ما می توانیم با تایپ کردن عبارت زیر، مقالات و صفحات مرتبط با این مقاله را در سایتمان پیدا کنیم و به آنها لینک دهیم.
“سئو برای افراد مبتدی” یا “آموزش سئو مبتدی” + Site:Wikidemy.ir
دقت داشته باشید که بهتر است لینک سازی داخلی را همانند لینک سازی خارجی سایتتان، متنوع بسازید تا ارزش بیشتر داشته باشد.
برای لینک سازی داخلی، شما می توانید از انکرتکست (anchor text) استفاده کنید؛ یعنی یک عبارت یا کلمه کلیدی را انتخاب کرده و آن را در قالب لینک در بیاورید.
-
مطالعه راجع به سئو تکنیکال (technical Seo) و ساختار سایت
ساختار داده ها روی سایت شما، نقش قابل توجهی را در عملکرد سئو شما ایفا می کنند. هر چه بیشتر راجع به آن مطالعه کنید، در آینده، عملکرد کلی سایتتان را بهبود خواهید داد.
نتیجه گیری
یادگیری سئو اصلا کار پیچیده ای نیست. همان طور که در مقاله آموزش سئو برای مبتدی ها دیدید، اگر شما با مفاهیم سئو آشنا باشید، می توانید تا حد زیادی به بهبود رتبه سایتتان کمک کنید.
اما نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که تنها ربات های گوگل نیستند که سایت شما را بررسی می کنند، شما با مخاطبانی طرف هستید که از این ربات ها خیلی باهوش تر اند. بنابراین اگر نتوانید آنها را راضی نگه دارید، گوگل چندان کمکی نمی تواند به شما بکند. پس تمامی مواردی که در بالا ذکر شد، به شرطی کار ساز خواهند بود که شما بتوانید خواسته مخاطبانتان را برآورده کنید.
امیدواریم مقاله آموزش سئو برای مبتدیان، توانسته باشد تا حد زیادی شما را با مفاهیم و مقدمات سئو آشنا کرده باشد. اگر هدفتان هم چنان یادگیری هر چه بیشتر مفاهیم سئو است، فقط به این مقاله بسنده نکنید. از طریق لینک زیر وارد آموزش سئو از صفر تا صد شوید و تمام مباحث سئو را به راحتی و بطور کامل بیاموزید.
سوالات متداول
برای یادگیری سئو از کجا شروع کنیم؟
اولین قدم برای یادگیری سئو، خواندن مقالات آموزشی در این زمینه است. اگر در سئو مبتدی هستید، باید تا جایی که می توانید اطلاعات خود را در زمینه اینترنت و موتورهای جستجو (مانند گوگل) بالا ببرید و سعی کنید الگوریتم های گوگل و روند کارشان را به خوبی بشناسید. دومین قدم، آشنایی با مفاهیم سئو و یادگیری ابزارهای آن مانند سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس و ... می باشد. و در نهایت، زمانی که اطلاعاتتان به حد مطلوبی رسید، می توانید آموخته های خود را بر روی یک پروژه عملی پیاده سازی کنید
بهترین منبع آموزش سئو رایگان برای مبتدی ها کدام است؟
اینترنت، بهترین منبع آموزش سئو برای مبتدی ها است. شما می توانید انواع مقالات آموزشی، ویدئو و پادکست را در اینترنت بیابید. سایت هایی مانند backlinko، hubspot، Udemy، Mangools، searchengine journalو ... سایت های معتبری هستند که می توانید از آنها کمک بگیرید. هم چنین سایت ویکی دمی انولع مقالات آموزشی رایگان سئو، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ را در اختیار شما قرار می دهد.
آیا با یادگیری مفاهیم سئو مقدماتی می توان یک سایت را بهینه کرد؟
همانطور که قبلا اشاره کردیم، بعد از یادگیری مفاهیم سئو شما نیاز به انجام پروژه های عملی دارید. اگر می خواهید یک سایت را بهینه کنید، باید تمرین کنید و تجربه کسب کنید و لازمه این کار، داشتن پشتکار است.
آموزش سئو برای افراد مبتدی شامل چه مواردی می شود؟
آشنایی با مفاهیم سئو مانند سئو داخلی و سئو خارجی، نحوه ایجاد محتوای مناسب و مرتبط با هدف جستجو، تحقیق کلمات کلیدی، ساخت ارزش و اعتبار برای سایت با لینک سازی خارجی، معرفی عوامل تاثیر گذار در سئو مانند تجربه کاربری، سرعت سایت، ساخت سایت مپ و غیره.
4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
از آموزشهای گام به گام شما سپاسگزارم
زنده باشید دوست عزیز
سلام
یه سوالی دارم که متاسفانه هیچ کجا جوابشو پیدا نکردم اگه شما بتونید کمک کنید ممنون میشم
من سایتو یک هفته میشه ایندکس کردم بعد می خواستم بدونم باید از کجا بدونم مقاله ای که توی سایتم گذاشتم الان صفحه چند گوگل چطوری باید این رو پیدا کنم؟
چون من الان می خوام مثلاً با یک کلمه کلیدی بیان صفحه ۱ ما الان در حال حاضر نمیدونمکه صفحه چند گوگل هستم… اگه شما ترفند یا ابزاری رو می شناسید و می تونه کمک کنه ممنون میشم راهنمایی کنید مرسی
سلام دوست عزیز
سایتی که یک هفته از ایندکسش میگذره خیلی زوده که بخواهید جایگاه کلمات کلیدی را چک کنید چون توی این شرایز جایگاهی وجود نداره و حتی اگر یهویی به یه حایگاه خوبی رسیدین نباید خیلی جدی بگیرین چون ممکنه به علت الگوریتم گوگل دنس باشه.
اما به صورت کلی بهترین راه برای پیدا کردن جایگاه کلمات کلیدی، استفاده از خود ابزار سرچ کنسوله که با استفاده از بخش Average Position میتوانید بفهمید جایگاه هر کلمه کلیدی از سایت شما کجای نتایج جستجوی گوگله
اگر باز هم سوالی داشتید حتما بفرمایید