الگوریتم Freshness گوگل (الگوریتم تازگی محتوا) چیست؟
فرض کنید در شهری از ایران زندگی می کنید و قصد دارید در صورت امکان به تهران رفته و خانه ای را در آن جا بخرید. پیش از خرید قیمت خانه ها در نهران را در یک سایت چک می کنید و می بینید که بودجه شما به خرید یک خانه خوب در در محله پونک می رسد. سپس با خوشحالی به تهران آمده و آماده خرید خانه هستید که ناگهان با قیمتی چند برابر رو به رو شده و نه تنها که نمی توانید آن خانه را بخرید، بلکه قادر به خرید هیچ خانه ای در تهران نیستید! با تعجب به سراغ همان سایت رفته و متوجه می شوید که قیمت های سایت مربوط به 8 ماه قبل هستند و با بالا کشیدن قیمت دلار، قیمت خانه ها نیز چند برابر شده است. حال شما مانده اید و خانه هایی که نمی توانید بخرید و هزینه ای که برای این سفر بیهوده هدر دادید. تماس با پشتیبانی آن سایت نیز جز عصبانی تر کردن شما، دردی را دوا نمی کند.
این جاست که اهمیت تازگی محتوای یک سایت مشخص می شود. در سال 2011، گوگل الگوریتم Freshness یا تازگی محتوا را به وجود آورد. این الگوریتم تمام رتبه بندی های SERP را زیر و رو کرد و 35% سایت ها تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتند. هدف این الگوریتم تمرکز بر روی آپدیت و تازگی محتواهای سایت ها برای کاربران بوده و به سایت هایی که به روزرسانی مرتب و درستی را انجام بدهند، رتبه های بهتری می دهد.
چرا گوگل الگوریتم Freshness را به وجود آورد؟
هدف اصلی تمام الگوریتم های رتبه بندی گوگل، نشان دادن بهترین و درست ترین نتایج به کوئری کاربر است. با بالا رفتن سرعت تغییرات، هر روزه اطلاعات جدیدی در تمامی حوزه ها به وجود می آید. بدون شک، کاربری که در حال سرچ درباره یک سوال است، به دنبال تازه ترین و به روز ترین اطلاعات می گردد، نه اطلاعات سال 85!
با ایجاد این الگوریتم، گوگل به خود کمک کرد تا بتواند محتواهای به روز را از میان محتواهای قدیمی تر تشخیص داده، و همچنین سایت ها را وادار به آپدیت محتواهای خود و ارائه اطلاعات به روز و صحیح به کاربران کرد، چرا که به روز بودن محتوا به ویژه در سایت های خبری، قیمت ارز و طلا، قیمت خانه و ماشین، و … اهمیت بالایی دارد.
آیا تازگی محتوا فورا رتبه صفحه را تغییر می دهد؟
جواب این سوال بدون شک خیر است. عوامل مختلفی بر رتبه بندی سایت و صفحات آن تاثیر می گذارند و میزان تاثیر الگوریتم Freshness بر رتبه بندی آن، بسته به ماهیت سایت نیز است. به طور مثال، اهمیت تازه و آپدیت بودن محتوا در یک سایت خبری بسیار بالاتر از یک صفحه “چگونه لباس خود را اتو کنیم؟” می باشد. پس این الگوریتم تاثیر زیادی بر رتبه بندی صفخه هایی که تغییری در اطلاعات آن ها به وجود نمی آید نداشته و عوامل دیگر سئو در گرفتن رتبه این صفحات تاثیر دارند.
چگونه سایت خود را برای الگوریتم Freshness گوگل سئو کنیم؟
سئو سایت به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و این الگوریتم، یکی از این عوامل است. درست است که الگوریتم تازگی محتوا اهمیت زیادی به محتواهای تازه نوشته شده می دهد، اما این به آن معنا نیست که محتواهای قدیمی شما دیگر هیچ شانسی در مقابل مختواهای جدید سایت رقیب نخواهند داشت.
به طور منظم محتوا تولید کنید
تولید محتوا منظم در سایت به گوگل نشان می دهد که شما به کاربران خود و ارائه مطالب جدید به آن ها اهمیت می دهید. این کار الگوریتم Freshness را تحت تاثیر قرار می دهد. سعی کنید بسته به ماهیت سایت خود، نظم و روتین خاصی را در آپلود محتوا بر روی سایت داشته باشید. علاوه بر این که نظم شما باعث گرفتن یک امتیاز مثبت می شود، به گوگل نیز کمک می کنید تا این روتین شما را شناسایی کرده و در زمان های مشحص به سایت وارد شده و صفحات جدید آن را crawl کند. برای حفظ این نظم، از یک تقویم محتوایی استفاده نمایید.
محتواهای سایت را آپدیت کنید
اگر محتواهای سایت شما قابل آپدیت کردن بوده و می توانید به مرور زمان اطلاعات جدیدتری را به آن اضافه کنید، از انجام این کار غافل نشوید. با آپدیت کردن محتوای خود به گوگل نشان می دهید که حواستان به کاربرانتان هست و قصد دارید تمام اطلاعات جدید را در اختیار آن ها قرار دهید. بهتر است محتوای سایت خود را هر دو سه ماه یک بار آپدیت کنید، مگر آن که اطلاعات جدید، موثق، و حیاتی در مورد آن موضوع به دست آورده و نیاز به فرار دادن آن در سایت داشته باشید. اگر این اطلاعات جدید خیلی حیاتی نبودند، بهتر است 2 تا 3 هفته برای آپدیت محتوا و قرار دادن این اطلاعات در آن صبر کنید. برای حفظ نظم این کار نیز از تقویم محتوایی استفاده نمایید.
مدت زمان حضور کاربر در صفحه را افزایش دهید
وارد شدن یک کاربر به صفحه ای از سایت شما به تنهایی برای گوگل کافی نیست. میزان زمانی که کاربر در آن صفحه مانده نیز حائز اهمیت است. برای مثال، ممکن است محتوایی را آپلود کنید که خواندن آن 5 دقیقه از وقت کاربر را بگیرد. این زمان در حافظه گوگل ذخیره می شود. زمانی که محتوای خود را آپدیت کرده و کاربر مجدد به آن وارد می شود، این زمان افزایش یافته و به 6 دقیقه می رسید. هر چه یک کاربر بیشتر در صفحه شما بماند، به گوگل نشان می دهد که محتوای آن صفحه برای او مفید بوده است.
سعی کنید با آپدیت کردن منظم محتوا، این زمان را به آرامی افزایش دهید. نباید زمان مورد نیاز برای خواندن محتوا به طور ناگهانی و به میزان بسیار زیادی افزایش پیدا کند، چرا که ممکن است کیفیت محتوا را پایین آورده و یا گوگل را در مورد کیفیت و صحت آن به شک بیاندازد.
آپدیت بی ربط انجام ندهید!
حواستان باشد که آپدیتی که روی محتوای خود انجام می دهید نباید نامربوط و تکراری بوده و به زور در آن گنجاده شده باشد. هدف شما از آپدیت محتوا بهبود کیفیت آن است، نه افت کیفیت. اگر محتوای خود را با مطالب بی ربط الکی طولانی کنید، ممکن است کاربر را گیج کرده و کیفیت محتوا را نیز کاهش دهید. از آپدیت بیهوده محتوا پرهیز کنید.
کلام آخر
الگوریتم Freshness گوگل یا الگوریتم تازگی محتوا، تمرکز مستقیمی بر به روز بودن محتوای آپلود شده در وبسایت ها دارد. این الگوریتم به گوگل کمک می کند تا محتواهای جدید را از قدیمی تشخیص داده و به روزترین مطالب مرتبط با کوئری کاربر را به او نشان دهد.
برای به دست آوردن دل این الگوریتم، به طور منظم محتواهای جدیدی را در سایت خود آپلود کرده و محتواهای قدیمی آن را به روز کنید. فراموش نکنید که این به روزرسانی باید در جهت بهبود کیفیت محتواهای شما باشد. پس از به روزرسانی های بی جهت و بی ربطی که کیفیت محتوا را پایین آورده دوری کنید و با تمرکز بر ارائه دادن درست ترین و به روزترین اطلاعات به کاربران خود، رتبه خوبی را در گوگل به دست آورید.
6 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
freshness واقعا می تونه اینقدر رتبه ها رو جا به جا کنه؟
بله آپدین مفید محتوا می تونه تاثیر خیلی مثبتی بداره
سلام. ممنون از محتواتون. آپدیت ها رو هر چه قدر باید انجام بدیم؟
سلام. بستگی به حجم محتوا داره. اگر محتوا کوتاهه دو هفته بعد آپدیتش کنین. در غیر این صورت می تونین هر ماه این کار رو انجام بدین
چرا گاهی آپدیت محتوا رتبه رو خیلی پایین میکشه؟
حورا جان سلام. تغییر رتبه اولیه موقع آپدیت عادی هست. اما اگر خیلی رتبه افت کنه ممکنه مشکل از خود آپدیت شما باشه. این اپدیت حتما باید در جهت افزایش کیفیت محتوا انجام بشه.