جستجو برای:
سبد خرید 0
  • ویکی دمی
  • آموزش سئو
  • خدمات سئو
    • خدمات ویکی دمی

      سئو تضمینی

      مشاوره سئو

      آنالیز سئو

      عیب یابی سئو

      تدوین استراتژی سئو

      پشتیبانی سئو

      خرید بک لینک

      لیست بک لینک رایگان

      خدمات افزایش سرعت سایت

  • طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش های جامع
  • وبلاگ
  • تماس با ما
    • تماس با ما

      درباره ما

      اینستاگرام

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

ویکی دمی
  • ویکی دمی
  • آموزش سئو
  • خدمات سئو
    • خدمات ویکی دمی

      سئو تضمینی

      مشاوره سئو

      آنالیز سئو

      عیب یابی سئو

      تدوین استراتژی سئو

      پشتیبانی سئو

      خرید بک لینک

      لیست بک لینک رایگان

      خدمات افزایش سرعت سایت

  • طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش های جامع
  • وبلاگ
  • تماس با ما
    • تماس با ما

      درباره ما

      اینستاگرام
ورود | ثبت نام

وبلاگ

ویکی دمیسئوسئو تکنیکالبهترین زبان های طراحی سایت دنیا

بهترین زبان های طراحی سایت دنیا

6 خرداد 1401
ارسال شده توسط گلنار جودی
طراحی سایت، سئو تکنیکال
بهترین زبان های طراحی سایت دنیا

عناوین مطالب

  • در حالت کلی زبان های طراحی سایت به دو دسته تقسیم می شوند:
    • زبان های طراحی سایت سمت کاربر ( front-end ):
    • زبانهای طراحی سایت سمت سرور (back-end ):
  • مهمترین زبانهای طراحی سایت سمت کاربر ( front-end ):

با توجه به رشد دنیای اینترنت و خلق زبان های جدید برای طرحی سایت، نیاز کاربرها و وب مسترها در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت روز به روز در حال افزایش است. زبان های طراحی سایتِ متفاوتی وجود دارند و بر مبنای نیاز و اهدافی که برای طراحی سایت تعیین شده است، هریک از آنها تعریف شده اند.  با توجه به اینکه نمی توانید از هر زبان برنامه نویسی برای سرور خود استفاده کنید، بر مبنای سروری که می خواهید سایت خود را بر روی آن بارگزاری کنید به یکی از این زبان ها مراجعه کرده و از آن برای پیاده سازی اهداف خود استفاده می کنید. همچنین حوزه ای که می خواهید در آن فعالیت کنید در انتخاب زبان طراحی شما بسیار تاثیرگذار است. به یاد داشته باشیم که توجه به نیازهای کاربران جزء اصلی ترین مسائل در طرحی سایت می باشد. البته باید به سایر مسائل مهم مانند سرعت بارگزاری، بهینه بودن برای موتورهای جستجو، رابط کاربری ساده، اصول پشتیبانی نیز باید توجه ویژه داشت.

در حالت کلی زبان های طراحی سایت به دو دسته تقسیم می شوند:

زبان های طراحی سایت سمت کاربر ( front-end ):

این دسته از زبان ها، بر مبنای ارتباط با کاربر طراحی شده اند و ظیفه ی اصلی آنها نمایش محتوای سایت می باشد. به این صورت زمانی که شما وارد سایتی می شود هر آنچه که می بینید و با آن در ارتباط هستید با زبان برنامه نویسی سمت کاربر یا front-end نوشته شده است. ایجاد تغییرات در فونت، رنگ، قالب، نوشته ها و سایر چیزهایی که با آن در ارتباط هستید توسط این دسته از زبان ها صورت می گیرد.  در این بخش از زبانهای طراحی سایت معمولا از زبان های نشانه گذاری مانند HTML و CSS استفاده می شود که در ادامه توضیح خواهیم داد که زبانهای نشانه گذاری چه تفاوتی با زبانهای اصلی دارند.

زبان های طراحی سایت سمت کاربر ( front-end )

زبانهای طراحی سایت سمت سرور (back-end ):

به دسته ای از زبان های طراحی سایت گفته می شود که کاربران قادر به دیدن آنها نیستد و کد های ساختاری نوشته شده با این زبان ها در پشت پرده ی سایت قرار می گیرد مانند کدهایی که برای موتور های جستجو نوشته می شود و در بخش Header سایت قرار می گیرد، کد هایی که فعالیت های محاسباتی سایت را انجام می دهند و مثال هایی از این دسته. زبان های طراحی سایت سمت سرود ( back-end ) زیادی وجود دارند که هر یک کارایی متفاوتی دارند. اینکه کدام یک از آنها بهتر است و لازم است که یاد بگیریم بسته به نیاز و شرایط شما دارد. در ادامه به معرفی این بخش از زبان ها خواهیم پرداخت.

زبانهای طراحی سایت سمت سرور (back-end )

قبل از اینکه وارد مبحث معرفی زبان های طراحی سایت شویم، کسانی که در این دو حوزه فعالیت می کنند را معرفی می کنیم:

به صورت مختصر و مفید باید بدانید به کسانی که در بخش طراحی سایت سمت کاربر فعالیت می کنند Frontend Developer می گویند و به کسانی که در بخش طراحی سایت سمت سرور فعالیت می کنند Backend Developer می گویند. طراحی که به هر دو حوزه تسلط داشته باشد را Full stack Developer می گویند.

ما در حین معارفه از دو واژه ی استاتیک یا ایستا و دینامیک یا پویا نیز استفاده می کنیم پس بهتر است با تعریف این دو دسته بیشتر آشنا شوید:

به سایت هایی که صرفا جهت بیان یک مطلب یا خبر فعالیت می کنند، اطلاعات ثابتی را در اختیار قرار می دهد و کاربر توانایی تعامل با سایت را ندارد، سایت های ایستا یا Static می گویند. به سایت هایی که کاربر توانایی تعامل، ثبت نام، کامنت گذاری سایر مسائل در ارتباط با سایت را دارد، سایت های پویا یا Dynamic می گویند.

تا به این قسمت ما فهمیدیم که زبان های طراحی سایت چی هستند و در چه دسته  هایی قرار میگیرند و با تعریف هر دسته از آنها آشنا شدیم. قبل از اینکه بهترین هر یک از این دسته ها را معرفی کنیم بهتر است با تفاوت اصلی این دو دسته از زبان های طراحی سایت بیشتر آشنا شویم.

مهمترین زبانهای طراحی سایت سمت کاربر ( front-end ):

همانطور که گفته بودیم این دسته از زبان هایِ طراحی سایت معمولا جزء زبان های اصلی شناخته نمی شوند و به آنها زبان های نشانه گذاری می گویند. زبان های نشانه گذاری برای ساختار سایت و نمایش محتوایی آن با بکارگیری ابزارهای خاص، مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر به چند نمونه از این زبان ها اشاره می کنیم:

  • HTML

HyperText Markup Language یا همان HTML زبان نشانه گذاری فرا متنی است که برای ساختاربندی و قالب گذاری صفحات وب از آن استفاده می شود. در این زبان نشانه گذاری کلیه ی مطالبی که قرار است برای کاربر نمایش داده شود، با تگ ها تعریف می شوند. تمامی مطالب و بخش های صفحه  با قرار گرفتن در بین تگ ها نمایش داده می شوند به همین خاطر است که به آن زبان نشانه گذاری می گویند.

زبان html

HTML  درسال 1990 ساخته شد و در سال 1991 اولین سایت اینترنتی توسط تیم برنزلی ( Time Berners Lee ) با استفاده از آن طراحی شد. با گذر زمان امکانات و قابلیت های زیادی به آن اضافه گردید به صورتی که در آخرین آپدیدت آن یعنی5 HTML قابلیت طراحی سایت واکنش گرا (Responsive ) نیز به آن اضافه گردید. این قابلیت باعث شد که سایت های طراحی شده توسط آن بر روی تمام دستگاها قابل اجرا باشد.

اگر در ابتدای راه یادگیری طراحی سایت هستید یکی از زبان هایی که به شما برای یادگیر ی پیشنهاد می شود HTML است.

  • CSS

Cascade Style Sheets یا CSS یکی دیگر از زبان های نشانه گذاری در طراحی سایت است که برای طراحی بخش های گرافیکی و ظاهری سایت مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است این طور بگویم که صفحات وب با استفاده از html ساخته می شوند. این صفحات به تنهایی هیچ جذابیتی ندارند و مانند اسکلت خالی یک ساختمان می باشند. برای ایجاد جذابیت و دادن زنگ و لعاب یه ساختار این ساختمان از CSS استفاده می شود.

زبان css

در سی اس اس شما می توانید ظاهر و استایل تگ های نوشته شده در اچ تی ام ای را تغییر داده و ظاهری متفاوت تر، برای آنها ایجاد کنید، فونت نوشتاری را تغیر دهید و رنگهای دلخواه خود را در صفحه تزیق کنید، ترتیب قرار گیری المان ها و سایر موارد دیگر را تنظیم کنیم

Css  یا همان الگوی آبشاری در سال 1996 توسط Hakon Wium Lie  به ثبت رسید. امروزه با پیشرفت قابلیت های آن و آپدیت های متوالی که تا به اکنون داشته است، توانسته نظر موتور های جستجوی بیشتری را به خود جلب کند و مرورگرهای بیشتری آن را پشتیبانی می کنند.

  • Java Script

یکی دیگر از زبان هایی که در کدهای front-end مورد استفاده قرار می گیرد، جاوا اسکریپت می باشد. نکته ی جالبی که وجود دارد این است که این زبان در واقع نوعی زبان اسکریپ نویسی ( scripting language ) می باشد.  که از آن برای تعامل بین بخشهای مختلف وب سایت ها استفاده می شود. یکی دیگر از کاربرهای چشم گیر Java Script استفاد از آن در طراحی نرم افزارهای موبایل می باشد.

زبان java

جاوا اسکریپت کاربردهای متفاوتی دارد که می توان از آنها در بالا بردن قابلیت های سایت خود و ارتباط هرچه بهتر بخشهای منو و انتخابگر تاریخ (Date Picker ) که یک تاریخ را برای کاربرِ برنامه ی شما فرآهم می کند، استفاده کرد. همچنین شما می توانید ظاهر سایت خود را  از طریق مدیریت تگ ها، با آن کنترل کنید،  جلوه های متحرک استفاده کنید و به نوشته ها افکت بدهید، از آن در نمایش داده ها و نمودارهای مربوطه، استفاده کنید، خطاهایی که از سمت مرورگر صادر می شود را بررسی کرد، همچنین وارد کردن اطلاعات موجود در صفحات سایر سایت ها و نقد و بررسی آنها و … از قابلیت هایی هستند که شما می توانید از آن برای پیشبرد اهداف خود در طراحی سایت استفاده کنید.

برخی از کاربران فکر می کنند که زبان برنامه نویسی جاوا و جاوا اسکریپث یکی هستند! در کمال تعجب باید بگویم نه تنها این دو یکی نیستند بلکه از یک کمپانی هم نیستند. زبان برنامه نویسی Java script توسط کمپانی Netscape با نام LiveScript طراحی شد که بعد ها نام آن به جاوا اسکریپت تغییر یافت.

تا به این پایه زبانهای برنامه نویسی سمت کاربر معرفی و کاربرد هریک مطرح گردید. اکنوم می خواهیم زبان های نشانه گذاری سمت سرور یا back-end را معرفی کنیم.

زبان های برنامه نویسی سمت سرور ( back-end ):

همانطور که قبلا گفته شد این دسته از زبان های برنامه نویسی برای طراحی کدهایی استفاده می شوند که در پشت صحنه ی طرحی سایت قرار دارد و توسط کاربر قابل مشاهده نیست. در اینجا برخی از زبان های برنامه نویسی back-end را معرفی می کنیم.

  • زبان برنامه نویسی PHP

PHP مخفف عبارت Hypertext Preprocessor، یکی از پرطرفدار ترین زبان های طراحی سایت سمت سرور می باشد. کد های نوشته شده توسط این نرم افزار بصورت متن باز ( Open Source ) بوده و در  دو فضای لینوکس و ویندوز قابل اجرا می باشد. اکثر نرم افزارهای سیستم مدیریت محتوا یا CMS   همچون WordPress توسط این زبان اسکریپت نویسی طرحی شده اند. بانک اطلاعاتی این نرم افزار MySQL نام دارد که در تمامی برنامه های مدیرت محتوای گفته شده، آن را دیده اید. ساختار کلی این زبان برنامه نویسی بسیار شبیه به زبان C و  Perl می باشد.

زبان برنامه نویسی PHP
  • زبان برنامه نویسی ASP.Net

Active Sever Page نام کامل ASP  با معنی صفحات فعال تحت سرور می باشد.ASP در واقع زبان برنامه نویسی نیست بلکه فریم ورکی است که  از بهترین و کارآمدترین زبان های برنامه نویسی مانند C#، C++، Visual Basic و سایر زبان های تحت خود،  پشتیبانی می کند. این برنامه در سال 1993 توسط شرکت معروف و معتبر Microsoft برای سرویس های میزبان ویندوز و ایجاد صفحات پویا، طراحی و ارائه گردید. زبان برنامه نویسی ASP.Net یک زبان قدرتمند  است که برای برنامه نویسی نرم افزازهای تحت وب و قابل اجرا در محیط ویندوز، می باشد. بانک اطلاعاتی این فریم ورک تحت وب، همان SQL Server می باشد.

زبان برنامه نویسی ASP.Net

ماژوا های برنامه نویسی آماده، رابط کاربری قوی و ساده از جمله تاثیرگذار ترین عوامل در کاربر پسند بودن این فریمورک می باشد. برای اینکه کار طراحی سایت با ASP.Net را شروع کنید و از امکانات آن لذت ببرید باید نرم افزار Microsoft Visual Studio را بر روی سیستم خود نصب کنید.

  •  زبان برنامه نویسی Python ( django )

زبان برنامه نویسی پایتون یکی دیگر از زبان های پرطرفدار در حوزه ی طراحی سایت می باشد که در سال 1991 با هدف ساده کردن برنامه نویسی ایجاد شد. پایتون زبانی مفسری و متن باز می باشد که به سبب شی گرایی و چند منظوره بودن آن، برای توسعه ی وب سایت ها، طراحی زبان ماشینی، استفاده در علوم داده و در زمینه ی طراحی برنامه های دسکتاپ و موارد دیگری کاربرد دارد. خوبی این زبان برنامه نویسی سادگی یادگیری و در دسترس بودن منابع علمی و مطالعاتی گوناگون آن است.

 زبان برنامه نویسی Python ( django )

از قایلیت های مهم و چشم گیر Python کتابخانه های زیاد است که باعث می شود بسیاری از قابلیت ها را با تعداد کدهای کمتری، اجرایی کنید. همچنین در موتور جستجوی گوگل برای طراحی زبان ماشین از این برنامه استفاده شده است.یکی از مهم ترین کتابخانه های آن که در زمینه ی طراحی سایت بسیار اهمیت دارد Django می باشد. جنگو از طریق حذف وظایف تکراری، فرآیند توسعه برنامه های کاربردی تحت وب را ساده و از لحاظ زمانی مقرون به صرفه می کند.

خاصیت مفسری بودن و پویایی ذاتی این نرم افزار سبب ایجاد سرعتی پایین در اجرای کد های نوشته شده، نسبت به سایر زبان های سمت سرور می شود.

  • زبان برنامه نویسی Ruby (Ruby on rails )

این زبان برنامه نویسی در سال 1990 برای توسعه دادن وب سایت ها  در ژاپن ایجاد گردید و توانست خود را به یکی از بهترین زبان ها برای طراحی سایت و نرم افزار های موبایل، تبدیل کند. رابی جزو زبان های متن بازِ داینامیک شمرده می شود و شما می توانید به راحتی برنامه های دستوری و توابع دستوری خود را با آن تعریف کنید. توسعه ی این زبان برنامه نویسی در محیط لینوکس صورت گرفته است و قابلیت اجرایی شدن در اکثر پلتفرم ها را دارد. همانطور که گفته شد این زبان بصورت Open Source می باشد و با قابلیت شی گرایی و پویایی خود توانسته محیطی آسان برای طراحی کد ها فرآهم کند. از محبوب ترین فریم ورک های Ruby  در زمینه ی طراحی صفحات وب می توان به Ruby on rails اشاره کرد، به نحوی که می توان گفت که عملکرد قوی خود را از آن میگیرد. از مشهور ترین سایت هایی که با Ruby on rails طراحی شده اند، می توان به Twitter، hulu، scribd اشاره کرد.

زبان برنامه نویسی Ruby (Ruby on rails )

تا به اینجای کار ما از ویژگی ها و مزایای این زبان برنامه نویسی صحبت کردیم اما با این اوصاف کاربران کمتری نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی از آن استفاده می کنند. نیاز به امکانات و قابلیت های جانبی بیشتر نسبت به سایر زبان های پرطرفدار و هاست قدرتمند برای تامین این شرایط از مهمترین عواملی هستند که بر میزان کاربرپسند بودن Ruby، تاثیر منفی گذاشته است.

  • زبان برنامه نویسی Java

یکی دیگر از کامل ترین زبان های برنامه نویسی، جاوا می باشد. این زبان با داشتن ویژگی تمام شی گرا بودن، یکی از قویترین زبان های طراحی و برنامه نویسی می باشد به نحوی که بیشتر زبان های برنامه نویسی، که کاربران خاص خود را دارند، در ساختار خود به طریقی از جاوا بهره برده اند. شرکت  sun Microsystems که خالق این فریم ورک قوی و کامل است از آن با شعار “یکبار بنویس، همه جا اجرا کن” رو نمایی کرد.

زبان برنامه نویسی Java

زبان برنامه نویسی  Java  با هدف طراحی صفحات وب و قابلیت اجرایی کردن آن بر روی بیشتر سیستم عامل ها در بازار عرضه گردید ولی با گذر زمان، ویژگیِ همه چی تمام بودن جاوا، باعث شد در مدت زمان کمی به یکی از زبان های مرجع در زمینه ی برنامه های تحت وب و دسکتاپ، توسعه بازی، طراحی سایت و ساخت نرم افزار های موبایل، تبدیل شود. ویژگی جالب این زبان قابل اجزا بودن برنامه های نوشته شده با آن در سیستم عامل های مختلف ویندوز، لینوکس و مک می باشد. همچنین می توان از این زبان قوی در طراحی سیستم هوش مصنوعی وسایل الکترونیکی، ربات ها و سیستم های تعبیه، استفاده کرد.

ما سعی کردیم تاپ ترین زبان های طراحی سایت در دنیا را به شما معرفی کنیم. فراموش نکنید اینکه کدامیک از زبان ها بهتر هستند بسته به نیاز شما دارد. اگر در ابتدای راه یادگیری طراحی سایت هستید و در حال حاضر نمی دانید از کجا شروع کنید و در همین راستا مطالعات میدانی خود را شروع کرده اید، حتما در ابتدای کار از زبان های طراحی سایت سمت کاربر  مانند HTML، CSS و Java Script که به زبان های نشانه گذاری معرف هستند شروع کنید. بعد از به مهارت رسیدن در این زبان ها می توانید در طراحی سایت سمت سرور قدم بگذارید و بسته به نیاز و شرایط شغلی می توانید از آنها بهره ببرید.

تمام موارد گفته شده تنها بخشی از دنیای وسیع طراحی سایت می باشد. شما باید در تمام مراحل طراحی سایت، اصول بهینه سازی را فراموش نکنید و بر مبنای قواعد آن پیش بروید. همچین باید کار با پایگاه داده ها را بخوبی بلد باشید و با ابزاز های مهم طراحی سایت مانند Bootstrap آشنا باشید.

Rate this post
قبلی برنامه نویسی برای کودک
بعدی برنامه نویسی وب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آموزش های جامع
  • آموزش وردپرس
  • آنالیتیکس
  • ابزارهای سئو
  • استراتژی
  • الگوریتم های گوگل
  • اموزش فنی وردپرس
  • بازاریابی
  • جستجوی گوگل
  • خطاهای سرچ کنسول
  • خطاهای وردپرس
  • دیجیتال مارکتنیگ
  • سئو
  • سئو تکنیکال
  • سئو خارجی
  • سئو داخلی
  • سئو کلاه سفید
  • سئو کلاه سیاه
  • سئو و تولید محتوا
  • سرچ کنسول
  • طراحی سایت
  • گوگل ادز
  • مقالات
  • نصب وردپرس
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
پشتیبانی
ویکی دمی
آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی

ویکی دمی به عنوان مرجعی برای آموزش های آنلاین در زمینه سئو، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش خود را برای ارائه بهترین آموزش ها توسط حرفه ای‌ترین متخصص های هر حوزه چه بصورت رایگان و چه به صورت دوره های پولی قرار داده است. شما در ویکی دمی میتوانید صاحب تخصص شوید و وارد بازار کار شوید. ویکی دمی به عنوان مرجعی برای آموزش های آنلاین در زمینه سئو، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش خود را برای ارائه بهترین آموزش ها توسط حرفه ای‌ترین متخصص های هر حوزه چه بصورت رایگان و چه به صورت دوره های پولی قرار داده است. شما در ویکی دمی میتوانید صاحب تخصص شوید و وارد بازار کار شوید.

دسترسی سریع
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
راه های ارتباطی

برای ارتباط با کارشناسان ویکی دمی میتوانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید.

  • ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
  • wikidemy.ir@gmail.com
  • پشتیبانی تلگرام: ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
Instagram Linkedin
لینک های مفید
  • خدمات سئو
  • خدمات طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش سئو
این وب سایت متعلق به ویکی دمی میباشد و تمامی حقوق آن محفوظ میباشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://wikidemy.ir/?p=8595

پاپ اپ دوره های صیاد

مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.
سوالات متداول
دیگران از ما پرسیده اند
ساعات کاری مجموعه ویکی دمی چیست؟

ما از ساعت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستیم. 

آیا امکان صحبت حضوری در این مجموعه وجود دارد؟

بله شما می توانید با شماره 09128909248 تماس بگیرید تا برای شما یک قرار حضوری ست کنیم. 

خدمات ویکی دمی

مشاوره سئو و تدوین راه سئو یکی از اصلی ترین خدمات ویکی دمی میباشد

نقشه ویکی دمی
ویکی دمی

ویکی دمی آکادمی سئو،وردپرس،دیجیتال مارکتینگ

ارتباط با ویکی دمی

به دلیل محدودیت های اینترنت میتوانید از طریق پیامک یا در ساعات اداری با شماره تلفن  09128909248 تماس حاصل فرمایید.

همچنین می توانید از طریق ایمیل wikidemy.ir@gmail.com​ با ما در ارتباط باشید.

تهران، مترو صادقیه، خیابان ولیعصر، خیابان طاهریان، ساختمان دماوند، پلاک 37.1، طبقه سوم، واحد 12

شماره تماس

۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸

ایمیل

wikidemy.ir@gmail.com​