الگوریتم پاندای گوگل چیست و چگونه از جریمه آن جلوگیری کنیم؟
عناوین مطالب
Toggleالگوریتم پاندا یکی از معروف ترین الگوریتم های گوگل است. تمامی اقدامات گوگل در راستای رضایت بیشتر کاربران ایجاد شده است. الگوریتم پاندای گوگل نیز از این قضیه مستثنی نیست چون به خاطر نارضایتی کاربران از محتواها در سال 2011 ایجاد شد. پاندا باید قوانینی که توسط گوگل در آن تعبیه شده را در یک سایت بررسی کند و اگر برخلاف آن بود سایت مورد نظر را جریمه کند. برای اینکه در دام جریمه آن گرفتار نشوید باید بفهمید دقیقا چرا پاندا ایجاد شد و چه فاکتورها و قوانینی در آن وضع شده است؛ تا با رعایت آنها از تنبیه شدن جلوگیری کنید. اگر میخواهید از جریمه الگوریتم پاندا گوگل در امان باشید تا انتها مقاله با ما همراه شوید.
الگوریتم پاندا چیست؟
در سال 2010 صفحات با محتوای بی کیفیت مورد نارضایتی خیلی از کاربران قرار گرفته بود و اعتراضات زیادی را در پی داشت. چون نیاز کاربران حل نمی شد و هیچ اطلاعات مفید به آن ها اضافه نمیشد. همین امر کارکنان گوگل را به فکر ایجاد یک الگوریتم مفید به نام پاندا انداخت. هدف بیان شده از به روز رسانی به شرح زیر بود:
“افزایش رتبه سایت هایی که محتوا با کیفیت و منحصر به فرد تولید میکنند و کاهش رتبه سایت هایی که در مقابل آنها قرار دارند”
به گفته گوگل الگوریتم پاندا در عرض چند ماه 12 درصد نتایج سرچ انگلیسی را تحت تاثیر قرار داد. حالا اینکه این الگوریتم چه محتواهایی را جریمه میکند در ادامه به آن می پردازیم.
چرا الگوریتم پاندا ایجاد شد؟
قبل از اینکه الگوریتم پاندا در گوگل وارد میدان شود سئو حرفهی خیلی خوشنامی نبود و آدم خوبهای این قصه (سایتهای باکیفیت) لزوما همیشه برنده بازی نبودند و نمیتوانستند به رتبههای بالای نتایج جستجو برسند. هر روز بیشتر از قبل، سایتهایی با محتوای نامربوط، کپی شده از دیگران و دیگر انواع محتوای بیکیفیت در نتایج جستجو بالا میآمد و کم کم تعداد این سایتها در نتایج جستجو از سایتهای باکیفیت پیشی گرفت. برای مبارزه با این سایتهای اسپم، گوگل نیازمند آپدیت جدیدی در الگوریتمهای جستجویش بود.
هدف اصلی پاندا بهبود تجربهی کاربران جستجوی گوگل و پاک کردن صفحات اسپم از نتایج جستجو بود. پاندا این کار را با جریمه کردن سایتهای بیکیفیت و امتیاز دادن به سایتهایی با محتوای خوب و باکیفیت انجام میداد. گوگل در آپدیتهای بعدی پاندا عوامل دیگری مانند اعتبار وبسایت، طراحی، سرعت بارگذاری و رابط کاربری را هم در نظر گرفت. همهی این کارها برای این بود که نتایجی را به کاربرانش ارائه دهد تا هر چه بیشتر با نیازها و عادتهای جستجوی آنها هماهنگ باشد. پاندا همزمان با تلاش برای ارائه نتایج بهتر و هرچه دقیقتر شروع به مبارزه با سایتهای بی کیفیت هم کرد و رتبه آنها را در نتایج جستجو پایینتر برد.
آپدیت الگوریتم پاندای گوگل
اخبار رسمی مربوط به آپدیتها و بهروزرسانیهای اصلی الگوریتم گوگل پاندا تقریبا تا سال ۲۰۱۵ و آپدیت ۴.۲ ادامه داشته است. اما معیارهای مورد توجهش هنوز هم زنده و فعال است. در واقع ترفیع هم گرفته است! در سال ۲۰۱۶ پاندا بخشی از الگوریتم اصلی گوگل شد. و پس از مهمترین تغییری که کاربران متوجهش شدند این بود که دیگر هیچ اطلاعیه رسمی درباره آپدیتهای بعدی گوگل پاندا داده نشد.
گوگل گفته پاندا حالا دیگر تبدیل به یکی از بخشهای اصلی الگوریتم گوگل شده و دیگر نیازمند تغییرات خیلی بنیادی نیست. به عبارتی دیگر الگوریتمی کامل و جا افتاده است و کاملا بر رتبهبندی وبسایتها تاثیر میگذارد. این حرف به این معنی است که همچنان باید توجه اصلیتان بر کیفیت محتوا و تجربه کاربری سایتتان باشد و با اینکه ممکن است دیگر نتوانید به راحتی قبل متوجه شوید که از پاندا ضربه خورده اید ولی این اتفاق خیلی راحت ممکن است بیفتد.
20 موردی که توسط الگوریتم پاندا بررسی می شود
الگوریتم پاندا یکی از الگوریتمهای مهم جستجوی گوگل است که به بهبود کیفیت محتوا و سایتها میپردازد. این الگوریتم به صورت مداوم محتواهای وبسایتها را بررسی کرده و سایتها را بر اساس کیفیت و ارزش محتوای آنها رتبهبندی میکند. در این راستا، 20 مورد کلیدی که توسط الگوریتم پاندا بررسی میشوند عبارتند از:
- کیفیت محتوا: محتوای وبسایت باید ارزشمند، مفید و اصیل باشد.
- تکرار محتوا: وجود محتوای تکراری و کپیپیست شده میتواند منجر به کاهش رتبه وبسایت شود.
- تنوع محتوا: وبسایت باید محتوای متنوع و جذابی ارائه دهد.
- تعداد صفحات: تعداد صفحات وبسایت نباید بیش از حد باشد و باید به محتوای کیفیتی مرتبط باشند.
- تجربه کاربری: وبسایت باید دارای تجربه کاربری مثبت و سازگاری با دستگاههای مختلف باشد.
- سرعت بارگذاری: سرعت بارگذاری وبسایت برای کاربران بسیار مهم است و میتواند تأثیر زیادی بر رتبهبندی داشته باشد.
- تعداد تبلیغات: تعداد و مکان قرارگیری تبلیغات نیز بر رتبهبندی تأثیرگذار است.
- ارتباطات خارجی: میزان و کیفیت بکلینکها و ارتباطات خارجی وبسایت نیز توسط الگوریتم پاندا بررسی میشود.
- تعداد محصولات: برای وبسایتهای فروشگاهی، تعداد و کیفیت محصولات نیز تأثیرگذار است.
- امنیت وبسایت: وجود امنیت مناسب برای وبسایت از جمله نقاط مورد توجه الگوریتم پاندا است.
- محتوای مرتبط با کلمات کلیدی: محتوای وبسایت باید مرتبط با کلمات کلیدی مورد نظر باشد.
- توانایی بهینهسازی برای موتورهای جستجو: وبسایت باید دارای قابلیت بهینهسازی برای موتورهای جستجو باشد.
- ارائه اطلاعات معتبر: وبسایت باید اطلاعات معتبر و قابل اعتماد ارائه دهد.
- محتوای تولیدی: محتوای تولیدی و اصیل ترجیح داده میشود نسبت به محتوای تکراری و کپیپیست.
- مشارکت کاربران: وبسایت باید دارای امکانات مشارکت کاربران و ارتباط مستقیم با آنها باشد.
- تاریخچه وبسایت: تاریخچه و فعالیتهای وبسایت نیز توسط الگوریتم پاندا بررسی میشود.
- ارائه اطلاعات مفید: وبسایت باید اطلاعات مفید و کاربردی ارائه دهد.
- تعهد به کیفیت: ارائه و تعهد به کیفیت محتوا و خدمات برای کاربران بسیار مهم است.
- محتوای جذاب: محتوای جذاب و تاثیرگذار میتواند به بهبود رتبه وبسایت کمک کند.
- ارائه محتوای اصیل: ارائه محتوای اصیل و ارزشمند برای کاربران از جمله نقاط مهم برای الگوریتم پاندا است.
با توجه به این موارد، بهبود کیفیت محتوا و وبسایت خود میتواند به بهبود رتبه و جایگاه وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل کمک کند.
نکاتی که در مورد الگوریتم پاندا به شما نگفته اند!
مواردی که در بالا ذکر کردیم، تمام چیزی بود که باید می دانستید. الگوریتم پاندا یکی از قویترین الگوریتم های گوگل شناخته می شود و می تواند فاکتورهای زیادی را مورد بررسی قرار دهد. اما چیزی که به شما گفته اند این است که:
- الگوریتم پاندا فقط بررسی می کند که محتوای منتشر شده در سایت شما کپی است یا خیر. این موضوع درست نیست! موارد بسیار زیادی وجود دارد(که تمام آن ها را در بخش های قبلی مرور کردیم) که پاندا برای محتوای شما بررسی می کند.
- پاندا به محتواهایی که توسط کاربران ساده تولید شده است، نمره پایینی می دهد. خیر! این جمله هم درست نیست. پاندا مگر با کاربر پدر کشتگی دارد؟! الگوریتم پاندا فقط و فقط به کیفیت محتوا توجه می کند و لاغیر!
- الگوریتم پاندای گوگل فقط برای سئو داخلی است. این موضوع هم اشتباه است! زیرا بارها ثابت شده که این الگوریتم همه کاره، بخش فنی سایت را نیز بررسی کرده و به آن رتبه داده است.
فاکتورهای الگوریتم پاندا چیست؟
الگوریتم پاندا هر محتوای کپی و بی کیفیت را جریمه میکند. خب اگر شما یه محتوا کپی از یک وب سایت دیگر داشته باشید پاندا میگوید یک وب سایت دیگر زودتر عین این محتوا را دارد پس چرا باید این صفحه هم در نتایج بالا قرار بگیرد؟ از طرف دیگر اگر یک صفحه با محتوای بی کیفیت داشته باشید و کاربر وارد سایت شما شود و شما نتوانید رضایت وی را جلب کنید خط قرمز گوگل یعنی رفع نیاز کاربر را رد کرده اید و قطعا از نظر گوگل سزاور جریمه شدن هستید. بیاید جزئی تر به انواع محتوایی که پاندا جریمه می کند بپردازیم :
1- محتواهای کوتاه
فرض کنید شما درباره آموزش سئو سرچ میکنید. اگر صفحه را باز کنید و کلا با دو پاراگراف مواجه شوید چه واکنشی نشان می دهید؟ در بهترین حالت خندهتان میگیرد و در حالت عادی عصبانی می شوید. سئو با اینهمه فاکتورهای آموزشی مگر میشود در دو پاراگراف خلاصه شود؟ از آن محتوا چه چیزه مفیدی می توان پیدا کرد؟ در حین نوشتن محتوا خود را به جایه کاربر بگذارید و متناسب با نیاز وی محتوا بنویسید. الگوریتم پاندا با این نوع محتوا مقابله میکند. می دانید چرا؟ چون کاربر ناراضی میشود و نارضایتی کاربر یعنی نارضایتی گوگل که توسط پاندا از آن جلوگیری میشود.
2- محتواهای تکراری
تابحال پیش اومده براتون جستجویی در اینترنت انجام بدید اما نیازتان در لینک اول رفع نشده باشد و سایت های دیگر هم بررسی کرده باشید تا جواب خود را کامل پیدا کنید؟ حالا فرض کنید تمام سایت از یک محتوا کپی برداری کرده باشند چه حسی دارید؟ قطعا احساس نارضایتی میکنید. اگر گوگل این جریمه را در نظر نمیگیرفت دیگر حس رقابتی در جهت رفع بهتره نیاز کاربران ایجاد نمیشد. پس حق دهید الگوریتم پاندا این نوع محتوا را هرس کند. البته محتوای کپی ممکن است در یک سایت هم ایجاد شود یعنی صفحاتی با یک محتوای شبیه به هم در یک سایت ایجاد شود. این نیز اصلا مورد رضایت کاربر نیست.
3- محتوای متفاوت از عنوان
حال فرض میکنیم شما دو فاکتور بالا را لحاظ کردید. یک محتوای طولانی و بدون تکرار ساختید اما هیچ ارزش آفرینی در آن ایجاد نکردید. یعنی پاسخ نیاز کاربر را ندادید. بر فرض عنوان راجع به کلمه کلیدی هست و شما در داخل از زمین و زمان گفته باشید به جز کلمه کلیدی😐 آنگاه چه می شود؟ مجدد نارضایتی کاربر را به دنبال دارد. محتواهای الکی طولانی که هیچ نیازی از کاربر را رفع نمیکند توسظ الگوریتم پاندا جریمه میشوند.
4- کشاورزی محتوا
تعداد زیادی صفحه که اغلب از وب سایت های دیگر تهیه می شوند. مثلا یک وب سایت هدفش اینه سوالات زیادی از سرچ های گوگل را پوشش دهد و بتواند برای هر عبارتی که در گوگل سرچ می شود رتبه ای بگیرد. اغلب هم محتواها کوتاه با کیفیت خیلی پایین هستند. اینگونه محتواها نیز توسط الگوریتم پاندا جریمه می شوند.
5- تبلیغات بیشتر از محتوا
محتواهایی که لینک و تبلیغات زیادی نسبت به اندازه محتوا دارند توسط پاندا جریمه می شوند. چون کاملا مشخص است محتوا هدفش کسب در آمد است نه کاربر! بله هدف همه ما در نهایت رسیدن به درامد است اما باید در جهت رفع نیاز کاربر باشد. نباید کاربر و در نهایت گوگل حس بیزینسی نسبت به محتوا و سایت ما داشته باشند.
چطور بفهمیم توسط الگوریتم پاندا جریمه شده ایم؟
یکی از راه های تشخیص جریمه پاندا خود شما هستید! چه کسی بهتر از خودتان می داند که محتوای کپی یا بی کیفیت نوشته است؟ زمانی که محتوایی را آپدیت یا نوشته جدید می گذارید و شاهد افت ناگهانی رتبه و ترافیک خود هستید و یا می بینید هیچ رتبه ای نمیگیرید پس باید یکبار دیگر نوشته های خود را بررسی کنید و ببنید کدام یک از نشانه هایی که در بخش قبل بیان کردیم را دارد؛ در صورتی که حتی یک مورد را نیز شامل می شود باید به فکر حل رفع جریمه پاندا باشید. اما اصلا چه کاری است از همان ابتدا مطابق معیارهای الگوریتم پاندای گوگل رفتار کنیم تا کار به جریمه نرسد.
البته ناگفته نماند که دلایل زیادی میتواند باعث کاهش رتبه ما شود و نباید با جریمه پاندا اشتباه بگیریم. مثلا ممکن است رقیب های برتری به وجود آمده باشد و یا دچار جریمه دستی شده باشید، یا خدمات و محصول شما به فصل سال مربوط باشد و با گذشت فصل مربوطه میزان ترافیک سایت کاهش یافته باشد و حتی ممکن است الگوریتم پنگوئن آپدیت شده باشد نه پاندا ! پس اگر مطمئن هستید محتوای شما مشکلی ندارد؛ ممکن است به خاطر یکی از مواردی که بیان کردیم دچار افت رتبه شده باشید.
رفع جریمه الگوریتم پاندا در سئو
خارج شدن از جریمه الگوریتم پاندا خیلی کار دشواری است. اما خب مرگ نیست که درمان نداشته باشد. بدانید دید اولیه ای که به گوگل میدهید خیلی مهم است. اگر دید منفی ایجاد کنید گوگل دفعات بعد خیلی سخت تر به شما اعتماد میکند. پس در وهله ی اول سعی کنید مطابق قوانین رفتار کنید. اما اگر خدای نکرده شما سهوا (امیدوارم هیچ وقت عمدا این کار رو نکنید!) محتوای تکراری و بی کیفیت در سایت خود منتشر کردید و مطمئن شدید توسط پاندا جریمه شده اید و سئو شما دچار مشکل شده است برای رفع آن قبل از هر اقدامی ببینید واقعا صفحه ارزش وقت و هزینه را دارد؟ اگر ارزش ندارد، پس تکلیف مشخص است صفحه یا سایت را کامل حذف کنید. اگر بله پس مراحل زیر را طی کنید.
- اگر محتوای کم و بی ارزش ایجاد کرده اید در یک آپدیت جدید محتوا با کیفیت و جامع مطابق با بخشی که در صفحه توضیح داده ایم بسازید.
- اگر کل محتوا کپی هست، پس کامل پاک کنید و یک محتوا یونیک و جدید بسازید.
- اگر تنها بخشی از محتوا کپی می باشد و بخشی از آن یونیک است با اضافه کردن یک محتوا سئو شده و یونیک نقش محتوا کپی را کمرنگ کنید.
- اگر دچار محتوای تکراری در داخل خود سایت هستید پس تمام محتواها را باهم ادغام کنید و همه را به یک صفحه ریدایرکت 301 کنید.
- اگر تبلیغات زیادی دارید چاره ای نیست باید تبلیغات و بنرهای سایت را پاک کنید و مجدد با تعداد کم شروع به تبلیغ گذاری کنید.
- اگر هیچ یک از موراد بالا شامل شما نمیشد؛ دسته بندی و تگ ها را بررسی کنید. ممکن است برچسب های بیهوده و بی محتوا بدون آنکه از آن اطلاع داشته باشید ایجاد کرده باشید اگر وجود داشت آنها را نوایندکس یا کامل حذف کنید.
چگونه یک محتوای باکیفیت مطابق خواسته پاندا بنویسیم؟
نوشتن یک محتوای با کیفیت کار سختی است اما تنها راه شما برای گرفتن رتبه خوب و فرار از جریمه های پانداست. پس در زمان نوشتن دقت کنید که:
1- کیفیت رو فدای کمیت نکنید
قرار دادن منظم محتوا در سایت مهم است اما اگر بخواهید کیفیت را کاهش دهید به خاطر کمیت این اشتباه است. شما میتوانید در چند صفحه با کیفیت ارزشمند شوید و این ارزش را به بقیه صفحات منتقل کنید. اما اگر چندین صفحه بی کیفیت بسازید هیچ کدام رزشی نمیگیرند که بخواهند منتقل کنند.
2- محتوای منحصر به فرد بنویسید
پاندا میگوید از اطلاعات خودتان استفاده کنید. اگر هم تخصصش را ندارید به یک نفر که متخصص آن حوزه اس بسپارید که محتوایتان را بنویسد. اصلا هر کاری میخواهید بکنید فقط لطفا محتوای تک و خاص بنویسید🙏 (دقیقا اینجوری التماس میکنه چون قلبا نمیخواد جریمه اتون کنه اما خب دستوره گوگل رعایت نکنید موظف به اجرای قوانینه)
3- نیاز کاربر را رفع کنید
الگوریتم پاندا میگوید من از سمت گوگل میایم. گوگلی که عاشق کاربرها است و دوست دارد شما نیاز کاربر را برطرف کنید. یعنی چیکار کنید؟ مطابق با سرچی که کاربر انجام داده، محتوا تولید کنید. عنوان صفحه اتون راجع به هرچی هست محتواتون هم باید مرتبط باشد. اگر نباشد کاربران سریع از صفحه خارج می شوند و میشود آنچه که نباید شود!
4- کلمه کلیدی بیش از حد استفاده نکنید
بیش از اندازه از کلمه کلیدی استفاده نکنید. به اندازه و متناسب با محتواتون استفاده کنید. پاندا میفهمه که مخاطب شما کاربر نیست بلکه گوگل است!
5- تبلیغات زیاد از حد نکن
می خوای از راه تبلیغ درآمد کسب کنید؟ ایراد نداره انجام بده نوش جانتان. اما لطفا زیاده روی نکنید. دو خط محتوا ننویسید بعد 10 تا تبلیغ بزارید. خب معلوم است که این کار شما کاربر رو ناراضی میکند و حتما پاندای عزیز را ناراحت می کند.
6- رعایت نکات نگارشی
محتواهایی که پر از اشکالات نگارشی و غلط املایی هستند. این نوع محتوا نه تنها کاربر ارتباط برقرار نمی کند بلکه گوگل هم در خواندن آن مشکل پیدا میکند. حالا شما به من یه دلیل بدید که پاندا این صفحه ارو جریمه نکند؟!
تفاوت اصلی الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟
الگوریتم پاندا و پنگوئن هر دو الگوریتمهای موتور جستجوی گوگل هستند که برای بهبود کیفیت نتایج جستجو و جلوگیری از سوءاستفاده از تکنیکهای مغایر با استانداردهای موتورهای جستجو توسط گوگل توسعه یافتهاند. اما تفاوتهای مهم بین این دو الگوریتم عبارتند از:
- هدف: الگوریتم پاندا بیشتر بر روی بهبود کیفیت محتوا و جلوگیری از محتوای تکراری، کپیپیست و محتوای پوچ تمرکز دارد. اما الگوریتم پنگوئن بیشتر بر روی بهبود کیفیت لینکها، جلوگیری از سوءاستفاده از تکنیکهای بدون ارزش برای بهبود رتبهبندی و جلوگیری از لینکهای نامناسب تمرکز دارد.
- تاریخ اعمال: الگوریتم پاندا در فوریه 2011 معرفی شد و بهبود کیفیت محتوا را در نظر گرفت. اما الگوریتم پنگوئن در آوریل 2012 معرفی شد و بیشتر بر روی بهبود کیفیت لینکها تمرکز دارد.
- تأثیر: الگوریتم پاندا بهبود کیفیت محتوا و تأثیر آن بر رتبهبندی وبسایتها را در نظر میگیرد، در حالی که الگوریتم پنگوئن بیشتر بر روی بهبود کیفیت لینکها و تأثیر آن بر رتبهبندی تمرکز دارد.
به طور کلی، هر دو الگوریتم بهبود کیفیت نتایج جستجو را در نظر دارند، اما تمرکز و تأثیر آنها بر محتوا و لینکها متفاوت است.
سخن پایانی
در این مقاله از الگوریتم پاندای گوگل گفتیم. از هدفش که جلوگیری از محتوای تکراری و بی کیفیت بود. از اینکه چه محتواهایی را جریمه میکند و اگر جریمه شدیم چیکار کنیم. از همه ی اینا صحبت کردیم. لطفا یاد بگیرید با گوگل و الگوریتم های آن دوست شوید. هدف خود را به هدف گوگل یعنی رضایت کاربر نزدیک کنید. و به یاد داشته باشید همه ی اقدامات باید در راستای فهم موتورهای جستجو انجام شود. اینکار فقط با آموزش سئو به صورت عمیق امکان پذیر است. امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
12 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
گاهی من واقعا وقت نمیکنم محتوا رو بنویسم و از سایت های مختلف موضوع رو جمع آوری میکنم. دلیل اینکه رتبه های خاصی نمیگیره الگوریتم پانداس؟
سلام مینو جان. می تونه از پاندا باشه و تشخیص داده که محتوا کپی هست. می تونه از کیفیت محتوا باشه. کپی کردن محتوا از جاهای مختلف می تونه کیفیت رو پایین بیاره.
ممنونم
خواهش می کنم
چظوری بعضی از سایت ها همشون یک محتوا رو میذارن ولی جریمه نمیشن؟ مگه کپی از رو هم نیستن؟
مائده جان سلام. وقتی چندین سایت از روی همدیگه کپی کنن دیگه جریمه نمیشن و فقط بر اساس کیفیت محتوا و سئو تکنیکال اون صفحه رتبه مبگیرن.
سلام ممنون، لطفاَ در مورد الگوریتم مرغ مگس خوار هم مطلب بنویسید.
سلام دوست عزیز. یک مقاله برای این موضوع نوشته شده که از طریق لینک زیر می تونید مطالعه کنید.
https://wikidemy.ir/hummingbird-algorithm-google/
با سلام ممنون از مطلب مفیدتون، یک سوال داشتم، من یکی از صفحاتم مطلب خوب و جامعی نداشت، بعد از مدتی رتبه سایتم شروع کرد به افت پیدا کردن، آیا ممکن هستش که توسط الگوریتم پاندا من پنالتی شده باشم؟
این امکان وجود داره ولی باید فاکتورهای مختلفی رو برای ارزیابی محتوای اون صفحه بررسی کنید و بعد به این نتیجه برسید.
همه چی عالی واقعا عالی بوووود
دمتون گرم جدن خیلی حال کردم
من خودم طراحی وب سایت رو ۶.۷ ماهیه شروع کردم و مشغول به کارم
ولی از فونت متنتون خیلی خوشم اومده
و همینطور دکمه هایی که پایین ترتیب دادید
دمتون گرم موفق باشید
سلام دوست عزیز
زنده باشید و امیدواریم که بتوانیم به علاقمندان به این حوزه ها کمکی بکینیم و مسیر یادگیری را هموار تر کنیم
به صورت کلی ما در ویکی دمی تمرکز بالایی روی مقالات الگوریتم های گوگل داریم چون بسیار موضوعات مهمی هستند