گزارشات Site Content در گوگل آنالیتیکس
ویدئویی که در حال مشاهده آن هستید بخشی از دوره ی آموزش گوگل آنالیتیکس در آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی است. برای ثبت نام از لینک مقابل استفاده کنید. رایگان ثبت نام کنید
گزارشات Site Content به ما این امکان را می دهند تا بفهمیم کدام یک از صفحات سایت ما به خوبی فعالیت خود را انجام می دهند و همچنین نحوه ی تعامل کاربران با آن چگونه است. برای دسترسی به این گزارش کافی است از منوی Behavior گوگل آنالیتیکس روی گزینه Site Content کلیک کرده و سپس روی گزینه All Page کلیک کنید.
در ابتدای این صفحه ما با نموداری خطی روبرو می شویم که یک تغییرات یک متریک خاص را در طول زمانی معین به نمایش می دهد.
متریک پیشفرض این نمودار Pageviews می باشد که از بالای نمودار می توانید نسبت به تغییر آن اقدام کنید.
Dimension اصلی این گزارش Page هست که آدرس صفحات را به ما نمایش می دهد. در این گزارش می توانیم وضعیت هر یک از صفحات سایت خود را بر اساس مهمترین متریک ها از گوگل آنالیتیکس دریافت کنیم.
برای تحلیل و بررسی این صفحه کافی است متریکی را انتخاب کنیم که کیفی است. همانند Bounce Rate. ولی در این آموزش ما به جای Sort کردن ستون بانس ریت، نوع گزارشمان را از حالت Table به حالت Comparison تغییر میدهیم. علت این تغییر نمایش داده این است که ما بانس ریت صفحات را نسبت به یک میانگین کلی از سایت مقایسه کنیم.
خب ستون دوم را بر روی Bounce Rate قرار میدهیم. می بینیم که یکی از صفحات سایت به آدرس Shop by brand Youtube دارای نرخ پرشی حدود 30 درصد بالاتر از میانگین کل سایت است.
برای اینکه ریشه ی این مشکل را پیدا کنیم کافی است روی آدرس این صفحه در همین گزارش کلیک کنیم.
بعد از کلیک بر روی آدرس می توانیم فقط و فقط داده های مرتبط با این صفحه را بررسی کنیم. فرض میکنیم این بانس ریت بالا، به دلیل ورودی های این صفحه از یک Medium خاص است. برای بررسی ما Primary Dimension این گزارش را روی medium قرار میدهیم.
بر اساس گزارش دریافت شده فرض ما نقص می شود زیرا بانس ریت این صفحه 40 درصد بیشتر از دیگر صفحات سایت است ولی در این گزارش نهایتا از ورودی های رفرال 7 درصد افزایش بانس ریت داریم. پس مشکل چیست؟ شاید مشکل به کشورهایی برمیگردد که بازدید کنندگان از آن سایت ما را بازدید می کنند. پیدا کردن این مشکل با داده هایی که هم اکنون در اختیار دارید بسیار آسان است و به همین دلیل ما آن را به عهده ی شما قرار میدهیم.
خب به جدول اولیه باز می گردیم تا شما را با یکی دیگر از متریک های بررسی کیفیت صفحات آشنا کنیم. این متریک Page Value می باشد. این متریک با فرمول خاصی که دارد به شما خواهد گفت که ارزش این صفحه در ایجاد جریان درآمدی کل سایت شما چقدر است.
در همین گزارش و با تغییر Primary Dimension به Page Title می توانیم گزارش های خیلی خوب جهت بهبود سایتمان دریافت کنیم. در این گزارش، اطلاعات بر اساس عنوان صفحات در اختیار ما قرار می گیرد. پس خیلی خیلی حواسمان باید به نامگذاری صفحات سایتمان باشد. زیرا اگر دو صفحه با عنوان یکسان داشته باشیم، در اینصورت، گزارش اطلاعات این دو صفحه با یکدیگر تلفیق شده و سپس در اختیار ما قرار میگیرد.
گزارش بعدی که در این جلسه با آن آشنا می شویم گزارش Content DrillDown می باشد. در این بخش گزارشات در یک ساختار درختی در اختیار ما قرار میگیرد. مثلا فکر کنید شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید که میخواهید نحوه ی تعامل کاربران با هر دسته بندی را بررسی کنید. در این گزارش به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
در پایان باید به شما بگوییم که راه های مختلفی جهت بررسی وضعیت محتوای سایت وجود دارد و مواردی که در این جلسه به آن اشاره شد فقط 1 یا 2 مورد از آن ها می باشد. به شما پیشنهاد میکنم تا از این بخش استفاده کنید و آن را به خوبی یاد بگیرید تا بتوانید از گزارشاتش جهت بهبود کسب و کار اینترنتی خودتان استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید