الگوریتم ونیز چیست و چه تاثیری بر جستجوی محلی گذاشت؟
عناوین مطالب
Toggleالگوریتم ونیز یا Venice Algorithm که در سال 2012 معرفی و بر موتورهای جستجو لانچ شد، نقطه عطفی در ارائه اطلاعات محلی به کاربران بود. واقعا که 2012 چه سال پر باری برای تمام الگوریتم های گوگل و و ساختار کلی موتور جستجوی گوگل بود! اتفاقا شما می توانید لیست کامل الگوریتم های گوگل را در ویکی دمی مشاهده کرده و در مورد آن ها کسب اطلاعات کنید.
اساساً گوگل یک سیستم بازیابی اسناد بوده و هست که هدف آن برآورده کردن هدف و نیازهای جستجوی کاربر است. بهروزرسانی Venice نشان داد که Google این موضوع را درک میکند که کاربران (گاهی) از این موتور جستجو می خواهند تا نتایج مربوط به محصولات و خدمات را در منطقه جغرافیایی نزدیک به آن ها نمایش دهد. بنابراین، بار دیگر این شرکت دست به کار شد تا با معرفی الگوریتم Venice گوگل موتور جستجوی خود را ارتقا دهد.
گوگل در فوریه 2012 پستی را منتشر کرد که در آن 40 تغییر کلیدی در الگوریتم های جستجوی خود را فهرست کرده بود. در میان این 40 بهروزرسانی الگوریتم، پروژههایی با نام Nosehorn کوئری های مربوط به پرواز را تحت تأثیر قرار میداد، Rich Snippets (در سرتاسر جهان گسترش یافت و فوق العاده محبوب شد) و بهروزرسانی دیگری به چشم می خورد که جنبه اصلی جستجوی محلی را برای همیشه تغییر داد: یعنی الگوریتم Venice گوگل.
طبق گفته گوگل: نتایج محلی بهبود یافته است. ما یک سیستم جدید راه اندازی کردیم تا با اطمینان بیشتری نتایج را از شهر کاربر پیدا کنیم. اکنون ما بهتر میتوانیم تشخیص دهیم که چه زمانی درخواستها و اسناد برای کاربران، محلی هستند.
الگوریتم ونیز گوگل چیست؟
در گذشته اگر در گوگل کلمهای مثل «رستوران» را سرچ میکردید، تنها نتایج به شما نمایش داده میشد و خبری از local pack نبود. حتی اگر نام منطقه یا شهر مورد نظر خود را هم در کنار اسم رستوران اضافه میکردید، باز هم به نتیجهای نمیرسیدید.
گوگل در ابتدا برای حل این موضوع، سرویس گوگل مپ را ارائه کرد و به گسترش آن پرداخت. بعد از راهاندازی گوگل مپ، هنگامی که جستجو میکردید، در سمت راست صفحه نتایج گوگل، موقعیت مکانی آنها به شما نمایش داده میشد. با اضافه شدن این قابلیت به SERP ترافیک جستجو برای محصولات و خدمات بیشتر شد. کمی بعدتر میتوانستید به صورت دستی موقعیت خود را انتخاب کنید تا نتایج جستجوی شما طبق آن نمایش داده شوند.
الگوریتم ونیز سعی کرد با کمک گوگل مپ، IP و GPS، زمانی که یک کاربر به اینترنت متصل میشود، موقعیت جغرافیایی او را تشخیص دهد. گوگل بعد از این اتفاق، اطلاعات به دست آمده را ذخیره میکرد و در هنگام سرچ، به کاربر نتایجی را نشان میداد که موقعیتی مشابه با اطلاعات دریافت شده داشته باشند.
الگوریتم ونیز دقیقا چه هدفی دارد؟
بیایید یک بار دیگر هدف اصلی ونیز را بررسی کنیم. ونیز به عنوان یکی از الگوریتم های گوگل توانسته نتایج محلی را از بی نظمی و ناکارآمدی به نتایجی وابسته به لوکیشن تبدیل کند. اما این موضوع چه اهمیتی برای کسبوکارها دارد؟ تصور کنید شما در حال راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود هستید. اما محصول شما رقبای بیشماری دارد که جایی برای رقابت باقی نگذاشته است. ( مثل گوشی موبایل ) در این شرایط ونیز یک موهبت بزرگ است تا فروش خود را در سطح محلی آغاز کنید، چرا که با تمرکز روی لوکال سئو، بسیاری از رقبا از میدان حذف میشوند. همانطور که میبینید این الگوریتم یک ابزار بزرگ برای کسبوکارهای کوچک است تا به آینده امیدوار باشند.
الگوریتم ونیز و آپدیتهای آن هم تا حد زیادی بر سئو اثر گذاشتند. با روی کار آمدن الگوریتم ونیز و مهم شدن موقعیت مکانی در صفحه نتایج جستجو، کسبوکارهای کوچک هم امکان رقابت با کسبوکارهای بزرگ را پیدا کردند و میتوانستند در صدر نتایج گوگل ظاهر شوند و در کنار آن بتوانند مشتریانی که در نزدیکی خود حضور دارند را جذب کنند.
این الگوریتم درست مثل دیگر الگوریتمها ابتدا برای زبان انگلیسی و سپس برای سایر زبانهای دنیا معرفی و ارائه شد. بعد از پیادهسازی الگوریتم ونیز، اگر بعد از اسم مکانها نام شهر خود را جستجو میکردید، نتایجی که در نقشه به شما نزدیک و از سایر رقبا بهتر بودند را نشان میداد.
عوامل به روز رسانی الگوریتم گوگل ونیز
قطعا با گذر زمان هر یک از قوانین و الگوریتم های گوگل با توجه به مطالعات انجام شده، سهولت کاربران، بهبود روند جستجو و … توسط متخصصین و مهندسین این کمپانی بزرگ آپدیت شده اند تا قدمی، هر چند کوچک، به هدف خود نزدیکتر شوند.
کسی چه می داند که این آپدیت ها بر چه اساسی طراحی و کدنویسی می شوند. اما یک راه برای دانستن هست. کافیست شما بدانید هر الگوریتم چه وظیفه ای دارد و برای چه هدفی طراحی شده است.
حالا در ادامه می خواهیم در مورد این صحبت کنیم که به روز رسانی الگوریتم گوگل ونیز چندین عامل را برای بهبود ارتباط و شخصی سازی نتایج جستجو در خود گنجانده است. برخی از عوامل کلیدی عبارتند از:
1. موقعیت جغرافیایی
الگوریتم ونیس به روز رسانی مکان کاربر را به عنوان عاملی در تعیین نتایج جستجو در نظر گرفت. هدف آن ارائه محتوای محلی بیشتر با اولویت دادن به وب سایت ها و مشاغلی بود که از نظر جغرافیایی به کاربر نزدیک بودند.
همانطور که گفتیم، گوگل با استفاده از شناسایی موقعیت مکانی شما و مطابقت آن با نتایجی که در همان موقعیت بالا آمده است، نتایج را به صورت محلی و شخصی سازی شده به شما نشان می دهد.
2. هدف جستجوی محلی
این به روز رسانی بر درک و تفسیر جستجوی کاربران با هدف محلی متمرکز بود. هدف آن ارائه نتایج دقیقتر برای پرسشهایی بود که به موقعیت محلی کاربر بستگی دارد، مانند “رستورانهای نزدیک من” یا “هتلها در [شهر].”
3. سیگنال های محلی موثر در آپدیت الگوریتم ونیز
الگوریتم ونیز سیگنالهای محلی مختلفی مانند آدرس IP کاربر، تنظیمات مکان و سایر اطلاعات مربوط به مکان را برای اصلاح نتایج جستجو در نظر گرفت.
4. فهرست های کسب و کار
این بهروزرسانی فهرستهای کسبوکار محلی، مانند «Google My Business» را یکپارچه کرد تا کسبوکارهای محلی مرتبط را بهطور برجسته در نتایج جستجو نشان دهد.
5. ارتباط محتوا
این بهروزرسانی بر اهمیت ارتباط محتوا با موقعیت مکانی کاربر تأکید کرد. وبسایتهایی با محتوا و مراجع خاص مکان، شانس بیشتری برای رتبهبندی بالاتر برای جستجوهای محلی مرتبط داشتند. این روند حتی چهره سرپ را نیز تغییر داد.
الگوریتم ونیز و ارتباط آن با اسپم
پس از اینکه الگوریتم ونیز روی کار آمد، اسپمهای مرتبط با آن هم رشد کردند. کسبوکارها زمانی که متوجه شدند گوگل به موقعیت مکانی آنها و آدرسی که در سایت درج میکنند، اهمیت میدهد، دست به انجام روشهای اسپمی زدند.
تعدادی از سایتها برای اینکه در نتایج جستجوی شهرهای مختلف نشان داده شوند، در قسمتی از سایت خود نام تمام شهرها یا مناطق را درج کرده بودند و گوگل در ابتدا قادر به تشخیص این اسپمها نبود و سایتهایی که این روش را انجام داده بودند، در صدر نتایج جستجو نشان داده میشدند. اما کمی بعدتر و به کمک بهروزرسانیهای مختلف، گوگل مراحل اعتبارسنجی را دشوارتر کرد و جلوی این اسپمها را گرفت. یکی از راهکارهایی که گوگل ارائه داد، سرویس Google My Business و گسترش گوگل مپ بود که همین حالا هم استفاده میشوند و برای ثبت آدرس کسبوکار خود در گوگل باید از طریق آنها اقدام کنید.
راهکار Venice Algorithm برای جلوگیری از اسپم
همزمان با انتشار الگوریتم Venice بسیاری از کارشناسان سئو و تولید کنندگان محتوا متوجه شدند که استفاده از کلمات کلیدی به همراه نام شهرهای متفاوت میتواند آنها را به صدر نتایج جستجوی محلی برساند. این نتایج هیچ ارزشی نداشت و نمیتوانست رضایت کاربر را جلب کند. به فرض شما در کرمان باشید و عبارت رستوران را سرچ کنید، آیا رستورانهای تهران نیاز شما را برطرف میکند؟
به این ترتیب گوگل تصمیم گرفت در آپدیتهای بعدی این مشکل را برطرف کند. راهکار این موتور جستجو دشوار کردن اعتبار سنجی کسبوکارها بود. یکی از بهترین ایدهها در این زمینه معرفی ابزار Google My Business است تا از صحت و سقم آدرس شرکت اطمینان حاصل کند. بنابراین امروزه با هر سرچ محلی تنها نتایج محلی همان لوکیشن نمایش داده خواهد شد.
بهینه سازی سایت متناسب با الگوریتم Venice
حالا که الگوریتم ونیز به یکی از مهمترین ابزارهای گوگل، حداقل برای جستجوهای محلی، تبدیل شده بهتر است در پروسه لوکال سئو به آن توجه کنیم. اگر میخواهید کسبوکار خود را در کلمات محلی گسترش دهید، بهتر است راهکارهای زیر را امتحان کنید:
1. روی یک شهر تمرکز کنید
بهترین راه برای موفقیت در سئو محلی، تمرکز روی یک شهر است. وبسایتهای زیادی شروع به سئو برای تبریز، قزوین، رشت، تهران، مشهد و اهواز میکنند. اما نباید فراموش کرد که با وجود الگوریتمهایی نظیر ونیز این کار اشتباه است. البته سئو با جزئیات دقیق نیز میتواند نامناسب باشد. به عنوان مثال اگر قصد لوکال سئو دارید و در تهران فعالیت میکنید، حتما نباید از خیابان یا منطقه خود در محتوا استفاده کنید. گوگل به کمک سرویس گوگل مپ و سایر راهها محل دقیق شما را تشخیص میدهد.
2. سایت خود را در نقشه گوگل و گوگل بیزینس ثبت کنید
الگوریتم Venice به دو سرویس گوگل مپ و بیزینس گوگل به عنوان یک سیگنال مهم نگاه میکند. چرا که گوگل به کمک این سرویسها به سادگی آدرس فیزیکی شما را درک میکند.
3. نام شهر را در صفحات تکرار کنید
پیرامون سئو محلی روی یک شهر صحبت کردیم. اما زمانی که به تولید محتوا میرسید، باید شهر مدنظر را در صفحه وارد کنید. بهتر است نام شهر در هدینگها و کل متن پخش شود تا گوگل دقیقا متوجه شود لوکیشن شما کجاست. برای نتیجه بهتر میتوانید از (( کلمه کلیدی + شهر )) و (( کلمه هم خانواده + شهر )) هم استفاده کنید.
علت نامگذاری الگوریتم ونیز چیست؟
درست است که بسیاری از نامگذاری هایی که برای الگوریتم های گوگل انجام شده، دلیل خاصی داشته است، اما به روز رسانی الگوریتم گوگل با نام “ونیز” به صراحت توسط گوگل توضیح داده نشده است که چرا به نام این شهر نامگذاری شده است.
گوگل اغلب بر اساس فاکتورهای مختلف، از جمله قراردادهای نامگذاری داخلی یا صرفاً به عنوان راهی برای تمایز و ارجاع بهروزرسانی در شرکت، نامهایی را به بهروزرسانیهای الگوریتم خود اختصاص میدهد. در حالی که دلیل خاص نامگذاری بهروزرسانی «ونیز» ناشناخته است، شایان ذکر است که گوگل در طول تاریخ از نام های نامرتبط برای چندین بهروزرسانی الگوریتم خود مانند «پنگوئن»، «پاندا» و «مرغ مگسخوار» استفاده کرده است.
این نام ها لزوماً نشان دهنده هدف به روز رسانی نیستند، اما به عنوان شناسه های به یاد ماندنی برای ارتباطات داخلی و خارجی عمل می کنند.
نتیجه گیری
الگوریتم ونیز برای بهبود جستجوهای محلی ساخته شده است. ونیز قرار است با بهینه سازی نتایج محلی به رضایت کاربران گوگل بیفزاید. از سوی دیگر زمانی که رضایت کاربران افزایش پیدا کرد، گوگل نیز میتواند به موتور جستجوی خود اطمینان حاصل کند. با این حال این تنها نتیجه مطلوب ونیز نیست. با استفاده از این الگوریتم اکنون کسبوکارهای کوچک این فرصت را دارند تا به نتایج برتر محلی دست پیدا کنند. کسبوکارهایی که تا قبل از انتشار ونیز امید زیادی در فضای اینترنتی نداشتند، اما حالا عرصه برای رقابت در محیطی کوچکتر فراهم شده است.
سئوی محلی یکی از اتفاقات بسیار مهم و کاربردی است که توسط گوگل رخ داده است و کسبوکارهای کوچک و مغازههای فیزیکی و حضوری هم مثل شرکتها و سازمانهای بزرگ فرصت دیده شدن پیدا کردند. همچنین با حضور خود به افرادی که جستجو میکنند کمک کرد که زودتر و راحتتر به هدف خود برسند.
در این مقاله سعی کردیم تا الگوریتم ونیز گوگل و بهروزرسانیها و الگوریتمهای مرتبط با آن را برای شما شرح دهیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد و خوشحال میشویم اگر نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید