آشنایی با ترافیک های Refferal در گوگل آنالیتیکس
ویدئویی که در حال مشاهده آن هستید بخشی از دوره ی آموزش گوگل آنالیتیکس در آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی است. برای ثبت نام از لینک مقابل استفاده کنید. رایگان ثبت نام کنید
در جلسات قبلی با ترافیک Refferals آشنا شدیم. اما برای بررسی دقیق تر این نوع ترافیک گوگل بخشی را در گزارشات Acquisition و در منوی All Traffic، بطور اختصاصی به آنها اختصاص داده و در اختیار ما قرار داده است.
لینک های ارجاعی یا Refferal معمولا از کیفیت بهتری نسبت به سایر کانال های ترافیکی برخوردار هستند زیرا این لینک ها توسط سایت های معتبر در اختیار بازدید کنندگان قرار میگیرند و بدلیل اعتماد افراد به این نوع وبسایت ها، معمولا ترافیک Refferal بیشترین نرخ تبدیل و جریان درآمدی را به ارمغان می آورند.
بعد از ورود به گزارشات Refferal به سراغ جدول این گزارش میرویم. Primary Dimension در این گزارش، Source یا همان منبع ترافیکی می باشد.
همانطور که مشاهده می کنید وبسایت Youtube در حال حاضر بیشترین ترافیک را از نوع Reffral به سمت فروشگاه گوگل ارسال می کند. ولی از لحاظ کیفیت ترافیک این وبسایت اصلا وضعیت مطلوبی ندارد و فقط 0.06% نرخ تبدیل را برای فروشگاه اینترنتی گوگل به ارمغان آورده که اصلا مناسب نیست.
حال بیاید ستون Revenue را بصورت نزولی مرتب کنید. بعد از مرتب شدن میبینیم با اینکه یوتیوب بیشترین تعداد کاربران را بصورت ارجاعی برای این سایت ارسال می کند ولی از لحاظ ایجاد جریان درآمدی در رتبه 6 قرار می گیرد.
حال بیاید جدول را بر اساس نرخ تبدیل و وزن هر ردیف مرتب کنیم. حال میبینیم که یوتیوب در 10 رتبه برتر نیست و جایگاه خود را از دست داده است. googleplex و site.google.com، از جمله سایت هایی هستند که بیشترین جریان درآمدی را برای فروشگاه اینترنتی گوگل ارسال می کنند. این همان ترافیک با کیفیت بالا است که هر سایتی بدنبال آن میگردد.
حال که فهمیدیم ترافیک با کیفیت از نوع Refferal از چه سایتی برای ما ارسال میشود وقت آن رسیده تا بفهمیم این ترافیک ها به کدام صفحه از صفحات ما منتقل می شوند. برای فهمیدن این موضوع کافی است یک Secondary Dimension به نام Landing Page را به جدول خود اضافه کنیم.
بعد از افزودن Secondary Dimension به جدول می توان فهمید که ترافیک های ارجاع شده به وبسایت ما به کدام یک از صفحات سایت ما انتقال داده شده اند.
اما یک مشکلی وجود دارد و آن این است که در این جدول ما چندین ردیف داریم ولی با Source های یکسان.
برای حل این مشکل کافی است روی Sourceی که دارای چندین ردیف مختلف است کلیک کنیم. در اینجا Sites.google.com را انتخاب می کنیم.
با کلیک بر روی Source مدنظر، شما می توانید بفهمید که از کدام صفحات آن Source برای شما ترافیک ارسال شده که به آن referal Path میگویند. برای اینکه بفهمیم، ترافیک های ارجاع داده شده به کدام صفحه از سایت ما منتقل شده اند، دوباره همانند بالا عمل می کنیم و یک Secondary Dimension به نام Landing Page را به جدول اضافه میکنیم.
حال دقیقا میتوانیم بفهمیم کدام صفحه از Source چه تعداد کاربر به کدام یک از صفحات سایت ما ارسال کرده است.
اگر هم به ستون refferal Path و Landing Page توجه کنید علامت فلشی را می بنید که با کلیک بر روی این فلش ها، به همان صفحه در Source و یا سایت خودتان ارجاع داده میشوید.
در آخر به شما پیشنهاد میکنم برای بررسی ترافیک های ارسالی از سوی سایت هایی که به آنها سفارش ریپورتاژ آگهی میدهید حتما از این بخش استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید