گوگل دیسکاور (google discover) چیست؟ discover در سرچ کنسول
عناوین مطالب
Toggleگوگل دیسکاور چیست؟ چگونه باید صفحات خود را در گوگل دیسکاور وارد کنیم؟ گوگل دیسکاور چطور می تواند در افزایش ترافیک ارگانیک سایت تاثیرگذار باشد؟
گوگل در سالهای اخیر با طراحی برخی فضاها و آپدیت های خود با توجه اکید به نیازهای کاربران خود همواره سعی کرده است در صدر موتورهای جستجو قرار گیرد. همین موضوع باعث طراحی و اضافه کردن بخش گوگل دیسکاور (google discover) که قبلا با نام google feed معروف بود، با قابلیت شخصی سازی و ویژگی های خاص خود شد.
امروز در ویکی دمی می خواهیم در مورد گوگل دیسکاور (google discover) صحبت کنیم. google discover یکی از جدیدترین بخش هایی است که توسط گوگل راه اندازی شده است و مشاهده ی آن فقط در موبایل و در مرورگر گوگل کروم امکان پذیر است و مدیریت و تحلیل اصلی رو با گوگل سرچ کنسول انجام میدهیم.
google discover چیست؟
قبل از اینکه به معرفی خود google discover یا گوگل دیسکاور بپردازیم مقداری در مورد علت ایجاد این بخش جدید صحبت می کنیم.
در سال های اخیر و طبق گفته های رسمی خود گوگل شاهد این قضیه بودیم که گوگل تمام تلاش خودش رو معطوف به ارائه بهترین نتیجه برای کاربران کرده است و طی این سالها هوش مصنوعی موتور جستجوی گوگل هم به شدت قوی شده و به یک درک نسبی رسیده است؛ امروزه تقریبا شما هر مدلی سرچ کنید گوگل با تحلیل کلمات سرچ شده و فهمیدن نیاز شما بهترین سایت ها رو برای شما نمایش میده و بهترین اطلاعات را به کاربران عرضه می کند. حالا google discover دقیقا برای کاربران و درک علایق کاربران راه اندازی شده است.
این بخش جذاب و کاربر پسند را می توان با استفاده از جستجوهای قبلی، موقعیت مکانی خود، زبان، زمینه های مورد علاقه مانند ورزش و تکنولوژی و … شخصی سازی کرد که همین ویژگی توانسته افراد زیادی را جذب کند. به زبان دیگر، یک کاربر می تواند با استفاده از گوگل دیسکاور به محتوای مورد نظر خود برسد بدون اینکه لازم باشد چیزی را در گوگل سرچ کند.
این بخش برای تمام کاربران و استفاده کنندگان از تلفن همراه بر روی اپلیکیشن گوگل، سایت Google.com و البته google Chrome قابل مشاهده است. با توجه به این که گوگل به طور روزانه میلیون ها دیتا از کاربران خود دریافت می کند، توانسته با این بخش مقدار زیادی از این داده را طبقه بندی و به صورت هدفمند استفاده کند.
google discover در واقعیت جایگزین google feed شده اما با یک تفاوت هایی که در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که چطور می توان گوگل دیسکاور را برای سایت خود راه اندازی کرد.
مقاله ی خود را چگونه در google discover قرار دهیم؟
گوگل با روش های مختلف که یکی از اصلی ترین هایش سوابق جستجوی کاربران است، قصد دارد علایق کابران خودش را طبقه بندی کرده و نتایج دیسکاور هر کاربر را بر حسب علایقش بهینه می کند. پس google discover برای هر کاربر فرق داشته و برای همه یکسان نیست.
اما چطور می توان یک محتوا با احتمال بالای رفتن به دیسکاور گوگل تولید کرد؟
- استفاده از AMP
- مورد بعدی استفاده از تصاویر با کیفیت بالا و حداقل عرض ۱۲۰۰ پیکسله
- استفاده از موضوعات همیشه سبز
- تولید محتوا بر اساس ترند روزانه
1. استفاده از AMP
اولین موردی که می تواند شانس شما برا رفتن به دیسکاور را بالا ببرد، استفاده از AMP است. اگر نمی دانید AMP چیست، می توانید از مقاله های قبلی ویکی دمی استفاده کنید. بگذارید با یک مثال این موضوع را توضیح دهیم. حتما برای شما هم پیش آمده که صبح از خواب بیدار شده اید و یا در طول روز در بین مشغله ها و کارهای شخصی ای که دارید، می خواهید نگاهی به اخبار روز دنیا بیندازید و سپس کار خود را از سر گیرید.
به این ترتیب گوشی خود را برداشته و وارد گوگل دیسکاور می شوید. زمان شما محدود است و نمی خواهید وقت زیادی برای خواندن و بررسی مطالب بگذارید. چه چیزی برایتان از همه مهمتر است؟ بله! سرعت! صفحاتی که روی AMP بالا آمده باشند، در کسری از ثانیه بالا آمده و به شما نمایش داده می شوند. به این ترتیب می توانید اهمیت AMP را برای Google Discover متوجه شوید.
2. استفاده از تصویر با ابعاد مشخص
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، می توانید اهمیت تصویر با ابعاد مشخص برای مقاله های بخش دیسکاور را متوجه شوید.
در صورتی که تصویر مناسب و جذاب با ابعاد مشخص شده را در مقاله خود قرار دهید، شانس دیده شدن آن مطلب در دیسکاور بیشتر خواهد شد.
3. محتوای EverGreen یا همیشه سبز
و اما مورد مهم و حیاتی برای بالا بردن هر چه بیشتر شانس شما برای رفتن به گوگل دیسکاور، استفاده از موضوعات همیشه سبز یا همان EverGreen است. این موضوعات همان مطالبی هستند که هرگز تکراری نمی شوند و به بیان دیگر از مد نمی افتند. به این ترتیب اگر کیفیت مقاله نیز بالا باشد، همواره باید سرچ و در نهایت نرخ CTR بالایی داشته باشند. با یان شرایط ربات های گوگل این محتوا را یک محتوای کاربرپسند و جذاب شناسایی کرده و تصمیم می گیرد آن را به کاربران دیگر نیز در این بخش نشان دهد. برای اصلاع بیشتر در مورد اینکه محتوای همیشه سبز چیست، می توانید روی لینک ایجاد شده در متن کلیک کنید تا به اطلاعات کامل تری در این موضوع دسترسی داشته باشید.
4. تولید محتوا بر اساس ترند روز
برای اینکه بتوانید وارد گوگل دیسکاور شوید، باید مهم باشد که روی موضوعات ترند و روزانه نیز کار کنید. در طول سال موضوعاتی وجود دارند که یک موج در اینترنت ایجاد می کنند. این موج می تواند بیشتر روی فضای مجازی تاثیرگذار باشد و یا در گوگل موثر باشد. پس بعد از تولید محتوای همیشه سبز، ایجاد محتوای جامع و جذاب برای موضوعات ترند را نیز در دستور کار خود قرار دهید.
راه اندازی گوگل دیسکاور
برای اینکه بتوانید برای سایت خود گوگل دیسکاور را راه اندازی کنید الگوی خاص و قطعی وجود ندارد و اینکه شما بعد از انجام یک سری کارها و یا نوشتن برخی مقاله های خاص تصور کنید که از فردا باید برای سایت شما google discover راه اندازی شده باشد، واقعیت ندارد. خود گوگل هم با صراحت اعلام کرده که الگوریتمی که سایت ها و مقالات را برای گوگل دیسکاور انتخاب میکند صرفا به کیفیت محتوا اهمیت داده و برای کمک به کاربران در جهت رسیدن به علایق آن ها انجام می گیرد.
برای سایت هایی که عمومی بوده و موضوع خاصی رو پوشش نمی دهند، باید به سمت موضوعات خیلی جذاب و چیزهایی که مردم دوست دارند قدم بردارند. اصلا نباید به این موضوع فک کنید که موضوعات از نظر کلمه های کلیدی سخت یا آسون هستند و یا اینکه شما نمی توانید همچین موضوعاتی را سئو کنید چون گوگل دیسکاور هیچ ربطی به سئو و نتایج صفحه اول گوگل ندارد و هر محتوایی از سایت شما که تشخیص دهد برای مخاطبش مفید است، در دیسکاور نمایش خواهد داد.
واسه همین باید سعی کنید برید به سمت محتوا های جذاب. یه راهکاری که ما خودمون در ویکی دمی روی یکی از پروژه هامون تست کردیم و نتیجه گرفتیم اینه که با یه تحقیق جامع کلمات کلیدی وارد موضوعاتی شدیم که یا کسی واردش نشده بود و محتوا راجبش وجود نداشت و یا سایت های خیلی کمی واردش شدن و محتوا های خیلی کم و ناقصی تولید کرده بودن.
شما هم اگر بتونید در حوزه خودتون این کلمات رو پیدا کنید قدم بزرگی برداشتید برای ایجاد google discover واسه سایتتون. حتی اگر موضوعات شما خیلی پر رقابت هستند باز هم خیلی موضوعات و کلمات وجود دارند که تاحالا کسی به اونا اهمیت جدی نداده و اونا می تونن برگ برنده شما باشن پس به تحقیق کلمات کلیدی دقت کنید.
به شما پیشنهاد میکنم مقاله آموزش سئو را مطالعه کنید تا دید قویی و کاملی در مورد فاکتور های سئو به دست بیارید و بعد با تسلط بیشتری موضوع دیسکاور رو درک می کنید.
مورد دیگه ای برای اینکه گوگل مقالات و صفحه های شما را لایق بودن در discover بدونه اینه که سعی کنید سایت خودتون رو در موضوعات تخصصی به یه سایت جامع و مرجع تبدیل کنید. یعنی یک سایت تخصصی که تمامی نیاز های کاربران را توی اون حوزه مورد نظر در نظر گرفته و راجبش صحبت کرده.
یکی دیگه از کارهایی که تاثیر بالایی داره اینه که یه کاری کنید مخاطب های شما با مقاله شما درگیر بشن و محتوای شما را منتشر کنن و یا به بحث راجب اون محتوا بپردازن و مشارکت کنن مثل نظر دادن. کانتنت مارکتینک و اشتراک محتوا یکی از راه های معتبر سازی یه صفحه و مقالس پس اگه شما بتونید بازاریابی محتوایی درستی داشته باشید باز هم یک قدم مثبت در این مسیر برداشته اید.
تاثیر google discover
برای خیلی ها سوال پیش میاد که سایت هایی که تونستن در discover نمایش داده بشن یعنی از بقیه سایت ها قویی تر هستند؟
لزوما نمیتونه به این شکل باشه که هر سایتی که یکی از مقالاتش وارد گوگل دیسکاور شد پس قویی تر از همه سایت هاست. تاثیر اصلی discover جذب مخاطب بیشتره و ارزشمند بودن آن هم به همین علته که شما جدا از راهای جذب کاربرتون می تونید یه راه جدید به دست بیارید که واقعا اگر بهینه ازش استفاده کنید میتونه کاربرای زیادی رو به سمت سایت شما بیاره.
مورد جالب گوگل دیسکاور اینه که گوگل به تاریخ انتشار اهمیتی نمیده و هر مقاله ای رو که حس کنه واسه کاربر می تونه مفید باشه و مورد علاقه کاربر باشه رو نمایش میده پس تمامی مقالات سایت شما شانس بودن در دیسکاور گوگل رو دارند.
این مورد هم بدونید که اگر یکی از مقاله های سایتتون توی discover قرار بگیره به این معنی نیست که از این به بعد همه ی مقاله های شما شرایط قرارگیری توی دیسکاور رو دارند. ممکنه از تمامی مقاله های سایتتون فقط چند تا توی google discover قرار بگیره.
هر کلیکی که روی لینک های دیسکاور انحام بشه گوگل در سرچ کنسول توی بخش مجزایی به نام discover نشون میده. حالا در همین مقاله ما دیسکاور رو توی google search console هم بررسی می کنیم.
discover در سرچ کنسول یا وبمستر
وقتی برای سایت شما discover فعال میشه و مقالات و صفحه های سایت شما در بخش دیسکاور نمایش داده میشه یه بخشی توی وبمستر یا همون سرچ کنسول به نام discover برای شما ایجاد میشه که می تونید آمار کلیک ها و نمایش های لینک های خودتون رو اونجا مشاهده کنید.
خیلی ها تصور می کنند که این امکان برای سایت های ایرانی فعال نمیشه و فقط برای سایت های خارجی وجود داره. به همین دلیل ما توی ویکی دمی شروع کردیم به بررسی این موضوع و فعالیت در این زمینه که موفق به پیاده سازی دیسکاور برای یکی از پروژه هامون شدیم که در زیر واسه شما توضیحات و تصاویرش رو آوردیم.
خب در یکی از پروژه هایی که در ویکی دمی انجام دادیم استراتژی پیاده سازی دیسکاور را برای فروشگاه اینترنتی مو تن رو ایجاد کردیم که با توجه به تصاویر زیر می تونید مشاهده کنید که نمایش اون در سرچ کنسول شما یا وبمستر شما به چه صورتیه. (مو تن رو برترین فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران هستش).
مطابق تصویر بالا می تونید مشاهده کنید که تونستیم ۹۰۵ کلیک از این بخش برای فروشگاه اینترنتی مو تن رو به دست بیاریم و در آینده این مورد خیلی بیشتر میشه. حالا ما باید بررسی کنیم ببینیم که کدوم یکی از مقالات بیشترین نمایش رو توی google discover داشتن و از اون مقالات الگوبرداری کنیم و اون نوع موضوع و مقاله توی سایت رو بیشتر کنیم.
بیشتر این کلیک ها رو ما از مجله مو تن رو به دست آوردیم که وارد موضوعات مختلف شدیم. همچنین میتونید مشاهده کنید که نزدیک به 16 هزار بار لینک های ما در discover نمایش داده شده است و حالا ما باید به این موضوع فکر کنیم که چجوری تعداد کلیک ها را بالا ببریم! شاید محتوای ما تاییده لازم برای بودن توی دیسکاور رو داشته اما شاید عنوانش اینقدر جذاب نبوده که مخاطب های بیشتری رو به خودش جذب کنه.
گراف دانش در گوگل دیسکاور چیست؟
گراف دانش در گوگل دیسکاور (Google Discover) یکی از ابزارهای مهم و تاثیرگذار در جستجوگر گوگل است که به کاربران امکان میدهد محتوای مرتبط و جذاب را بر اساس علایق و نیازهایشان مشاهده کنند. عملکرد گراف دانش در گوگل دیسکاور به این صورت است که از منابع مختلفی از جمله وبسایتها، مقالات، ویدئوها، تصاویر و … اطلاعات جمعآوری میکند. سپس با استفاده از الگوریتمهای پیچیده و Machine Learning، گوگل سعی میکند تا علایق و نیازهای کاربران را درک کرده و محتوای مناسب را برای آنها پیشنهاد دهد.
در نهایت بر اساس علایق کاربران و دیتای عظیمی که از تاریخچه سرچ آن ها دارد، گوگل دیسکاور محتوای مرتبط را به کاربران نمایش میدهد. این محتوا میتواند مقالات، ویدئوها، تصاویر و سایر منابع آنلاین باشد. این موضوع را مدنظر قرار دهید که وبسایتها میتوانند با بهینهسازی محتوای خود و ارائه محتوای جذاب و ارزشمند، احتمال نمایش در گوگل دیسکاور را افزایش دهند.
به دلیل استفاده Knowledge Graph از ماشین لرنینگ، هر چه زمان می گذرد و حجم داده های سرچ شده شما بیشتر می شود، گوگل دیسکاور اطلاعات بهتر و بهینه تری از موضوعات مورد علاقه شما جمع آوری می کند.
با توجه به تصویر بالا هم مشاهده می کنید که یه بخش کاملا مجزا توی google search console یا google webmaster ایجاد میشه که فقط اختصاص داره به کلیک های دیسکاور و ظاهر سرچ کنسول شما مقداری تغییر می کنه.
15 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام شما در یکی از مقاله هاتون گفته بودید که از AMP استفاده نکرده اید
ولی اینجا گفتید برای دیسکاور استفاده شده
میشود برای دیسکاور رفتن از AMP استفاده نکرد؟؟
سلام امیر
برای انجام کار ها روشهای مختلفی وجود داره بهتر حتما مقالات مروط به AMP رو هم بخونید تا بتوانید استراتژی خود را به درستی تعیین کنید.
وقت شما بخیر. یک سری عوامل می تونن برای رسوندن مقاله و محتوا یا صفحه سایت شما به گوگل دیسکاور کمک کننده باشن، مثل استفاده از AMP. به دلیل اینکه AMP می تونه سرعت لود صفحه رو تا حد بسیار زیادی بالا ببره، کاربر رو راضی می کنه و شانس رفتن به دیسکاور بالا میره. اما صفحات زیادی هم هستن که بدون استفاده از AMP در Discover نمایش داده شدن.
جالبه یکی از مطالب من خیلی شاانسی رفته تو گوگل دیسکاور و ناگهانی روزی شش هزار ای پی بازدید اورده ! و باعث شده روزی ده گیگ پهنای باندم مصرف بشه! حالا نمی دونم این بازدید همیشگی هست که برم پهنای باند رو اضافه کنم یا موقتیه؟
سلام دوست عزیز
گوگل دیسکاور مطابق اصوصل و قواعد خاصی نیست و ممکنه چند روز باشه و چند روز به صفر برسه واسه همون نمی تونید فقط مطابق این موضوع پخنای باند رو اضافه کنید.
اما اگر بتونید مطابق این آموزش عمل کنید و سایت رو هم آپدیت نگه دارید، تقریبا در ماه روز های زیادی از گوگل دیسکاور مخاطب به سمت سایت شما میاد
من سایتم خیلی وقته دیسکاورو داره اما اول یه آمار خیلی زیادی بود الان کم شده
با اینکه بازدیدم بیشتر شده اما نمودار دیسکاور نسبت به اول سال کمتره
دلیلش چیه؟
ببینید دوست عزیز گوگل بعد از اینکه یک سایت رو میبره توی دیسکاور میاد رفتار مخاطب هارو بررسی میکنه که چقدر اون موضوع واسشون جذاب بوده و روش کلیک می کنن.
همچنین چون تعداد سایت ها خیلی زیادن و فضا برای دیسکاور کم هست به صورت رندم نمایش داده میشه
عالی بود ماهم تونستیم دیسکاور رو برای سایت بانه ویترین فعال کنیم. واقعا آپشن جالبیه و خیلی راه پیش رفت رو برای سایتای تازه تاسیس باز میکنه.
سلام دوست عزیز
خب خداروشکر که تاثیر گذار بوده. امیدواریم در آینده روز به روز رشد کنید
سلام
واقعا ممنون از مقاله خیلی خوبتون من اصلا نمیتونیسم در این مورد محتوای درستی پیدا کنم که توضیحی داده باشه
فقط شما گفتین که برای فروشگاه اینترنتی مو تن رو گوگل دیسکاور پیداده سازی کردید
میشه استراتژی خودتون را هم بفرمایید؟
سلام دوست عزیز
ما توی مقاله گفتیم که استراتژی ما چی بوده و کامل توضیح دادیم
شما اصول مقاله ای که مطالعه کردین رو انجام بدین و ادامه دار این فعالیت ها را پیش ببرید حتما نتیجه خواهید گرفت.
ما هم دقیقا برای google discover همین فعالیت هارا انجام دادیم و کاری بیشتر از اینا نیست که بخواید انجام بدین
بسیار عالی بود
موفق باشید
زنده باشید
سلام خسته نباشید
خیلی موضوع جدیدی رو مورد برسی قرار دادین و ممنون از آموزشتون
من تمامی چیز هایی که گفتین رو روی سایتم دارم پیاده میکنم امیدوارم گوگل دیسکاور برای من هم به وجود بیاد
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مقاله گوگل دسکاور نظر شما را به خود جلب کرده است.
اگر فرایند های بالا را مدتی در سایت خود پیاده کنید به احتمال زیاد گوگل بخش دیسکاور را برای شما فعالسازی میکند