الگوریتم فلوریدا گوگل چیست و چه تاثیری بر روی سئو سایت دارد
عناوین مطالب
Toggleالگوریتم فلوریدا که در سال 2003 معرفی شد، با هدف مبارزه با هرزنامه ها(اسپم ها) و محتواهای بی کیفیت کدنویسی شده بود. این الگوریتم یکی از به روز رسانی های مهم در تاریخچه موتور جستجوی گوگل محسوب می شد. اگر بخواهیم به دوره ی قبل از معرفی الگوریتم فلوریدای گوگل برگردیم، زمانی را می بینیم که سایت ها با تکینک های کلاه سیاهی مانند کیورد استافینگ یا خرید بک لینک انبوه و اسپم، سعی بر رتبه گرفتن داشتند.
فلوریدا با تمرکز بر روی کیفیت محتوا و لینکسازی طبیعی، به دنبال ارتقای کیفیت نتایج جستجو بود. این الگوریتم تغییرات قابل توجهی را در نحوه رتبهبندی وبسایتها ایجاد کرد و به نفع سایتهایی شد که:
- محتوای باکیفیت ارائه میکردند.
- از لینکهای طبیعی از وبسایتهای معتبر بهره میبردند.
- تجربه کاربری (UX) مناسبی داشتند.
در ادامه از این مقال قصد داریم در مورد این الگوریتم جذاب صحبت کنیم و بگوییم الگوریتم فلوریدا چیست و هدف از پیدایش آن چه بود. پس با ما همراه باشید.
الگوریتم فلوریدا گوگل چیست؟
الگوریتم فلوریدا گوگل (Google Florida Algorithm) یکی از ابتداییترین و مهمترین الگوریتم های گوگل است که در زمان انتشار، توجه همگان را به خود جلب کرد. ارائه آن همانطور که تاثیر مخربی بر رتبه بسیاری از سایتها در صفحه نتایج جستجو (SERP) داشت، سبب امتیاز گرفتن برخی سایتها و در نتیجه بهبودی رتبه آنها نیز شد!
در ادامه با ویکی دمی همراه باشید تا الگوریتم فلوریدا گوگل را بطور کامل با یکدیگر بررسی کنیم.قبل از خواندن ادامه مقاله، ویکی دمی توصیه می کند که در ابتدا به پادکست الگوریتم فلوریدا، گوش فرا دهید. پادکست
پیدایش الگوریتم فلوریدا
در اواخر سال ۲۰۰۳، دنیای موتورهای جستجو شاهد تحولی بزرگ بود. در واقع گوگل، برای مقابله با محتواهای بیکیفیت و بک لینکهای غیرطبیعی، آپدیتی را عرضه کرد که چون با کنفرانس سئو در فلوریدا همزمان بود، عنوان الگوریتم فلوریدا را بر روی آن گذاشت.
گوگل، غول جستجوی آن زمان، الگوریتمی جدید به نام فلوریدا را معرفی کرد که هدف آن مبارزه با محتوای بیکیفیت و هرزنامه در نتایج جستجو بود.
این آپدیت که به طور همزمان با کنفرانس سئو در فلوریدا رونمایی شد، به سرعت لقب الگوریتم فلوریدا را به خود گرفت. فلوریدا اولین قدم بزرگ گوگل در جهت ارتقای کیفیت نتایج جستجو و ارائه تجربهای بهتر به کاربران بود.
هدف گوگل از راه اندازی الگوریتم فلوریدا
هدف الگوریتم فلوریدا سایتهای دارای محتوای بیکیفیت و غیر قابل قبول بودند. زیرا این سایتها در ارائه محتوا، قوانین کپی رایت را رعایت نمیکردند و محتوای ضعیف منتشر میکردند و همین عامل باعث میشد کاربران از نتیاج جستجویشان رضایتی نداشته باشند. (این روش فیلتر کردن بعدها توسط الگوریتم پاندا به اوج شکوفایی خود رسید.)
از طرف دیگر یکسری وبسایتها بصورت مصنوعی بک لینک دریافت میکردند و در نتایج جستجو رتبه بالا بدست میآوردند که گوگل را مجاب کردند تا به سراغ ارائه الگوریتم فلوریدا برود. (این روش نیز سالها بعد توسط الگوریتم پنگوئن تکمیل شد.)
تاثیر الگوریتم فلوریدا گوگل بر روی سئو
الگوریتم فلوریدا بیشتر بر روی وب سایتهایی اثر میگزارد که محتوای ضعیف و یا کپی شده آنها بیشتر از حالت طبیعی باشد، بدون اینکه مطلب جدید و محتوای تازهای را ارائه کنند. این الگوریتم همینطور موجب کاهش رتبه سایت هایی میشود که تعداد زیادی لینک غیر طبیعی و اسپم استفاده کردهاند.
در این بین برخی از متخصصان سئو عقیده دارند; الگوریتم فلوریدا گوگل صرفا ابزاری برای بازارگرمی سئوکاران است و هیچ تاثیری بر رتبه بندی سایت ها نداشته است!
چطور از پنالتی الگوریتم فلوریدا در امان بمانیم؟
تولید محتوای کپی را فراموش کنید!
همانطور که بیان شد؛ الگوریتم فلوریدا گوگل (Google Florida Algorithm) به تولید محتوای تکراری و بیکیفیت حساسیت دارد. بدانید و آگاه باشید که گوگل بر خلاف سالهای گذشته در درک کردن زبان فارسی بسیار قدرتمند شده است و توانایی تشخیص محتواهای کپی شده را دارد.
همچنین لازم است بدانید که چنین قضیه ای مربوط به سال ها پیش بود که هر سایتی تنها از طریق تولید محتواهای زیاد که غالبا کپی شده بودند و فاقد کیفیت لازم موفق به کسب رتبه می شد، اما در حال حاضر این روش جواب نمیدهد!
ساخت بک لینک های مصنوعی و بیش از حد ممنوع!
اگر تا الآن بک لینکهای غیرطبیعی و بیکیفیت میساختید نگران نباشید و لازم نیست آنها را پاک کنید. اما از این به بعد باید بک لینکهای طبیعی بسازید. اگر میخواهید در آینده خطر پنالتی شدن شما را تهدید نکند، باید تعداد لینکهای طبیعی خود را بیشتر از لینکهای مصنوعی کنید، تا به این ترتیب لینکسازی وبسایتتان طبیعیتر جلوه داده شود.
به هیچ وجه منابعی مصنوعی مانند یک بلاگ یا وبسایت برای لینک سازی خود درست نکنید که فقط لینکهای شما درون آن باشد. زیرا در اینصورت کاملا مشخص است که توسط خودتان برای لینکسازی ساخته شده است. اگر تعداد این نوع لینکهای شما زیاد باشد مسلما در خطر جریمه شدن خواهید گرفت.
در این زمینه پیشنهاد میشود 3 مقاله «آموزش لینک سازی خارجی» ، «بک لینک رایگان» و «همه چیز در مورد خرید بک لینک» را حتما مطالعه بفرمایید.
آپدیت های الگوریتم فلوریدا
فلوریدا به طور رسمی منسوخ شده است، اما اصول آن همچنان در الگوریتمهای امروزی گوگل نقش دارند. با این حال، گوگل در طول سالها آپدیتهای متعددی را برای این الگوریتم منتشر کرده که هر کدام تاثیرات خود را بر نتایج جستجو داشتهاند.
آشنایی با برخی از آپدیتهای مهم فلوریدا:
- مارچ ۲۰۰۴: اولین آپدیت فلوریدا که به برندی معروف شد، بر روی کیفیت محتوا و مرتبط بودن آن با کلمات کلیدی تمرکز داشت.
- نوامبر ۲۰۰۵: آپدیت بیگبرادر به منظور مقابله با لینکهای اسپم و طرحهای تبادل لینک غیرطبیعی منتشر شد.
- می ۲۰۰۶: آپدیت مایکروسافت به منظور جلوگیری از تقلب در رتبهبندی و استفاده از روشهای غیراخلاقی سئو اعمال شد.
- نوامبر ۲۰۰۶: آپدیت میدوی بر روی کیفیت محتوای صفحات داخلی وبسایتها تمرکز کرد.
- فوریه ۲۰۰۷: آپدیت ساناسک به منظور جلوگیری از محتوای تکراری و کپیشده منتشر شد.
تاثیر آپدیتهای فلوریدا بر سئو چیست؟
همانطور که گفتیم، الگوریتم فلوریدا به طور مستقیم در موتورهای جستجو کاربرد ندارد اما با توجه به تاثیر بزرگ و مفیدی که بر روی بررسی و آنالیز نتایج و بالا آوردن سایت هایی بدون محتوای هرزنامه و اسپم داشت، به صورت غیر مستقیم بر نتایج تاثیرگذار است.
در قیمت قبل هم توضیح دادیم که این الگوریتم با آپدیت هایی که داشت، همچنان توانست برای گوگل مفید واقع شود.
سخن پایانی
همانطور که بارها شنیدهاید “محتوا پادشاه است!” اما تنها آن دسته از محتواهایی که ارزش افزوده داشته و نیاز مخاطب را برطرف میسازند نه آن محتوایی که تمام مطالبش از وبسایتهای دیگر کپی شده است و کیفیت لازم را ندارد.
در این روزها شاهد هستیم غیر از اینکه کاربران به دنبال محتوای با کیفیت و منحصربه فرد هستند، گوگل نیز تمرکز بسیار زیادی بر روی کیفیت و Unique بودن محتوا دارد.
بنابراین اگر میخواهید در طول زمان و با آپدیت الگوریتم های جدید گوگل ارزش صفحات سایتتان کم نشود و دچار افت رتبه نشوید، حساب ویژهای بر روی تولید محتوای با کیفیت باز کنید.
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. مقالات دیگر ما را از دست ندهید. اگر سوال یا نظری در مورد این مقاله داشتید حتما در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید