Search Console URL Inspection Tool چیست؟
عناوین مطالب
ToggleURL Inspection یکی از ابزارهای google search console است، که از طریق آن میتوان به اطلاعات index and live version در مورد هر صفحه ای از وبسایت پی برد. و یکی از مهمترین ابزارهای اشکال زدایی (debugging) است که به شما کمک میکند بفهمید که چرا صفحه (page) مشخصی از وبسایت شما ، احتمال دارد که آنگونه که انتظار داشتید در نتایج جستجو گوگل ظاهر نشود.
با مطالعه این مقاله (URL Inspection Tool) شما قادر خواهید بود که:
- وضعیت ایندکس شدن صفحات وبسایت را بفهمید
- Live URL test را انجام دهید
- از گوگل بخواهید که صفحات خاصی را کراول کند
- بتوانید جزئیات اطلاعات در مورد منشأ بارگذاری صفحات و سایر اطلاعات را ببینید
میتوان از قسمت بالای نوار ابزار در کنسول جستجوی گوگل و یا هر جایی که علامت ذره بین را دیدید به URL inspection دسترسی داشت.
برا ادامه کار با این ابزار لازم URL مورد نظر خود را در قسمت جستجو کپی کنید که در تصویر زیر نشان داده شده است.
برای استفاده از این ابزار لازم است URL مورد نظری را که استفاده میکنید، حتما در property شما وجود داشته باشد یعنی حتما آدرس صفحه در وبسایت شما وجود داشته باشد و صفحه مورد نظر، یکی از صفحات وبسایت شما باشد.
URL inspection فقط نتایج جستجوی برای وب را به شما نشان میدهد. وقتی که نتایج جستجوی وب نشان داده شد، شما سه قسمت را میبینید که همه آنها اطلاعات نمایش داده شده از آخرین کراول و یا از آخرین تلاشهای گوگل برای خزیدن در وبسایت شماست.
با توجه به اطلاعاتی که URL inspection در اختیار ما میگذارد ، به بررسی آنها میپردازیم. در تصویر فوق گوگل به ما نشان میدهد که آیا صفحه ما در گوگل وجود دارد؟ به این معنا که گوگل توانسته توسط خزنده های خود آن را کراول کند یا نه. در مورد تصویر فوق URL یا آدرس صفحه ما توسط گوگل تشخیص داده شده و در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شده است.
اما در این تصویر میبینید که URL در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده نمیشود و در واقع معنای آن اینست که صفحه شما ایندکس نشده است و نیاز دارد که توسط گوگل کراول و بررسی شود.
در بخش فوق که به آن coverage section نیز گفته میشود شما میتوانید ببینید که صفحه شما در کجا دیده شده است در sitemap یا در referring page ، آخرین کراول چه زمانی بوده و توسط چه عاملی انجام شده است و اینکه آیا صفحه شما شامل ایندکس وب گوگل شده است؟
در مورد فوق میبینید که صفحه شما در sitemap تایید شده است و به عنوان صفحه ایندکس شده نشان داده شده است و احتمال دارد که در صورت ایندکس نشدن خطایی در سرور وجود داشته باشد که باعث شده گوگل نتواند به صفحه هاتی از وبسایت شما دسترسی داشته باشد.
در بخش Enhancement جزئیات ساختار داده ها را میتوانید ببینید که شامل AMP ،Mobile Usability، Warnings و Error است. به عنوان مثال اگر صفحه شما به درستی با ساختار داده Marked up نشده باشد ، inspection برای شما یک خطا را باز میگرداند که توضیح میدهد مقداری(Values) اشتباه است و یا مقادیری از دست رفته اند(Missing Value) .
شما میتوانید در Search Console Help Center اطلاعات لازم در مورد هر کدام از آین موارد را مطالعه کنید.
بعد از آنکه اطلاعات صفحه را مطالعه کردید سه اقدام را میتوانید انجام دهید:
اول آنکه بر روی Test Live URL کلیک کنید، که ببینید آیا صفحه شما توسط گوگل ایندکس شده است یا خیر.
در واقع این تست به شما این امکان را میدهد که بدانید رباط های گوگل میتوانند به صفحه شما دسترسی داشته باشند؟
نکته جالبی که وجود دارد این است که زمانی که تست live را انجام میدهید ممکن است مشکلاتی را که وجود دارد را برطرف کند. اگر شما میخواهید یک ورژن رندر شده از page را ببینید اینجا تنها جایی است که میتوانید آن را داشته باشید.
دوم آنکه شما میتوانید بر روی گزینه request indexing کلیک کنید تا صفحه شما مجددا ایندکس شود.
حتی اگر بعد ها در محتوای صفحه تغییراتی را ایجاد کرده اید میتوانید این کار را مجددا انجام دهید تا صفحه شما توسط گوگل ایندکس شود.
سوم آنکه میتوانید شما میتوانید با کلیک بر روی view crawled page اطلاعات بیشتری را در مورد صفحات تست شده ببینید.
که به شما توضیحاتی در مورد HTML و HTTP Respond میدهد.
سعی ما در این مقاله بر آن بود که موضوعات متفاوت مربوط به سرچ کنسول را به شکلی بسیار ساده و روان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم . برای پاسخگویی به سوالات شما ، با ویکی دمی در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید