لینک شکسته(Broken Links) چیست؟ راه های شناسایی و اصلاح آن
عناوین مطالب
Toggleلینک شکسته(Broken Links) چیست؟ چطور می توان لینک های شکسته داخلی و خارجی سایت را پیدا کرد؟ راه های اصلاح Broken Links کدام است؟
اگر شما هم تا به حال به هر دلیلی از اینترنت و گوگل برای پیدا کردن جواب خود استفاده کرده اید، حداقل یک بار به Broken Link ها و یا لینک های شکسته برخورده اید. این مورد می تواند در لینک سازی داخلی، لینک سازی خارجی و یا ساخت بک لینک ایجاد شود.
کاربران بسیاری گزارش داده اند که پس از گذشت مدت زمانی که به دنبال مطلب مورد نظر خود گشته اند، بالاخره آن را یافته اند اما با کلیک بر روی آن با ارور 404 مواجه شده اند. ممکن است بدانید این خطا زمانی نمایش داده می شود که صفحه مورد نظر که بر روی آن کلیک کرده اید، وجود ندارد.
حالا در ادامه با این مقاله از ویکی دمی همراه باشید تا در مورد نحوه شناسایی و اصلاح لینک های شکسته و تاثیرات آن بر سایت صحبت کنیم.
لینک شکسته(Broken Links) چیست؟
لینک شکسته یا “Broken Link” به یک پیوند یا لینک در یک وبسایت یا برنامه که به یک صفحه یا منبع دیگر اشاره میکند، اما این صفحه یا منبع دیگر دیگر در دسترس نیست یا حذف شده است، اطلاق میشود. وقوع لینکهای شکسته میتواند منجر به تجربه ناخوشایند برای کاربران وبسایت شده و همچنین برای بهینهسازی موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ نیز مشکل ساز میشود.
وقوع لینکهای شکسته ممکن است از دلایل مختلفی ناشی شود، از جمله حذف یا تغییر نام یک صفحه، انقضای یک منبع، یا اشتباه در نوشتن آدرس لینک. برای بهبود تجربه کاربران وبسایت و بهینهسازی SEO، مدیران وبسایت باید به صورت دورهای لینکهای شکسته را بررسی کرده و آنها را برطرف کنند.
در برخی مواقع بهجای اصطلاح لینک شکسته از عبارتهای دیگری مانند Dead link (لینک مرده) یا Link rot (لینک پوسیده) استفاده میشود. مواردی که باعث ایجاد این مورد می گردد، می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تغییر URL صفحه یا وبسایت
- حذف صفحه از وبسایت
- حذف برخی صفحات در طول انتقال یک صفحه
لینک شکسته ممکن است در انواع مختلفی اتفاق بیفتد و باعث سردرگم شدن کاربر و موتورهای جستجو شود. این موارد شامل:
- لینک شکسته(Broken Link) داخلی
- لینک شکسته(Broken Link) خارجی
- بک لینک شکسته(Broken Back-Link)
که در ادامه در مورد هر یک از این موارد به صورت مفصل صحبت خواهیم کرد.
1. بررسی لینک شکسته(Broken Link) داخلی
لینک شکسته داخلی یک نوع لینک شکسته است که به یک صفحه دیگر درون همان وبسایت اشاره دارد، اما صفحه مورد نظر دیگر در دسترس نبوده یا حذف شده است. لینکهای شکسته داخلی میتوانند تجربه کاربران را تحت تاثیر قرار دهند و همچنین برای بهینهسازی موتورهای جستجو مشکل ساز باشند.
مورد بسیار مهم این است که این لینک ها در اسرع وقت باید شناسایی و اصلاح شوند در غیر این صورت می تواند مشکلات زیادی را برای سئوی سایت به همراه داشته باشد.
برای پیدا کردن Broken Internal Link یا همان لینک شکسته داخلی در یک وبسایت، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- استفاده از ابزارهای مدیریت وبسایت: بسیاری از ابزارهای مدیریت محتوای وبسایت (مانند WordPress یا Drupal) امکاناتی برای یافتن لینکهای شکسته داخلی ارائه میدهند.
- استفاده از ابزارهای آنالیز وبسایت: ابزارهایی مانند Google Search Console یا Screaming Frog میتوانند به شما کمک کنند تا لینکهای شکسته داخلی را در وبسایت خود پیدا کنید. برای اطلاع از سرچ کنسول و نحوه کار با آن می توانید مقاله های قبلی ما را مطالعه بفرمایید.
- بررسی دستی: با مرور و چک کردن صفحات مختلف وبسایت، میتوانید لینکهای شکسته را به صورت دستی پیدا کرده و برطرف کنید.
پس از پیدا کردن لینکهای شکسته داخلی، میتوانید آنها را به صفحات موجود منتقل کنید یا اگر صفحه مورد نظر حذف شده است، با ایجاد یک صفحه جدید یا بازنویسی لینکها، مشکل را برطرف کنید.
2. لینک شکسته(Broken Link) خارجی
لینک شکسته خارجی یک نوع لینک شکسته است که به یک منبع یا صفحه خارج از وبسایت شما اشاره دارد، اما صفحه مورد نظر دیگر در دسترس نیست یا از رده خارج شده است. لینکهای شکسته خارجی ممکن است برای کاربران وبسایت شما ناخوشایند باشند و همچنین برای بهینهسازی موتورهای جستجو مشکل ساز باشند.
به بیان دیگر، تصور کنید که برای یک محتوا در سایتتان، یک لینک خارجی به یک وبسایت دیگر داده اید؛ حالا مشاهده می شود که این وبسایت به دلایل مختلفی از بین رفته و دیگر وجود ندارد. در این صورت چه اتفاقی می افتد؟ بله! با کلی کاربر بر روی آن لینک خارجی در سایت شما، به یک صفحه با ارور 404 منتقل می شود.
برای شناسایی لینکهای شکسته خارجی، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- استفاده از ابزارهای آنالیز وبسایت: ابزارهایی مانند Google Search Console، SEMrush یا Ahrefs امکاناتی برای یافتن لینکهای شکسته خارجی ارائه میدهند. این ابزارها به شما اجازه میدهند تا لینکهایی که به منابع خارجی اشاره دارند را بررسی کرده و لینکهایی که مشکل دارند را شناسایی کنید.
- استفاده از خدمات آنالیز وبسایت: برخی از خدمات آنالیز وبسایت مانند Screaming Frog یا Xenu’s Link Sleuth میتوانند به شما کمک کنند تا لینکهای شکسته خارجی را در وبسایت خود پیدا کنید.
- بررسی دستی: با مرور صفحات مختلف وبسایت و بررسی لینکهای خارجی، میتوانید لینکهای شکسته را به صورت دستی پیدا کرده و برطرف کنید.
حالا وقت آن رسیده که لینک های شکسته خارجی را اصلاح کنید. برای این کار می توانید لینک را اصلاح کرده و آدرس صفحه جدید را قرار دهید؛ و یا اگر صفحه جدیدی ایجاد نشده است، لینک را بردارید.
3. بک لینک شکسته(Broken Back-Link)
بک لینک شکسته یا “Broken Back-Link”، یک نوع لینک شکسته است که از یک وبسایت دیگر به وبسایت شما اشاره دارد، اما صفحه مورد نظر در وبسایت شما یا در وبسایت منبع از دسترس خارج و یا حذف شده است.
برای شناسایی بک لینکهای شکسته، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
مانند دو مورد قبلی، برای پیدا کردن بک لینک شکسته(لینک شکسته در بک لینک های سایت) نیز ابزارهای زیاد و متنوعی وجود دارد که می توان از آن ها بهره برد.
پس از پیدا کردن بک لینکهای شکسته، میتوانید با ارتباط با وبمستر سایت منبع یا اصلاح لینکها در وبسایت خود، مشکل را برطرف کنید.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم در مورد این صحبت کنیم که لینک شکسته چیست، چه مواردی می تواند باعث ایجاد Broken Link شود و چطور می توان آن را شناسایی و رفع کرد.
خوشبختانه برای سئوکاران ابزارها و برنامه های زیادی طراحی شده که می توانند عصای دست آن ها باشند و با استفاده از این ابزار به راحتی بسیاری از مشکلات مربوط به سئو را پیدا کرده و برطرف نمایند.
همانطور که در قسمت های قبل هم به این موضوع اشاره کردیم، لینک شکسته به 3 حالت کلی داخلی، خارجی و بک لینک ظاهر می شود که هر کدام از آن ها راه های مختلفی برای پیدا و رفع کردن دارند.
ممنون که تا انتهای این مقاله از ویکی دمی با ما بودید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آموزش سئو می توانید با ما همراه باشید.
ادامه دارد…
دیدگاهتان را بنویسید