ایجاد goal در گوگل آنالیتیکس | آموزش جامع تعیین هدف در گوگل آنالیتیکس
عناوین مطالب
Toggleیکی از دغدغه های کسانی که از گوگل آنالیتیکس استفاده می کنند، این است که نمیدانند که چگونه باید بهترین هدف را برای سایت خود ایجاد کنند تا بهترین آنالیز و خروجی از اطلاعات به دست آمده توسط گوگل آنالیتیکس را داشته باشند. ما در این مقاله به صورت جامع، چگونگی ایجاد goal در گوگل آنالیتیکس را به شما توضیح خواهیم داد.
اگر در ابتدای آشنایی با ابزار google analytics هستید توصیه میکنیم که حتما مقاله آموزش جامع گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید. هم چنین اگر با این ابزار آشنایی ندارید، می توانید با شرکت در دوره آموزش گوگل آنالیتیکس به صورت رایگان، این ابزار کاربردی را بیاموزید.
در ابتدا مراحل ایجاد goal در گوگل آنالیتیکس را به صورت کوتاه و در قالب یک جدول برای شما قرار می دهیم تا قبل از ورود به موضوع اصلی یک دید کلی از ساختار ایجاد یک هدف داشته باشید و قدم های اصلی آن را بشناسید. تمامی بخش هایی که در این جدول مشاهده می کنید به صورت تصویری در ادامه مقاله توضیح داده شده است.
مراحل سریع ایجاد هدف یا goal در گوگل آنالیتیکس
[table id=2 /]یکی از کاربردهای اصلی گوگل آنالیتیکس، ایجاد هدف و یا همان goal است. اگر شما هیچ هدفی نداشته باشید، حجم بسیار زیادی از اطلاعات و داده هایی که می توانید از google analytics داشت باشید را از دست می دهید و هیچ وقت نمی توانید تحلیل درستی از سایت خود داشته باشید.
امروز میخواهیم به صورت دقیق، نحوه ایجاد goal در آنالیتیکس را مورد برسی قرار دهیم و ذهن شما را برای یک تحلیل دقیق آماده کنیم، پس با ویکی دمی همراه باشید.
متاسفانه بسیاری از وب سایت ها و وبمستر ها از بخش های بسیار مهمی که در گوگل آنالیتیکس قرار داده شده است، استفاده نمی کنند و یا دانش استفاده از آن را ندارند و همچنین بخش هدف هم یکی از همین موارد است که واقعا با نادیده گرفتن آن هیچ وقت امکان یک آنالیز درست از کمپین های خود را نخواهند داشت.
اگر با گوگل آنالیتیکس آشنایی ندارید و تازه می خواهید آن را راه اندازی کنید، حتما مقاله چگونگی نصب گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
در این مقاله فقط قصد نداریم روش ایجاد یک هدف را به شما توضیح دهیم، بلکه می خواهیم در مورد هر بخش به شما اطلاعات تحلیلی بدهیم تا کاملا با کاربرد این بخش در یکی از مهمترین ابزار های دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید.
خب از اینجا شروع کنیم که goal در گوگل آنالیتیکس هر جوری که شما بخواهید طراحی می شود پس بر حسب ایده هایی که دارید و کمپین هایی که اجرا می کنید، میتوانید آن را ایجاد کنید.
شما باید بدانید که گوگل آنالیتیکس را به گونه ای پیکر بندی کنید که دقیقا اطلاعاتی که به آن نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهد، با این کار شما به راحتی می توانید اشتباهات بازاریابی خود را پیدا و برطرف کنید و نرخ تبدیل (convert rate) را افزایش دهید.
این موارد برای فروشگاه های اینترنتی بسیار حیاتی تر هستند و به راحتی می توانند میزان فروش خود را بررسی کرده و روند فروش خود را افزایش دهند و حتی مشکلات و رفتار مشتریان خود را تحلیل نمایند.
در صورت نیاز می توانید، فیلم های دوره آموزش گوگل ادوردز را به صورت رایگان در سایت ویکی دمی مشاهده نمایید.
حالا دیگر وقت آن است که بقیه موارد را در قالب ست کردن goal توضیح بدهیم:
آموزش ایجاد goal در گوگل آنالیتیکس
برای ایجاد goal، بعد از ورود به google analytics مطابق تصویر زیر، روی بخش admin در پایین صفحه کلیک کنید تا وارد محیط ادمین شوید.
در صفحه ی باز شده در سومین ستون صفحه از سمت راست روی گزینه goal کلیک کنید تا وارد صفحه مربوط به ایجاد هدف شوید.
در صفحه ی باز شده، روی دکمه قرمز رنگ new goal کلیک کنید. همچنین در این صفحه می توانید goal هایی که از قبل ساخته شده است را مشاهده و ویرایش کنید. چون برای ما اولین هدفی است که ساخته می شود، چیزی برای ویرایش وجود ندارد و هیچ goal یا هدفی در صفحه وجود ندارد.
حالا وارد صفحه اصلی goal شده ایم و در اینجا می توانیم هدف مورد نظر خود را ایجاد کنیم.
نکته مهم: شما فقط امکان ساخت 20 goal در گوگل آنالیتیکس دارید و همچنین نمی توانید goal هایی که ساخته اید را حذف کنید؛ به همین علت، در ساخت هدف های خود دقت داشته باشید و فقط مهم ترین هدف های خود را ایجاد کنید.
بخش goal description
بخش goal description در گوگل آنالیتیکس ، تمام اطلاعات اولیه برای ایجاد یک هدف را از ما می پرسد و در این بخش است که ما نوع goal خود را مشخص می کنیم. حال تمامی قسمت های این بخش را با هم برسی می کنیم.
name (نام)
در قدم اول برای ایجاد goal در آنالیتیکس، یک نام انتخاب می کنیم. خیلی ساده به این مورد نگاه نکنید و هر نامی را برای goal خود انتخاب نکنید. در مواردی که تعداد goal های سایت شما از یک تعدادی بیستر شود، نام انتخابی شما تاثیر زیادی در تشخیص سریع goal مورد نظر دارد.
همچنین در شرایطی که سایت خود را برای تحلیل به شخص دیگری واگذار می کنید یا یک متخصص دیجیتال مارکتینگ استخدام میکنید، و یا هر شرایط این چنینی، شخص مربوطه در بین هدف های شما به راحتی می تواند تشخیص دهد که هر هدف در گوگل آنالیتیکس برای چه موضوعی استفاده می شود و درگیر پیدا کردن هدف مورد نظر خود، میان سایر هدف هایی که تعریف کرده اید نمی شود.
خب نام دلخواه و درست خود را وارد کنید
goal slot id
بعد از انتخاب نام هدف خود و دقیقا در زیر بخش name، با عبارت goal slot id مواجه می شویم. برای اولین goal ای که می سازیم، به صورت پیش فرض این کادر روی goal id 1/ goal set 1 قرار داده شده است و شما می توانید آن را روی همین حالت پیش فرض قرار دهید. کاربرد این بخش برای اختصاص دادن یک ID برای هر هدف است که با کلیک بر روی آن، 20 آی دی مشاهده می کنید که همان 20 هدفی است که میتوانید بسازید. هدف ها در صفحه اصلی goal بر اساس ID چیده می شوند و شما می توانید به هر goal، آی دی دلخواه خود را بدهید.
مجدد تاکید میکنیم که امکان ساخت 20 هدف، فقط وجود دارد و نمی توان هدف های ساخته شده را حذف کرد، پس در ساخت goal ها دقت داشته باشید.
بخش بعدی که مورد بررسی قرار میدهیم نوع و جنس هدفی است که انتخاب می کنیم.
type (نوع)
بخش type در goal گوکل آنالیتیکس، به ما این اجازه را میدهد که هدف خود را بر اساس نیازی که داریم ایجاد کنیم و یکی از مهمترین بخش ها، ایجاد هدف می باشد؛ پس شناخت روی این بخش برای ایجاد بهترین و کارآمد ترین goal، تاثیر بسزایی دارد.
خب اولین بخشی که در type مطرح شده است destination است که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.
destination (مقصد)
ماهیت اصلی destination، معرفی یک url به عنوان هدف است یعنی در این بخش با معرفی یک آدرس صفحه، goal در گوگل آنالیتیکس به گونه ای ایجاد کنیم که هر کسی که وارد آن صفحه شد، موفق به انجام هدف ما شده است.
خب کمی بهتر و عمیق در مورد destination با هم صحبت میکنیم.
در بسیاری از هدف هایی که ما در دیجیتال مارکتینگ در نظر میگیریم هدف نهایی ورود به یک url خاص است که با ورود به آن صفحه گوگل آنالیتیکس goal ما را موفق در نظر می گیرد. اگر بخواهیم در قالب مثال، این بخش را بهتر برای شما معرفی کنیم از فروشگاه اینترنتی استفاده میکنیم.
در فروشگاه های اینترنتی برای اینکه آمار دقیقی از فروش داشته باشند و بتوانند روند فروش خود را روز به روز افزایش دهند و یا اینکه در کمپین های تبلیغاتی خود میزان فروش از آن کمپین را مشخص کنند و بعد تحلیل کنند، باید هدفی در گوگل آنالیتیکس ایجاد نمایند؛ قطعا آن هدف باید با destination ساخته شود و همچنین url هایی که در آن قرار گرفته می شود، آخرین صفحه ی سفر مشتری در فرایند خرید می باشد.
مثلا در خرید هایی که پرداخت آنلاین انجام می شود، صفحه ی برگشت از درگاه بانکی میتواند صفحه goal ما باشد و هر کاربری که وارد این صفحه شود به معنی خرید یک محصول و برگشت از درگاه بانکی بوده است و غیر از این شرایط، هیچ کاربری در شرایط عادی نمیتواند وارد آن صفحه شود. پس برای آنکه بتوانیم در یک فروشگاه اینترنتی میزان فروش خود را بررسی کنیم باید با استفاده از destination و url ای که نشان دهنده ی خرید مشتری می باشد goal هدفمند خود را بسازیم تا گوگل آنالیتیکس بتواند اطلاعات دقیق فروش ما را جمع آوری کند.
در مورد destination، اگر بخواهیم مثال دیگری مطرح کنیم میتوانیم به ایمیل گیری توسط یک ویدیو رایگان و یا یک فایل دانلودی اشاره کنیم.
تصور کنید یکی از روش های مارکتینگی شما برای دریافت ایمیل کاربرانتان، استفاده از یک کتاب الکترونیک یا یک ویدیو آموزشی رایگان است؛ حال می خواهید بررسی کنید که چه تعداد کاربر، ایمیل خود را به ازای کتاب الکترونیکی که قرار داده اید در اختیار شما قرار داده اند و بررسی کنید که فعالیت مارکتینگی شما تا چه اندازه برای مخاطبانتان جذاب بوده است و تاثیر داشته است.
خب شما به راحتی و با استفاده از destination، می توانید این کار را انجام دهید، اما چه url ای باید در کادر مربوط به آن قرار دهید؟
ما در ویکی دمی یک کتاب آموزش سئو برای کاربران خود تولید کرده ایم و استراتژی مارکتینگ ما ایجاب می کرد که این کتاب را رایگان در اختیار کاربران قرار دهیم اما برای دانلود این کتاب نیاز بود تا کاربران عزیز سایت ویکی دمی ایمیل خود را وارد کرده تا بتوانند کتاب را دریافت کنند.
برای این کار یک صفحه ی فرود اختصاصی درست کرده بودیم و به کاربران اطلاع میدادیم که بعد از وارد کردن ایمیل خود نیاز به تایید ایمیل دارید و یک ایمیل حاوی لینک تایید از طرف ویکی دمی به صندوق پیام های شما ارسال می شود و شما پس از کلیک بر روی لینک ارسال شده وارد صفحه ای می شوید که می توانید لینک دانلود کتاب را مشاهده و آن را دانلود کنید.
حال لینکی که ما در ایمیل برای کاربران ارسال می کردیم، همان لینکی بود که ما در بخش destination، وارد کرده بودیم و goal خود را روی این url ست (set) کرده بودیم زیرا هیچ کاربری غیر از مسیری که گفته شد نمی توانست به آن url دست پیدا کند و وارد آن صفحه شود. پس هر کسی که وارد صفحه هدف ما شده بود، ایمیل خود را در اختیار ویکی دمی قرار داده بود تا ما بتوانیم لینک تایید را ارسال کنیم.
به همین سادگی، توسط گوگل آنالیتیکس توانستیم تحلیل کنیم که چه تعداد از کاربران ما کتاب را دانلود کرده بودند و کمپین کوچک مارکتینگی ما تا چه میزان موفق شده بود و همچنین توانستیم بفهمیم که این کار تا چه اندازه توانسته بود رضایت کاربران را به خود جلب کند.
به این نوع از صفحه ها که معمولا در مرحله ی آخر یک فرایند قرار میگیرند، صفحه تشکر یا thanks page گفته می شود.
duration
مورد بعدی که در بخش type و بعد از destination است duration نام دارد. این بخش مربوط به میزان حضور کاربر در سایت است.
مثلا شما می خواهید بررسی کنید که از x کاربری که در روز وارد سایت شما شده اند، چه تعداد از آنها بیشتر از ۳ دقیقه در سایت باقی می مانند و چه میزان به سایت و مطالب شما علاقه مند شده اند.
در سایت های مجله ای این مورد بسیار حائز اهمیت است، زیرا مطالب، فیلم ها و یا هر بخشی که در صفحه قرار گرفته است باید بررسی شود که تا چه اندازه توانسته است نظر کاربران را به خود جلب کند.
در سایت های مجله ای، خبری و ویدیویی، نگه داشتن کاربر در سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اینگونه سایت ها باید تمامی تلاش خود را در راستای ایجاد پست ها و بخش های هرچه جذاب تر داشته باشند تا بتوانند نظر کاربران خود را جلب کنند. از نمونه های موفق در این سایت ها میتوان به سایت آپارات و سایت زومیت اشاره کرد، زیرا با ایجاد بخش های بسیار جذاب توانسته اند کاربران خود را در مدت زمان زیادی در سایت نگه دارند.
با انتخاب duration، شما می توانید تعیین کنید که goal شما چه حجم زمانی را در نظر می گیرد، مثلا شما ۳ دقیقه را در نظر می گیرید و google analytics هر کاربری را که بیشتر از 3 دقیقه در سایت شما حضور داشته باشد را به عنوان یک هدف زده شده در نظر می گیرد. همچنین شما به این تحلیل می رسید که مثلا از 100 کاربری که در روز دارید 10 نفر آن بیشتر از ۳ دقیقه در سایت حضور داشته اند. حال با روش های A/B تست، سعی کنید که این مدت را افزایش دهید و در هر مرحله روند رشد و یا افت خود را بررسی کنید تا در نهایت به روشی برسید که بتوانید زمان حضور کاربران را در سایت افزایش دهید.
pages/screen per session
مورد سومی که بعد از duration در بخش type برای ایجاد goal در گوگل آنالیتیکس مشاهده می کنیم pages/screen per session نام دارد. همانطور که از نام آن مشخص است این بخش زمانی هدف ما قرار می گیرد که میخواهیم تعداد صفحات بازدید شده در هر نشست را بررسی کنیم.
یعنی با هر ورود کاربران در سایت چه تعداد از صفحه های سایت توسط یک کاربر مشاهده می شود. مثلا یک سایت روزانه 1000 بازدید کننده دارد و می خواهد بررسی کند که از این هزار بازدید کننده در روز چه تعداد از آنها بیشتر از ۲ صفحه از سایت را مشاهده می کنند. این مورد به این علت بررسی می شود که وب سایت ها بفهمند که میزان جذابیت سایت آنها و صفحات آنها برای اینکه کاربر در سایت بچرخد چقدر است.
اینجا مجددا مثال سایت های مجله ای را مطرح می کنیم. این سایت ها باید بررسی کنند که چه تعداد از کاربران آنها بیشتر از ۲ صفحه از سایت را مشاهده می کند. اگر این آمار برای این سایت ها پایین باشد یعنی نتوانسته اند به کاربران خود مطالب جذابی را پیشنهاد دهند تا کاربر علاوه بر صفحه ای که در آن قرار دارد مشتاق شود که از سایر صفحات سایت نیز دیدن کند.
یکی از راه های افزایش این آمار در سایت، استراتژی درست لینک سازی داخلی و استراتژی درست پیشنهاد مقالات و محتواهای مرتبط است که در موضوع دیجیتال مارکتینگ این امر بحثی گسترده است.
اگر نتوانیم این کار را به درستی انجام دهیم، به این معنی است که نتوانسته ایم کاربران خود را مجاب کنیم که سایر صفحه های سایت نیز موضوعات جذابی دارند پس یا سایت و موضوعات ما جذاب نیستند و یا اگر واقعا جذابیت بالایی دارند نتوانسته ایم آن را به درستی به مخاطبان خود عرضه کنیم.
درتمامی وب سایت ها، این موضوع بسیار اهمیت دارد و باید جدی گرفته شود که غیر از سایت های مجله ای، سایت های فروشگاهی نیز یکی دیگر از مثال های بسیار مهم در این موضوع هستند.
event
مورد آخر در Type بخش Goal description مربوط به ایجاد Goal بر اساس Event است.
این مورد از سایر موارد مقداری پیچیده تر می باشد و معمولا توصیه می شود، دیجیتال مارکتر های حرفه ای که با Google analytics تسلط کامل دارند اقدام به ایجاد Event کنند. هر چند، همین مورد در ابزار Google tag manager بسیار ساده تر پیاده می شود. توصیه میکنیم برای پیاده سازی event خود به عنوان هدف، از تگ منیجر استفاده کنید.
شما برای ایجاد event به عنوان هدف خود، باید آن را به صورت کامل راه اندازی کرده باشید و سپس آن را به گوگل آنالیتیکس برای رصد کردن معرفی کنید. حال با انتخاب این گزینه و کلیک بر روی دکمه Continue که در مرحله بعد مانند تصویر زیر آمده است، باید بخش های مرتبط با Event را با دقت پرکنید تا ابزار آنالیتیکس بتواند هدف ما را بررسی و داده های آن را برای ما ثبت کند.
به صورت کلی از این رویدادها برای بررسی تعاملات کاربران با محتوای سایت استفاده می شود و این می تواند مستقل از یک url و صفحه ی خاص باشد. مثلا قصد دارید تا موارد زیر را بررسی کنید:
- مشاهده یک ویدیو و یا کلیک روی دکمه پخش و یا ایست
- پر کردن یک فرم خاص در سایت
- کلیک بر روی یک لینک خاص
- دانلود یک فایل و یا هر چیز دیگر
خب برای این موارد شما می توانید با استفاده از Event و پر کردن بخش های مختلف به درستی این موارد را رصد و تحلیل نمایید. بعد از تعریف هر رویداد می توانید از بخش Behavior وارد بخش Events شوید و Goal هایی که ساخته اید را بررسی و تحلیل نمایید.
در آینده در مقاله ای جدا به صورت کامل و عملی بخش Event را برای شما توضیح خواهیم داد، چون توضیحات این بخش در این مقاله نمی گنجد.
Goal details
حال ادامه مقاله را با این فرض پیش میبریم که ما در بخش Goal description و در بخش Type گزینه Destination را انتخاب کرده ایم و حال وارد بخش دوم یا Goal details می شویم.
خب همانطور که در بخش Destination به آن اشاره کردیم، باید برای این بخش یک URL قرار دهیم و همانطور که در صفحه مشاهده می کنید بخشی وجود دارد برای وارد کردن آدرس صفحه ای که می خواهیم آن را به عنوان هدف در نظر بگیریم.
این URL همان آدرسی است که ما می خواهیم با ورود هر کسی به آن، گوگل آنالیتیکس، هدف را به عنوان موفق و انجام شده برای ما در نظر بگیرد، پس باید دقیقا چیزی را که می خواهید در آن وارد کنید. نیازی نیست که آدرس را به صورت کامل وارد کنید و فقط وارد کردن همان بخش نهایی آدرس صفحه، کفایت می کند مثلا به جای https://wikidemy.ir/thanks می توانید بخش /thanks را وارد کنید.
درسمت چپ بخش آدرس هم، بخشی وجود دارد که برای مشخص کردن نوع URL ای است که قرار میدهیم که به صورت پیش فرض، روی Equals to قرار داده شده است.
حال با کلیک روی این بخش ۳ گزینه برای ما نمایش داده می شود که به معرفی هر یک از آنها می پردازیم.
Equals to
خب این بخش یک بخش پیش فرض بوده و در حالت عادی با انتخاب Destination، این بخش فعال می باشد. استفاده از این بخش برای زمانی است که ما دقیقا میخواهیم هدف ما روی همین URL اتفاق افتد و هیچ کاری با آدرس های مشابه آن نداشته باشیم و همچنین آدرس ما در همه شرایط یکسان بوده و به ازای هر کاربر، یک آدرس جدید ساخته نمی شود.
مثلا در همان بخش ایمیل گیری که ما در ویکی دمی انجام داده بودیم، URL ای که برای تمامی کاربران ارسال می شد دقیقا یکی بود به همین خاطر ما دقیقا همان آدرس را در بخش URL قرار دادیم و گزینه ی انتخابی ما همان Equals بود و به راحتی تعداد دانلود ها را فهمیدیم، اما خب، هر کدام از این ۳ گزینه که مشاهده می کنید برای موضوعات جدا ساخته شده اند و در هر شرایطی نمی توان از هرکدام از آنها استفاده کرد.
مثلا برای یک فروشگاه اینترنتی استفاده از Equals to مناسب نمی باشد و باید از بخش دوم استفاده کرد که در زیر به صورت مفصل به آن خواهیم پرداخت. پس ما در این بخش دقیقا آدرس مورد نظر را وارد می کنیم و این آدرس همیشه ثابت است.
Begins with
خب این بخش مقداری پیشرفته تر از بخش اول می باشد زیرا در این بخش می توان از URL های متغیر به ازای هر کاربر استفاده کرد. مثلا شما اگر یک فروشگاه اینترنتی دارید و می خواهید برای مشاهده تعداد فروش و بررسی نرخ تبدیل خود به مشتری و پیگیری convert خود یک هدف ایجاد کنید، بهترین گزینه برای شما Begins with می باشد، زیرا در فروشگاه های اینترنتی همه کاربران با یک آدرس خاص به درگاه پرداخت متصل نمی شوند و یا یا یک URL ثابت فرایند خرید را طی نمی کنند، زیرا هر کاربر یک آدرس اختصاصی دارد و یک پروفایل مجزا برای خود، پس با بخش Equals to نمی توان هدف ایجاد کرد.
مثلا یک کاربر با آدرس https://wikidemy.ir/checkout?user123، فرایند خرید را طی می کند و کاربر دیگر با آدرس https://wikidemy.ir/checkout?user456، پس این دو آدرس با هم متفاوت بوده و نمی توان از یک آدرس ثابت برای آنها استفاده کرد.
حال کافی است تا شما گزینه Begins with را انتخاب کنید تا به راحتی تمامی آدرس هایی که از این جنس هستند را بررسی نمایید. اما سوال اینجاست که با این همه آدرس چه کنیم و کدام آدرس را در بخش آدرس قرار دهیم؟
شما کافی است تا بخشی که در تمامی آدرس های شما یکسان است را وارد کنید و گوگل آنالیتیکس هر کاربری را که به آن صفحه وارد شود را یک هدف انجام شده در نظر میگیرد و به ادامه ی آدرس کاری ندارد، ما در این مثال: checkout را در بخش URL قرار دادیم، با این کار، هر بازدید کننده ای که وارد این صفحه ها شد، گوگل آنالیتیکس بدون در نظر گرفتن ادامه ی آدرس، آنها را بررسی و رصد کرد و ما توانستیم نرخ تبدیل و یا هر آنالیز دیگری که لازم داریم را برسی و تحلیل نماییم.
Regular expression
بخش regular expression مقداری کم استفاده تر و پیچیده تر از ۲ بخش قبلی است و معمولا توصیه می شود، کارشناسان ارشد دیجیتال مارکتینگ از آن استفاده کنند، ولی واقعا بخش جذابی است.
با انتخاب این گزینه می توانیم goal خود را به گونه ای تنظیم کنیم که اگر مثلا ما تعدادی ساب دامین داشته باشیم، بتوانیم مسیری که آنها برای پیمایش هدف ما طی می کنند را با کسی که در خود سایت این کار را انجام میدهد، به صورت یک جا و در یک goal، مورد بررسی قرار دهیم. مقداری بیشتر در این موضوع توضیح می دهیم که کاملا واضح شود.
شما در این بخش می توانید همزمان چند تا UTM و یا چند ساب دامین را باهم رصد کنید. در واقع در این بخش، به جای URL می توانید از پترن های با معنی استفاده کنید و بخشی از آدرس که در تمامی آدرس ها ذکر شده است را مورد استفاده قرار دهید.
می دانم شاید این قسمت مقداری پیچیده و گیج کننده باشد اما واقعیت این است که استفاده از Regular expression به سادگی موارد قبلی نیست.
برای فهم بیشتر این موضوع که به چه صورت از پترن ها استفاده کنیم، مقاله ای کامل در این زمینه برای شما آماده خواهیم کرد تا بعد از مطالعه ی آن به راحتی از این بخش استفاده کنید. چون با استفاده از پترن ها و query parameters و orderID، شما می توانید هر آدرسی را در سایت خود به صورت کاملا حرفه ای رصد کنید.
حتما مطالعه کنید: آموزش جامع RegEx
Case sensitive
کنار بخش وارد کردن URL در سمت راست یک تیک مشاهده می کنید به نام Case sensitive، که با زدن آن آدرس هایی که وارد می کنید به حروف بزرگ و کوچک حساس می شوند.
در حالت پیش فرض این گزینه بدون تیک بوده و برای سایت هایی که URL آن ها به حروف بزرگ و کوچک حساس نیستند،مناسب می باشد. مثلا سایت هایی که دارای محصول بوده و بدون توجه به حرف بزرگ و یا حروف کوچک، بتوانند وارد یک صفحه که هدف آنها است، بشوند. پس اگر سایت شما در این دسته قرار دارد، این تیک را فعال نکیند.
با فعال کردن این تیک، شما به google analytics می گویید که URL های سایتتان در حالت بزرگ و کوچک با هم یکسان نیستند. این بدان معنی است که صفحه wikidemy.ir/digitalmarketing، با صفحه ی wikidemy.ir/Digitalmarketing، دو صفحه جدا بوده و گوگل آنالیتیکس آنها را به صورت کاملا جدا برای هدف گذاری شما در نظر گرفته است.
توصیه می کنیم که آدرس صفحه های سایت خودتان را نسبت به بزرگ و کوچک بودن حروف حساس نکنید و در هر شرایطی، مقصد را به کاربر نشان دهید.
value
این بخش برای به دست آوردن ارزش مالی است که برای هدف شما ایجاد شده است و با وارد کردن یک عدد مالی به ازای هر goal، در نهایت مشخص می کنید goal شما چه میزان ارزش مالی ایجاد کرده است.
تصور کنید که یک کتاب برای فروش قرار داده اید و قیمت این کتاب 15 دلار است (از کلمه ی دلار استفاده کردیم چون این بخش برای ایران و برای واحد پولی کاربردی ندارد) و شما توانسته اید 500 نفر را جذب کنید تا کتاب شما را بخرند و هدف شما انجام شده است. حال به راحتی می توانید بفهمید ارزش مالی هدفی که تعیین کرده اید چقدر بوده است.
البته ذکر این مورد الزامی است که اگر می خواهید از value استفاده کنید باید مقدار مالی هدف شما ثابت باشد. یعنی به ازای هر هدف، برای هر کاربر همان 15 دلار باشد. برای هدف هایی که ارزش های مالی متغیری دارند، روش های حرفه ای و پیچیده ای وجود دارد که با همین ابزار گوگل آنالیتیکس، قابل انجام است اما چون برای ایران کاربردی ندارد خیلی وارد این موضوع نمی شویم.
funnel
بخش آخری برای ایجاد goal در گوگل آنالیتیکس لازم است بدانید و در مرحله Goal details وجود دارد بخش funnel است. این بخش، برای بسیاری از سایت ها یکی از جذاب ترین بخش های درست کردن هدف در گوگل آنالیتیکس می باشد. خب، اگر بخواهیم ابتدا یک چکیده از funnel داشته باشیم به این صورت است که از funnel، هنگامی استفاده می شود که هدف ما به صورت چند مرحله ای بوده یا به عبارت دیگر، هنگامی که کاربر برای انجام goal ای که ست کرده، باید چند مرحله را طی کند، به همین دلیل از funnel استفاده میکنیم.
سایت هایی که عموما از funnel استفاده می کنند و استفاده از آن برای آنها از ارزش بالایی برخوردار است، فروشگاه های اینترنتی می باشند. در هر فروشگاه اینترنتی، اصلی ترین هدفی که وجود دارد افزایش فروش محصولات است و کاربران برای اینکه یک فرایند خرید را انجام دهند باید از چند مرحله عبور کنند. حال، هر یک از این مراحل را می توان در یک funnel قرار داد.
خب مثال فروشگاه اینترنتی را مقداری باز تر می کنیم. شما وارد یک فروشگاه اینترنتی شده اید و قصد خرید یک محصول را دارید. خب معمولا به این شکل است که شما محصول انتخابی خودتان را به سبد خرید اضافه میکنید و بعد وارد سبد خرید خود می شوید. خب ما به این مرحله می گوییم مرحله cart، حال کاربران برای ادامه فرایند خرید باید وارد صفحه ای شوند که آدرس و مشخصات خود را چک کنند و یا وارد نمایند.
این اطلاعات میتواند شامل انتحاب آدرس، مشخصات فردی، انتخاب بازه ارسال و یا هر مورد دیگری باشد که فروشگاه مورد نظر برای آن مرحله در نظر گرفته است که به آن shipping نیز می گویند. مرحله ی سوم که مرحله انتخاب درگاه بانکی و روش پرداخت و سایر موارد است، مرحله payment گفته می شود.
حال در بخش funnel تک به تک این صفحه ها را وارد میکنیم تا گوگل آنالیتیکس بتواند آنها را برای ما رهگیری کند. با فعال کردن گزینه funnel صفحه ی وارد کردن آدرس صفحات باز شده که در آن می توان تمامی مراحل خرید خود را وارد کنید که این مراحل برای ما 3 مرحله بود پس funnel ما هم 3 مرحله ای است.
حال سوال اینجاست که استفاده از funnel چه تاثیری دارد؟
تصور کنید که شما یک هدف چند مرحله ای دارید اما برای آن funnel در نظر نگرفته اید. حال کاربران هدف شما را به درستی انجام نمی دهند و کمپین های مارکتینگی شما به نتیجه ای که می خواهید نمی رسد.
خب چگونه می خواهید بفهمید که کدام قسمت از مراحل تکمیل goal شما مشکل داشته یا کاربر موفق به انجام آن نشده و یا تمایلی به انجام آن نداشته است. حال، بدون funnel نمی توانید اطلاعات دقیقی از هر کدام از مراحل هدف خود داشته باشید.
شما با فعالسازی این بخش می توانید اطلاعات خیلی دقیق تری از رفتار مخاطبان خود داشته باشید، مثلا تا کدام مرحله پیش رفته اند، در کدام مرحله، کاربران زیادی انصراف داده اند و یا از صفحه خارج شده و هدف شما را انجام نداده اند. مثلا در یک فروشگاه اینترنتی متوجه می شوید که علت فروش پایین و یا علت ناگهانی افت فروش شما، به این علت است که در مرحله ی انتخاب فرایند خرید و پرداخت، کاربران پرداخت را انجام نداده اند و از صفحه خارج شده اند.
کاربری که تا مرحله ی سوم پیش رفته است و به مرحله ی پرداخت رسیده است پس به احتمال زیاد تصمیم قطعی در خرید داشته است پس نمی توان به این صورت برداشت کرد که این اتفاق به صورت طبیعی رخ داده است. خب در این مرحله شما باید به دقت درگاه های پرداختی خود را چک کنید و بررسی کاملی انجام دهید که آیا این مشکلات در فرایند خرید شما وجود دارد یا باید فرایند پرداخت و درگاه بانکی خود را چک نمایید.
پس با داشتن funnel، شما می توانید هر مرحله از فرایند تکمیل هدف خود را مورد بررسی قرار دهید و تحلیل های خیلی دقیق تری روی آن انجام دهید. خود ابزار گوگل آنالیتیکس تمامی صفحات شما را بررسی و آمار گیری می کند و اگر funnel هم نداشته باشید می توانید صفحات را رهگیری کنید اما با دقت و کیفیت funnel نخواهد بود.
امیدواریم این مقاله آموزش goal در آنالیتیکس به شما کمک کرده باشد، اگر سوال یا مشکلی در ایجاد هدف در آنالتیکس دارید، در بخش کامنت سوال خود را بپرسید.
20 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی مقاله خوبی بود
من غیر از سایت شما مقالات سایر سایت ها را مطاله کردم اما واقعا هیچ کدوم مثل مقاله شما توضیح نداده بودن و همه یه روند ساده از ساخت goal را توضیح داده بودن
خدا قوت
سلام
ممنون که به ما انرژی میدین
سلام خسته نباشید
بعد از اینکه goal درست شد حالا چجوری ازش استفاده کنیم؟
من الان طبق آموزش شما با destination یک هدف ایجاد کردم و به درستی ساخته شد
اما نمیدونم حالا چجوری باید ازش استفاده کنم
خب بستی داره که کجا می خواهید از goal ای که ساختید استفاده کنید
سوال شما خیلی کلی پرسیده شده
لطفا واضح تر بگید چه goal ای ایجاد کردین و کجا و برای چه کاری می خواهید ازش استفاده کنید تا دقیقا به شما بگیم که وارد کدوم بخش گوگل آنالیتیکس بشید.
سلام
ممنون و دمتون گرم واسه مقاله های خیلی خوبتون و آموزش های عملی که منتشر می کنید
من میخوام goal را در event بسازم اما واقعا هرچی سرچ میکنم توضیحی راجبش نیست
میشه در این مورد راهنمایی کنید
که توی گوگل آنالیتیکس یا توی تگ منیجر چجوری می تونم goal ست کنم
میخوام دقیقا بفهمم که ویدیو هایی که به صورت تبلیغاتی توی متن میزارم چند بار دیده میشه و از چند نفر که پرسیدم بهم گفتن که برای این کار باید goal ست کنی
بازم ممنون از سایت ویکی دمی
سلام ممنون از انرژی که به ما میدین
بله شما با ایجاد هدف یا goal در آنالیتیکس و به روش event میتونید کاری که گفتیدو انجام بدید
این کار توی تگ منیجر راحت تر از google analytics انجام میشه و بهتره شما هم این کار رو اونجا انجام بدین
در آینده خیلی نزدیک یه مقاله از درست کردن هدف با event واستون قرار میدیم که کامل بتونه بهتون کمک کنه
سلام
مشکلی که من دارم اینه که میخوام بدونم از چه طریقی اشخاصی که خرید انجام دادن وارد سایتم شدن ولی خب وقتی هدف تنظیم میکنم تمام ورودی ها رو از بانک فقط تعیین میکنه و نمیتونم بفهمم کدوم کانال تونسته خریدار برام بیاره، چکار باید بکنم؟
سلام
شما برای اینکه بررسی کنید که کدوم کانالها براتون فروش ایجاد کرد میتونید به بخش Acquisition و سپس بخش All Trafic و Source/Medium مراجعه کنید.
در این بخش شما در میتونید Goal مورد نظرتون انتخاب کنید و ببینید هر کانالتون چقدر براتون فروش ایجاد کرده.
البته باید مدنظر داشته باشید که هدفی که انتخاب کردید برای آخرین مرحله Goal دقیقا در بخش Destination قرار گرفته باشد. یعنی url به درستی در این بخش قرار گرفته باشد.
اگر که نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید بفرمایید که بیشتر توضیح خدمتتون بدیم.
سلام
واقعا مقاله تون خیلی خیلی خوب بود… بقیه سایت ها فقط یه چیز رو ترجمه کردن معلوم نیست چی به چی بود تنظمیمات. شما خوب توضیح دادی
اما من هنوز یه چی رو نفهمیدم
من یه محصول دارم که دارم میفروشم یه هدف تعیین میکنم که وقتی کسی اینو خرید یه goal انجام بشه اینجوری که وقتی از صفحه بانک برمیگرده یه ادرس خاص داره و تا اینجا مشکلی نیست
ولی مشکل اصلی اینجاست که من میخوام بدونم که اون کسی که وارد صفحه محصول شده و بعد یکی یکی صفحات cart و checkout رو تکمیل میکنه و میره تو سایت بانک و حالا برگشته و یه goal ثبت شده از چه طریقی وارد صفحه محصول شده!؟
مهم اینه که بدونیم کاربری که محصول رو میخره از چه لینکی وارد سایت ما شده؟
اون چیزی که شما گفتی هم در لینک زیر کامل نیست
https://wikidemy.ir/how-to-create-a-goal-in-google-analytics/?replytocom=1315#respond
سلام، ممنون از شما بابت همایتتون از ویکی دمی
در پاسخ به سؤالتون و اینکه بفهمید کاربر از چه طریقی وارد صفحه محصول شما شده و بعد وارد فرآیند خرید شده میتونید راه زیر که آسان هم هست انتخاب کنید:
اول وارد بخش behavior و بعد site content بشید و روی Landing page کلیک کنید. بعد goal خودتون انتخاب کنید و سپس source/medium رو به عنوان secondary dimension انتخاب کنید. حالا در همون بخش landing page به دنبال صفحه محصول مدنظرتون بگردید و روی صفحه محصولتون کلیک کنید حالا خیلی ریزتر میتونید بفهمید که چه کسانی و از چه طریقی وارد صفحه محصول شما شدن و کدوم مُنجرب به خرید شده. و اونوقت حتی میتونید ببینید هر کانال چه تعداد فروش برای شما ایجاد کرده و بر اساس اون تصمیم بگیرید.
البته راه دومی هم هست که یک مقداری پیچیدگی داره ولی خب خیلی خیلی حرفهای هست و چون نمیشه همشون در اینجا توضیح داد پیشنهاد میکنم با آیدی @Wikidemy_support در تلگرام تماس بگیرید تا خیلی دقیق تر همکارانم این راه به شما بگن. ممنون از اینکه همراه ما هستید. سؤالی هست بفرمایید که بیشتر راهنماییتون کنیم.
سپاس
ولی این روش اول یه مشکل داره! اونم اینه که آدرس رو میزنه آدرس بانک! pec.shaparak.ir یعنی طرف وقتی خرید میکنه آدرس قبلش میشه آدرس بانک دیگه! از اونجا اومده! ولی خب واسه ما مهم اینه که از کجا رسیده به صفحه محصول و بعدش خرید و…
اینو چیکار کنیم!
سلام مجدد
این مشکلی که شما دارید خیلی به وجود میاد و خیلی ها باهاش مشکل دارن
این اتفاق وقتی میفته که شما بخشی از هدفی که ساختین در بخش destination درست نیست
مطابق آموزش پیش برید
url نهایی که وارد می کنید باید دقیق برسی بشه و پترن هایی که در url استفاده میشه باید درست باشه چون برای هر خرید شما پترن جدید تعریف میشه اگه شما جایی از کار رو اشتباه انجام بدین بعد از هر خرید وقتی کاربر مثلا از صفحه پرداخت بر میگرده توی سایت آنالیتیکس به اشتباه اون رو یه ورودی جدید با goal انجام شده در نظر میگیره.
در نهایت چک کنید اگر درست نشد و فرایند ایجاد هدف رو برسی کنید اگر نتونستید مشکل رو برطرف کنید باید یا تصویر ارسال کنید و یا یه دسرسی موقت ایجاد کنید برای ما که مشکلتونو به رایگان برطرف کنیم
ببینید سایت من با وردپرس و فروشگاه با ووکامرس!
یه محصول هست به ادرس /adacemy/mind/ بعد که خریدار کلیک کنه روی افزودن به سبد خرید میره به صفحه /cart/ بعد کلیک دوباره میره به صفحه checkout و از اونجا با کلیک روی پرداخت میره به صفحه بانک و بعد پرداخت به یه صفحه برمیگرده که اینجوریه
/checkout/order-received/219/?key=wc_order_ffwBL677rtX&wc_status=success
که اونم 219 شماره سفارش مخصوص مشتری ست و اون کلید هم مخصوص مشتری!
حالا من اومدم تنظیمات رو مثل عکس زیر گذاشتم!
https://imgurl.ir/uploads/d966526_.png
خب مشکل کجاست!؟ همه مراحل درسته دیگه! ولی اینکه کاربر از چه صفحه ای اومده تو محصول و اونو خریده نشون نمیده!
سلام دوست عزیز
لطف می کنید به آیدی تلگرام @Wikidemy_support پیغام بدید، تا همکاران من مشکل بوجود آمده را براتون توضیح بدهند.
ممنون
تلگرام ندارم! 🙁
هیچ مشکلی نیست 🙂 در سایت ثبت نام کنید و از طریق ناحیهی کاربری برای ما تیکت بزنید و از ابتدا مشکل خودتون بگید تا همکاران من سریعا پاسخ شما رو بدن. با تشکر
سلام و ممنون از سایت خوب ویکی دمی
الان هدف تنظیم کردم توی گوگل آنالیتیکس برای فروشگاه اینترنتی اما فروشی که اتفاق میافته را نشون نمیده اصلا goal کار نمیکنه
لطفا راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز
مقداری سوالتون کلی و نامفهوم بود
اما اینکه کلا goal ای که در گوگل آنالیتیکس ست کردید کار نمیکنه به این معنیه که شما فرایند ایجاد هدفتون را به درستی انجام ندادید
بهتره که مقداری بیشتر توضیح بدین و یا از بحش تیکت در آیتم پایین سمت چپ در ویکی دمی یک تصویر از مشکلی که دارید را برای ما ارسال کنید و یا از آدرس زیر برای ارسال تیکت استفاده کنید:
ارسال تیکت مهمان
اما چون فروشگاه اینترنتی دارید به احتمال زیاد مشکل شما از سمت بخش Destination و آدرسی است که در آنجا ست کرده اید.
لطفا این مورد را چک کنید که این بخش را دقیقا مطابق آموزش انجام داده اید یا خیر
ممنون از آموزش های کامل و خوبتون واقعا از سایتای دیگه بهترین و فوق العاده جاامع و شفاف توضیح دادین
با سلام ممنون از شما خوشحالیم که این آموزش مورد پسند شما واقع شد.