راهنمای جامع آپدیت الگوریتم گوگل برت (Google Bert)
عناوین مطالب
Toggleگوگل اعلام کرده که روزانه شاهد میلیون ها جستجو است که تقریبا ۱۵ درصد آن کوئری ها را هم قبلا ندیده است ؛ بنابراین نمی تواند راه های جدیدی هم برای نمایش نتایج جستجو پیش بینی نماید. وقتی من و شما به جستجوی عبارتی می پردازیم، مطمئن نیستیم عباراتی که ما در باکس جستجو می نویسیم، درست است یا نه، بلکه تمامی تلاش خود را میکنیم تا مشکل یا سوال را طوری بنویسیم که شاهد نتایج جستجوی بهتر باشیم؛ البته زمانهایی هم بوده که نتایج جستجو با عبارات جستجوی ما کاملا متفاوت بوده است. گوگل در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۱۹، با انتشار خبری مبنی بر آپدیت جدید خود به نام google bert، اعلام کرد که آپدیت الگوریتم برت یکی از بهترین و پیشرفته ترین اکتشافات google است که در ۵ سال اخیر به اجرا در آمده است و توانسته با استفاده از زبان ماشین، چنین الگوریتمی را ایجاد نماید. با استفاده از گوگل bert، دیگر نیاز نیست که جملات خود را به هنگام جستجو، به گونه های مختلف امتحان کنید، بلکه با نوشتن زبان عامیانه هم می توان به بهترین نتیجه ممکن دست یافت.
منظور از آپدیت الگوریتم گوگل برت چیست؟
بعد از انتشار آپدیت google bert ما شاهد سوالات فراوانی مانند این که what is bert (برت چی هست) و what bert is not ( گوگل برت چی نیست) بوده ایم. اما به نظر شما هدف از ایجاد چنین آپدیتی چه می تواند باشد؟ و اصلا منظور از google bert algorithm چیست؟
واژه BERT از عبارت Bidirectional Encoder Representations from Transformers، گرفته شده است که یک اصطلاح برای سیستم های عصبی زبان بوده و از آنجایی که موتور جستجو نمی توانسته معنی کلمات را به درستی درک کند، با ابداع چنین روشی توانسته تمامی آن مشکلات را حل نماید.
الگوریتم Bert با استفاده از NLP یا پردازش زبان طبیعی، می تواند معنی تمامی حروف اضافه را در متن بفهمد، طوری که قبل از ایجاد چنین آپدیتی، نمی توانست تفاوت حروفی مانند “به “یا ” از” را در متن تشخیص دهد. آپدیت برت این امکان را فراهم کرده که به جای پرداختن به معنی کل جمله، به معانی تک تک کلمات توجه نماید که همین امر، باعث نمایش بهتر نتایج در SERP بوده است.
طبق برآوردهای گوگل، Bert Update فقط روی ۱۰٪ از تمامی کوئری ها اثر می گذارد. این بدان معنا نیست که توسط سئو کارها به خاطر درصد کمی که دارد، نادیده گرفته شود. این آپدیت بر روی عبارات long tail و عبارات طولانی، تاثیر خود را می گذارد اما نیاز هم نیست که در سئو، برای چنین اپدیتی، کار خاصی انجام شود.
مثال های گوگل برت
از آنجایی که این آپدیت فعلا بر روی زبان انگلیسی در حال اجرا میباشد، بنابراین مثال هایی که در زیر آورده شده است، تماما انگلیسی بوده که این مثال ها را سایت Search Engine Journal در مقاله خود منتشر کرده است.
به عنوان مثال، عبارتی مانند ” 2019 Brazil traveler to usa need a visa” را در گوگل سرچ کنید. گوگل در ابتدا منظور از حرف to را نمی فهمد و نتایجی که به کاربران برزیلی نمایش میدهد، مربوط به شهروندان آمریکایی بوده که به برزیل سفر کرده اند، حال بعد از آپدیت برت، به خاطر وجود الگوریتم NLP، توانست منظور از حرف To را تشخیص دهد و نتیجه ای که مدنظر کاربر بوده است را به او نماش دهد،
برای درک بیشتر تصویر زیر را ببینید.
مثال دیگر مربوط به ویژگی های snippet است
اگر قبل از آپدیت برت، عبارت “Parking on a hill no curb” که دارای ویژگی های اسنیپت است را سرچ می کردید، گوگل دچار اشتباه میشد و نمیدانست که دقیقا باید برای کلمه “curb”، چه تصویری را نمایش دهد، اما بعد از آپدیت گوکل برت، این مشکل برطرف شد و معنی بدون محدودیت را برای نتایج خود به کار گرفت،
به تصویر زیر نگاه کنید:
آیا گوگل برت تاثیری در سئو دارد؟
یکی از متخصصان الگوریتم جستجو به نام Dawn Anderson در توییت خود تاثیر این آپدیت در سئو را بدین گونه بیان کرده است که این الگوریتم برای سایت هایی که دارای محتوای ضعیف هستند، ناکارآمد است. البته در تصویر زیر، این مطلب به وضوح بیان شده است.
به صورت کلی، اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم، جواب ما بله است.
SEO یا همان بهینه سازی موتور جستجو، یک فرایندی است که می تواند سایت را برای موتورهای جستجو بهینه نماید. بنا براین، هر آپدیتی که بر موتورهای جستجو اثر میگذارد، می تواند بر سئو و بهینه سازی سایت هم تاثیر فراوانی بگذارد. به نظر شما، برای این آپدیت باید چه کاری انجام دهیم و چه چیزهایی را در سایت تغییر دهیم تا سایت ما برای برت بهینه باشد؟ با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.
آیا BERT فهم جستجوی کوئری ها را بهبود داده است؟
با استفاده از آپدیت گوگل برت، بسیاری از جستجوهایی که در گوگل انجام می شود، قابل درک و فهم شده است. عموما bert، به بررسی نتایج جستجو که به نمایش در آمده اند،می پردازد و کاری به صفحات وب ندارد. همانطور که Dawn گفته است، سئوی داخلی یک سایت دارای اهمیت فراوانی بوده که با لینک سازی داخلی میتوان به ارزش آن محتوا افزود. یادتان باشد، اگر محتوای شما دارای فرمت مناسبی نباشد یا به اصطلاح برای کاربر ننوشته باشد، آپدیت برت نمی تواند کمکی به آن نماید.
همانطور که Dawn گفته،در صورتی که محتوای عالی و کاربر پسند داشته باشید واز یک ساختار استاندارد پیروی کنید، با جستجوی هر نوع عبارتی در حوزه کاری خود، می توانید دیده شوید.
آیا الگوریتم رنک برین با آپدیت برت، از بین می رود؟
الگوریتم RankBrain، اولین روش هوش مصنوعی است که برای فهمیدن نتایج جستجو در سال ۲۰۱۵ ابداع شده است. به نظر می رسد که هر دو نتایج جستجو و محتوای صفحات در هنگام ایندکس کردن گوگل، قابلیت درک بهتر معانی از کلمات را دارند. طبق گفته Eric Enge مدیرعامل شرکت Perficient Digital، اولین چیز که می توان برای درک رنک برین فهمید این است که این الگوریتم به موازات دیگر الگوریتم های رتبه بندی جستجوی ارگانیک استفاده می شود و استفاده از آن برای تنظیم نتایج بدست آمده از آن الگوریتم ها است. همچنین rankbrain به گوگل کمک میکند تا به تفسیر کوئری های جستجو بپردازد و نتایجی که دارای کلمات کلیدی آن جستجو هستند را در نتایج نمایش دهد.
Bert، به هیچ عنوان جایگزین Rankbrain نشده است و در واقع یک روش کمکی برای درک و فهم بیشتر محتوا و نتایج جستجو است. این آپدیت، یکی دیگر از فاکتورهای رتبه بندی هم به حساب می آید. طبق گفته Enge، برت کاملا متفاوت از رنک برین عمل می کند. الگوریتم های سنتی سعی می کنند با نگاه کردن به مطالب موجود در یک صفحه، بفهمند که موضوع درباره چه چیزی است و کدام یک مهم تر است. الگوریتم های سنتی NLP، فقط به مطالب موجود در یک صفحه نگاه نمی کنند، بلکه به عبارات قبل و بعد از کلمات کلیدی هم توجه دارند. این ویژگی NLP در BERT هم موجود است و این الگوریتم هم به قبل و بعد از محتوا نگاه می کند تا بهترین نتیجه را به کاربر نمایش دهد. این یک روش پیشرفته در پردازش زبان طبیعی بوده، چرا که ارتباطات بشری بسیار پیچیده تر از این حرف ها است. هر دو الگوریتم bert و Rankbrain برای پردازش کوئری ها و محتوای صفحات وب با درک بهتر کلمات، توسط گوگل به کار برده می شوند. همانطور که در بالا اشاره شد، برت جایگزین رنک برین نیست و گوگل از هر دوی این الگوریتم ها برای فهم نتایج جستجو استفاده می کند.
چطور می توان الگوریتم bert را بهینه کرد؟
طبق گفته سالیوان” برای آپدیت برت، هیچ راهی جهت بهینه سازی وجود ندارد و چیزی نیست که بتوان تجدید نظر کرد.”
گوگل پیشنهاد می کند که برای دریافت رتبه، حتما محتوا را طوری برای کاربران بنویسید تا به هنگام خواندن آن مطلب، نه تنها مشکلشان حل شود، بلکه تمایل داشته باشند که مجددا به آن سایت مراجعه نمایند. از آن جایی که برت یک مفسر برای فهمیدن هدف کاربر بوده است، می تواند این حس را به کاربر انتقال دهد و طبق سرچ او، بهترین نتیجه را به نمایش درآورد. در حال حاضر، “بهینه سازی” به منظور تمرکز بیشتر و دقت عمل بهتر بر روی محتوای یک سایت است، به جای آنکه سازشی بین محتوای ایجاد شده برای کاربران و ساخت محتوا برای موتورهای جستجو باشد.
آیا گوگل برت بر روی بازاریابی محتوا تاثیر می گذارد؟
بله، گوگل قبلا هم اعلام کرده بود که محتوا ( content) بسیار مهم است، پس باید محتوایی که مرتبط با نوع کاربر سایت شما است، نوشته شود.
content marketing، به محتوایی که با ارزش، مرتبط و استوار باشد و مخاطبان مشخص شده را حفظ و جذب نماید، گفته می شود و تمامی این موارد هم به نظر می رسد که با استفاده از Google’s featured snippet انجام می شود. از آنجایی که گوگل اعلام کرده است، الگوریتم برت با هدف فهم بهتر جستجوها با استفاده از NLP روی کار آمده است، پس واضح است که بازاریابی محتوا باید جهشی بزرگ در تاریخ جستجوها باشد.
همانطور که گوگل باید درک درستی از زبان طبیعی، تمرکز روی long tail keyword و ویژگی های اسنیپت داشته باشد، واضح است که بزرگترین فرصت برای نوشتن محتوا به خدمت گرفتن خوانندگانی است که محتوا را برای انسان ها نوشته باشند، به طوریکه آن محتواها به محض جستجوی آن کاربران نمایش داده شود. در ادامه مقاله، راهکارهایی را ارائه می دهیم که توسط آن ها می توانید رتبه و جایگاه خوبی در نتایج گوگل کسب کنید و همچنین محتواها هم باید برای مخاطب خاص نوشته شود.
راهکار اول: تجزیه و تحلیل نتایج گوگل یا Google SERP
هر تحقیق کلمه کلیدی یا فرایند بهینه سازی محتوا باید با تجزیه و تحلیل نتایج گوگل و همچنین بررسی سایت های رقبا انجام شود. با استفاده از ابزارهای بهینه سازی محتوا، می توان میلیون ها کلمه کلیدی مرتبط با حجم جستجوها، رتبه keyword در محتوا و همچنین سختی آن کلمه به هنگام جستجو را مورد بررسی قرار دهد. این نوع ابزارها دقیقا به شما کلمات کلیدی دقیق و لینک هایی که باعث افزایش صفحه سایت در نتایج جستجو می شوند را نمایش می دهد.
راهکار دوم: ساخت محتوای بهینه و مرتبط
یکی از بهترین کارهایی که باید برای کار خود انجام دهید، نوشتن محتوای بهینه برای کاربران است. اگر می خواهید محتوایی بنویسید، در ابتدای کار نیاز دارید به روش هایی که در مقالات گذشته گفته ایم به تحقیق کلمات کلیدی بپردازید. یادتان باشد که محتواهایی که می نویسید یا محتواهایی که آن ها را آپدیت کرده اید، باید با هدف جستجوی کاربر یا همان user search intent همراه باشد. BERT محتواهایی که با هدف رتبه گرفتن و ربات های گوگل نوشته شده اند را مورد پنالتی قرار میدهد، این نکته را هم فراموش نکنید که کاربران با جستجوی سوالات خود در باکس گوگل، میتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند و اگر محتوای شما مناسب نباشد، نه تنها ممکن است در نتایج جستجو در صفحات پایین تر نمایش داده شود، بلکه ممکن است کاربر با رفتن به سایت شما، به خاطر نداشتن محتوای ایده آل، آن صفحه را بانس نماید.
راهکار سوم: کشف کلمات کلیدی جدید و فرصت های رتبه دهی
شما نمی توانید خودتان را فقط با کلمات کلیدی هدف، محدود نمایید؛ بلکه شما نیاز دارید سوالات و کوئری های دیگری که کاربران شما به آن علاقه مند هستند را شناسایی و کشف نمایید. مطمئنا کاربران بیش از یک سوال برای پرسیدن دارند که بهتر است که سوالات جانبی آن ها را هم در نظر بگیرید. شما با استفاده از بهینه نمودن محتوای خود، می توانید سوالات کاربران را در آن محتوا به کار برید تا مخاطبان بیشتری را به سایت خود دعوت نمایید. با استفاده از ابزارهای آنالیزور و بهینه سازی محتوا، میتوانید به سوالاتی که عموم مردم دارند، را کشف نمایید.
امیدوارم از این مقاله استفاده لازم را برده باشید، در صورتی که بخواهید از هزینه پروژه سئو و بهینه سازی سایت اطلاع پیدا کنید، حتما با شماره ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸ تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید