آشنایی با گزارشات در گوگل آنالیتیکس
عناوین مطالب
Toggleویدئویی که در حال مشاهده آن هستید بخشی از دوره ی آموزش گوگل آنالیتیکس در آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی است. برای ثبت نام از لینک مقابل استفاده کنید. رایگان ثبت نام کنید
در مقاله امروز تصمیم داریم یکی دیگر از بخش های دوره آموزش گوگل آنالیتیکس با عنوان گزارشات در گوگل آنالیتیکس، را برای شما عزیزان معرفی کنیم.
در این جلسه میخواهیم نگاهی داشته باشیم به انواع گزارشاتی که گوگل آنالیتیکس با چه دیتایی در اختیار ما قرار می دهد و هر یک چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
اولین گزارشی که در گوگل آنالیتیکس قرار هست با آن آشنا شویم، گزارشات Real-Time هست. این گزارشات اتفاقاتی که همین الان و در لحظه بر روی سایت ما در حال رخ دادن هست را به ما نمایش می دهند. ولی اطلاعاتی که به ما می دهد هنوز بصورت کامل پردازش نشده و از متریک های خیلی سطحی تشکیل شده. مثلا این گزارش شامل نرخ پرش یا Bounce Rate یا تعداد Session ها نمی شود. اگر بخواهیم بخش Real-Time را به خوبی یادبگیریم ابتدا بایستی با 4 گزارش اصلی گوگل آنالیتیکس آشنا شویم. این گزارشات شامل:
- Audience
- Acquisition
- Behavior
- Conversion
گزارشات بخش Audience
گزارشات بخش Audience به ما یک پرسونا یا کاراکتر نسبت به مخاطبین سایت ارائه می دهد. به راحتی می توانیم بفهمیم مخاطبان ما چه سن و سالی دارند؟ از کدام منطقه ی جغرافیایی هستند؟ از چه تکنولوژی استفاده می کنند تا سایت ما را ببینند؟ به چه چیزهایی علاقه دارند؟ از چه موبایل و برندی استفاده می کنند؟ و در مجموع این بخش به این سؤال پاسخ می دهد که کاربران ما چه کسانی هستند؟
البته باید بدانیم که این بخش داده هایی در اختیار ما قرار می دهد بصورت ناشناس است. به عنوان مثال چنین گزارشی نمیتوانیم از گوگل آنالیتیکس دریافت کنیم:
علی 25 سال سن دارد و از شهر اصفهان است.
بلکه بصورت ناشناس گزارش داریم. به این صورت:
تعداد n نفر از کاربران سایت دارای رنج سنی 18 تا 25 سال هستند و از شهر X.
اگر دقت کنید. گزارش بالا ناشناس است و اشاره به گروهی با مشخصات مشابه هم دارد.
گزارشات بخش Acquisition
گزارشات این بخش به ما می گوید که کاربرانمان چگونه ما را پیدا کرده اند و در مجموع به این سؤال پاسخ می دهیم که کاربران ما چطور به ما رسیده اند؟ حال این گزارشات شامل منبع ترافیک، اطلاعات کمپین ها و یا تعداد کاربرانی از تبلیغات Adwords آمده اند و … می شوند.
گزارشات بخش Behavior
با استفاده از گزارشات این بخش می توانیم بفهمیم که کاربرانمان چطور با محتوای سایت تعامل دارند. آیا محتوایی که برای او ایجاد کرده ایم برایش مناسب است؟ آیا آن محتوا را دوست دارد؟ سرعت سایت چقدر است و از این جنس سؤالات. حتی می توانیم بفهمیم کاربران در سایت ما چه عناوینی را چستجو می کنند.
گزارشات بخش Conversion
این بخش بر اساس اهداف یا Goal های که در آنالیتیکس ایجاد کرده ایم، گزارشاتی را در اختیارمان قرار می دهد.
اگر یک فروشگاه اینترنتی داشته باشیم با استفاده از گزارشات E-Commerce در این بخش می توانیم اطلاعات جذابی را نسبت به کالا های خود بدست بیاوریم.
14 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
آیا گوگل آنالیتیکس آی پی کاربران سایت رو در اختیار مدیر سایت قرار میده؟
سلام بر شما. بصورت پیشفرض این امکان در گوگل آنالیتیکس وجود نداره ولی شما می توانید با ساخت یک فیلتر جدید و ست کردن کد مخصوص در سایتتان ip کاربران را دریافت و به عنوان یک متغیر شخصی آن را به گوگل آنالیتیکس ارسال کنید و سپس درون فیلتر جدید از آن استفاده کنید و در نهایت هم آن را در گوگل آنالیتیکس مشاهده بفرمایید.
ممنون از توضیحتون –
من میخوام بفهمم که آیا یک آی پی خاص از طریق گوگل وارد سایت شده یا نه؟
یا بهتر بگم میخوام آی پی کاربرانی که به وسیله جستجو در گوگل به سایت وارد شدن رو به دست بیارم – این کار امکان پذیر هست؟
بطور دقیق این مورد نمیدونم ولی با سطح دانشی که به شخصه دارم احتمالا این مورد امکان پذیر هست. وقتی شما میتونید ببنید چند درصد کاربرانتون که دارای تلفن Iphone X هستند از طریق موتورهای جستجو وارد شدند حالا هم میتونید ببنید کدوم آی پی از طریق جستجو وارد شده. چون کانال ورودی گوگل تشخیص داده و میدونه و حالا شما صرفا یک متغیر دارید اضافه می کنید. پس میدونه این متغیر از چه کانالی وارد شده. امیدوارم خوب پاسخ شما را داده باشم.
مهم نیست گوگل آنالیتیکس باشه یا گوگل وبمستر تولز – آیا راهی هست که بفهمم چه کاربر و با چه آی پی ، از طریق گوگل وارد سایت شدن؟؟
من شنیدم که این کار جرمه – آیا ارسال یک متغیر شخصی مشکل نداره؟
بله، استفاده از کوکی باید به اطلاع کاربر برسه تا کاربر بدونه شما چه اطلاعاتی دارید نسبت به اون جمع آوری می کنید. این کارها در کشورهای غربی مخصوصا اروپا با قانون GDPR خیلی دقیق تر و حساس تر هم شده و اگر کاربر بفهمد و شکایت بکند با صاحب سایت به شدت برخورد می شود. ولی در مجموع حتی در ایران این کار مشکل دارد.
جوابهای شما عالی هستن ولی من اطلاعاتم کمه –
فقط کوکی جرمه ؟
سوال من درباره ساخت فیلتر و ست کردن که گفته بودید ، بود – فرمودید آی پی کاربر را به عنوان یک متغیر شخصی به انالیتیکس ارسال کنیم –
سوال قبل من این بود که آیا ارسال آی پی کاربر به عنوان یک متغیر شخصی به انالیتیکس، از نظر گوگل جرم هست یا نه ؟
سوال دوم هم بعد از جواب شما به وجود اومد – اولین سوالم این بود که میشه فهمید کدوم آی پی از طریق گوگل وارد سایت شده و شما فرمودین با ارسال آی پی کاربر به عنوان متغیر، میشه اینکارو کرد – ولی در جواب دومتون فرمودید که ” بطور دقیق این مورد نمیدونم ولی با سطح دانشی که به شخصه دارم احتمالا این مورد امکان پذیر هست” –
جواب اول و دوم شما منو یه کم گیج کرد
سوال دومم اینه که با ارسال آی پی کاربر به عنوان متغیر، چه چیزی رو میشه فهمید؟
بزارید از اول به شما پاسخ بدم. ببنید اینکه میخواهید آپی کاربران را دریافت کنید و در گوگل آنالیتیکس بتونید ببینید این امکان پذیر هست ولی با ست کردن یک متغیر شخصی.
اینکه از نظر گوگل جرم هست یا خیر بطور دقیق این مورد نمیدونم که بخواهم راهنمایی جامع و بی نقص کنم ولی خود گوگل وقتی شما در حال ساخت اکانت گوگل آنالیتیکس هستید و در بخش موافقتنامه به شما میگه چون ما از کوکی برای جمع آوری اطلاعات استفاده می کنیم پس شما باید به کاربرانتون این مورد اطلاع بدید. پس از این نتیجه میگیریم شما هر متغیر شخصی هم بخواهید اضافه کنید که جزء حریم خصوصی کاربر هست باید به اطلاع کاربر برسه و اگر قبول نکرد ولی شما بازهم اون اطلاعات جمع آوری کردید پس جرم هست. این هم لینک هایی در این باره که میتونید طالعه بفرمایید.
https://www.termsfeed.com/blog/privacy-policy-google-analytics/
https://privacy.google.com/businesses/compliance/#
و باید خدمتتون بگم اینکه گفتیم کوکی به این دلیل هست که همه ی اطلاعاتی که از کاربر حمع آوری و به سمت گوگل آنالیتیکس ارسال میشه بواسطه ایجاد کوکی در مرورگر کاربر هست. وقتی شما کد گوگل آنالیتیکس درون هدر سایت قرار میدید اون کد برای کاربرانی که در حال مشاهده سایت هستند یک کوکی در مرورگر ست میکنه و هر اتفاقی توسط یوزر در سایت می افته جمع می کند و به سمت گوگل آنالیتیکس ارسال می کنه. پس متغیرهای شخصی هم درون اون کوکی قرار گرفته و وقتی کاربر سایت شما میخواد ترک کنه همه ی اطلاعات جمع آوری شده + متغیرهای شخصی به سمت گوگل آنالیتیکس ارسال میشه و حالا اینکه ما گفتیم کاربر باید بدونه شما دارید از کوکی استفاده میکنید و از اون کوکی چه داده ای جمع آوری می کنید دقیقا همین مطلبی بود که خدمتتون گفتم.
در پاسخ به اینکه آیا میشه اون آپی ها را دقیق تر رصد کرد تا ببینیم از چه کانال ترافیکی اومدن و من پاسخ دادم که ” بطور دقیق این مورد نمیدونم ولی با سطح دانشی که به شخصه دارم احتمالا این مورد امکان پذیر هست” به این دلیل هست که نمیدونم که آیا متغیرهای شخصی میشه با متریک و Dimension های دیگر تلفیق کرد و گزارشگیری نمود یا خیر.
در پاسخ به سؤال نهاییتون هم باید بگم معمولا سایت ها در ابزار آنالینیکس به این مورد نیاز ندارن. گوگل آنالیتیکس به شما اطلاعات جامعی نسبت به مخاطبین سایتتون میده و عملا احتیاجی به دریافت آی پی نیست. حقیقتا هم من در این سال ها اصلا به همچین موردی نیاز پیدا نکردم. من خودم هم هنوز نمیدانم که این مورد در آنالیتیکس که یک ابزار تحلیلی است چه ارزشی دارد و به چه کاری می آید. قطعا اگر جایگاهی در این ابزار داشت خود گوگل این مورد در ختیارمون قرار میداد.
امیدوارم تونسته باشم به درک صحیح صحبت هایم به شما کمک کرده باشم.
واقعا ممنونم از توضیحات کامل و پاسخگویی فوق العاده تون –
حالا یه سوال دیگه میمونه برام- آیا میشه از طرف سایتم کوکی به کاربر بفرستم و با استفاده از کوکی بفهمم که کاربر از طریق گوگل به سایتم وارد شده ؟
در ضمن میخواستم اگه بشه تو تلگرام با هم در ارتباط باشیم – اگه بتونید این موضوع رو برام حل بکنید حق الزحمه خوبی به شما میدم- اگر نه که بازم ممنون از پاسخهاتون
این آی دی تلگرام بنده س – smgh0001000
خواهش می کنم. این اصلا نیاز به ست کردن کوکی نیست. گوگل آنالیتیکس این مورد در اختیارتون قرار میده و شما میتونید ببینید چه تعداد از کاربراتون از گوگل اومدن حتی اینکه از Adwords اومدن یا Organic Search هم می تونید ائنجا ببینید. ولی اگر می خواهید خارج از محیط گوگل آنالیتیکس این مورد بررسی بفرمایید باید یک برنامه نویس این مورد برای شما انجام دهد. برای ارتباط در شبکه های اجتماعی ما هم در تلگرام و هم در اینستاگرام فعال هستیم و آیدی هر دو @wikidemy هست. هر کدوم انتخاب بفرمایید ما در آنجا پاسخگوی شما خواهیم بود. حتی از طریق تیکت هم می تونید سؤالاتتون بپرسید.در هرصورت پاسخگوی شما خواهیم بود.
توی تلگرام که پشتیبانیتون خیلی وقته فعال نیست و بنده اینستا ندارم- البته قاعدتا تلگرام خیلی راحتتره برام اگر در پشتیبانی تلگرام جوابگو باشید.
چیزی که من سوال کردم و شما در نظر نگرفتید اینه که من میخوام بدونم کاربری که تو سایتم هست آیا از طریق گوگل به سایت وارد شده یا نه ؟ و قاعدتا هم باید از آی پی کاربر استفاده بکنم –
شما باز میفرمایید که نیازی به ست کردن کوکی ندارم و آنالیتیکس میده؟
آنالیتیکس به من میگه که یک آی پی خاص از طریق گوگل وارد سایتم شده؟ این سوال رو چندبار پرسیدم و با جوابهای شما به نظرم اومد که نمیده – حالا میفرمایید آنالیتیکس این اطلاعات رو میده-
حالا با در نظر گرفتن چیزایی که گفتم بفرمایید که آیا با ست کردن کوکی در مرورگر کاربر میتونم بفهمم که یک کاربر با یک آی دی خاص از گوگل وارد سایتم شده یا نه؟
باز هم از پاسخگوییتون ممنونم
سلام دوست عزیز
موضوع اول اینکه شما اصلا در تلگرام پیامی ندادین که ما بخواهیم پاسخگو باشیم. شما در هر فضایی به ما پیام بدهید، ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخ شما را خواهیم داد.
موضوع بعدی اینکه شما برای اینکه بفهمید کاربران سایت شما از چه ورودی آمده اند اصلا نیازی به آی پی ندارید. یعنی برای اینکه مشاهده کنید که کاربران شما از گوگل وارد سایت شما شده اند یا نه اصلا نیازی به پیدا کردن آی پی کاربر ندارید.
لطفا برای اینکه موضوع برای شما واضح تر باشد دوره آموزش گوگل آنالیتیکس را که به صورت رایگان برای شما قرار داده ایم را حتما مشاهده کنید و خیلی درگیر موضوع ip نشید چون هیچ نیازی به این موضوع ندارید.
اینکه بخواهید بدونید که کاربران از کجا وارد سایت شده اند بسیار موضوع ساده ای است اما دوره را حتما ببینید که علاوه بر این فهمیدن این موضوع، روی موضوعات بیشتری مسلط بشید و درک خوبی از امکانات این سایت یه دست بیارید
مجددا اگرسوالی داشتید در صفحه دوره مطرح بفرمایید تا راحت تر با آموزش هایی که قرار داده ایم شما را راهنمایی کنیم.
اشتباه تایپی داشتم تو سوال قبل – اصلاح میکنم :
آیا با ست کردن کوکی در مرورگر یک کاربر میشه فهمید که این کاربر ( چه با آی پی چه با فاکتور دیگه ای ) از طریق گوگل وارد سایت شده یا نه ؟