راهنمای کامل برای بهبود سرعت و عملکرد وردپرس
عناوین مطالب
Toggleبا سلام خدمت دوستان عزیز همراهان همیشگی سایت ویکی دمی. در این سری از آموزش های وردپرس قصد داریم برای شما نکاتی را در رابطه با افزایش سرعت سایت وردپرس بگوییم. افزایش سرعت سایت وردپرسی برای هر سایتی ضروری است و باید شما بتوانید سرعت بالا آمدن سایت وردپرس را افزایش دهید. پس اگر دارای سایت وردپرسی هستید و سرعت سایتتان کم است، این مقاله را تا انتها بخوانید و نکات گفته شده را برروی سایتتان پیاده نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طراحی سایت حرفه ای با ما همراه باشید.
چرا افزایش سرعت سایت وردپرس مهم است؟
افزایش سرعت سایت به این خاطر اهمیت دارد و زیرا این پارامتر به همه چیز را از جمله ترافیک سایت نرخ بازگشت، نرخ تبدیل، رضایت کاربر و در نهایت سود شما تأثیر می گذارد. به همین دلیل است که ما راهنمای جامعی در مورد چگونگی افزایش سرعت سایت وردپرس را با تمام جزئیاتش برایتان فراهم کرده ایم. در این مقاله در مورد اینکه چرا سرعت بارگذاری صفحه مهم است؟ چه عواملی بر سرعت سایت وردپرسی شما تأثیرگذارند؟ و چگونه می توان آنها را اندازه گیری کرد؟ توضیح خواهیم داد. پس از آن، بهترین تکنیک ها را ارائه خواهیم کرد تا سرعت سایت تان را تا جایی که ممکن است افزایش دهید و از ابتدایی ترین تا پیشرفته ترین اقدامات را طوری ارائه می کنیم تا اگر شما مهارت بالایی دارید یا ندارید بتوانید این تکنیک ها را برروی سایتتان پیاده سازی نمایید.
آماده اید که با سایت کم سرعت تان خداحافظی کنید؟ پس به خواندن این مقاله ادامه دهید…
اما اول بگذارید به این سؤال بپردازیم که سرعت وب سایت چه اهمیتی دارد؟
وقتی در مورد سرعت سایت صحبت می کنیم، اولین سؤالی که پیش می آید این است که چرا قرار گرفتن سایت شما در اولین جایگاه باید برایتان اهمیت داشته باشد؟ منظورم این است که تا زمانی که سایت شما ظرف چند ثانیه بارگیری شود، مشکلی وجود ندارد، درست است؟ مردم واقعاً نمیتوانند انقدر در قید و بند زمان باشند، می توانند؟ پاسخ این سؤال ها شما را شگفت زده می کند…
- سرعت کم باعث می شود که بازدیدکنندگان سایت تان را از دست بدهید!
آمار مربوط به زمان بارگذاری صفحه و رفتار کاربران را در زیر ببینید :
- بین سال های 2000 تا 2016، میانگین زمان توجه انسان ها از 12 به 8 ثانیه کاهش یافته است.
- 47 درصد از مخاطبین شما انتظار دارند که صفحه وب سایت شما حداکثر ظرف دو ثانیه بارگیری شود.
- 40 درصد از کاربران، وب سایتی را که بارگذاری اش بیش از سه ثانیه طول می کشد را رها می کنند.
- 79 درصد از خریدارانی که از سرعت وب سایت ناراضی هستند، احتمال بازگشت کمتری به سایت دارند.
- تأخیر یک ثانیه ای در بارگزاری سایت، باعث کاهش 7 درصدی نرخ تبدیل، 11 درصدی نمایش صفحات و 16 درصدی رضایت مشتری می شود.
هرچند این اعداد ممکن است ظاهراً بزرگ به نظر نرسند، اما در دنیای واقعی ابعاد بسیار گسترده ای دارند. برای مثال، پس از اینکه موزیلا سرعت بارگذاری صفحات خود را 2/2 ثانیه بیشتر کرد، آمار دانلود مرورگر فایرفاکس این شرکت به 60 میلیون بار در سال رسید. یا شرکت آمازون محاسبه کرد که افزایش یک ثانیه ای سرعت بارگیری صفحه آنها به اندازه 1.6 میلیارد دلار در فروش سالیانه آنها تأثیر منفی می گذارد.
درست است که همه ما سایتی به وسعت آمازون نداریم اما وقتی حرف از نگهداری و تبدیل کاربران به میان می آید، حتی یک ثانیه هم ارزشمند است.
- سرعت، یک فاکتور رتبه بندی در گوگل ، بینگ و یاهو است
بدیهی است، که این موضوع مربوط به موتور های جستجو در گذشته نیست. امروزه، هدف موتورهای جستجو این است که بهترین نتایج ممکن جستجو را به کاربران نمایش دهند. در نتیجه سایتی که بازدیدکنندگان را با زمان بارگذاری زیاد، آشفته می کند جایی در این لیست ندارد.
سرعت سایت هنوز هم بصورت رسمی بعنوان یکی از فاکتور های سئو معرفی نشده اما چیزی که ما میدانیم این است که سرعت سایت برروی نتایج جستجو می تواند تاثیر گذار باشد، هم بصورت مستقیم و هم بصورت غیر مستقیم.
این جمله مستقیم و غیر مستقیم یعنی چی؟
در واقع سایتی که آهسته بارگیری می شود، نرخ بازگشت خود را افزایش می دهد. یعنی کاربرانش بلافاصله پس از مراجعه به آن، از سایت خارج می شوند. در این شرایط، آنها با یک لنگه پا منتظر ماندن برای بارگیری سایت تان، خود را اذیت نمی کنند و سریع دکمه بازگشت را فشار می دهند.
اگر چنین اتفاقی بیفتد، گوگل این موارد را بررسی خواهد کرد و رأی مثبت به سایت شما کاهش خواهد دادو چرا که این رفتار نشان می دهد که سایت شما کیفیت چندانی ندارد.
این مشکل در ترافیک تلفن همراه بیشتر خود را نشان می دهد چرا که سرعت اینترنت موبایل نسبت به کامپیوترها کمتر است. علاوه بر این، گوگل اعلام کرده است سرعت بارگذاری صفحه در موبایل را به عنوان یک فاکتور رتبه بندی ثبت خواهد کرد.
با توجه به این واقعیت که دستگاه های تلفن همراه هم اکنون به عنوان دستگاه های اصلی ارتباطات اینترنتی در سطح جهان شناخته می شوند بهتر است اطمینان حاصل کنید که سایت شما به اندازه کافی برای این کار مناسب است و سرعت سایت وردپرسی شما برروی تلفن های همراه سرعت بالایی داشته باشد.
چگونه سرعت سایت وردپرس خود را بررسی کنیم؟
اغلب مبتدیان فکر می کنند که وب سایت شان رو به راه است زیرا وقتی آن را با کامپیوتر خود باز می کنند با مشکل کمبود سرعت بارگیری مواجه نمی شوند اما این یک اشتباه بزرگ است. از آنجایی که شما زیاد از وب سایت خودتان بازدید می کنید، مرورگرهای مدرنی مانند کروم، وب سایت شما را در حافظه پنهان ذخیره می کنند و به محض اینکه شما شروع به تایپ کردن آدرس می کنید، آن را از طریق حافظه پنهان برایتان باز می کنند. این موضوع باعث می شود که وب سایت شما تقریباً بلافاصله بارگیری شود.
اما یک کاربر عادی که برای اولین بار از وب سایت شما بازدید می کند، تجربه مشابهی ندارد. کاربران در مکانهای مختلف جغرافیایی تجربه کاملا متفاوتی خواهند داشت. به همین دلیل است که ما توصیه می کنیم سرعت وب سایت خود را با استفاده از ابزارهایی مانند سایت GTmetrix بررسی نمایید.
بعد از اینکه سرعت وب سایت تان را بررسی کردید، ممکن است با این سؤال مواجه شوید که سرعت وب سایت مناسبی که باید به دنبال آن باشم، چقدر است؟ جالب است بدانید، زمان بارگذاری صفحه خوب کمتر از 3 ثانیه است. با این وجود، حتی اگر بتوانید سرعت سایت تان را از این عدد هم کمی بیشتر کنید، بهتر است. بطور تقریبی عددی بین ۳-۵ ثانیه متوسط است و کمتر خوب و بیشتر بد است.
چه چیزهایی سرعت وب سایت وردپرس شما را کم میکنند؟
بعد از اینکه از ابزارهای تست سرعت استفاده نمایید، مشاهده خواهید کرد که به شما پارامتر های مختلفی را برای بهبود عملکرد سایتتان پیشنهاد می دهند. اما بعضی از این اصطلاحات ممکن است فنی باشد و بهمین دلیل باید در مورد هر کدام بصورت جداگانه توضیح داده شود.
فهمیدن اینکه چه چیزی سرعت وب سایت شما را کم می کند، کلید بهبود عملکرد و تصمیم گیری دقیق دراز مدت است.
دلایل اولیه ای که باعث می شود یک وب سایت آهسته بارگزاری شود، عبارتند از:
- سرعت سرور: اگر سرور میزبانی وب شما به درستی پیکربندی نشده باشد، می تواند به سرعت وب سایت شما آسیب برساند، بنابراین از سرویس دهنده های معتبر هاست و سرور خودتان را خریداری نمایید.
- پیکربندی وردپرس: اگر سایت وردپرسی شما صفحات ذخیره شده را بازخوانی نکند، بارگزاری بیش از حد انجام خواهد داد که باعث می شود که وب سایت شما آهسته بارگزاری شود یا حتی کاملاً down شود.
- اندازه صفحه : معمولا َتصاویری که برای وب بهینه نیستند، سرعت بارگزاری را کاهش می دهند.
- پلاگین های نامناسب : اگر شما از یک پلاگین دارای کدگذاری ضعیف استفاده می کنید، بدانید که این موضوع می تواند وب سایت شما را به طور قابل توجهی کنُد کند.
- اسکریپت های خارجی – اسکریپت های خارجی مانند تبلیغات، بارگزاری کننده فونت ها و غیره نیز می توانند تاثیر زیادی بر عملکرد وب سایت شما داشته باشند.
- بهینه نبودن عکس های سایت: اگر حجم عکس هایی که در سایت قرار می دهید، بالا باشد، میزان بارگذاری سایت شما بسیار بیشتر می شود.
حالا که می دانید چه چیزی وب سایت وردپرس شما را کند می کند، بگذارید نگاهی به نحوه سرعت بخشیدن به وب سایت وردپرس بیاندازیم.
اهمیت میزبانی مناسب وردپرس در سرعت سایت
سرویس میزبانی وردپرس شما نقش مهمی در عملکرد وب سایت تان دارد. یک ارائه دهنده میزبانی وب خوب مانند godady یا Siteground اقدامات اضافی را برای بهینه سازی عملکرد وب سایت تان انجام می دهد، البته در ایران هم سرویس های میزبانی خوبی مانند، میزبان فا، ایده پردازان، هاست ایران و… وجود دارند که می توانید هاست قدرتمند از آن ها تهیه نمایید.
با این حال، در هاست اشتراکی، شما منابع سرور را با بسیاری از مشتریان دیگر به اشتراک می گذارید. این بدان معنی است که اگر سایت همسایه شما مقدار زیادی ترافیک را دریافت کند، می تواند بر عملکرد کل سرور تاثیر بگذارد و به نوبه خود سرعت وب سایت شما را کاهش دهد. از سوی دیگر، با استفاده از سرویس میزبانی وردپرس مدیریت شده، بهینه سازی شده ترین تنظیمات سرور برای اجرای وردپرس را به شما ارائه می شود. شرکت های میزبانی وردپرس مدیریت شده، همچنین پشتیبان گیری خودکار، به روز رسانی خودکار وردپرس و تنظیمات امنیتی پیشرفته تری را برای محافظت از وب سایت شما ارائه می دهند.
چند گام آسان برای افزایش سرعت وردپرس (بدون نوشتن کد)
می دانیم که ایجاد تغییرات در پیکربندی وب سایت ، ممکن است برای مبتدیان ، وحشتناک به نظر برسد. اما نگران نباشید، شما تنها نیستید. ما به هزاران نفر از کاربران وردپرس کمک کرده ایم تا سرعت سایت وردپرسی خود را بهبود ببخشند.
ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه می توانید تنها با چند کلیک ساده (و بدون کدنویسی) ، سرعت سایت وردپرس تان را افزایش دهید.
اگر شما می توانید کلیک کنید! پس می توانید این کار را هم انجام دهید!
پلاگین Caching وردپرس را نصب کنید
صفحات وردپرس “پویا” هستند. یعنی بر اساس حرکت کاربر، هر بار که از یک پست یا صفحه در وب سایت شما بازدید می کند، ساخته می شود.
برای اینکه صفحات سایت شما ساخته شود، وردپرس باید فرآیندی را برای یافتن اطلاعات مورد نیاز انجام دهد، سپس تمام آن را با هم ترکیب کرده و آن را به کاربر خود نمایش دهد. این فرآیند شامل مراحل زیادی است و اگر در این زمان، چند نفر از سایت تان بازدید کنند، سرعت بارگزاری کاهش می یابد. به همین دلیل توصیه می کنیم در سایت وردپرس تان از یک پلاگین ذخیره سازی استفاده کنید. ذخیره سازی می تواند سایت وردپرس تان را از 2 تا 5 برابر سریعتر بارگزاری کند.
پلاگین های کش (cache) چگونه کار می کنند؟
به جای اینکه هر بار از فرآیند کامل تولید یک صفحه استفاده شود، پلاگین های کش وردپرس یک نسخه از صفحه را بعد از اولین بارگزاری کپی می کند و سپس نسخه ذخیره شده را به کاربران بعدی نمایش می دهند.
هنگامی که یک کاربر از سایت وردپرسی شما بازدید می کند، سرور شما اطلاعات را از پایگاه داده MySQL و فایل های PHP شما بازیابی می کند. سپس آن را به محتوای HTML متصل می کند که به کاربر ارائه شود. این فرآیند، طولانی است، اما شما می توانید مقدار زیادی از این فرآیند را با استفاده از کش، حذف کنید. پلاگین های کش بسیار خوبی برای وردپرس وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده نمایید. ما در مقاله زیر بهترین پلاگین های کش وردپرس را برای شما معرفی کرده ایم که می توانید از همان مقاله هم آن ها را دانلود نمایید.
[irp posts=”1201″ name=”برترین افزونه های کش وردپرس (سال 2019)”]مراحل گام به گام راهنمای نحوه نصب و راه اندازی WP Super Cacheرا در همین سایت ببینید. انجام این مراحل کار سختی نیست اما بعد از انجام، کاربران وب سایت تان ، تفاوت را احساس خواهند کرد.
دیدگاهتان را بنویسید