آموزش سئو سایت جوملا
عناوین مطالب
Toggleاز نظر تخصصی، سئو یک علم بسیار گسترده است که برای بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو مورد استفاده قرار میگیرد؛ به همین دلیل سئو فارق از هر زبان برنامه نویسی و cms می باشد. زیرا قوانین سئو برای هر وبسایتی با هر زبان برنامه نویسی یکسان است. پس آموزش سئو جوملا به چه دردی می خورد؟ cms های گوناگون مانند وردپرس، پرستاشاپ، جوملا و … یک سری امکاناتی را در راستای افزایش سهولت در سئو سایت در اختیار کاربران قرار می دهند که توانایی استفاده از آن بسیار لازم و ضروری می باشد. به همین دلیل ما این آموزش سئو سایت جوملایی را برای عزیزانی که با جوملا کار می کنند تولید کردیم. پس با ویکی دمی همراه باشید.
جوملا چیست؟ یک سیستم مدیریت محتوای بسیار قدرتمند
جوملا یکی از قدرتمندترین cms های مدیریت محتوا رایگان در دنیا می باشد که در چند سال اخیر توسط CMS critics به عنوان قدرتمندترین و برترین سیستم مدیریت محتوا معرفی شده است. البته ناگفته نماند که هنوز بسیاری از سایت ها دنیا از وردپرس استفاده می کنند و وردپرس از نظر کمیت استفاده کنندگان، در رتبه اول قرار دارد.
خب به مراتب، جوملا در ایران هم محبوبیت پیدا کرده و اگر به عنوان یک سئوکار به آگهی های شغلی سئو سایت توجه کنید، میبینید که بعضی از شرکت ها به دنبال متخصص سئویی می باشند که با جوملا آشنایی داشته باشد.
نکات مهم در سئو و بهینه سازی سایت جوملا
جوملا به نسبت امکاناتی که دارد، یکسری نکاتی هم در آن نهادینه شده که برای استارت پروژه سئو آن و انجام خدمات سئو این cms قدرتمند، باید به آن ها توجه کنید
سرور مناسب برای سایت های جوملایی
joomla یک cms باز می باشد و هسته آن php است منظور هسته یعنی زبان برنامه نویسی که در آن وجود دارد و با آن تولید شده است می باشد. به همین دلیل بهتر است از یک هاست لینوکسی استفاده کنید.
سرعت سایت یکی از فاکتور های مهم در سئو می باشد و اینکه هاست و سرور شما با سایتتان همخوانی مناسب داشته باشد باعث کاهش سرعت نشود، تاثیر بسزایی در سئو سایتتان خواهد داشت. اما یک هاست خوب برای سئو سایت جوملایی چیست؟
- سیستم عامل لینوکس
- سیستم caching مناسب
- قابلیت rewrite و تغییر url ها
- کم کردن حجم صفحات به کمک Gzip compression
- پشتیبانی از نسخه های جدید PHP
cache مناسب برای جوملا
قبل از هر چیز، اگر نمی دانید کش چیست حتما مقاله cache را مطالعه بفرمایید.
یکی از مزیت هایی که جوملا نسبت به وردپرس دارد، وجود مکانیزم کش در هسته خود می باشد. یعنی دیگر لازم نیست برای اینکه سیستم کش در سایتتان داشته باشید از افزونه استفاده کنید. یعنی اگر یکی از سیستم های مکانیزمی file cache, memcache, cache lite, lite speed cache و …. بر روی سرور شما فعال باشد، بدون نیاز به نصب افزونه دیگر و یا تنظیمات اضافی دیگر، سیستم کش بر روی سایتتان فعال می شود. این کار باعث افزایش سرعت سایتتان می شود و شما را یک پله به ارتقا سطح سئو سایت جوملا خود، نزدیک تر می کند.
rewrite کردن و تغییر url صفحات
اینکه بتوانید یک آدرس و url مناسب برای صفحاتتان داشته باشید، یکی از فاکتور های سئو می باشد. پس تغییر و ساخت آدرس مناسب برای همه صفحات جزو امکانات مهم یک سیستم مدیریت محتوا محسوب می شود. خوشبختانه سیستم هایی مانند add suffix, use url rewriting, search engine friendly urls, unicode aliases, to url در هسته اصلی جوملا وجود دارد و می توانید به راحتی و با نصب ماژول mode-rewrite که یکی از ماژول های سرور آپاچی می باشد، استفاده کنید.
کم کردن حجم صفحات به کمک Gzip compression
Gzip یک متد کم کردن حجم صفحات و فایل ها با استفاده از روش هایی مانند حذف کردن فاصله های اضافی در کد ها و …. می باشد. اگر سرور سایت شما همچین انکانی را داشته باشد، به راحتی می توانید در قسمت تنظیمات جوملا، Gzip compression را فعال کنید. این کار هم باعث افزایش سرعت سایت می باشد.
پشتیبانی از نسخه های جدید PHP
جوملا از نسخه PHP 7.x با سرعت بیشتری پشتیبانی می کند و اگر سرور شما این نسخه را پشتیبانی کند باعث افزایش سرعت سایتتان می شود.
تنظیمات سئو اولیه سایت های جوملا
تنظیمات بخش تنظیمات کلی (Global configurations)
برای اینکه بتوانید از امکانات این بخش استفاده نمایید باید نام فایل htaccess.txt را به htaccess. تغییر دهید. و علاوه بر این اگر از سیستم LLS استفاده می کنید، باید فایل web.config.txt را به web.config تغییر دهید.
تنظیم بخش url های بهینه با Search engine friendly urls و use url rewriting
با کمک این بخش می توانید آدرس صفحات سایتتان را اختصاصی کنید تا برای موتور جستجو بهینه شود. این کار index.php را از آدرس صفحات سایت شما حذف می کند و آدرس را از
http://www.wikidemy.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1:welcome-to-joomla&catid=1:latest-news&Itemid=50
به
http://www.wikidemy.com/articles/how-to-make-joomla-SEO-friendly/
تغییر می دهد. این کار آدرس را هم برای موتور جستجو قابل فهم تر می کند و هم باعث می شود بتوانید ساختار ها گسترده توری برای صفحاتتان ایجاد کنید.
افزودن پسوند به url صفحات یا add suffix to urls
این قسمت به انتهای url صفحات HTML شما .html اضافه میکند که تاثیری بر روی تنظیمات سئو جوملا ندارد و سلیقه ای می باشد.
قسمت نام مستعار unicode و یا unicode aliases
این بخش به شما کمک می کند تا آدرس صفحات سایت جوملایی خودتان را اختصاصی کنید.
اگر نامی برای این قسمت قرار ندهید، به صورت دیفالت title صفحه در آن قرار میگیرد.
سایر تنظیمات سئو جوملا
قسمت توضیحات متا و یا site meta description
برای افزایش سئو جوملا سعی کنید برای هر صفحه سایتتان، این قسمت را به صورت اختصاصی در حد 135 تا 165 کاراکتر پر کنید. توضیحات متا اگر برای هر صفحه پر شده باشد در نتایج جستجو نمایش داده می شود دزر غیر این صورت گوگل به انتخاب خود، متنی از صفحه را که به سرچ کاربر نزدیک است را در آن قسمت نمایش می دهد. دقت داشته باشید که پر کردن این قسمت و نوشتن متنی که باعث ارائه بهتر موضوع صفحه به کاربر باشد، CTR صفحه تان را افزایش می دهد.
فعال سازی کشینگ در سمت سرور جوملا
اگر کش در سمت سرور سایت جوملایی تان فعال باشد، سرعت لود شدن صفحاتتان تا حد زیادی افزایش پیدا می کند. برای اینکه cache را در سایتتان فعال کنید مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد بخش سیستم > تنظیمات کلی > تب ‘سیستم’ > تنظیمات ذخیر سازی شوید.
- گزینه cache handler و یا نحوه ذخیر سازی را فعال کنید.
- زمان ذخیر سازی و یا cache time را متناسب با نیاز خود (فاصله زمانی آپدیت صفحات) تنظیم کنید.
- ذخیر سازی غیر فعال (OFF cache disabled) را غیرفعال کنید.
- ذخیر سازی سنتی (On conservative caching) را فعال کنید. این قسمت برخلاف نامش برای تعیین کردن مدت زمان کش هر پلاگین مورد استفاده قرار می گیرد. برای استفاده از این بخش باید مدت زمان کش هر پلاگین را در تنظیمات آن، مشخص کنید. این قسمت برای سایت هایی که زیاد به روز می شوند مناسب است.
- ذخیر سازی مدرن (Caching enabled Proressive caching) این قسمت هم برخلاف نامش برای فعال سازی اختصاصی هر صفحه مورد استفاده قرار میگیرد. این قسمت برای سایت هایی که به صورت مداوم به روز نمی شوند مناسب است.
بهترین افزونه های سئو جوملا
جوملا، افزونه های بسیار عالی و قوی دارد که سهولت بیشتری در سئو سایتتان به وجود می آورد در این قسمت به چند نمونه از بهترین پلاگین سئو برای جوملا می پردازیم.
کامپوننت osmap (ساخت نقشه سایت و یا sitemap)
با کمک افزونه رایگان osmap می توانید به راحتی برای سایتتان نقشه سایت یا همان sitemap ایجاد کنید.
ماژول Krizalys Breadcrumbs (ساخت Bread crumbs)
یکی از رایج ترین داده های ساختار یافته یا همان structure data در سئو خرده نان یا همان bread crumb می باشد. با کمک ماژول Krizalys Breadcrumbs می توانید این امکان خوب را برای سایتتان ایجاد کنید.
دیدگاهتان را بنویسید