الگوریتم mobile first index چیست؟
عناوین مطالب
Toggleطی تحقیقات زیادی که انجام شده ، نیمی از کسانی که وبگردی میکنند از موبایل استفاده میکنند. به همین دلیل نیاز است که وبسایتها، خود را نیز با این دسته هماهنگ کنند و وبسایت خود را به صورتی طراحی و اجرا کنند که برای این دسته از کاربران، گشتن و جستجو کردن به راحتی جستجو در دسکتاپ باشد.
گوگل برای رسیدن به این هدف، بسیار در حال فعالیت است و دارد تمام تلاش خودش را به کار میبرد تا وبگردی را برای کاربرانی که با موبایل در صفحات گوگل در حال جستجو هستند، لذت بخش و بیدردسر کند.
دنیای دیجیتال در حال تغییر و تحول است و پیشبینی میشود که آینده اینترنت به موبایل تعلق دارد. پس کسانی که دوست ندارند در این چرخه عقب بمانند و یا از آن حذف شوند بهتر است به نکاتی که در ادامه توضیح داده میشود توجه کنند و اگر اقدامی برای رسیدن به گوگل موبایل فرست ایندکس انجام ندادهاند، به فکر بیفتند و کاری مثبت انجام دهند.
mobile first index چیست؟
گوگل برای مسائلی که با آن روبهرو است، الگوریتمهای متفاوتی را طراحی میکند. یکی از آنها mobile first index است. این الگوریتم بیان میدارد که، محتواهایی که در موبایل جستجو میشوند، اولین شاخص ارزیابی برای گوگل به حساب میآیند. به طور خیلی ساده میتوان گفت که به دلیل آنکه تعداد کاربران موبایل افزایش پیدا کرده و به تبع آن جستجو در سایتها نیز رو به رشد است، گوگل سعی دارد تا به آنها توجه بیشتری مبذول دارد و قصد آن را کرده که صاحبان وبسایتها را ترغیب کند تا در جهت بهینهسازی سایتشان برای کاربران موبایل، قدم بردارند.
موبایل فرست ایندکس، در واقع بیانکننده آن است که ابتدا نسخه موبایلی یک وبسایت در گوگل، ایندکس میشود و سپس به سراغ نسخه دسکتاپ میرود. توجه کنید سایتهایی که به این موضوع توجه نمیکنند ممکن است به طور ناگهانی دچار آسیب نشوند؛ اما در درازمدت متوجه آثار مخرب آن میشوند. در نظر نگرفتن این موضوع، باعث کاهش رتبه در سایتها میشود. سایت هایی که برای موبایل طراحی نشده اند و به اصطلاح user friendly نیستند در اصل responsive نیستند و باید سایتشان را ریسپانسیو کنند
هدف گوگل از ایجاد الگوریتم mobile first index
همانطور که گفتیم از آنجا که تعداد کاربران موبایل روز به روز در حال افزایش هستند، گوگل قصد دارد تا با استفاده از الگوریتم mobile first index، شرایطی را فراهم کند که این دسته از افراد از وبگردی خود، رضایت بیشتری داشته باشند. تا الان ایندکس، تنها با توجه به نسخه دسکتاپ انجام میشد؛ اما با روی کار آمدن ایندکس اول موبایل گوگل، این روش و رویه کاملا عوض میشود و آن چیزی که برای گوگل در درجه اول رتبهبندی قرار میگیرد، نسخههای موبایلی وبسایتها است.
گوگل، سعی دارد راهها و الگوریتمهایی را بیابد که در آن، بتواند تقاضای کسانی را که برای جستجو در گوگل از موبایل استفاده میکنند، بهتر و بیشتر پوشش دهد و نیازهای آنها را در اولویت خود قرار دهد و در صدد رفع آن ها برآید.
نکته دیگر که باید ذکر شود آن است که قرار نیست یک ایندکس برای گوگل وجود داشته باشد و یک ایندکس هم برای موبایل. تنها قرار است یک ایندکس به وجود آید و آن هم ایندکس موبایل است. دقت داشته باشید اگر یک وبمستر هستید و روی نسخه دسکتاپ خود، محتوایی دارید که بر روی نسخه موبایل موجود نیست، این امر باعث کاهش رتبه شما خواهد شد.
موقعی که سایت به صورت ریسپانسیو طراحی میشود، هیچ جای نگرانی برای شما باقی نمیگذارد؛ چون دقیقا هر محتوایی که در نسخه دسکتاپ دارید، در نسخه موبایل نیز مشاهده میشود. در این صورت گفته میشود، که طراحی به صورت کاملا استاندارد انجام شدهاست و این سایت، امتیاز خوبی در رتبهبندی گوگل دارد.
اگر سایت شما نسخه موبایل داشته باشد اما responsive نباشد، باید دقت کنید که آیا تمام محتواهایی که در نسخه دسکتاپ هست در نسخه موبایل نیز موجود هست یا نه. در این صورت، با وجود اینکه شما mobile first index را رعایت کردهاید، اما بخاطر تفاوتهایی که وجود دارد، رتبه خوبی را در ایندکس کسب نخواهید کرد. بهتر است اگر این مرتبه برایتان اهمیت دارد، حتما برای آن فکری کنید.
اگر سایت شما نه ریسپانسیو است و نه موبایل ایندکس، در این صورت خبر بدی که برای شما دارم آن است که، سایت شما عملا به هیچ دردی نمیخورد و لازم است هرچه زودتر برای ارتقای آن کاری انجام دهید.
از چه راههایی الگوریتم گوگل mobile first index بر سئو تاثیر میگذارد؟
الگوریتم mobile first برای افزایش کیفیت در دستهبندی نتایجی که توسط گوگل پیشنهاد میشود، تاثیر زیادی دارد و در آیندهای نه چندان دور، این مساله، بر روی رتبه بندی نیز اثرگذاری خودش را نشان میدهد. اگر سایتهایی وجود داشته باشند و از این الگوریتم پیروی نکرده باشند، خود موجب کاهش رتبهشان در گوگل خواهند شد.
سئوکارها مبنای کار خود را بر اساس دسکتاپ قرار میدهند؛ اما همه گیر شدن و افزایش چشمگیر گوگل موبایل فرست ایندکس، باعث میشود که رویه و روش کار تغییر کند. اهمیت این موضوع بسیار زیاد است. به کمک این روش گوگل میتواند سایتهایی که بک لینک میخرند و محتواهای تکراری را مورد استفاده قرار میدهند، شناسایی کرده و رتبه آنها را کاهش دهد و در ایندکسهای موبایل کمتر به چشم آیند.
معرفی راههایی که میتوان الگوریتم ایندکس را فعال کنیم؟
در این بخش قصد داریم، راههایی را پیشنهاد دهیم که میتوانید به کار بگیرید تا از تحولی که گوگل قصد دارد به راه بیندازد، شما نیز نهایت استفاده را ببرید و متحمل هیچ گونه ضرر و آسیبی نشوید.
سر زدن به وبلاگ گوگل
حتما به این وبلاگ مراجعه کنید؛ زیرا گوگل راهکارهایی که نیاز دارید تا بتوانید از این الگوریتم به خوبی استفاده کنید و رنک سایت خود را افزایش دهید، در اختیارتان قرار داده است.
اقدام سریعتر جهت طراحی ریسپانسیو
برای رسیدن به این هدف، باید سعی کنید زودتر سایت خود را ریسپانسیو کنید. در حال حاضر گوگل سایت های بدون ریسپانسیو را هم قبول میکند اما ممکن است در ادامه شرایطی پیش آید که این مورد، دیگر قابل قبول نباشد و تنها سایتهایی که ریسپانسیو هستند ایندکس شوند. علت اینکه گوگل روی این موضوع این قدر تاکید دارد آن است که، وقتی طراحی سایت شما ریسپانسیو شود، دقیقا همان محتواهایی که شما در وب سایت خود قرار دادهاید، در نسخه موبایلی هم به راحتی توسط کاربر مشاهده میشود و نمایش کاملا به صورت استاندارد و بدون مشکل انجام شود. درست است که این امر ممکن است مقداری هزینهبر باشد اما شک نکنید هر هزینهای در این رابطه انجام شود، در نهایت شما و سایتتان هستید که از آن سود خواهید برد.
درست است که داشتن یک نسخه جدای موبایل ایندکس هم میتواند به کار برده شود، اما این روش کمی قدیمی محسوب میشود. اگر سایت را به صورت ریسپانسیو طراحی کنید، تمام نیازهایی را که ممکن است داشته باشید پوشش میدهد.
سوالات مطرح شده در الگوریتم گوگل موبایل فرست ایندکس
- من از کجا متوجه شوم که سایت من روی گوگل موبایل ایندکسینگ رفته است؟
اگر موبایل فرست ایندکس برای شما فعال شده باشد، در بخش پیامهای سرچ کنسول، پیامی برای شما ارسال میشود و شما را از این موضوع آگاه میکند به شما تاریخ دقیق آن را میگوید.
- چند درصد سایتها بر روی موبایل فرست ایندکس منتقل شدهاند؟
این درصد فعلا مشخص نیست؛ زیرا پیادهکردن این الگوریتم زمانبر خواهد بود و کمی به طول میانجامد تا تمام سایتها به این حالت رو بیاروند.
- اگر سایتی نسخه موبایل فرست ایندکس نداشته باشد، چه اتفاقی برایش میافتد؟
اگر سایتی وجود داشته باشد که موبایل فرندلی نباشد، در گوگل ایندکس میشود، اما رتبه پایینی را از آن خودش میکند و مرتبهای که کسب میکند به اندازه کسانی که ریسپانسیو هستند و از این الگوریتم پیروی میکنند، نخواهد شد. اما دقت کنید که این مساله روز به روز در حال گستردهتر شدن است؛ پس برای اینکه از قافله ایندکس اول موبایل گوگل عقب نمانید، حتما برای آن برنامهریزی و اقدامی انجام دهید.
- آیا گوگل برای رنکدهی، تنها موبایل فرست ایندکس را در نظر میگیرد؟
گوگل تمام تلاش خود را به کار میگیرد که به این الگوریتم برسد و بتواند به طور کامل از آن استفاده کند و برای رتبهبندی به mobile first index توجه زیادی میکند. البته ممکن است در شرایطی خاص، به نسخه دسکتاپ وبسایت توجه کند؛ که این در صورتی است که سایت شما نسخه موبایل یا همان نسخه موبایل را نداشته باشد. قرار است این الگوریتم به طور گسترده مورد استفاده قرار بگیرد، اما به معنای فراموشی کامل نسخه دسکتاپ نیست.
- آیا اگر سایتی روی نسخه موبایل، محتوای کمتری از نسخه دسکتاپ داشته باشد، این قضیه مشکل ساز است؟
گوگل به سایتهایی ترجیح بیشتری نشان میدهد که تمام محتواهایی که در نسخه دسکتاپ خود دارند، در نسخه موبایل خود نیز داشته باشند. هر محتوایی که برای شما مهم است، باید بر روی هر دو نسخه موجود باشد و تا کاربر بتواند از آن دیدن کند و استفاده ببرد.
- یک وب مستر باید چه کاری انجام دهد تا ایندکس اول موبایل گوگل، بر روی کارش تاثیر منفی نداشته باشد؟
سعی کنید خلاق و پویا باشید و هر محتوایی که در نسخه دسکتاپتان موجود است را در نسخه موبایل هم بگذارید و کاملا هر دو نسخه با هم یکسان باشند. در این صورت گفته می شود که سایت شما responsive است و هیچ مشکلی در رتبه بندی سایت شما ایجاد نخواهد شد.
نکته آخر آن است، که برای افزایش رتبه خود، سعی کنید حتما به کاربران موبایلی نیز اهمیت بیشتری بدهید. البته موبایل فرست ایندکس به این معنی نیست که نسخه دسکتاپ و کسانی که از آن استفاده میکنند، بیارزش برای گوگل هستند؛ بلکه به معنی تمرکز بیشتر گوگل بر روی موبایل است. این الگوریتم قرار نیست در سایت شما زلزلهای ایجاد کند و همه چیز را نابود کند، تنها قرار است نحوه نمایش در موبایل کمی تغییر کند و این هم اصلا چیز ترسناک و وحشتناکی نیست. سعی کنید هیچ گاه در برابر تغییرات مقاومت نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید