نحوه رتبه دهی گوگل چگونه است؟
عناوین مطالب
Toggleگری ایلیس، به عنوان نماینده مهندسان تیم جستجوی گوگل، در مورد نحوه رتبه دهی گوگل به صفحات مختلف سایتها در طول روند ایندکس کردن آنها، جزئیاتی را به اشتراک گذاشت که به شخصه برای خودم خیلی جذاب و خواندنی بود.
به عنوان یک متخصص سئو، مانند تمام متخصصین دیگر(و در رتبهای خیلی پایینتر!) کارهای زیادی انجام میدهم که صفحات مهم سایتهایی که در اختیار دارم، به رتبههای برتر برسند. شاید بسیاری از این موارد تکرارشونده و یکسان بوده و براساس قوانین خاصی تعریف شده باشند. اما زمانی که چنین مقالهای از طرف همان کمپانیای که خودم را برای راضی نگه داشتن موتور جستجویش میکشم، منتشر میشود، واقعا دوست دارم خیلی سریع آن را خوانده و با دیگران نیز به اشتراک بگذارم.
پس در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت کامل در مورد فاکتورهای مهم و اساسی رتبه دهی گوگل در روند ایندکس صفحات صحبت کنیم؛ همچنین، در صورتی که برای رتبه گیری در گوگل نیاز به کمک دارید، از خدمات سئو سایت حرفه ای در ویکی دمی بهره ببرید.
1. کیفیت محتوا: عامل کلیدی در سیگنال خزش
اول باید برای شما در مورد سیگنالهای خزش و ایندکس یک توضیح خیلی مختصر بدهم:
سیگنالها، اطلاعاتی هستند که موتور جستجو در مورد صفحات و وب سایت ها جمع آوری کرده و برای پردازش بیشتر استفاده میکند.
این سیگنالها میتوانند بر اساس فاکتورهای متفاوتی، ارزیابی شوند. نرخ پرش، تعداد کلیک، علاقه کاربران و ماندن آنها در صفحه، مقدار اشتراک گذاری صفحه در شبکههای اجتماعی و … .
حالا، گری ایلیس در مورد فاکتور مهمی از این دسته سیگنالها، کیفیت محتوا را در اولویت قرار داده و این مورد را شامل تجزیه و تحلیل محتوای متنی، برچسب ها، ویژگی ها، تصاویر و ویدیوهای صفحه بیان میکند. گری در مورد آن، این چنین توضیح میدهد:
آخرین مرحله در ایندکس گوگل، این است که کدام صفحه باید در رتبههای برتر صفحه نتایج جستجو قرار گیرد. این مورد تا حد زیادی به کیفیت صفحه و سیگنالهای جمع آوری شده قبلی بستگی دارد. شما میتوانید به عنوان یک متخصص سئو، تمام فاکتورهای فنی صفحه برای رتبه گرفتن را به صورت اصولی و کامل رعایت کنید اما اگر محتوای شما از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، شانس رتبه گرفتن آن پایین میآید.
بنابراین، باید متوجه شده باشید که کیفیت محتوا حتی بر شانس ایندکس شدن صفحه توسط گوگل نیز اثرگذار است. یکی از اهداف Google برای 2024، حفظ منابع Crawler ها با اولویت بندی صفحاتی است که «شایسته» خزیدن هستند.
2. محتوای تکراری و تاثیر آن در نحوه رتبه دهی گوگل
محتوای تکراری به محتوایی گفته میشود که عیناً یا با تغییرات جزئی در دو یا چند صفحه از یک وبسایت وجود دارد. این موضوع میتواند به صورت تصادفی یا عمدی رخ دهد.
همچنان، گری ایلیس در مورد این نکته مهم بیشتر توضیح میدهد و بیان میکند برخی سیگنالها، مانند صفحات دارای تگ کنونیکال، ساده بوده در حالی که برخی دیگر، مانند اهمیت یک صفحه در اینترنت، پیچیدهتر هستند.
گوگل به صفحاتی که محتوای تکراری دارند، رتبه پایینتری در نتایج جستجو میدهد و یا در برخی موارد، ممکن است صفحات دارای محتوای تکراری را اصلاً ایندکس نکند. همچنین در صورت تکرار و عمدی بودن محتوای تکراری، گوگل ممکن است سایت شما را جریمه کند.
در مقالههای قبلی ویکی دمی میتوانید به طور تخصصی و کاملتر در مورد تگ کنونیکال مطالعه کنید.
3. کمک به ایندکس صفحه با سئو فنی
Illyes همچنین در ویدیویی که به اشتراک گذاشت، در مورد انواع مختلف مواردی که میتواند برای ایندکس شدن بهتر صفحات وبسایت شما کمک کند، اطلاعاتی ارائه داد. او گفت موارد زیر میتواند روند ایندکس را برای موتور جستجوی گوگل راحتتر کند.
قطعا زمانی که به این قسمت از مقاله رسیدم، کلی خوشحال شدم! در سئو 2024 با این همه رقابت و تلاش و تخصص، یک چراغ راهنمای کوچک هم غنیمت است.
- کد HTML پشت صفحه را بررسی کنید: از آنجا که ما همواره ظاهر قضیه را نگاه میکنیم، کمی سخت است به این مورد تجه کرد! اما واقعیت این است که گاهی اوقات کد HTML و دستورات و تگهای مختلفی که در آن وجود دارد میتواند برای ایندکس شدن صفحه مشکلات بزرگی ایجاد کند. باید بدانید که کراولر، کدهای صفحه را به طور کامل خوانده و معنای آن را متوجه میشوند(بیایین امیدوار باشیم که متوجه شوند!)؛ که اگر اینطور نباشد، در دردسر میافتید.
- روی محتوای اصلی صفحه تمرکز کنید: ایلیس اشاره کرد که گوگل هنگام تجزیه و تحلیل یک صفحه، بیشتر بر روی “محتوای اصلی یا محوری یک صفحه” تمرکز میکند. بنابراین بهینه سازی محتوای اصلی صفحهاتان، مهمتر از تغییرات فنی تدریجی است.
4. سایتهای مرجع را دنبال کنید
از نظر من، مهمترین عامل در رتبه گرفتن از این موتور جستجوی بد بدن(!)، این است که همواره بدانید چه بلایی سرش آمده است. از آنجایی که گوگل همواره در حال تغییر و آپدیت است و البته این تغییرات را فقط برای راحتی کاربران انجام میدهد، شما به عنوان متخصص سئو باید به طور مستمر تمام سایتهای مرجع را دنبال کنید، مقالههای سئویی آن را مطالعه کنید و در نهایت در جریان تمام آپدتیهای گوگل باشید.
به این ترتیب میتوانید از رقبای خود هوشمندانهتر عمل کنید. قطعا زمانی که نقشه راه را بدانید، سریعتر به مقصد خواهید رسید. درست است؟
پس، از آنجایی که گوگل به محتوای با کیفیت بالا در فرآیند رتبه بندی خود توجه بیشتری میکند، متخصصان سئو باید از نحوه ارزیابی کیفیت آگاه باشند.
نکات نهایی در نحوه رتبه دهی گوگل
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل و تخصصی در مورد نظرات و اطلاعات مهدی گری ایلیس صحبت کنیم و تا جای امکان شما را در جریان حساسیتهای گوگل باخبر کنیم. این مورد میتواند شما را با نحوه رتبه دهی گوگل آشنا کرده و کارتان را راحتتر کند.
برای گرفتن نتیجه بهتر، موارد زیر را هم حتما بررسی کنید:
- روی ایجاد محتوایی جامع و همه چیز تمام تمرکز کنید؛ طوری که تمام نیازهای مخاطبان شما را برطرف کند.
- خط جستجوی کاربران را شناسایی و آن را آنالیز کنید؛ در نهایت هم محتوای خود را با این موضوعات هماهنگ کنید.
- اطمینان حاصل کنید که محتوای شما ساختار خوبی دارد و به راحتی قابل پیمایش است.
- برای کمک به Google برای درک بهتر صفحه، از دادههای ساختاریافته یا همان Structure Data بهره ببرید.
- برای حفظ ارزش صفحه، به طور مرتب محتوای خود را به روز کنید.
شما با رعایت موارد بالا، به طور بالقوه میتوانید صفحات برتر خود در صفحه نتایج جستجوی گوگل و همچنین تعداد خزش صفحات سایت توسط کراولرها را با اولویت بندی کیفیت و برآورده کردن تقاضای جستجوی مخاطبان خود، تا حد باورنکردنی، افزایش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید