ایندکس گوگل چیست و از چه راه هایی می توان صفحات را ایندکس کرد؟
آیا می خواهید جستجوی سایت شما به صورت ارگانیک افزایش یابد؟ قطعا جواب شما بله است. شما میدانید که افزایش ترافیک آن هم به صورت ارگانیک، چقدر می تواند در سوددهی و افزایش درآمد به شما کمک نماید. اگر شما بخواهید به چنین نتیجه مهمی دست یابید، باید سایت و صفحات شما در فهرست گوگل ذخیره شده باشند یا به اصطلاح ایندکس (index) شده باشند. قطعا شما نمی خواهید که یک بار سایت یا صفحه ای را ایندکس کنید و نیاز دارید به ازای هر تغییر و ایجاد صفحه ای، سایت شما در مورد index گوگل قرار گیرد. google’s indexation یک فرآیند موثر و تاثیرگذار است که اگر درست استفاده نشود، یک صاحب کسب و کار نمی تواند به هدفی که دارد و نتیجه ای که برای او مهم است برسد. خوشبختانه راه های زیادی وجود دارد تا بتوان صفحات را ایندکس نمود، که یکی از راحت ترین راه ها، معرفی سایت به سرچ کنسول گوگل است.
به نظر شما گوگل چطور سایت ها را در دیتابیس خود ذخیره می کند؟
گوگل دارای crawler (خزنده) یا spider است که با خزیدن در سایت و صفحات، تمامی اطلاعات موجود در آن سایت را در خود ذخیره می کند. وقتی که اسپایدر، به صفحه یا سایت جدیدی می رسد، دوست دارد بفهمد که محتویات درونی آن چیست و از چه عکس و لینک هایی تشکیل شده است و اگر لینک داخلی در آن به کار نرفته باشد، فقط همان صفحه را مورد ارزیابی قرار می دهد، پس برای خزش بهتر و بررسی صفحات داخلی، حتما از لینک سازی داخلی استفاده نمایید.
چگونه گوگل فرایند ذخیره سازی در اینترنت را انجام می دهد؟
ساخت یک کتابخانه با میلیاردها صفحه، نیاز به یک ابزار قوی و قدرتمند دارد. به مهمترین این ابزارها، spider یا عنکبوت گفته می شود. این ربات ها، تمامی صفحات و لینک ها را مورد بررسی قرار داده و سپس در گوگل ایندکس، ذخیره می کنند. Google’s spider، مدام در حال کراول کردن صفحاتی است که یا تازه ایجاد شده اند و یا به روز رسانی شده اند. همانطور که در بالا ذکر شد، نتایج جستجو به سرچ های کاربران و با توجه به الگوریتمهای گوگل، نمایش داده می شود، هر چند که نمایش این اطلاعات مدام در حال آپدیت و بروزرسانی می باشد.
مطالعه بیشتر: بهینه سازی بودجه خزش (crawl budget)، با روش های طلایی
چطور از ایندکس یک سایت اطلاع پیدا کنیم؟
از راه های متفاوتی می توان اطمینان پیدا کرد که صفحات سایت ما در گوگل ایندکس شده است یا خیر.
آسانترین راه برای چک کردن سایت در گوگل، استفاده از عبارت زیر است:
site:yourdomains
مثلا برای سایت ویکی دمی باید به صورت تصویر زیر نوشته شود:
در تصویر بالا، عدد ذکر شده بیانگر تعداد صفحاتی است که در گوگل ایندکس شده اند.
حال اگر بخواهید یک صفحه را در گوگل چک کنید باید از دستور نام دامنه شما/ نام صفحه :site استفاده نمایید.
راه دومی که می توان برای چک کردن صفحات از آن استفاده نمود، استفاده از سرچ کنسول است.
بعد از وارد شدن به اکانت سرچ کنسول، وارد بخش index و سپس page شوید. در تصویر زیر، تعداد صفحاتی که دارای Index یا Not Index می باشد، به وضوح قابل مشاهده است.
یکی دیگر از راه هایی که با سرچ کنسول می توان از ایندکس شدن صفحه در گوگل اطمینان پیدا کرد، استفاده از بخش URL Inspection می باشد. شما می توانید آدرس (url) صفحه مورد نظر خود را در این بخش قرار دهید و اگر پیغامی مانند تصویر زیر ( url is on google) نمایش داده شد، یعنی صفحه شما در گوگل index شده است.
اما اگر پیغامی متفاوت (url is not on google) نمایش داده شود، به معنی ایندکس نشدن و حضور نداشتن در گوگل است.
چطور صفحات را به گوگل معرفی کنیم؟
با طی کردن مراحل زیر می توانید، صفحاتی را که در گوگل حضور ندارند را به دیتابیس google معرفی نمایید:
- ابتدا وارد سرچ کنسول شوید
- وارد بخش url inspection tool شوید
- آدرس مورد نظر را در باکس inspection قرار دهید
- کمی تامل کنید تا گوگل صفحه را بررسی نماید
- حال بایستی دکمه “Request indexing” را کلیک نمایید.
از این فرایند برای ذخیره کردن تمامی صفحات خود ( صفحات جدید یا صفحاتی که بروز شده اند) می توانید استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید